problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

Omen

Ospravednenie sa prijíma. A zasa nečítaš poriadne, písala som o nicku, nie o migať. Slovenčina má totiž aj slangové, nárečové,... výrazy, ktoré v slovníku nenájdeš. Mrte, čiľ,...
Ja ťa nebudem presviedčať o tom, aká som. Maj svoj názor. Aj ja ho mám na teba.
Inak máš zaujímavé myšlienkové pochody. Najskôr ma obviníš z toho, čo si spravila ty, potom sa ospravedlníš a nakoniec mi napíšeš, že "vyskakujem"? Vďaka!

Dinkaa

Omen, sorry ja som si myslela, ze slovom miga oznacujes uzivatela Miga. Lebo ked sa odvolavas na pravidla slovenskeho pravopisu, slovo migat sa v nom nenachadza. Dokonca som ho nenasla ani v synonymickom slovniku. A podla toho ako vyskakujes, len potvrdzujes co pisem. Na jednej strane odsudzujes ak niekto na niekoho utoci, na strane druhej si toho isteho schopna aj ty. Vid prispevok, ktory si nizsie adresovala priamo Mige, neviem presny cas prispevku. Posielas ju odtialto prec. To co je, ked sa tu niekto uz posiela z tem prec. Sorry zeny, ale pre mna osobne ste vsetky jedna banda. Urazene, nevyrovnane, osocujuce jedna druhu, kydajuce jedna na druhu, pricom ani jedna nie ste lepsia od druhej

Omen

Tak po prvé - pri písaní nickov dodržiavam Pravidlá slovenské pravopisu, a teda ich píšem veľkým začiatočným písmenom!!!
Po druhé - migať = behať!!!
Po tretie - kde Migu spomínam???
Po štvrté - ako niečomu nerozumiem, spýtam sa!!!
Po piate - čo keby najskôr premýšľala, ako niečo hodíš do éteru?! Uvedomuješ si vôbec, čo si spravila???

Dinkaa

Omen, tvoje nazory mam celkom rada, ale tymto co si napisala, nie si pre mna o nic lepsia ako Miga a ostatni, co tu urazaju Nadjiu. Stazujes sa, ze je drza k uzivatelke a ty si aka, ked o Mige nic nevies, ale napises, ze mala vela chlapov v posteli? Toto mi pride ako klasicky priklad "vodu kaze - vino pije". Pokial sa stazujem, ze niekto na niekoho nadava, kyda, osocuje ho a pouzivam slova ako hyena, tak sa tak nespravam ani ja. Preto sa mi paci nazor Zuzazuza, lebo bez toho aby hodnotila, sudila ci uz uzivatelku alebo kohokolvek, napisala svoj triezvy nazor. Nema potrebu sa znizovat na uroven niekoho, na koho nadava. No nic, neviem ci ma zmysel to tu vysvetlovat. Toto forum je plne zvlastnych ludi...

Omen

Dinkaa, lenže ona nie je tá, čo miga z postele do postele. Takže v tomto ohľade nemá skúsenosti. Je to jej prvý frajer, ktorého navyše ľúbi. A rozchod je pre ňu to, čo momentálne nechce. Treba jej dopriať čas, aby si to v hlave usporiadala. Nie sme všetci rovnakí, ale ak som človek, mal by som sa aj tak správať. Hovorí sa tomu akceptácia a tolerancia. Nik z nás nebude žiť jej život! Je to jej život, LEN ona sa musí rozhodnúť, ako s ním naloží. Čo je dobré pre mňa, nemusí byť dobré pre ňu! A dá sa to povedať aj slušné a nie neustále ju prenasledovať!
Súdne siene sú plné takých žien ako ona, ktoré pri rozvode ľutujú, že odišli za mužom a všetkého sa vzdali. Navyše má o. i. choré srdce a neustále útočiť a odbavovať sa na takom človeku dokáže len hyena.

Dinkaa

Aj mne sa paci nazor od Zuzazuza. Lenze tato slecna tu mala kopec rovnako skvelych a inteligentnych rad. Namiesto reagovania na ne, a trosku uvazovania co so vztahom nevztahom len pisala co chce od priatela. Sebareflexia nulova :) Necudujem sa, ze vela ludi stratilo trpezlivost. Len hlupak bude dookola pisat to iste a druhy hlupak bude dookola tvrdit len to svoje bez stipky sebareflexie :)

Miga

Nadija, chodim tu mozno pol roka, ani to nie. Za tu dobu som si nevsimla nick Kycera, Demon angel ci ako. Nikde nehovorim o svojich vysokych skolach, nikde nepisem, ze genofond na Kysusciach moze za tvoje zdrav.problemy. Sa zobud a nevkladaj ludom do ust co nenapisali nikde. Si ries svoj vztah a nie to co si tu kto pise :D Ti to snad moze byt jedno, nie? Ani raz, ani jediny raz si mi neodpovedala na otazku, ako sa vztah dalej pohol, ci ste sa rozisli, ci nie. Prisla si si tu len vyliat zlost na frajera. Keby sa takto v teme spraval ktokolvek iny, zhodia ho absolutne vsetci. Ale teba z nejakych divnych pricin chodi zopar jedincov obhajovat. Ktozvie preco, ci nie ste ta ista osoba :D Je tu 135 komentov, ani jeden sa netyka toho, co so svojim vztahom urobis dalej. Len sa stazujes, nadavas na frajera, vypisujes nam tu poziadavky na neho a fnukas. Tak si fnukaj dalej a par jedincov ta v tom bude podporovat. Lebo TO ti zarucene pomoze :)

Zuzazuza

Ja myslim, ze problemy zacali uz niekde davno a nechali ste ich vyhnit. Ty uz si vo vseobecnosti nastvana nanho, on na teba. Uprimne sa spytaj sama seba, co si vies predstavit, ze budete obaja stastni v rovnakom case a za rovnakych okolnosti. Nebudete. Lebo aj ked urobite obaja kompromis, vy uz ste tak nahnevani na seba navzajom a zaroven odmietate automaticky vsetko, co suvisi s tuzbami toho druheho, ze vy uz nedokazete na hnev zabudnut. Zaslo to pridaleko. Na to, aby ste vy dvaja mohli mat pekny vztah, by ste potrebovali zacat pracovat kazdy sam na svojej osobnosti. A to si nemyslim, ze mate zaujem, lebo v podstate nevidite na to ziadny dovod. Nie je to pekny vztah. S tvojou povahou je lepsie, ak by si si nasla niekoho, kto chce to, co Ty. Je to bezna vec, ziadna tragedia. Usetris si vela trapenia, pravdepodobne dozivotne nestastny vztah. Ak by ste sa nerozviedli.

Ovecky

Ja mam skor pocit, ze v tejto teme sa zisli dve zenske z inych tem, vsak nikoletka, adria? A pod inymi nickmi tu zasa robia zle, musia si vybit svoje komplexy, vsak? Typicke :D Ale aj Angel Demon som tu zahliadla, co tak ich dat vsetky spolu do kazajky niekam do voliery, hysterky :D