nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,

Príspevok v téme: nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,
strachahroza

Snažila som sa ich mať rada, ale po tom, ako som zistila, čo sú zač, je to hrozné a pre mňa nepredstaviteľné, že do takej rodinky mám patriť.
Sme zasnúbení s partnerom, sme spolu 4 roky aj viac.
Nechodievam našťastie k nim, pretože od začiatku mi to tam bolo proti srsti. Chodievam raz za rok, na Vianoce, a raz na Veľkú noc. Inak nie. Desí ma to tam.
To, že si radi vypijú obaja a kvalitne,(rozumej alkoholici), a majú tam doma (rozumej v malom byte pre ani nie dvoch ľudí,žijú 6 ), ako v džungli. Neupratané, nevymenené linoleá, staré na rozpadnutie okná, špina, humáč, nič tam neladí, všetko je nejako prekryté niečím, len aby bolo, polepené páskou, okná na špagáte, nezarábajú samozrjeme ani jeden už desať rokov nerobia. Sú na polov. invalidných, akože OK, nemajú prachy,ale tiež ich synovia by im mohli pomôcť.
majú starý nábytok, hádam ešte z po vojny, staré koberce, prach, špina, bordel, starina tam páchne. No ako žijú v čistej katastrofe a špine. Ja neviem,ako tam raz dopracem svojich rodičov, a ten deň sa nezadržateľne blíži, kedže sa chceme vziať s partnerom. Ale štve ma aj partner, nedokáže im dohovoriť, zmobilizovať sily, peniaze, ani s ostatnými súrodencami.leniví sú všetci koľko ich je. Partner robí na týždnovkách v Rakúsku,tak preto chodieva domov iba na víkendy.( bývať spolu ideme až po svadbe,aj to u mňa doma). Rozumejte, u nás doma: všade čisto, moderne zariadené, obrovský dom s veľkou záhradou, skalky všade, bazén,( no nie sme chudobní, povedzme si narovinu). Udržiavaný moderný dom.Hoci má ten dom 20 rokov.
ja si ani netuším,čo bude,keď naši prídu do tej katastrofy k nim, na zásnuby a na svadbu, nedokážem si predstaviť, o čom sa takí ľudia budú baviť. Naši ich zatiaľ nepoznajú, lebo však svatovci až tesne pred svadbou sa vídavajú. Je to niečo strašné, v akých pomeroch žijú. Hrpzné, aj baktérie aj plesne tam všelijaké žijú, potom je partner stále chorí. Nedokážem si predstaviť, že deti by som budúce k nim dala, čo i len na hodinu. Boli takí vždy, ale myslela som si,že časom sa spamätajú,a začnú trošku aspoň sa kolo seba riadiť, dajú dokopy ten slávny byt dvojizbový, a prestanú byť takíto benevolentní a leniví.
Nemám ich vôbec rada, a prenáša sa to aj na partnera. keď s predstavím,že raz by som mala tak žiť aj ja s mužom,tak sa chcem zabiť. Čo mám robiť ? veľmi sa bojím, čo bude. Takáto rodina budúca mi teda naozaj nie je proti srsti a po vôli. A vravím, nedokážem si predstaviť mojich rodičov, normálnych vzdelaných, moderných ľudí-keď ich proovnám s bud. svokrovcami, sa mi chce plakať. Poraďte, čo robiť. Keď si predstavím,že do hentakej rodiny sa idem privydať, tak mi je zle, už váham aj so svadbou.

Andy565656

Tiež si nie som celkom istá, čo vlastne chceš a čakáš od tohto fóra. Pôsobíš ako namyslená, arogantná a hlúpa hus, byť chlapom, bežím kade-ľahšie. Rozíďte sa a máš pokoj ty aj on.

Miga

Zakladatelka temy, opytam sa este raz. A co ty vlastne chces tu na fore? Frajerovi nevadi ako ziju, ty si uzasna a este co potrebujes pocut? Co vlastne chces touto temou? Overit si, ze na poriadku, ze oni su tie prasata a? Zmeni sa nejak tvoj zivot a vztah, ked ti tu 40 ludi bude pritakat? Podla mna nie. Tak sa s nim rozid a bodka. Co riesis? Chces aby sa zmenil? Ty sa zmen. A preco nie? Jemu smrad vyhovuje, co keby zacal aj tebe? Ze nie? No tak ho zmen ty, zarucene budete stastni...To aby si chapala, je ironia. Naco spolu ste, nechapem

strachahroza

??aké platenie svadby wtf? to nespomínam!Partner ma nasporene. Je mi zcela ukadnuté, že mi nebudú platiť svadbu, lebo sú chudobní ako myši je mi to jedno. Nech aj žobrú na ulici,ale nech aspoň panebože dodržiavajú základné hyg. návyk y a nech troška prerobia domov!! kde žijú,lebo žiju v smrade a starine a stuchline a plesni!! Ved to ani pre zdravie nie je dobré,keď už zabudnem na estetickosť, tak zdravie je pre mna prvoradé. A najviac ma vytáča, ked partner MNE vstupuje do svedomia, že mam toto rozhadzane, tamto neuložené, že by sa zišlo vymalovať,že by sa zišli nám na dome okná vymeniť - toje pre mna maximálna drzosť, neviem ako to inak brať od neho a pomenovať, ked on ma neomalované celý život a okna sa mu rozsypajú- Alebo ked mne začne hovoriť, že v skrini mi niečo páchne spotené !! A im ??páchne celý byt ! Nenávidím takéto reči. Nevie sa pozrieť na seba,a netušim akou vhodnu formou mu mam povedať, že nech sa najprv pozrie na svoju kuču, som maximalne inteligentná a slušná,a preto mi je to trápne. Keď ale on dokáže skritizovať môj domov, prečo by som ja nemohla jeho chliev?
Najviac ma zaráža, že ani palcom nepohli odkedy som tam bola prvýkrát predstavená, t. tri roky, ani len jeden obrus nevymenený, všetko na pôvodnom mieste, nerozumiem tej lenivosti, čo sa v nich skrýva, teraz už všetko zohnať na bazare celkom pekné a za lacno veľmi.
Nechápem tiež stanovisko detí, tj. aj mojho frajera, že čo im nedohovoria? čo im teda nepovedia, na deň chodte do mesta, my upraceme, koberce vyhodíme, dáme nové, omalujeme, skrine nové dovezieme z bazaru, som zúfalá aj z konania a prehliadania tejto skutočnosti mojím partnerom.

Miga

Huhuhu, JA som ti prva nenapisala, ani som konkretne na teba nereagovala, takze prva si si ty vzala mna do huby. Ja za to nemozem, ze niekto nieco napise a ty sa v tom vidis :D A suhlasim s kafe, si zakladatelka temy a sama si tu odpisujes :D Chore :D

kafe

takže! Slečna typu ferihitka (samozrejme že to feri nenni, nieeeee), čo si sama píše do vlastnej témy a snaží sa tu rozpútať vášnivú diskusiu.

Milá slečna. Partnera si si vybrala, nikto ťa s ním nenúti žiť, nepáči sa ti, neviete sa dohonúť na kompromisoch, nevieš si otvoriť papuľku a rozprávať sa otvorene s NÍM - nuž, ohováranie po fórach ti velice pomôže. Viem že sa ti uľaví, ale partnera špindíru aj s jeho rodinou tým nezmeníš. Ked si masochistka, ostávaj vo vzťahu kde sa bojíš chorôb a nakazenia detí (ktoré ani nemáš, ty myslíš tak dopredu až je to desivé), lebo ty chúdatko toho chlapa prevelice ľúbiš a si tak citlivá, že inak nemôžeš len ho ľúbiť.
Môžeš sa rozísť (ale úprimne, kto by ťa chcel), môžeš si žiť tak, ako sa ti páči, len to by si sama musela byť trošku na úrovni a neznižovať sa OHOVÁRANÍM na úroveň spodiny. O tom, čo ti vadí sa máš baviť len a iba s partnerom, prípadne s jeho rodičmi DO OČÍ, ale na to už nemáš gule, čo? Takže, k svojmu partnerovi pasuješ úplne dokonale, on neporiadny navonok, ty máš bordel vo svojom vnútri. Sedí to, pasujete spolu. Užívaj život, toto je to, na čo máš.

huhuhu

Miga svoje komplexy si rieš niekde inde, vidno ze si jedna nepríjemná frustrovaná zenska, ktorá potrebuje okydávať a urážať ostatne ženy na diskusnom fóre. Keď nemienis niekomu poradiť, tak sa ani neozyvaj.

Miga

Huhuhu, ty si kto prosim ta? Ziaden prispevok od teba som si neprecitala, citam len nicky co tu vidim viac ako jeden den. Takze co sa ty zrovna ozyvas? Nikde som ta v mojom komente nespomenula, tak co sa hras na teafenu hus? Mne si extremne ukradnuta. Na margo tvojej poznamky, ano ja som si svadbu platila sama, lebo moje heslo je, ze ak na nieco nemam, nekupujem si to. My sme na to s muzom mali a nepotrebovali sme k tomu svorkrovcov peniaze :) A zaujimave je, ze ty chudinka sa vydavat nikdy nechces ale spominas svorku? Aku svorku? Ty nemas svokru a nikdy ju mat nebudes. Partnerova mama ti nie je svokra kym sa nevydas za neho. Takze ziadna svokra, nanajvys teta, ty trafena hus

huhuhu

Miga: ty si stojis na kabli? zas točíš o platení svadby? ty mas nejaku traumu alebo si frustrovaná že si čakala že svokrovci zaplatia svadbu a nic alebo čo? nikto tu po nikom nechce aby platil svadbu, len tak mimo reči aby si sa ukladnila, ja vydatá nie som, nikto mi nic neplatil a ani nebude

strachahroza: to už mi príde ako vrchol drzosti keď komentuje domov tvojich rodicov že sa mu nepaci a pritom jeho rodicia bývajú v maštali
na tvojom mieste by som zdrhla kade ľahšie, ale poradím ti, minimálne určite skus s ním najprv bývať, žiadna svadba dokym neuvidis ako sa chová v spoločnej domácnosti, aby si si svadbou nezobrala mačku vo vreci a potom byt nešťastná cely zivot, to nestojí zato sa ponahlat. Je to nieco úplne iné spolu len chodit a spolu žiť, veľa mojich známych spolu chodili niekoľko rokov, všetko bolo v poriadku a keď spolu skúsili bývať tak sa do mesiaca dvoch rozišli.
No a po ďalšie určite by som sa s ním porozprávala o tom ako žijú jeho rodicia. Ja viem že to je nepríjemne takto veci povedať narovinu, ale budeš hovoriť pravdu! A keď to nevidí tak nech sa mu otvoria oci, ja by som do takej domácnosti nešla ani omylom, tiež som alergik a viem čo to je dusiť sa v takej špine, ani psa by som tam nepustila nie to ešte deti!
Moja budúca svokra keď zistila že mám alergiu na prach tak týždeň zevraj upratovala všetko docista, len preto aby som sa cítila dobre u nich. Toto je normálne, a nie nejakí humusaci.