Partner a peniaze.

Príspevok v téme: Partner a peniaze.
terka34

Veľmi ma trápi jedna vec. Môj manžel pri financiách vždy hľadí na vlastný prospech. Vždy to proste urobí tak, aby som čokoľvek zaplatila ja. Sme už spolu dlho, máme deti a vždy to takto bolo. Ja som dobrosrdečný človek, keď môžem dám, kúpim, vybavím, urobím. Najprv som to nevidela, potom som bojovala, neúspešne, on sa tvári, že čo mi vadí, veď peniaze sú spoločné. No vadí, všetky výdaje na mňa a príjmy na neho. Teraz som v štádiu, že ignorujem, alebo poviem, že nemám,proste robím to čo on. Lenže nemalo by to takto byť. Bolí ma srdce. Ak to poviem presne ako to cítim, nechápe. Alebo mi povie, že som sprostá. Teraz napr. telefón. On si objednal za 200 €, nepovedal nič. Keď mu mal prísť tak mi povedal, že mu príde telefón a mám mu to prevziať a zaplatiť. Ok, nepáčilo sa mi to,urobila som. Teraz ja som potrebovala nový. Objednal mi ho na moje moje meno a ja si ho zaplatím. Možno sa Vám to zdá hlúpe, ale potešilo by ma keby mi ho kúpil a dal ako darček napr. Nedáva mi žiadne darčeky, nič mi nekúpi, všetko urobí, tak, že si to vlastne kúpim sama. On má rodičov, aj už nie. Jeho rodičia mu prídu gratulovať na nejaký sviatok, ja všetko nachystám a on mne nikdy nič nedá ani nekúpi na môj sviatok. Keď majú jeho rodičia sviatok, prirodzene očakávajú a aj môj muž očakáva, že ja to vybavím. Zase si ja míňam svoje peniaze. Nie je zlý, je pracovitý, ale ja od neho proste nič nedostávam, nič, vždy na mňa zabudne, resp. urobí to tak, že si to vybavím, urobím, kúpim sama.

terka34

Ja to viem. Najprv som tomu nevenovala pozornosť. Potrebuje, môžem, pomôžem rada dám, kúpim, vybavím.
Ale začalo mi to vadiť, proste všetko len ja, moja zodpovednosť, on sa tak vždy zo všetkého vyzul. Ja som človek čo sa postaví čelom.
Fakt by som privítala, keby mi ten telefón kúpil. Normálne kúpil, ja si myslím, že toľko peňazí má. Však by to išlo z tých našich čo stále hovorí, že z našich. Z toho vyplýva, že nie sú všetky naše, tie jeho sú jeho.
A dal mi ho ako darček. Nie že postaví sa mi za chrbát a objednaj si teraz, je za dobrú cenu. A príde dobierka, no zaplatím si.
Všetko prehodí mne na plecia. Auot napíše na mňa, lebo mne príde poistka platiť. Zmluvu na byt máme na mňa, lebo ja budem platiť nájomné, deti škola, oblečenie, jedlo, ja a len ja. Kedysi sme mali hypo, tá bola na neho, ale fukol ju platiť z môjho účtu. Proste tak je šikovný.

kafe

terka, to je fakt brutál, čo tu píšeš. Už len kvôli tým nervom by som volila skôr rozvod ako niečo meniť, vysvetľovať, či búriť sa. Na to je už neskoro a ty si makká na to. Nedokážeš to. Partner má určite slušný balík peňazí bokom, lebo ty, blbá, poplatíš všetko. Choď sa poradiť k právnikovi, opráš kámošky a venuj sa trochu sebe. Čokoľvek čo od teba partner chce, nauč sa reagovať - si otec, tak to zariaď/zaplať/zorganizuj. Odpovedaj NIE, neurobím to, nemám čas/peniaze... ja fakt žasnem, ako si ťa vycvičil. Proste nehraj jeho hru, nebuď blbá.

terka34

A mám odpoveď.......

Viete, aké sú základné charakteristické črty žien, ktoré dostávajú od blízkych mužov darčeky veľmi zriedka či vôbec?
Za mnohé si môžeme samy. Toto sú črty žien, z ktorých si muži automaticky odvodia, že tejto žene je lepšie nekupovať žiaden darček – či už vedome alebo podvedome...:

Nerady o niečo prosia, pretože to považujú za prejav slabosti.
Rady vždy všetko organizujú a riadia.
Je im ťažké vyhovieť – majú náročné požiadavky, sú náladové, majú komplikovaný vkus.
Nemajú rady prekvapenia.
Každý darček, ktorý dostanú ofrflú – buď sa im nehodí alebo nepáči alebo z iného dôvodu nie je dostatočne dobrý.
Najradšej si darčeky kupujú samy.
Keď prijímajú darček, majú nepríjemný pocit záväzku.
Najčastejšie sa spoliehajú len samy na seba. Nepotrebujú vo svojom živote prakticky nikoho a dávajú to najavo.

Tutanchamon_xD

Ale viem ťa pochopiť. Viem, že žena má veľkú radosť, keď jej priateľ kúpi nejakú maličkosť v podobe krásnej kytici k tomu nejaké Raffaello alebo nejakého chutného plyšáka, aby videla, že na ňu aj myslí a chce jej urobiť radosť. Nie každý chlap ale cíti a má za potrebné kupovať svojej priateľke nejaké darčeky.

terka34

prezyvka55 - no ja mám tiež ten pocit, že je to trápne. Lístok stál 4 eurá!!! To je osem celkom. Pozývam, platím.
Je to úbohé. Ja som si to dlho neuvedomovala, len teraz som sa začala na to zameriavať. Oni to majú v rodine, si to neuvedomujú, ale správajú sa tak aj navonok k iným ľudom. Jeho sestra nič nechce, švagor mi povedal, že keby jej kúpil kvet, že by mu vynadala, že míňa peniaze na také zbytočnosti. Tak jej nekupuje nič, vraj ona si kúpi sama. Lenže ja by som kvietok chcela, aspoň raz za rok.