Som psychopatka?

Príspevok v téme: Som psychopatka?
MaybePsychopath

Dobrý deň. Čoskoro budem mať 17. Navonok pôsobím ako úplne obyčajné dievča, ktoré chodí do školy, dobre sa učí, má veľa priateľov, pochádza z normálnej rodiny... Som však o trochu iná, ako ostatní ľudia. Nemám žiadne emócie, ľudia ako takí pre mňa nič neznamenajú. Nemám výčitky svedomia, necítim strach, skrátka nič. Neviem, aké je to milovať niekoho, ani aký je to pocit byť milovaná. Moji blízki pre mňa nič neznamenajú, absolútne nič. Rada manipulujem ľuďmi a vedome im spôsobujem bolesť. Takmer z ničoho nemám strach, častokrát konám impulzívne. Prečítala som si milión článkov na internete, v ktorých sa písalo o psychopatoch a takmer všetko na mňa do bodky sedelo. Myslíte, že som naozaj psychopatka? V minulosti som totiž zažila dosť krutú šikanu, z čoho som následne dlho mala komplexy menejcennosti. Jedného dňa sa vo mne niečo zlomilo, skrátka vo mne vychladli všetky city. Plánujem s tým ísť aj za psychológom, prípadne psychiatrom, aby mi stanovil presnú diagnózu. (túto tému som tu už raz založila, no keďže sa mi dostalo málo odpovedí, rozhodla som sa to skúsiť ešte raz)

niesivporiadku

Absolútne nechápem,ako môže na toto niekto reagovať poznámkami ako "fascinuje ma to","chcem byť ako ty","je to ok" nieje to ok! A verte mi,že by ste to nechceli zažívať,má to svoje výhody,ale takýto človek predsa nedokáže žiť plnohodnotný život,utečú mu najväčšie radosti života. Neviem ti povedať,či si psychopatka,ale čo je isté je,že niesi v poriadku a že si chorá. Chápem,že si mala ťažkú minulosť,ale prestaň sa ľutovať,čo ak chyba bola v tebe? Všetko sa deje pre niečo predsa. Ľudia sú svine,ale ty máš možnosť si vyberať s akými ľuďmi budeš tráviť čas. Si ešte mladunká a šikanu si zažila len nedávno,verím že do tvojho života vstúpi niekto kto to v tebe zlomí.

fidelterrov

len nechod za psychiatrom lebo ten ta hned nadroguje, lebo maju z toho profit od poistovni velke prachy... podla mna nepotrebujes ani psychologa, jednoducho sa tvoja psychika tak vysporiadala so sikanou... je to OK.. ja to mam tiez tak... je to dobre lebo sa z niečoho len tak nepo*s*e*r*i---e---š

pomocnica

Ahoj, nooo neviem, je možné, že sa to tu už písalo, ale psychopata a sociopata si ľudia často zamieňajú, alebo to považujú za jedno a to isté. Áno je tu veľká podobnosť, ale psychopat sa narodí s tým že nepociťuje emócie, zatiaľ čo sociopat nadobudne imunitu voči citom práve z okolia, napríklad ako teba v mladom veku šikanovali, vtedy si určite pociťovala strach, hnev, či smútok a nastal u teba zlom.
Takže si sociopatka keď tak podľa mňa.
Zaujímavé ale je, že sa nad tým zamýšľaš a príde mi to akoby si tým nechcela byť, čo je taktiež emocionálny prejav a zvlášť, keď chceš ísť za psychológ alebo psychiatrom, taak neviem...chceš za ním ísť, aby si zistila čo si, alebo preto, lebo tým nechceš byť?
Neviem, to je na dlhšiu debatu, určite vyhľadať odbornú pomoc/radu nie je od veci myšlienka.

No veľa šťastia.
Pekný deň.

Aikido

Fuha, doslova mi je tu zle z niektorych prispevkov. Je to hrozne, ze aj takito "ludia" ziju medzi nami. Schvalne som to dala do uvodzoviek, lebo je mi luto, podla mna toto ludia nie su. Pripadaju mi skor ako roboti. A nechapem tym prispevkom "Si zaujimava, chcem sa s tebou rozpravat a pod." Autorka je podla mna skor nebezpecna ako zaujimava. Ved sa tu doznava k trestnym cinom (tyranie zvierat a pod.). Takito ludia patria do väzenia alebo pod lekarsky dozor. Tot moj nazor a za nim si stojim.

Sejla

Mozno mas narcisticku poruchu osobnosti, mozno si psychopatka, v oboch pripadoch je vsak pricina bud geneticka, alebo nasledok traumy v skorom detstve. Ich mozog ma inu strukturu, nez u zdraveho cloveka. Ty si popisala sikanu a podla teba zmena nastala okolo 15steho roku zivota, co by este mohlo byt zvratne s pomocou psychoterapie. To by si ale musela podstupit velmi vela sedeni a emocne spracovat velmi velku traumu, co by nebolo nezbolestne a hlavne by si to musela chciet, co je, pri ludoch ako ty, najvacsi problem. Preco by si sa chcela vyliecit, ked vo svojom spravani nevidis problem?
Ak to tu este citas, zaujimalo by ma, ci mas caste pocity zavisti a ci mavas vybuchy hnevu. Ako vnimas kritiku mierenu voci tebe? Vies ju niekedy prijat, stavias sa do defenzivy, alebo zacnes utocit na druhych? Mas pocit, ze ludia okolo teba su menej, preto ktirika z ich strany musi byt invalidna? Si zavisla od pocitu nadradenosti?
Pises, ze ti robi radost ked ublizujes druhym. Snazila si sa niekedy o introspekciu, pytala si sa seba, preco mas z toho radost? Je to kvoli tomu, ze sama mas v sebe potlacenu bolest a bolest druhych ti dava pocit, ze nie si sama (takze si predsa len zufala po emocionalnom porozumeni) a bonusom je, ak si im ju sposobila ty, dava ti to pocit moci, nadradenosti, kontroly. Ta moc je vsak tiez len iluzia, pretoze si ju dosiahla v neferovej 'hre', porekracujes pomyselne hranice, klames, zavadzas a manipulujes, to su nastroje zbabelcov, ktori nemaju na to ziskat si respekt svojim intelektom, talentom, ci skutocnymi kvalitami.

MetallicA

Ahoj, maybepsychopath,

táto téma je veľmi zaujímavá, prečítala som si aj všetky príspevky ostatných....dovolím si povedať, že tu zo seba niektorí strúhajú pseudovedcov a vedia si z pár úryvkov vydedukovať ''Podľa mňa nie si psychopat, pretože ty si sa tak narodia- si sociopat.'' alebo ''Si vo výhode, závidím ti.'' Nemyslím si, že je na tom všetko čo závidieť niekomu, kto je ''normálny''. Na určenie diagnózy existujú odborníci, ktorí ľudí sledujú hodiny naživo- ich gestá, postoje, reakcie, mimiku.....sama som piaty rok na medicíne a nejaké tie skúsenosti mám aj priamo z oddelenia- každý je poruchou zasiahnutý svojim spôsobom- každý má svoju osobnosť, existuje veľa typov psychopatov, sociopatov- aj na tých sú kritériá, ako impulzívne, nerozmyslené reakcie, ľutovanie, uvedomovanie si svojich chýb, atd'....

Chcela by som autorke témy položiť pár otázok:

Píšeš o tom, že klamstvo je tvojim druhým jazykom- klamala si tu aj nám, v tom čo o sebe píšeš? Klameš teda notoricky a nevedomky, alebo len ked' to ty sama potrebuješ a máš z toho výhody?

Už ťa niekto odhalil, napríklad z tvojich bývalých priateľov alebo ich okolia a označil ťa za psychopatku, prípadne pomstil sa ti za tvoje chovanie?

Natrafila si už sama na niekoho s tvojimi črtami, respektíve niekoho, koho by si sama označila za psychopata? Zaujímalo by ma, aká by bola konfrontácia dvoch takýchto ľudí- kto by koho odhalil skôr, ako by to dopadlo.....veľa otázok na túto tému)

GOING

MaybePsychopath, podľa toho čo píšete nie ste psychopatická povaha, čo je dobre.
Podľa Vášho pomenovania to spustila prežitá/té životná/né situácie
ktoré sa v hlave nespracovali/vnútorne neprijali a zhotnili sa do Vašich vonkajších reakcií a postojov.
U Vás je to silné akoby to bolo včera čo ste prežila. Váše správanie spustila prežitá negatívna emóćia, ktorá časom spustila Vami opisované problémi. Dôležité je že si to uvedomujete.

Aj v tomto prípade ako v hmotných veciach platí prírodný zákon akcie a reakcie.
Rovnaká akcia(prežitá emócia/e vyvolá rovnako veľkú akciu Vaše city a Vaše chovanie k ľuďom).
Minulosť je rovnako dôležitá v našom živote ako budúcnosť.
Čo potvrdzuje aj Váš prípad ako sú veci z minulosti dôležité a preto aj silné a čo vo Vás spustili.

Choroba sa dá vyliečiť alebo zmierniť každá ale človek psychopat ,teda povaha človeka nie.

Myslím si že to riešiteľné. Nie každý to sám dokáže, pokiaľ to dovolí jeho EGO,pyšnosť a podobne tak možno aj áno. Ak to vnútone prekoná tak, že odpustí druhej strane, ktorá to vo Vás spôsobila.
STAČÍ ODPUSTIŤ, ČO JE VEĽMI ŤAŽKÉ ! Vaše problémi potom pominú.

Ak niepominú, existujú iné techniky s pomocou osoby, ktorá robí terapiu.

A.Ž.
lek.ing., parapsychológ,
psychotronik, hypnoterapeut