Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

liberta

Ovecka, ja osobne som zástanca vlastných a slobodných rozhodnutí a zástanca vyjadrovania si svojho názoru. Lenže vyjadrenie názoru má aj druhú fázu - a to, aby bol akceptovaný ostatnými - musí byť logicky odôvodnený (alebo odôvodniteľný) a argumentačne prijateľný.
Autorka svoj názor vyjadrila, na čo má absolútne právo, lenže v jej pozícii, v tejto fáze jej života s porovnaním pozície jej priateľa - je takýto názor a jej predstava života neadekvátna k spôsobu a kvalite života, ktorý momentálne vedie jej priateľ. Preto ešte raz, autorka má právo vyjadrovať donekonečna svoj názor, dupkať si nožičkami, že Kysuce sú naj, fňukať, že ona do Olomouca nepôjde, ale nemá právo vyžadovať, aby si jej priateľ tento jej nezrelý názor na situáciu osvojil, pretože autorka nemá žiadne rozumné argumenty (a ani skúsenosti) hodné dospelého samostatného človeka, čo sa jej pohľadu na úroveň zrelosti a samostatnosti života dospelého jedinca týka.

Mrauka

Na to nemusi mat clovek patent, aby vedel, ze na Kysuciach nie je ani prd.
Ako som pisala, nech zostane, alebo ide kdekolvek. Akoze mne a ludom tu je to uplne jedno.

0vecka

Empatia1 no problem je v tom ze ak niekto ostane doma tak si rodinu zalozi len velmi tazko. Ono chlapi velmi neradi byvaju so svokrovcami a teda tam je velka sanca ze si nabali niekoho kto nema na vyber a to su casto problemovi ludia. Ja som bol tiez v podobnej situacii kde svokor chcel aby som sa nastahoval do jeho domu aj ked on by tam nebyval ale to som razne odmietol a myslim si ze vecsina chlapov by to odmietla. Ked tam svokrovci si uz teraz robia podmienky ze tam musi makat atd tak je naozaj nerealne ze by sa tam niekto normalny nastahoval.

Mrauka

Vsak nech ide, alebo zostane na Kysuciach. Co sa bez neho nevie pohnut?
By ma zaujimalo, co chce robit ako ZTP v zahranici, alebo kolko chce ako ZTP zarabat na Kysuciach.
Zrejme preto ho chce tak silou mocou dotiahnut na Kysuce, lebo ad1 bez jeho platu a ad2 bez jeho zdravych ruk jej ten super dom na Kysuciach bude na nic.
Je to krute, ale mlada by sa mala prebrat a realne zhodnotit svoju situaciu a buducnost, kdekolvek. Nemyslim, ze je v pozicii, ked si moze klast podmienky, rozkazovat a spravat sa ako madam z domu na Kysuciach.
On si rozkazovat nenecha a co ked ma byt v ciganskej stvrti? Aspon mu nik nerozkazuje a je slobodny.

Empatia1

Ja ozaj nevidim az taky problem v tom, ze chce niekto zostat doma, o to ide, nemusi si kazdy brat hypoteku, ale vy sa do nej navazate len preto, ze chce zostat doma, a co vas po tom? Si akoze myslite, ze kazdy na nu v tom OL caka a dostane 1000€ zfleku, no urcite. Ovecky :D

0vecka

Andy565656 Mrauka ona pisala ze by s nim isla aj do zahranicia. A nikto sme nevideli ten jeho byt. Je dost mozne ze je to naozaj nevhodna lokalita. nieco na sposob Pentagonu v BA.

Mrauka

Jezisi ty stale nerozumies?
Proste je tam iny zivot, viac moznosti a prace ako na Kysuciach. No BA teda tiez nie je ziadna vyhra, najmy a byty drahe jak svina a plat tam teda tiez nema kazdy nad 1000 eur v cistom a ty by si do BA tiez nesla. Ty chces skysnut na svojich Kysuciach. Aku hodnotu ma dom/byt, kde nie je praca? Ty si to predstavujes velmi jednoducho teda.
Co jej mame zavidiet?
Ved nech ostane byvat v dome, ktory este ani nie je jej na Kysuciach. A priatela nech necha zit svoj zivot, ked sa madam nechce prisposobit. Si mohla hned napisat, ze chces poradit, ako mas priatela donutit robit, co chces ty, posluchat a pritiahnut nasilim za usi na Kysuce.
Ludia ti tu dali milion navrhov, alternativ, ako to ty volas, ale ty si omielas, len jednu jedinu a to svoje Kysuce. Ak by ti aj on dal nejake alternativy, nevybrala by si si ziadnu, len tu, ktoru chces ty.
Toto nema zmysel a on zrejme davno pochopil, co si ty zac a ze si rozkazovat od teba nenecha. Vies preco tam odisiel a zariadil si svoj zivot? Jednoducho od teba usiel, lebo sa zamysli nad tym, aka si ty povaha.

Andy565656

Empatia, aká závisť preboha? Čo jej máme závidieť_ Že je nesamostatné a ešte k tomu aj dosť neambiciózne veľké decko, ktoré chce byť prisaté naveky vekov u rodičov, lebo mamička a ocinko sú naj a ktorá je ochotná ísť max. 30km od jej úžasných Kysúc? To je teda naozaj závideniahodné. :-D

Píšeš tu o hypotekách, no holt, je taká doba, keď chcem ísť do vlastného a nebývame v zapadákove typu Kysuckého Nove Mesto, musíme si brať hypotéky, lebo vo väčších mestách jednoducho byty stoja veľa a mladí ľudia nemajú šancu toľko našetriť. A? V čom je problém? Aspoň je to naše a nemusíme kvasiť u rodičov, počúvať ich hlúpe príkazy, zákazy a staranie sa do vzťahu. Ty "ovečka". :-D