problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

Nadija

Nemyslíte si,že si tu trošku dovoľujete? keby just aj omen bola kýčera, tak nemáte právo jej nadávať do starých báb. Takisto,ako vás neoprávňuje písať mi arogantné príspevky a vysmievať sa z mojej vysokej školy . Na rozdiel od Vás viem, čo je história,a aj históriu Kysúc mám naštudovanú, takže nehovoríte celkom pravdivo. Všetci na území SVK sa kedysi brali medzi sebou rodiny, takže je to normálka, a nielen na Kysuciach, takisto aj ty skade si, tak aj tam sa brali rodiny. na tom nič nie je nenormálne, kedysi to tak bolo, pred pár stovkami rokov. Môžete si to pozrieť aj v ktoromkoľvek filme zo stredoveku. Tu už dávno nejde o Kysuce a o Olomouc, ide o to, ako sa partner správa a myslí si, že môže všetko, len ja nič nesmiem.
Urážky, na to by Vás tu niektorých bolo požehnane.
:D
Miga ty máš istotne štyri vysoké školy podľa tvojho prejavu, však? Máš stále pocit do niekoho rýpať a ponižovať ho? Nie si ty náhodou Angel- Demon? Tak pôsobíš. Tá ženská má stále iné nicky.

IF ďakujem ti, si poklad, že sa tu snažíš tak rozpisovať, a máš asi pravdu v tom poslednom príspevku. Partner tvrdošijne ide za tým,lebo vie,že ja som pohodáčka, ktorá sa so všetkým vysporiada a myslí si, že ma tam doprace, kde on chce. On je už raz taký, nepovedala by som, že všetci muži sú takí. napríklad mám kamoša, čo vyrastal v podobných podmienkach ako môj, tiež nemá dobre zťahy doma a chcel by ísť bývať radšej do domu aj k svokrovcom,ako byť v byte so zlými rodičmi. Takže záleží od preferencii, ten môj kamoš je skromný chalan, kdežto tomu môjmu zjavne vzrástlo astronomicky sebavedomie. Čo absolútne nepochopím a neznášam to na chlapoch. Aj som mu to povedala,ale to je ako do studne kričať.
Presne, myslí si, že ma zlomí a nakoniec tam aj tak pôjdem ..:(:( Som nervozna z toho celá.

lundi

Miga
Omen je Kýčera, len teraz pod iným nickom :) nevšímaj si ju, chce sa len hádať. Je to stará zvadlivá babka.

Miga

Omen, ty sa co staras do mna? Co si ty jej hovorca? Bojujes tu za prava niekoho, ze mas pocit, ze sa musis vyjadrit k niecomu, kde sa ta nikto na nic nepyta? Ti je luto, ze na teba nik nereaguje? Ty nemas absolutne ziadne pravo niekoho "migat" z temy. Pani dokonala, co tu motta zverejnuje a potom sa vyjadruje jak chlap v krcme a chce niekoho vyhadzovat. Tam si precitaj svoje motto a nevtieraj sa tam, kde sa ta nikto nic nepyta. Ja nemam potrebu citat tvoje dristy, co ty citas moje, neviem.

if

Este ma napadá, ze tvoj priatel ta pravdepodobne neberie velmi vázne, ked mu hovoris, ze tam nechces ist a je si isty, ze aj ked "teraz robís okolo toho trosku cirkus", nakoniec si unho v tom jeho byte zvyknes.
Toto je VSEOBECNE U MUZOV castý jav - cakanie, ze si zena zvykne.
Napríklad: Chlap si hlada frajerku a najde jednu. Ta mu povie, ze keby nefajcil, tak by si ho aj vedla predstavit ako partnera, ale jej to fajcenie moc prekaza a fakt to nejde. On jej síce SLOVNE naslubuje hory, doly, ze teda fajcit prestane, ale jeho MYSLIENKY sú takéto: Jasnacka, ze nikdy fajcit neprestanem a ani to nemam v umysle, ale povedal som jej, ze prestanem, nech je spokojna a ..."vsak ona si zvykne a vsetko bude OK". Toto je to typicke chlapske zmyslanie. Za ktorym samozrejme nasleduje nesplneny slub.
Bol to len jeden priklad, aj ked sa to neda moc porovnavat s tvojou situaciou, lebo u teba je to zase také, ze chlap "caka, ze si zvyknes" bez toho, aby ti sluboval, co nemieni splnit (napriklad, ze odide k svokrovcom byvat, a podobne). Cize ti uz priamo povedal, ze neodide, ale je si uplne isty, ze sa podrobis jeho voli, pristahujes sa k nemu a zvyknes si. Nepripusta si z tvojej strany asi este teraz moznost rozchodu.
Je pravda, ze zeny vo vseobecnosti su vo vztahoch tie prisposobivejsie a ochotnejsie vselico nedobre u partnerov tolerovat, pricom zase muzi vo vseobecnosti su nachylnejsi vo vztahoch ocakavat, ze na vselico nedobre, alebo take, co sa partnerkam nepaci, si tie partnerky nakoniec zvyknu a dobre bude. Moze to byt cokolvek: napriklad ohryzanie nechtov, neochota upratat si po sebe v kuchyni po jedle, nezaujem prestat fajcit, neochota chodievat deti vyzdvihnut zo skoly, nezaujem naucit sa vymenit ziarovku a vodovodne tesnenie, nezaujem prestat hresit a vulgarne sa vyjadrovat, nezaujem ist k zubarovi dat si spravit ten implantat, a podobne... To su take tie malickosti, co mozu zenam na muzoch vadit a vo vseobecnosti muzi potom ocakavaju viac-menej, ze si zeny zvyknu a bude dobre. Je to, ako keby muzi mali vo svojich hlavách zakodovane nieco co ich podvedome núti nebrat vázne zenské reci.

Miga

Nadija, uz ste sa rozisli, ci tu budes dookola dristy vypisovat a mat naprd vztah? :D A vlastne, maj si. Tebe niet rady ani pomoci. Btw, to nie je studia co pisem, to je fakt. Babka mojho byvaleho bola z Kysuc, toto tam bolo bezne, dokonca beznejsie nez kdekolvek inde. A pokial nevies citat, len dedukovat, tak sa nauc dedukovat spravne. Nikde nepisem, ze tvoje zdravotne problemy maju spolocne nieco s tym, ze Kysuce su zname incestom. Ty historia....Pisem, ze normalny mlady clovek by sa tam nesiel prizenit. S VS by si mohla apson spravne citat. Ale pokojne si tu vypisuj svoje ody niekolko stranove a tvoj skrachovany nezmyselny vztah sa ti urcite vylepsi...amen...

Lia75

Nadija rozíď sa a nájdi si niekoho koho nebudeš musieť presviečať, mne by to bolo hlúpe nútiť ho a byť taká ... Nájdi si niekoho, kto má podobné zmýšľanie...

Nadija

Miga veľmi by ma zaujímal odkiaľ máš túto vedeckú štúdiu, čím podloženú, že zrovna takéto súdy vyriekavaš nad Kysucami, že je tu veľa psychicky a fyzicky postihnutých ľudí, lebo sa sobíšili rodiny medzi sebou ?:D Tým chceš snáď povedať, že mám choré srdce a chrbticu, lebo haha naši sú rodina ?:D No nie sú,a neviem,odkiaľ máš túto vedeckú štúdiu. Pokiaľ viem, (študovala som aj históriu, takže viem, ako to je a bolo, všade na SVK bolo bežným zvykom, že sa bratranci sesternice sobášili, kedysi pred stovkami rokov), takže tvoje dohady a štúdie nie sú vôbec pravdivé a úplné.ň
Inak mohli by ste mi tu niekto vysvetliť, že odkiaľ beriete tie slová, že ho naši nútia, aby pracoval a drel u nás na statku?:DKeď ani žiadny nemajú a že ho nútia a kladú si podmienky? keby bol čo k čomu, tak okamžite by bral kosačku a kosil,keď vidí môjho staršieho otca kosiť dvor, a nie odišiel na týždňovku zase preč.
netvrdím, že je to tu wau , je tu však pekne a istotne si radšej vyberiem bývať v rodinnom dome v obkolesení pekných kopcov, a lúk, ako medzi cigánmi na sídlisku v hlučnom jednoizbáku, kde všetko počuť.A čudujem sa priateľovi, že chce vôbec bývať v meste, kde je špinavé ovzdušie, a hluk a prašno, mne ako ťažkému alergikovi to vadí veľmi, preto aj okolie Kysúc sa mi páči,jee tu fajn vzduch.
Mne mesto vadí, a aj priateľovi,ale nechce s našimi nič mať, asi ich nemá rád.Ale to sa od neho pravdivo nedozviem. A pls ľudia, čítajte celú diskusiu, nikto nechce,aby robotoval na majeri :D:D u nás, bože, ja nežijem v stredoveku, máte skreslené predstavy o živote na Kysuciach, asi ste všetci z veľkomiest.
Nechceme od neho nič, len aby nesedel na riti, a pomohol keď treba. Napriklad poliat záhradu, keď treba a je sucho,a nie sa na nej rozvaľovať a opaľovať.
A nehovorila som mu, nehc bývame v jednom dome s našimi, to by som asi ani ja nechcela, viem,že bývanie so svokrovcami, ešte keď sa veľmi nemilujú by bol kríž, aale ZATIAL som povedala, že môžeme pristaviť na záhradu maličký domček, alebo môžeme bývať v ZA, alebo odísť do zahraničia, hocičo, len keby ma aspoň trošku počúval.Už to nebudem opakovať, písala som to v diskusii stokrát, on s ničím nesúhlasil,ani sa nad tým nezamyslel. Dokonca ani samostatný dom nechce stavať v našom meste KNM, tvrdošijne trvá na Olomouci.

Titina

Ahoj, tak za prvé, ty nemôžeš čakať od chlapa, že bude bývať s tebou a rodičmi, zjavne je rád, že z tade z KNM vypadol, je sebestačný, za druhē byť niekde kde už teraz dávajú podmienky a budú pravdepodobne vyťahovať pri každej príležotosti, že býva pod ich strechov, nemať vlastný kľud a súkromie teda prepáč som žena, ale toto od chlapa nečakaj, to skôr ty to ukonči, lebo kto by už len chcel celý život bývať s rodičmi ? Každý má mať svoju domácnosť, ja s od 18 išla preč a som vďačná, teraz mám 30 vlastnú domácnosť a veľmi dobre viem, čo potrebuje manžel ani on by neuniesol bývať s mojou mamou aj keď si rozumejú, nechápem skôr teba, keď ti to vadí tie jeho plány tak načo si s ním ? Nájdi niekoho, kto sa rád k tebe priživí a ude oddane slúžiť tvojim rodičom

LEnika20

Ty si ten vas vztah drzis nasilu aj ked to vobec neni vztah . Tvoj chalan je spravny chlap pozri zabezpecil byvanie a bez toho aby si prilozila ruku k dielu chce aby si isla do jeho bytu. Vies kolke baby v dnesnej dobe by chceli takeho schopneho muza ?? Takeho co ich nema len na sex a odkopnut alebo na kamaratstvo s vyhodami ale na normalny vztah, zivot a byvanie... mala by si sa spamatat...

Omen

"Ze všech živočichů je krutý jen člověk. On jediný působí bolest, jen proto, že mu to činí potěšení."

Mark Twain