Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

rp

Boh je dobry psychiater, ked zlyha vsetko taka bozia samoliecba pomoha, v liecebniach je plno veriacich, verejne liecebne (kostoly ) cirkev, to je taka verejna sluzba pre dusevne chorich.

bella21

dsds, skôr, ako definitívne opustíš vieru a Boha, skús si prečítať knihu od Gabriely Bossis On a ja.

Verím, že Ti trošku poodhalí závoj a zodpovie na mnohé otázky. A vďaka tejto knihe nazrieš do srdca Boha a pochopíš, že posledná veta z Tvojho príspevku je hrozný omyl a nemôže už byť ďalej od pravdy.

PS: Rozumiem Ti viac, ako by si sa mohla nazdávať. Pred desiatimi rokmi som hľadala odpoveď na otázku, aký je vlastne Boh. Mala som pred sebou dva koncepty: tvrdého a nekompromisného Boha a Boha, ktorý miluje. Zažila som prvého a o druhom mi svedčili iní kresťania. Čo je teda pravda? Čo som žila ja alebo tí druhí? Mohla som sa ja mýliť? Veď to bolo také skutočné, všetko tomu dokazovalo, mala som takú skúsenosť. Tak som sa modlila a prosila som Boha, nech mi odpovie. A On mi poslal túto knihu. Otvorila mi oči a uvidela som, ako veľmi som sa v Bohu mýlila. A On mi to chcel ukázať. Ukáže to aj iným, každému, kto bude skutočne hľadať pravdu o Ňom ... Neskončilo to však iba pri tejto knihe. Sú aj ďalšie ... ale o nich možno neskôr.

petrzlen

Sedel som pod stromom a hutal ,spadlo jablko a heureka

Archimedov zákon bol na svete, aj toto by malo byt biblicke?

uzdost

Tie príspevky som písal ja Pre teba ,lebo sa tu nato nemôžem už pozerať!Niečo mi povedalo urob to.Spravil som si povinnost a už som skončil.

petrzlen

Tak toto je sila!Posledné dva príspevky som nepísal ja ale niekto iný.Dôkaz?Stále tvrdím ,že biblia je zle napísaná .Napr.podobenstvo o dvoch bratoch.Jeden chcel svoj podiel z otcovho majetku ze on si bude sám gazdovať.V skutočnosti zašli obydvaja za otcom a priviedli ho na mizinu.Alebo o pannách čo niesli olej v lampách ženíchovi_ to neboli panny .Alebo nádeníci vo vinici otca .Oni pracovali v bani.tak a teť to popry vašáriová.

petrzlen

Chápanie sveta ľudmi je obmedzené zmyslami,ktoré potrebujú vidieť,počuť,hmatať,čuchať .Všetky prejavy ducha ,ktoré sú mnohonásobne väčšie ako prejavy hmoty samozrejme odsudzujeme.Lebo ich nechápeme.Pre teba !ty mňa vieš lepšie pochopiť ako ja teba lebo ty poznáš u mňa ešte nepoznané.Prosím zbytočne mi neoponuj nemá to zmysel.Moje srdce je ešte zatvrdnuté.Keď ti budem tvrdiť,že to som nepísal ja never mi tak ako ja neverím zo zmŕtvychvstanie!

petrzlen

Viem,že kresťanská dogma a viera v živého boha sú dve rozdielne veci.Raz určite pochopím ,že kristus zomrel na kríži za nás za odpustenie hriechov.Zatiaľ som však hluchý a slepý.

petrzlen

preteba Ver si comu chces , na to mas slobodnu volu, ale nezavadzaj ludi tak ako to uz viac ako 2000 rokov robi cirkev .

Preteba

Petrzlen, hovor za seba a nečítaj s predsudkami. Keď poviem, že som niečo zažila a robím, tak aké prázdne slová? Ale to nie je môj problém, ja viem, čo žijem a komu verím.

petrzlen

Pekne napisane a le stale su to iba prazdne slova , tak ako cela viera.
Mat rad iba symboly prazdne reci motitba iba pre seba a pana, nic ozajstne pre zijuceho cloveka , prazdna laska iba na papieri a v prazdnom slove.Vsetko je to iba farizejstvo.