Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta

Príspevok v téme: Rodičia ma nútia chodiť do kostola a zakazujú mi kamaráta
PrezivamNezijem

Dobry den, mam 19 rokov ale som este len tretiacka na gympli. Ide o to ze som z krestanskej rodiny. Rodicia sa tak nespravaju ale hrozne vyzaduju aby sme chodili vsetci do kostola. Vzdy som chodila no ako som rástla a nadobudala svoje hodnoty a nazory, rozhodnutia, uvedomila som si ze ja nie som krestanka. Neverim v boha ani v zivot po smrti a rodicia ma nutiq verit. Nerada tam chodim a uz tam nechcem byt posobi to tam na mna smutno a zufalo, to ako spievaju, reči typu že budeme zatratení ak nebudeme takí a takí. Dnes som tam nebola a rodicia mi za to dost vynadali.

Dalsi problem je ze nemozem mat kamarata a uz vobec nie frajera. Pretoze kamarat a frajer u nich znamena niečo ako: ten co ti urobi dieta, vyuzije ta na sex a odkopne. Pritom ja by som nikdy nespala s kamaratom..takze frajera som este nemala a mam len jedneho kamarata o ktorom nevedia pretoze chodime von tajne no to sa už nedá je to dost tazké. Ak som vonku viac ako dve hodiny, vyvolavaju mi nech idem domov. Ja som bola večný domased. Nikdy som nemala kamaratky vzdy som sa nudila doma a vzdy mi na to nadavali ze preco som stale doma. A teraz ked chodim von tak je tiez zle. Uz len aby som sla na vysoku a internat lenze do toho je este daleko a peniaze si setrim práve na školu. Poradte mi ako to dovtedy zvladnut. Citim sa ako v klietke

Otec45

Ahjaj, robis najhorsiu vec, ak nutis deti chodit do kostola. Mala by si sa ich opytat, ci tam chcu ist, pripadne ak povedia, ze nie, tak sa ich opytat na dovody. Ja som bol takto nuteny od malicka a znenavidel som to tam. Mozno kebyze to nechaju iba na mna, tak by som chodil. Paradoxne, ja nechodim, nikoho nenutim a dcera tam chodi rada sama s kamaratkou, ma 12 rokov, no a tiez hovorila, ze jej spoluziacku nutia a ona z toho place. Treba si uvedomit, ze kostol ma svoju energiu a niektori ludia z minulych zivotov zahynuli rukou inkvizicie a boja sa kostolov a ludi v sutaniach a nevedia preco. Uz to bolo popisane, ze to robili aj 3-4 rocne deti a nikto nevedel, ze v com tkvie ten strach. Riskujes, ze si raz dieta postavi hlavu a pojde proti tebe, co budes robit, vrieskat, bit, nedas jest alebo bude mat zaracha? A za co?
A inak, nechcem ti kecat do vychovy, ale moje deti tiez zabudaju robit ulohy, tak si s nimi vzdy prejdem, co preberali a pozrieme zosity a robim s nimi ulohy, to mi pride uzitocnejsie, ako nutit v nedelu do kostola. Ale nebranim, ked chce, nech si ide.
Inak neviem im zodpovedat jednu otazku, ze ked Boh stvoril Adama a Evu, a ti mali deti, tak ako sa tie deti dalej mnozili? Incestom? A co dedicne choroby v takom pripade?
A este, ak muz nema sex a ani nemasturbuje (farari by spachali tazky hriech, ak by to robili), tak podla urologov by max do 40-tky zomrel na rakovinu prostaty. A este mi povedz, ako to, ze ked zena a muz maju hriesny jednorazovy sex, tak sa mnohokrat stane, ze ta zena otehotnie, ved dieta je Bozi dar, to je akoze odmena za smilstvo? :)

PrezivamNezijem

Ono skor ma zaujimalo keby v takomto veku povedali ze niesu veriace, alebo keby mali 17. Ze ci by si ich nutila tam chodit alebo ich v tom kostole zamkla alebo neviem. Kazdopadne cim viac si pisem a krestanom alebo citam toto forum o podobnych temach tak s este viac presvedcena v tom co citim. A som takto vlastne stastna. V podstate mozem chodit vikendy von s priatelom a to si vazim. Sice o tom nevedia ale az raz odtialto odidem, kludne im to poviem.

therainbow

Ahjaj, páči sa mi Tvoja výchova, prístup k svojim deťom...myslím že na to ideš dobre, určite z nich vychováš slušných a poctivých ľudí...držím palce :-)

ahjaj

do kostola chodí, kým zaň zodpovedám ja. Keď zaň ja nezodpovedám, tak je na ňom, či bude chodiť alebo nie.
Viera je dar a ten kto neverí, má ešte celý zvyšok života na to, aby uveril a konal dobro, alebo konal dobro tak, že si pritom ani neuvedomuje, že tým nasleduje svoj vnútorný hlas, vlastne Boha, ktorý mu to káže.
Keď chodí dieťa na VŠ, býva pravdepodobne na internáte a zodpovedá si za seba samo. Živiť ho živím naďalej, keď študuje. Či dcéra bude spať so svojím priateľom alebo nie, je na nej. Poviem jej, prečo to podľa mňa nie je pred manželstvom vhodné, ale tým moja povinnosť končí, ostatné je jej vec, jej svedomie.
Keď nechcene otehotnie, tiež jej nebudem vyhadzovať na oči, že však som ti hovorila, lebo to nie je konštruktívne. Konštruktívne bude zistiť, kedy je termín pôrodu a premyslieť si, čo a ako so školou a ako jej môžem pomôcť.
Muži sú rôzni. Je pravdepodobnejšie, že muž, ktorý sa mi predstaví sa zachová ako chlap bude chlap aj v iných situáciách, ako decko, ktoré sa schováva. Lebo o takom viem už teraz, že je zbabelec, ktorý nie je hodný toho, aby ho moja dcéra ľúbila. Ak teda nie je zbabelcom dcéra a to je moja vizitka, ako som si ju vychovala.
Pozri. Mám ešte len 10 a 12 ročné deti. Ale hovoria mi všetko, aj keď urobia niečo také, čo by som sa nedozvedela. Takpovediac nenechajú nič prihorieť, ale oznamujú mi veci, keď sa dá okamžite riešiť. Dnes mi oznámila malá, že dostala piaty zlý bod od septembra za zabudnuté úlohy. Ale dnes dostala dva, jednu, že ju nemala celú hotovú a druhý zlý za to, že to na začiatku hodiny nehlásila.
Tak čo ju mám zabiť? Nie je to o tom, poď ideme do papierníctva, vezmi si zo svojho vreckového na tento malý zápisníček, tu si budeš úlohy značiť a nie priamo do knihy či pracovného zošita, lebo potom na to zabudneš. Tých pár centov z vreckového a cesta do papierníctva, keď sa jej nechce sú dostatočným trestom a aj konštruktívnym prístupom, si myslím.
Keďže päťku nemá v žiackej knižke, keby bola zbabelec, nepovedala by mi nič. A za odvahu, za úprimnosť ju predsa nejdem trestať inak. Žiadne zakazovanie kamarátiek, voľnočasových aktivít a ja neviem čoho. Nič konštruktívneho by to neprinieslo, len by som vychovala zbabelca.

NezijemPrezivam

Ahjaj- nehnevaj sa ale pride mi to divné. A co ak tvoje deti prestanu byt veriace? To z nich robi zlych ludi? Alebo ich vyhodis z domu, ci zoberies na voditko a priviazes ich o lavicku v kostole? Naozaj by ma zaujimao ako vy riesite niečo taketo lebo z tvojho prispevku citit ze im doslova rozkazujes ze do kostola musia ist.
Co sa tyka frajera, to im dovolis, coz je dobre. Ale poznat kamaratov? Napriklad moja sestra (milačik rodiny) má milion kamaratova z roznych miest Slovenska, kedze chodi na vysoku, takze ak by ona bola tvoja dcera, zrejme by si ich spoznavala do konca zivota. A pametaj, chalani sa vedia pred rodicmi pretvarovat, to aky je pred tebou nezarucuje ze je taky aj inde. Napriklad vy neuznavate sex pred manzelstvom. Ale to ci tvoja dcera spava so svojim priatelom to nijako zistit nemozes, pokial ich nesledujes. Nič nie je iste, mozno maju z teba strach ako ja z mojich rodicov preto ako taky poslusny baranok chodim do kostola a pretvarujem sa lebo ja nie som "bojovnik" ja som nesebavedome a bojacne dievča.

ahjaj

Beriem to tak, že kým moje deti živím, očakávam od nich dodržiavanie istých zásad. V nedeľu sa ide do kostola. Beriem to ako vyjadrenie toho, že moje deti budú mať určitú morálku, a že sú na dobrej ceste. Úprimnosť.
Povedať o svojich problémoch, oznámiť aj horšiu známku.
Priateľ. Priateľka, kamaráti, partia. Nie potajomky, aj ja ho chcem poznať. Ak sa s ním motáš po meste, chcem vedieť, s kým si vonku a pod. Som tvoj rodič, som za teba zodpovedná, bojím sa o teba, to ja ťa živím, zaslúžim si vedieť, kde sa kedy nachádzaš, s kým, kedy prídeš domov, kto sú tvoji kamaráti a aj ti povedať môj názor, ak máš mať s niekým vzťah, a ak si myslím, že ten vzťah je pre teba škodlivý a nebezpečný, zakážem ti ho. Vo všeobecnosti ti takýto vzťah nemôžem zakázať, veď dotyčného nepoznám. Môžem to zakázať iba ak ho spoznám a zistím, že nie je vhodný pre teba. Ak ho budeš predo mnou schovávať, máte okamžite obaja a najmä on zlý bod.
Povedz jednoducho rodičom, že si sa spoznala v partii s jedným chlapcom a že by k vám prišiel na návštevu, aby ho spoznali aj oni. Otvorene ho ukázať, s ním sa potulujem vonku, je rozumnejšie a dospelejšie, ako hra na schovávačku.
Povedala by som, aby si sa nebúrila na všetkých frontoch naraz. Tú návštevu kostola raz do týždňa vydržíš, aj keď sa ti nechce. A kamaráta prestaň schovávať, pozvi ho domov, nechaj nech ho rodičia vyspovedajú, budú sa pýtať, čo sa učí, čo pracuje, a čo má na pláne, ohľadne školy, zamestnania, kto sú rodičia.
Čo zlého je na tom, že chcem vedieť, s kým je moje dieťa?

PrezivamNezijem

Zarobila som si celkom vela penazi videami na YT, pretoze som bud v skole alebo doma. Ak nepocitam vikendy. Rada by som tie peniaze minula s priatelom na nejake pekne vylety kde by sme mohli aj prespat aby sme stihli všetko pochodit. Neskutocne ma tento zivot ubija, uz nevladzem sa zopieray rodicom lebo vzdy to skonci hadkou a mna to potom mrzi citim sa previnilo ale ja uz takto nechcem zit ved som mladá. Ked budem na vysokej už nebude cas ze? A do internátu je ďaleko, mne by nedovolili si najst teraz prenajom pretoze by si mysleli ze budem kaslat na skolu ale to nie je pravda. Ucim sa presne ako ja chcem a maturujem z lahkych predmetov. Nebavi ma tento zivot je totalne zbytocne a na nič, stavim sa ze ani priatel to so mnou nevydrží dlho.

Kelso

Milujem ako tu ľudia veriaci v Boha hovoria, že niekto neverí dostatočne a preto sa stáva neveriacim. Tak to potom iné náboŽenstvá sú pre vás odpad pánbožkári, čo?

imka13

Tak vieš s rodičmi je to tak, že kým bývaš pod ich strechou a starajú sa o teba a chodíš do školy tak chcú aby si poslúchala, kvázi z vďačnosti. Nie je dobré, že ti vieru takto nútia ale treba sa na to pozrieť z ich strany, oni jednoducho chcú pre teba to najlepšie a oni veria, že jedine ak budeš chodiť do kostola tak to najlepšie dostaneš a budeš mať dobrý život, pokús sa ich trochu pochopiť