Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta

Príspevok v téme: Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta
PrezivamNezijem

Dobry den, mam 19 rokov ale som este len tretiacka na gympli. Ide o to ze som z krestanskej rodiny. Rodicia sa tak nespravaju ale hrozne vyzaduju aby sme chodili vsetci do kostola. Vzdy som chodila no ako som rástla a nadobudala svoje hodnoty a nazory, rozhodnutia, uvedomila som si ze ja nie som krestanka. Neverim v boha ani v zivot po smrti a rodicia ma nutiq verit. Nerada tam chodim a uz tam nechcem byt posobi to tam na mna smutno a zufalo, to ako spievaju, reči typu že budeme zatratení ak nebudeme takí a takí. Dnes som tam nebola a rodicia mi za to dost vynadali.

Dalsi problem je ze nemozem mat kamarata a uz vobec nie frajera. Pretoze kamarat a frajer u nich znamena niečo ako: ten co ti urobi dieta, vyuzije ta na sex a odkopne. Pritom ja by som nikdy nespala s kamaratom..takze frajera som este nemala a mam len jedneho kamarata o ktorom nevedia pretoze chodime von tajne no to sa už nedá je to dost tazké. Ak som vonku viac ako dve hodiny, vyvolavaju mi nech idem domov. Ja som bola večný domased. Nikdy som nemala kamaratky vzdy som sa nudila doma a vzdy mi na to nadavali ze preco som stale doma. A teraz ked chodim von tak je tiez zle. Uz len aby som sla na vysoku a internat lenze do toho je este daleko a peniaze si setrim práve na školu. Poradte mi ako to dovtedy zvladnut. Citim sa ako v klietke

ped

Treba riešiť popri tých vážnych a nekonečných témach aj to, aby človek spravil aj niečo dobré nielen pre seba, ale aj pre ostatných. Ale kto čo také spraví, že, keď teraz sa stále hovorí len o tom, že staraj sa o seba, nemáš nič lepšie na práci a pod.? Ľahké je posudzovať iným toho, kto niečo robí, keď ten druhý celé dni nerobí nič. Toto je na román a je to zbytočné analyzovať. Buď na to ten človek príde alebo nepríde. Buď je niekto z ducha alebo z tela. Omen.

PrezivamNezijem

Ja sa nezamyslam ci existuje Boh alebo ako vznikol svet alebo co bude po smrti a take veci. Pretoze nikto to nikdy nebude vediet a mna nebaví rozmyslat o tom. Je mi to jedno ako to je. Zijem a chcem zit pre tuto chvilu, robit veci ktore ma nebavia a nehladat odpovede na otazky na ktore si nikdy nebudeme 100%. Ak by sa mi trebars aj Boh zjavil tak fajn, existuje, ale tym to u mna konci. Nemala by som ani vtedy chodit potrebu do kostola alebo sa modlit lebo mi to nic nehovori. Mame slobodnu volu a nemyslim si ze som zly clovek za to ze nie som krestanka. Nikomu tym neublizujem a som takto stastna. A inak dakujem za prispevky. V podstate do kostola uz dlho nechodim, akoze tam idem ale chodievam sa prejst a potom idem domov :) len by som si rano radsej pospala lebo ma vyčerpavaju nulté a cestovanie do skoly :D
Myslim ze rok to zvladnem a ked budem na intraku tak poviem rodicom ze mam kamarata. Ak ma za to vyhodia z domu, tak budem mat kam ist :)

NeznamyTHM1986

Tomas12345: Chcieť niekomu dobre a nútiť ho k niečomu čo on neche VáááááááááááV :) Niet nad narušeného veriaceho, čo si myslí že každého okolo seba musi k svojej viere prinútiť

Preteba

PrežívamNežijem, je síce veľká škoda, že neveríš Bohu, ale Tvoji rodičia sú na tom rovnako, žiaľ. Chodenie do kostola nikoho nespraví kresťanom, tak ako chodenie do garáže z Teba nespraví auto. Keby Tvoji rodičia verili pravde o Bohu a poznali kto je Boh, nenútili by Ťa chodiť do kostola. Boh dal každému slobodnú vôľu a Ty si už dospelá, zodpovedná za svoje rozhodnutia. Tvoji rodičia to musia akceptovať. Porozprávaj sa s rodičmi v pokoji, vysvetlí im, že Ti chodenie do kostola nič nedáva, a že sa sama rozhodneš, keď príde čas.

Tomas12345

Rodičia to ale s tebou myslia dobre. Ak majú pravdu a ich viera je pravdivá, potom to, že sa pokusaju ta vychovať podla ich viery je azda to najlepsie rozhodnutie pre nich, aj pre teba, aké mohli spraviť.

Ak aj pravdu v ohlade viery mať nebudú, tak sa v podstate nič nedeje.
Viera v Boha dá človeku skutocne stastie, pretože viera sa stane u silneho veriaceho človeka tým jedinym, čo mu ku stastiu vzdy bude stacit. Rodicia si tohto zrejme uvedomuju, a chcu aby si bola stastna, a preto su si vedomý že najpravdeodobnejsie dosiahneš stastie skrz vieru a nie skrz materialne docasne veci ako su vztahy, peniaze, kariera a pod. Toto su take veci, ktore robia cloveka nestastným, lebo su nestále, raz sú a a raz nie. Zato viera je stála, tú ty nikto vziat nemoze. Preto je cesta ku stastiu skrze vieru jednoznacne najistejsia a aj najlepsia. Hovorím z vlastnej skusenosti. Vztahy a peniaze a ostatne materialne veci ta stastnou nespravia. Pravdepodobne sa furt budes kvôli tomu trápiť, niekedy menej, inokedy viac.

Mimochodom je škoda že ty rodičia nevymenovali nejake dôvody prečo veria tomu čomu veria. O to väčšia škoda to je preto lebo krestanstvo má tolko zázrakov ktore dokazuju jeho pravost, ze to je skoda nespomenúť.

Od historickych svedectiev Biblie, Marianskych zjavení, nerozkladajucich sa tiel, Fatimskeho slnecneho zázraku, zázračných uzdravení, cihotskeho zázraku,stigiem, obrazu z guadalope a mnoho dalsieho. Je toho veľa, škoda len že si si nedala čas a nepozistovala ohladom tohto viac. Verím že by to tvoju vieru výrazne posilnilo.

Sonie

PrezivamNezijem , ak sú tvoji rodičia veriaci a chodia do kostola, iste ťa v tomto duchu vychovávali až do tvojej puberty. Vtedy si si mohla povedať, že máš už rozumu dosť na to aby ti niekto niečo diktoval, vnucoval proti tvojej vôli . Ale ty máš už pubertu za sebou, však?

NeznamyTHM1986

PrezivamNezijem: P. S.: Odporúčam, že hneď ako to bude možné odstrihnúť sa od rodičov. Ja som tiež z veriacej rodiny a najprv mali problem akceptovať moje protikresťanské názory, ale už mam 31 a boli nútení to rešpektovať (heh čo ine im ostávalo :P )

NeznamyTHM1986

dalsi: čiže kto sa opováži neuznávať kresťanstvo je nezrelý????? VáááááááááV :D Takto vyzerá primitívny kresťan (vyjadrujem sa ultra slušne čo nemam vo zvyku).

Autorke témy prajem veľa síl

flinstone

máš brigádu? ak nie tak si ju najdi a daj si zmeny na dni kedy su vasi v kostole a pokoj,.. dobra vyhovorka..