nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,

Príspevok v téme: nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,
strachahroza

Snažila som sa ich mať rada, ale po tom, ako som zistila, čo sú zač, je to hrozné a pre mňa nepredstaviteľné, že do takej rodinky mám patriť.
Sme zasnúbení s partnerom, sme spolu 4 roky aj viac.
Nechodievam našťastie k nim, pretože od začiatku mi to tam bolo proti srsti. Chodievam raz za rok, na Vianoce, a raz na Veľkú noc. Inak nie. Desí ma to tam.
To, že si radi vypijú obaja a kvalitne,(rozumej alkoholici), a majú tam doma (rozumej v malom byte pre ani nie dvoch ľudí,žijú 6 ), ako v džungli. Neupratané, nevymenené linoleá, staré na rozpadnutie okná, špina, humáč, nič tam neladí, všetko je nejako prekryté niečím, len aby bolo, polepené páskou, okná na špagáte, nezarábajú samozrjeme ani jeden už desať rokov nerobia. Sú na polov. invalidných, akože OK, nemajú prachy,ale tiež ich synovia by im mohli pomôcť.
majú starý nábytok, hádam ešte z po vojny, staré koberce, prach, špina, bordel, starina tam páchne. No ako žijú v čistej katastrofe a špine. Ja neviem,ako tam raz dopracem svojich rodičov, a ten deň sa nezadržateľne blíži, kedže sa chceme vziať s partnerom. Ale štve ma aj partner, nedokáže im dohovoriť, zmobilizovať sily, peniaze, ani s ostatnými súrodencami.leniví sú všetci koľko ich je. Partner robí na týždnovkách v Rakúsku,tak preto chodieva domov iba na víkendy.( bývať spolu ideme až po svadbe,aj to u mňa doma). Rozumejte, u nás doma: všade čisto, moderne zariadené, obrovský dom s veľkou záhradou, skalky všade, bazén,( no nie sme chudobní, povedzme si narovinu). Udržiavaný moderný dom.Hoci má ten dom 20 rokov.
ja si ani netuším,čo bude,keď naši prídu do tej katastrofy k nim, na zásnuby a na svadbu, nedokážem si predstaviť, o čom sa takí ľudia budú baviť. Naši ich zatiaľ nepoznajú, lebo však svatovci až tesne pred svadbou sa vídavajú. Je to niečo strašné, v akých pomeroch žijú. Hrpzné, aj baktérie aj plesne tam všelijaké žijú, potom je partner stále chorí. Nedokážem si predstaviť, že deti by som budúce k nim dala, čo i len na hodinu. Boli takí vždy, ale myslela som si,že časom sa spamätajú,a začnú trošku aspoň sa kolo seba riadiť, dajú dokopy ten slávny byt dvojizbový, a prestanú byť takíto benevolentní a leniví.
Nemám ich vôbec rada, a prenáša sa to aj na partnera. keď s predstavím,že raz by som mala tak žiť aj ja s mužom,tak sa chcem zabiť. Čo mám robiť ? veľmi sa bojím, čo bude. Takáto rodina budúca mi teda naozaj nie je proti srsti a po vôli. A vravím, nedokážem si predstaviť mojich rodičov, normálnych vzdelaných, moderných ľudí-keď ich proovnám s bud. svokrovcami, sa mi chce plakať. Poraďte, čo robiť. Keď si predstavím,že do hentakej rodiny sa idem privydať, tak mi je zle, už váham aj so svadbou.

Matyo

Vybrala si si partnera z nižšej spoločenskej vrstvy, tak to musíš akceptovať, že sú takí, oni sa kvôli tebe meniť nebudú, partner by mohol upraviť svoje zlozvyky pokiaľ ťa má rád, ale u jeho rodičov to nečakaj...

Miga

Na...ozvali sa tie, co im rodicia svadbu platili :D Zakladatelka temy, opytam sa este raz. A co ty vlastne chces tu na fore? Frajerovi nevadi ako ziju, ty si uzasna a este co potrebujes pocut? Co vlastne chces touto temou? Overit si, ze na poriadku, ze oni su tie prasata a? Zmeni sa nejak tvoj zivot a vztah, ked ti tu 40 ludi bude pritakat? Podla mna nie. Tak sa s nim rozid a bodka. Co riesis? Chces aby sa zmenil? Ty sa zmen. A preco nie? Jemu smrad vyhovuje, co keby zacal aj tebe? Ze nie? No tak ho zmen ty, zarucene budete stastni...To aby si chapala, je ironia. Naco spolu ste, nechapem

natalia-7

Vzťahy so svokrovcami bývajú rôzne. Niektorí sa stýkajú radi a pravidelne, niektorí sa stýkajú sporadicky "lebo sa to patrí" a niektorí sa nevidia ako je rok dlhý. Síce by ma posledná možnosť mrzela, ale svet by sa nezboril. Ako som napísala v prvom mojom príspevku - dôležitý je vzťah medzi partnermi a to ako sa k veciam stavia partner. Píšeš, že on si myslí, že to čo majú doma je normálne a teba ešte aj kritizuje. Toto je už ale cez! Nezávidím ti tvoju situáciu. Určite ho na jednej strane ľúbiš a na strane druhej je tu tento problém. Dosť ma prekvapuje, že to ťaháš už 4 roky a v podstate ste si ani nevyskúšali spoločne žiť. Zvlášť ak vieš ako vyrastal.

Je na tebe, čo urobíš. Ale veľmi dobre si svoje kroky rozmysli. Ja by som sa na tvojom skutočne do svadby nehrnula. Nie skrz bud. svokrovcov, nie skrz to čo si pomyslia tvoji rodičia o rodine partnera (inak ak ti ide o zvyky a silou mocou chceš aby sa pred svadbou stretli, tak sa predsa nemusia stretnúť u nich, ale kľudne aj na neutrálnej pôde napr.v kaviarni), ale práve hlavne kvôli JEHO správaniu. Ešte spolu ani nežijete a už ťa kritizuje. Ešte ani deti nemáte a už ťa presviedča, že vodiť deti do špiny a plesní je normálne. Ešte ťa ani nemá "poistenú" svadbou (nemyslím to v zlom, ale kopec mužov sa prejaví práve až po svadbe keď už majú v žene istotu) a už prezentuje názor, že špina je normálna.

Ak máš snahu bojovať za vzťah, tak radím komunikáciu - a otvorenú. Otvorene povedať ako to vidíš. A komunikovať, komunikovať a ešte raz komunikovať. + spoločné bývanie - aj keď ja nie som zástanca bývania s rodičmi/svokrovcami. Radšej prenájom, ale vlastné s patričným súkromím.

Mnoho ľudí tu píše, že na rodine nezáleží. No áno, rodinu si nevyberáme. Ale ovplyvňuje nás. Buď v takom zmysle, že nechceme byť ako naši rodičia (krásny príklad odporcov alkoholu keď mali rodičov alkoholikov) alebo nás výchova a gény ovplyvnia tak, že sme jednoducho po rodičoch. Ťažko súdiť v akej skupine je tvoj partner - čo by sa dalo do istej miery (ale zas nie na 100% - kedže niektoré veci sa vedia prejaviť až po rokoch) overiť aspoň na nejakú dobu spoločným bývaním. Prekvapuje ma, že je asi pravý opak rodičov v práci (oni celé roky na invalidnom, on sa chytá roboty v Rakúsku). Ale čo sa týka tej špiny, no naozaj ťažko povedať po tých jeho vyjadreniach.
Dobre si to celé premysli. Neodhováram ťa. Nezvyknem ľudí tlačiť do rozchodu a už vôbec nie keď ich ani nepoznám. Ale v tomto prípade mi žiaľ naozaj bliká kontrolka. Drž sa!

strachahroza

Tiez som nepochopila tym prvym komentom,kt.ma odsudili ako zlatokopku.
Mne ide o to,ze zil partner roky v chlieve a smrade a u ans doma v dome mojich rodicov nema tolko studu a sebareflexie, aby bol ticho,aj ked sa mu daco nepaci.!kde berie tu drzost?sa pytam sama seba.My doma nemame ako zo skatulky,upratuje sa malo,ale mame zariadenie moderne ciste,nic nepachne,vsade vyzdoby a pod.
A to ze tam ansich ani volat nebudem tak to nebudem.To by som sa prepadla pod zem to zoznamenie neviem ako spravim.Nad tym si lamem hlavu.
A nasi ich ani spoznat nechcu,ze taki hrozni ludia ze fuj.
To iste hovorim aj ja ale nemam anladu a niekoho kritizovat,ze fuj ako maju zariadene ale verte,ze som pochodila kadejake byty a domy,aj na intraku som zila ale to bol luxus oproti tomu.
Kebyze chuchvalce a prach tak nepoviem ale ten hrozny smraddddd stichliny a plesne vsade plesne,kvajdy po kobercoch,koberce take,ze uz ani farbu nemaju hrozne vyplstene,okna na vypadnutie, lino po zeni splesnivene,stare skrine ako este za vojny, a strasne smradlava drevotrieska,fuj, a tie spinave obrusy a vylevka, dvere zosuchany obleoene lepiacou paskou!!!! No mam z toho bytu cistu traumu, faux pas,netusim ako tam raz budem chodit s deckami na navstevy a s tymi ansimi neviem co..este take pohadzane veci kadekde,ako skladka proste kobercr jeden cez druhy, zajdene baterir vodovodne,neomalovane ato rokov,.ja som enni puritanka na poriadok ale toto je strasny humac,nedokazen sa len tak ces to preniest a len tak hodit za hlavu. Ved mme enjde o to,jak to vypada ale choroby bakterie z toho iba olynu a co sa naucil moj chlap,to ani ndchcem vediet. Nema ani stastnu povahu,kedze este nojich rodicov kritizuje a mna,hoci on zil v chlieve ,tak co nebuzeruje svojich?!sak ench si pomalicky prerobia byt do potiadku,a nie taka stoka.ale kdeze.
.ale to je lenivost cista tych ludi..lebo kazdy raz predsa sa da prerovit daco ine,nemusia hned vse naraz su rozne pekne skrine,koberce a iba za odvoz co kukam na nete,tak co do slaka daco neriesia,...hrozne.. Stve ma,ze frajer to enkritizuje a paci sa mu ako ziju..nenamieta!!mne ako alergikpovi ked citim ten ptach a smrad,sa dusim..ja si tam aj bojim vzat nieco na jedenie..fuj.az ma striasa.....

Keita

Inak, to ze je chlap neznamena, ze doma nemusi pomahat. V nasej rodine vie chlap aj navarit, aj okna umyt ked treba. Zaraza ma, ze im vobec nepomoze, ani utriet prach, nehanbi sa vodit ta do takej spiny?

Keita

Tak to prr, beriem spat cast toho co som napisala. Este spolu ani nebyvate a on kritizuje domov teba a tvojich rodicov, kam ma prist byvat? A pritom sam zije v chlieve? Na tvojom mieste by som si velmi dobre premyslela, ci s takymto clovekom chcem zacat byvat a este k tomu u vas doma. Maximalne by som tomu dala sancu vo vlastnom byvani, ale buzeracia vo vztahu miesto nema a je jedno, z akych podmienok ktory z partnerov pochadza.

huhuhu

absolútne nerozumiem tým prvým komentárom, to kde ste vzali že chce aby jej svadbu platili a spravili ste z nej nejaku hlúpu fiflenu, akože prosím? že čo ju je po jeho rodine? NO VEĽA! veď s manželom si beriete aj jeho rodinu a jeho zvyky, to ako žijú jeho rodicia veľa vypovedá o tom ako sa bude možno chovať jej budúci manžel, to že majú stary nabytok, čert to ber ale aby 10rokov boli na invalidnom a ani nemali snahu si nájsť nejaku ľahkú robotu alebo aspoň brigádu je lenivosť! to že majú bordel a špinu doma že sa boji u nich vypiť čaj je tiež dobre nechutne!! a to že nemajú peniaze ale chlascu?! tak to je už úplný vrchol. vôbec sa nečudujem autorke že by sa za takých hanbila, ja by som ich ani neskusala predstaviť mojim rodičom, keby sa niekde vulgárne ozrali by som sa pod zem prepadla
nieco podobne som zažila s bývalým, tiež na tom neboli finančne najlepšie ale to aký maly bordel doma som nemohla ani vystat, všade same haraburdy, koberec cez koberec, prach, chuchvalce sa tahali spod skríň, špinavý riad az na kuchynskom stole- to sa jednoducho neda vystáť keď pochádzate z rodiny kde je zvykom mat doma čisto a poriadok!!

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.