Snažila som sa ich mať rada, ale po tom, ako som zistila, čo sú zač, je to hrozné a pre mňa nepredstaviteľné, že do takej rodinky mám patriť.
Sme zasnúbení s partnerom, sme spolu 4 roky aj viac.
Nechodievam našťastie k nim, pretože od začiatku mi to tam bolo proti srsti. Chodievam raz za rok, na Vianoce, a raz na Veľkú noc. Inak nie. Desí ma to tam.
To, že si radi vypijú obaja a kvalitne,(rozumej alkoholici), a majú tam doma (rozumej v malom byte pre ani nie dvoch ľudí,žijú 6 ), ako v džungli. Neupratané, nevymenené linoleá, staré na rozpadnutie okná, špina, humáč, nič tam neladí, všetko je nejako prekryté niečím, len aby bolo, polepené páskou, okná na špagáte, nezarábajú samozrjeme ani jeden už desať rokov nerobia. Sú na polov. invalidných, akože OK, nemajú prachy,ale tiež ich synovia by im mohli pomôcť.
majú starý nábytok, hádam ešte z po vojny, staré koberce, prach, špina, bordel, starina tam páchne. No ako žijú v čistej katastrofe a špine. Ja neviem,ako tam raz dopracem svojich rodičov, a ten deň sa nezadržateľne blíži, kedže sa chceme vziať s partnerom. Ale štve ma aj partner, nedokáže im dohovoriť, zmobilizovať sily, peniaze, ani s ostatnými súrodencami.leniví sú všetci koľko ich je. Partner robí na týždnovkách v Rakúsku,tak preto chodieva domov iba na víkendy.( bývať spolu ideme až po svadbe,aj to u mňa doma). Rozumejte, u nás doma: všade čisto, moderne zariadené, obrovský dom s veľkou záhradou, skalky všade, bazén,( no nie sme chudobní, povedzme si narovinu). Udržiavaný moderný dom.Hoci má ten dom 20 rokov.
ja si ani netuším,čo bude,keď naši prídu do tej katastrofy k nim, na zásnuby a na svadbu, nedokážem si predstaviť, o čom sa takí ľudia budú baviť. Naši ich zatiaľ nepoznajú, lebo však svatovci až tesne pred svadbou sa vídavajú. Je to niečo strašné, v akých pomeroch žijú. Hrpzné, aj baktérie aj plesne tam všelijaké žijú, potom je partner stále chorí. Nedokážem si predstaviť, že deti by som budúce k nim dala, čo i len na hodinu. Boli takí vždy, ale myslela som si,že časom sa spamätajú,a začnú trošku aspoň sa kolo seba riadiť, dajú dokopy ten slávny byt dvojizbový, a prestanú byť takíto benevolentní a leniví.
Nemám ich vôbec rada, a prenáša sa to aj na partnera. keď s predstavím,že raz by som mala tak žiť aj ja s mužom,tak sa chcem zabiť. Čo mám robiť ? veľmi sa bojím, čo bude. Takáto rodina budúca mi teda naozaj nie je proti srsti a po vôli. A vravím, nedokážem si predstaviť mojich rodičov, normálnych vzdelaných, moderných ľudí-keď ich proovnám s bud. svokrovcami, sa mi chce plakať. Poraďte, čo robiť. Keď si predstavím,že do hentakej rodiny sa idem privydať, tak mi je zle, už váham aj so svadbou.
nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,
Heh.. ja pochádzam z rodiny kde každý má titul ( a to aj vyššie ako "len" Ing/Mgr), sama ho mám, doma sme nikdy biedu netreli, mali sme poriadok, vrámci možností moderne zariadený príbytok, každý rok pri mori atď atď. ALE ani by mi nikdy nenapadlo takto sa povyšovať nad ľudí. a už VÔBEC NIKDY by mi nenapadlo napísať na svojho partnera, ktorého si ešte k tomu všetkému idem brať, že je pod moju/našu úroveň. Toto je fakt sila. Takéto povyšovanie sa.
keby si bola vedela, tak si s nim nezačneš? Ale dva a pol roka TO UŽ VIEŠ a držíš sa ho ako kliešť, aj ked ti on ani jeho rodina nesiahajú po členky. Tým akože ukazuješ svoju úroveň? Bieda, máš na čom pracovať tiež. Našla si si mizerného chlapa a za boha sa ho nepustíš. Ano, aj tak sa to dá.
ohovárať, špiniť niekoho meno, uberať niekomu vážnosť, česť, znevažujúco sa vyjadrovať - toto robíš. Špiníš tu na ľudí, ktorí nemajú možnosť sa k tomu vyjadriť a brániť sa. Ak je to naozaj pravda, prečo to nepovieš tým ľudom do očí? Prečo o tom priateľ nevie, ako rozmýšľaš o ňom a jeho rodine? Lebo si na rovnako nízkej úrovni ako oni. Taká je pravda, aj ked sa budeš o zem trieskať.
Ale ináč ťa mám rada :) a bavím sa.
a Jarmila30 nahlasujem príspevok- urážky:) A maj pekný deň, Slovač závistlivá.
noooo ale ako sa tu roztrhlo vrece so zakomplexovanymi chuderami, vsak nicolete a jarmila30, ? keď tak strašne rady tu druhých zhadzujete a nadávate, tak asi vy máte asi tri vysoké školy, štyri tituly za menom aj pred menom a bohatstvo doma, však ?:) By ste chceli to, čo mám ja,však ?:) HA, Len sa musím zasmiať na takých do očí bijúcich závistlivých komentárov:) No asi trafená hus zagágala, ,asi ste rovnaká socka ako oni a žijete v rovnakom chlieve :)
Dúfam,že si upracete v hlavičkách a potom budete prispievať do fóra.
Nikoho neohováram, ohováranie, ak neviete, tak ohováranie je očierňovanie a šírenie nepravdy to nerobím. To je pravda, čo píšem. A nie, nehanbím sa za to, a keby som bola vedela, čo doma majú a akí sú, a že nám nesiahajú ani po členky od začiatku, tak si nikdy s frajerom nezačnem. To je samozrejmé, lenže ma tam dotrepal až po roku a pol, čo sme už boli spolu.
Načo si potom s tým chlapom? Totálne je vidieť ako ho neznášas, tak kvôli čomu si ho berieš? Nikto iný ťa nechce? Ma veľkého vtáka? Či tučné konto? Alebo tri vysoké školy? Sa spamataj a netrep tu o tvojom vzdelaní, to z teba ešte slušnú a inteligentnú zenu nerobí, podľa tvojich príspevkov mi to nejak nesedí :D ty egocentricka p.ča :D smradľavá a humusacka :D
strachahroza - boze ja zas zasnem z teba... tak naco s nim chces svadbu, ked ho ani zdaleka nelubis, zhadzujes ho tu pred verejnostou, ze ti blbo neni... namiesto toho, aby si to riesila s nim v sukromi ako som uz pisala, ho tu nechutne ohovaras pricom on nema ani tusenia, ale pri nom si hubu neotvoris... co si to za zenu? Zdaleka nie si pripravena na manzelstvo, vsade len peniaze vidis, co ti ako mame poradit? A to, ze mas 2 vysoke skoly z teba inteligentnu nerobi, tak sa prestan povysovat a nadavat na rodicov tvojho buduceho manzela, lebo aj ked su aky su, ty mas najmensie pravo na nich tu kydat verejne, si nechutna akurat ty a spamataj sa, vkuse tu omielas to iste dookola, ale kedy to mienis riesit? Ked tu budes hrat papulu a doma si hubu neotvoris, tak sa za teba problemy nevyriesia....a ked to jeho rodicom vyhovuje ako ziju, urcite tak ziju uz dlhsie, tak je to ich vec a ty ich mozes akurat tak respektovat.... a ked ti to sakra tak strasne vadi, tak sa s nim rozid dopekla, co si pribrzdena?.... a ze inteligentna mlada dama :D od tej mas daleko .....
Jarmila co tu na mna kydate ako bezduchi? Necitate to pisem?
ja nemam prepotene veci! to kde ako citate ? partner si namysla veci,co aninie su! Ja som cistotna, a inteligentna mlada dama, ktora ma dve vysoke skoly!! A nadovazok z vynikajucej rodiny. Tak tu laskavo na mna nekydajte ! Totálne IQ nuly tu máte niektori.
Neviem,ci by sa vam pacilo,keby vasi bud. svokrovci boli takí humusáci ako hentí. A ze by ste sa tam bali vypit pohar caju,aby ste nedostali nejake bakterie !
ze prepotene veci v skrini, no ja zasnem...
Hlavna vec,ze on ma skrinu este z po vojny ktora je cela splesnivena !! a rozhegana a smrdi na sto kilometrov..
On by si nemal dovolit ani len sa so mnou porovnavat nema na to ani aby sa porovnal so mnou a ani cela ta familia,z kt. mam zimomriavky. Ked si predstavim svojich uspesnych a krasnych rodicov, ktorí su takí inteligentni a slusni, a precestovali cely svet pomaly, tak mi je zle s akymi ich chcem zoznamit. A mam vycitky voci mojim slusnym a dobrym rodicom, cistotnym...ktori postavili dve chalupy a makaju od rana do noci cele roky! Este aj cestuju a dali deti studovat. A maju na vsetko, a su krasni aj v 50-ke. Moja mamina ma postavu ako modelka, a ma cislo S, a ocino je fesak za kt. sa otacaju mlade dievciny a tamti, radsej ani komentovat nejdem.
Ani sa im necudujem,ze sa s partnerovy mi rodicmi ani stretnut nechcu. Je to skutocne pod ich uroven.
Ohladom tejto témy mi islo iba o to,ci mate aj vy taku skusenost,ako ja s bud. rodinou partnera a ako by ste to riesili,o nic ine! Ak ste to tu niektori nepochopili, tak mi islo o to, co mam s nimi robit,a ako sa s tym vyrovnat,lebo pre mna je to naozaj nieco nepredstavitelne,co maju doma a akí su lenivci a ako vyzeraju,ako socky vytiahnute z kontajnera.
A to neprehanam v ziadnom pripade. Takze ma tu neurazajte . To je taky problem vyniest storocny nabytok, za novsi kupit, a vymenit aspon linku a koberce a omalovat ?aby som nezila v kontajneri? Ako spravne hovori huhuhu
a este si ma partner dovoli aj mojich zlatych rodicov kritizovat ! ze ho hanba nefacka!
a co tak navrhnut priatelovi nech tam upracete?
To fakt? Hráš sa tu na slušnú inteligentnú a cistotnu a v skrini ti smrdia prepotené veci? Ja zdochnem!! Oblečené veci hodiť do pradlového kosa ti nič nevravi? Vyprať a až potom dať čisté do skrine!! Fuj, si tiež humusacka tak nekydaj na partnera a jeho rodinu, tiež neviem čo touto témou sledujes. Chudák partner keby vedel čo za zmiju si ide brat, radšej by tie našetrené peniaze mohol využiť ináč, na cestovanie napríklad a nie na nejakú trápnu svadbu s takou chuderou :D
strachahroza: Ano, da sa pekne prerobiť aj za veľmi lacno, veľmi veľa ľudí podarovava nabytok za vynesenie, stacilo by upratať, splesnivene koberce vyhodiť, dlážku riadne vydrhnut, kúpiť jeden kybel farby a svojpomocne vymalovat, stary nabytok sa da tiež opravovať- omalovat napríklad nabielo, staré panty premazat a do skrine uložiť nejake vrecuska s levandulou alebo hocičo iné sa da spraviť. Zakladny problém ale je, že sú leniví a nemajú ten návyk žiť v poriadku a čistote, bohuzial kým nato sami neprídu sa tam nic nepohne.
Drzosť mi ale príde to, čo ti hovorí priateľ. Že Vám treba vymenit okna a podobne? To čo je?! Sebareflexia žiadna. Keď už nemá očividne problém Vám taketo veci vyčítať, hovorila by som tiež narovinu- ty buď rad že bývaš u nás, mame tu poriadok, ak sa ti nepaci pozri sa v čom si ty vyrastal. Mas pocit že nám treba vymenit okna? Nech sa paci čo ti v tom bráni? Tak nech zodvihne zadok a pridá ruku k dielu, vsadím sa že Vašim na domácnosť finančne neprispieva, tak aspoň fyzicky by mohol. Aj upratať môže ak sa mu nepaci. Keď nemá problém slovne útočiť na Vašu domácnosť, treba mu otvoriť oci, nech si váži to kde býva. Jednoducho keď to nevidí, treba mu to narovinu povedať. Ja viem že sa to ťažko hovorí, ale ty sa nemas zaco hanbiť, iba povieš to ako to je. Rozumný človek by sa aspoň zamyslel, ak sa urazí, tak neni o čom... Lepšie si to vydiskutovať teraz, ako neskôr.