Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta

Príspevok v téme: Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta
PrezivamNezijem

Dobry den, mam 19 rokov ale som este len tretiacka na gympli. Ide o to ze som z krestanskej rodiny. Rodicia sa tak nespravaju ale hrozne vyzaduju aby sme chodili vsetci do kostola. Vzdy som chodila no ako som rástla a nadobudala svoje hodnoty a nazory, rozhodnutia, uvedomila som si ze ja nie som krestanka. Neverim v boha ani v zivot po smrti a rodicia ma nutiq verit. Nerada tam chodim a uz tam nechcem byt posobi to tam na mna smutno a zufalo, to ako spievaju, reči typu že budeme zatratení ak nebudeme takí a takí. Dnes som tam nebola a rodicia mi za to dost vynadali.

Dalsi problem je ze nemozem mat kamarata a uz vobec nie frajera. Pretoze kamarat a frajer u nich znamena niečo ako: ten co ti urobi dieta, vyuzije ta na sex a odkopne. Pritom ja by som nikdy nespala s kamaratom..takze frajera som este nemala a mam len jedneho kamarata o ktorom nevedia pretoze chodime von tajne no to sa už nedá je to dost tazké. Ak som vonku viac ako dve hodiny, vyvolavaju mi nech idem domov. Ja som bola večný domased. Nikdy som nemala kamaratky vzdy som sa nudila doma a vzdy mi na to nadavali ze preco som stale doma. A teraz ked chodim von tak je tiez zle. Uz len aby som sla na vysoku a internat lenze do toho je este daleko a peniaze si setrim práve na školu. Poradte mi ako to dovtedy zvladnut. Citim sa ako v klietke

BJ_2

Na druhu stranu katolici su tiez mimo, pravdu o Bohu nemaju. Ubohe deti, proste nemaju sancu... fakt ze nutit ich do katolickeho kostola je tiez nanic. Rozmyslam co sa da robit, ale nic sa neda robit. Naisto ich to znici tieto deti.

BJ_2

Zivotjetu - zle sa pozeras... stredovek sa prave zacina. Este chvilu a budes mat moznost pozorovat planetu opic, oproti ktorej su aj stredoveki barbari vyspela spolocnost, v priamom prenose...

A za psychiatrom si chod sam. Zbytocne povolanie.

NeznamyTHM1986

Pilcuk: Každý 14 a viac ročný by mal do pod. vzťahov vstupovať keď sa na to cíti a nepočuvať rady nejakého pošahaného kresťana, čo si myslí - že každý je povinní uznávať kresťansku (a najlepšie katolícku) vieru

Pilcuk

To už nemôžeš ten rok vydržať ? Ved máš 19 rokov, na vzťahy máš ešte čas. Je 21. storočie, doba, kedy sa vydavali a rodili 15-20-ročné, je dávno preč, aspoň v našich končinách. Zatiaľ si užívaj mladosť, ako tvoje rovesníčky, ošklbávaj nejakých pracháčov aj o posledný cent, chod sa každý týždeň spiť atd., proste všetko, čo mladosť obnáša.

ZivotJeTu

Podľa toho čo slečna píše má dosť rozumu. Sama povedala, že chce počkať rok a že aj chlapec je panic a nemá stým problém. Slečna má 19 je dospelá. Podľa toho čo tu čitam predtým ako niečo spraví si to aj premysli.

ViktorkaVix

A tieto recicky o tom, kedy kto ma zacat sexualne zit si myslim je kazdeho osobne rozhodnutie, ci uz to bude v spravny cas, alebo nespravny a aj ked sa na hlavu postavis, kto chce cestu si najde, aj keby 1000 zakazov viselo vo zduchu. Najsmutnejsie na tychto vsetkych zakazoch je, ze cim clovek viac zakazuje, tym viac ten, ktoremu je zakazovane inklinuje k tomu, aby tie zakazy porusil a vies preco? SLOBODA, presne preto.

ViktorkaVix

Suhlasim s prispevkom podo mnou, BJ_2 vyhladaj psychiatra, alebo nauc sa zakladnej veci. Kazdy ma vlastnu predstavu o stasti a kazdeho naplna nieco ine a to neznamena, ze sposob akym zijes ty je nespravny, pre teba je spravny, ale pre druheho byt nemusi. Ty niesi nositelom pravdy ani univerzalneho stastia a taki ludia ako ty a tebe podobni, ktori chcu ludi prevychovat na svoj obraz to asi v hlavicke nemaju vsetko v poriadku. Boh dal ludom slobodnu volu pokial viem a toto co tu ty prezentujes so slobodnou volou spolocne vela nema. Jedna vec je vstiepit detom moralne hodnoty a druha vec je manipulovat nimi a dozadovat sa prava rozhodovat o ich zivote na zaklade toho, ze ich pocali.

ZivotJeTu

BJ_2 psychológ, potom psychiater ten ti predpíše antidepresíva, sorry ale stredovek skončil, mladá slečna v boha neverí, tvoje "rady" sú totálne od veci, slečna chce žiť nie prežívať, ak to s ňou tak pôjde ďalej ešte ona skončí na tabletkách

BJ_2

Teda aby som upresnil, viem ze su aj dobri mili ludia, aj chalani, ktori sa chcu kamaratit. Ano je to mozne. Ale v dnesnej dobe, sa proste verit neda, rodicia vidia, co za mladez to vyrasta, takze preto sa boja, radsej ti zakazu, lebo je prilis velke riziko, ze to dopadne zle a bude mat postranne umysly. Radsej sa kamarat len s veriacimi.