Snažila som sa ich mať rada, ale po tom, ako som zistila, čo sú zač, je to hrozné a pre mňa nepredstaviteľné, že do takej rodinky mám patriť.
Sme zasnúbení s partnerom, sme spolu 4 roky aj viac.
Nechodievam našťastie k nim, pretože od začiatku mi to tam bolo proti srsti. Chodievam raz za rok, na Vianoce, a raz na Veľkú noc. Inak nie. Desí ma to tam.
To, že si radi vypijú obaja a kvalitne,(rozumej alkoholici), a majú tam doma (rozumej v malom byte pre ani nie dvoch ľudí,žijú 6 ), ako v džungli. Neupratané, nevymenené linoleá, staré na rozpadnutie okná, špina, humáč, nič tam neladí, všetko je nejako prekryté niečím, len aby bolo, polepené páskou, okná na špagáte, nezarábajú samozrjeme ani jeden už desať rokov nerobia. Sú na polov. invalidných, akože OK, nemajú prachy,ale tiež ich synovia by im mohli pomôcť.
majú starý nábytok, hádam ešte z po vojny, staré koberce, prach, špina, bordel, starina tam páchne. No ako žijú v čistej katastrofe a špine. Ja neviem,ako tam raz dopracem svojich rodičov, a ten deň sa nezadržateľne blíži, kedže sa chceme vziať s partnerom. Ale štve ma aj partner, nedokáže im dohovoriť, zmobilizovať sily, peniaze, ani s ostatnými súrodencami.leniví sú všetci koľko ich je. Partner robí na týždnovkách v Rakúsku,tak preto chodieva domov iba na víkendy.( bývať spolu ideme až po svadbe,aj to u mňa doma). Rozumejte, u nás doma: všade čisto, moderne zariadené, obrovský dom s veľkou záhradou, skalky všade, bazén,( no nie sme chudobní, povedzme si narovinu). Udržiavaný moderný dom.Hoci má ten dom 20 rokov.
ja si ani netuším,čo bude,keď naši prídu do tej katastrofy k nim, na zásnuby a na svadbu, nedokážem si predstaviť, o čom sa takí ľudia budú baviť. Naši ich zatiaľ nepoznajú, lebo však svatovci až tesne pred svadbou sa vídavajú. Je to niečo strašné, v akých pomeroch žijú. Hrpzné, aj baktérie aj plesne tam všelijaké žijú, potom je partner stále chorí. Nedokážem si predstaviť, že deti by som budúce k nim dala, čo i len na hodinu. Boli takí vždy, ale myslela som si,že časom sa spamätajú,a začnú trošku aspoň sa kolo seba riadiť, dajú dokopy ten slávny byt dvojizbový, a prestanú byť takíto benevolentní a leniví.
Nemám ich vôbec rada, a prenáša sa to aj na partnera. keď s predstavím,že raz by som mala tak žiť aj ja s mužom,tak sa chcem zabiť. Čo mám robiť ? veľmi sa bojím, čo bude. Takáto rodina budúca mi teda naozaj nie je proti srsti a po vôli. A vravím, nedokážem si predstaviť mojich rodičov, normálnych vzdelaných, moderných ľudí-keď ich proovnám s bud. svokrovcami, sa mi chce plakať. Poraďte, čo robiť. Keď si predstavím,že do hentakej rodiny sa idem privydať, tak mi je zle, už váham aj so svadbou.
nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,
Každý si je strojcom svojho šťastia
Ľudia, mne toto príde celé vymyslené, veď kde by sa takto správala žena s 2 vysokými školami, inteligentná, ako sa sama opisuje, však to je výmysel a vy tomu veríte. Už len z toho mi to tak vyplýva, že takáto žena sa dá dokopy s takým chlapom, ktorý je úplny opak nej. A potom keď jej niekto napíše kritiku, tak odpovedá ako namyslená, povýšenecká fiflena, ktorá iba hľadá pozornosť, aby ju každý oľutoval. A keby toto bola pravda, tak môj názor je taký, že si si mala hľadať seberovného a keď ti vadia jeho rodičia, tak sa s ním rozísť a nie ešte svadbu plánovať. O čo ti potom ide, neviem. Ja mám známu, čo tiež má partnera z chudobnej alkoholickej rodiny a jej partner vôbec nie je ako jeho rodičia, nepije, nefajčí, vie upratať aj navariť, no zároveň rodičov akceptuje, aj keď žijú ako žijú. A to isté aj ona. Ona by si nedovolila na jeho rodinu hádzať takú špinu ako si dovoluješ ty. Kebyže som ním a toto zistím že o mne budúca manželka vypisuje po fórach, tak by som ťa tak nakopala do zadku, že by ti aj tá korunka z hlavy spadla a nos by si uz nedržala tak vysoko ako teraz.
inak toto kludne moze byt vymyslena tema, pretoze sa mi nechce verit, ze by niekto s dvomi vysokymi skolami vypisoval o skalke na dvore, novom nabytku, mame modelke a otcovi, za ktorym sa obracaju sumienky. sice vysku ma dnes kdejaky blb, ale blb sa obvykle uspokoji s jednym titulom a nehrabe sa robit dalsiu skolu. je tu vela protireceni v tych prispevkoch a bohvie co z toho je pravda. ale naozaj - nie je to nasa vec, nech si robi ako chce a dopadne ako je len logicke.
Jakubecferi - ach tieto tvoje obranne frazy taktiez nikoho nezaujimaju a co je este blbsie, nezaujima to ani mna, co moje prispevky asi teba ano, kedze mas stale potrebu tu vypisovat bludy, ktore sa ti asi snivali, ked ja nikde nevidim ze by som teba konktetne urazala a ani ostatnych ludi... no co uz s tebou, aj taki ludia musia byt :) ja respektujem nazor kazdeho, ale aby tu niekto vypisoval urazky na moju osobu tak to urcite tolerovat nemienim a obzvlast od takeho cloveka ako si ty :)
Mne je az smiesne, ako sa tu niektori rozculujete a spolucitite s autorkou temy :D :D Tie vykricniky a otazniky :D Ako keby sa vas to priamo tykalo :D Ja mam taky pocit, ze si tu odpoveda pod xxx nickami autorka temy. A aj keby nie, co by si si mila autorka priala? Aby sme sa vsetci zdvihli od reznov a isli potriast s tvojim chlapom? Aby sme isli upratat k svokre? Nezorumiem co chces pocut. Ak len pritakanie, tak ano - ozaj si chudera a mas to v zivote tazke :D
Asi tak ako obuv pise.
Clovek nemusi mat VS, ani kopec penazi, aby zil v cistote, upratal si okolo seba svoj priestor.
Snazim sa predstavit su tu vasu svadbu, s tvojimi a jeho rodicmi. Nejde mi to. Bud to bude uplna komedia, alebo uplna tragedia. Rozhodne nic dobre.
To chces fakt skoncit v spine a chlieve s alkoholikom, ktory ta este kritizuje? Uvedom si, ze on v tom vyrastal a povazuje to za normalne. Je velka pravdepodobnost, ze bude zit rovnako.
Nepaci sa ti, ked ti niekto robi to, co ty robis inym?
A tebe dal kto opravnenie urazat inych, alebo autorku tejto temy, ci inych prispievatelov?
Pravda sa tazko pocuva :-D skoro som si cvrkol.
Uvedom si, ze to je len tvoja pravda a nikoho az tak nezaujima.
strachahroza uz tolko nepopisuj to ako to tam vyzera a ze vy mate novy nabytok a skalky na dvore, to nie je podstatne. podstatne je spina a to, ze tvoj partnerj to poklada za normalne a dokonca kritizuje nieco u vas. mozno to robi preto, lebo sa hanbi ako zil on a chce nejako ponizit tu vasu uroven. nie je ale dolezite kto ma kolko penazi a ci ma novy alebo stary nabytok. ak ale chlasta a zije v spine, uvedom si, ze tvoj buduci muz je na to zvyknuty a vy dvaja ste doteraz nikdy spolu nezili. to znamena, ze problemy medzi vami este len nastanu. na kieho dasa sa ides vydavat, co tu riesis navstevu svokrovcov a zoznamovanie s tvojimi rodicmi?????? najskor s nim zi nejaky rok-dva, vyskusajte si ako si budete rozumiet, a potom rozmyslaj alebo o svadbe alebo o rozchode. osobne to vidim na rozchod, ci uz teraz, alebo po svadbe. pretoze mate obaja uplne rozdielne predstavy o tom ako ma clovek zit, v akom prostredi. a to su vazne veci, to sa skor ci neskor zacne vo vasom vztahu prejavovat. dalsia vec je alkoholizmus oboch rodicov. snad si nemyslis, ze tvojmu buducemu muzovi sa to nemusi stat? co ked zacne onedlho chlastat aj on? to sa az potom budes rozvadzat? preco si neoverit ci s nim vobec dokazes existovat? dnes je uz krajne nezodpovedne vziat sa bez toho, aby ste spolu pred svatbou ziili minimalne rok a overili si, ako vam to bude klapat, ci sa vobec k sebe hodite. toto by mala byt tvoja priorita a nie to, ako ziju jeho rodicia a ci mas tvojich zoznamit s tymi jeho. na to sa vyprdni, najdite si spolocne byvanie, svadbu odloz a ked si budes ista, ze ho chces a viete sa tolerovat, potom nad nou zacni rozmyslat. hadam nie si tak sprosta, aby si sa isla teraz vydavat ked uz mate dopredu rozdielne nazory na tolko vaznych veci!
Jakubecferi - este by ma zaujimalo, kto ti dal opravnenie nas tu urazat... ja ta tu snad urazam? Nie, tak si to odpust a chovaj sa normalne, ako dospely clovek, lebo toto tvoje chabe "obhajovanie" mi pride ako keby to pisal 14 rocny chlapec, ktory nevie kde je sever....
Jakubecferi - a co konkretne je povysovanie? Zakladam tu snad temy o tom, aka som uzasna a ako su vsetci co nemaju vysoku skolu a peniaze pod moju uroven? No len si odpovedz.... ved kludne nech im vadim, myslis ze mna to zaujima? Ved pravda sa tazko znasa, to je tak bohuzial... ty mas asi velmi male vyhliadky o tom, ako ma vyzerat normalna zena, ved urcite podla toho aj tvoj zivot vyzera :)