Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,

Príspevok v téme: nedokážem prekusnúť bud. svokrovcov,
strachahroza

Snažila som sa ich mať rada, ale po tom, ako som zistila, čo sú zač, je to hrozné a pre mňa nepredstaviteľné, že do takej rodinky mám patriť.
Sme zasnúbení s partnerom, sme spolu 4 roky aj viac.
Nechodievam našťastie k nim, pretože od začiatku mi to tam bolo proti srsti. Chodievam raz za rok, na Vianoce, a raz na Veľkú noc. Inak nie. Desí ma to tam.
To, že si radi vypijú obaja a kvalitne,(rozumej alkoholici), a majú tam doma (rozumej v malom byte pre ani nie dvoch ľudí,žijú 6 ), ako v džungli. Neupratané, nevymenené linoleá, staré na rozpadnutie okná, špina, humáč, nič tam neladí, všetko je nejako prekryté niečím, len aby bolo, polepené páskou, okná na špagáte, nezarábajú samozrjeme ani jeden už desať rokov nerobia. Sú na polov. invalidných, akože OK, nemajú prachy,ale tiež ich synovia by im mohli pomôcť.
majú starý nábytok, hádam ešte z po vojny, staré koberce, prach, špina, bordel, starina tam páchne. No ako žijú v čistej katastrofe a špine. Ja neviem,ako tam raz dopracem svojich rodičov, a ten deň sa nezadržateľne blíži, kedže sa chceme vziať s partnerom. Ale štve ma aj partner, nedokáže im dohovoriť, zmobilizovať sily, peniaze, ani s ostatnými súrodencami.leniví sú všetci koľko ich je. Partner robí na týždnovkách v Rakúsku,tak preto chodieva domov iba na víkendy.( bývať spolu ideme až po svadbe,aj to u mňa doma). Rozumejte, u nás doma: všade čisto, moderne zariadené, obrovský dom s veľkou záhradou, skalky všade, bazén,( no nie sme chudobní, povedzme si narovinu). Udržiavaný moderný dom.Hoci má ten dom 20 rokov.
ja si ani netuším,čo bude,keď naši prídu do tej katastrofy k nim, na zásnuby a na svadbu, nedokážem si predstaviť, o čom sa takí ľudia budú baviť. Naši ich zatiaľ nepoznajú, lebo však svatovci až tesne pred svadbou sa vídavajú. Je to niečo strašné, v akých pomeroch žijú. Hrpzné, aj baktérie aj plesne tam všelijaké žijú, potom je partner stále chorí. Nedokážem si predstaviť, že deti by som budúce k nim dala, čo i len na hodinu. Boli takí vždy, ale myslela som si,že časom sa spamätajú,a začnú trošku aspoň sa kolo seba riadiť, dajú dokopy ten slávny byt dvojizbový, a prestanú byť takíto benevolentní a leniví.
Nemám ich vôbec rada, a prenáša sa to aj na partnera. keď s predstavím,že raz by som mala tak žiť aj ja s mužom,tak sa chcem zabiť. Čo mám robiť ? veľmi sa bojím, čo bude. Takáto rodina budúca mi teda naozaj nie je proti srsti a po vôli. A vravím, nedokážem si predstaviť mojich rodičov, normálnych vzdelaných, moderných ľudí-keď ich proovnám s bud. svokrovcami, sa mi chce plakať. Poraďte, čo robiť. Keď si predstavím,že do hentakej rodiny sa idem privydať, tak mi je zle, už váham aj so svadbou.

strachahroza

Problem tkvie v tom, ze mne nezalezi na tom,ze su chudobni,ale vadi mi,ze piju, a okem toho, v akom bordeli a hanbe ziju! Nieco priserne,ked tam clovek vkroci, bojim sa ponuknut sa tam cajom, ked ma tam zavola frajer. Je to pre mna tam take hrozne, ze ledva tam hodinu vydrzim a pakujem sa.
ja som doma naucena zit moderne, v prijemnom cistom prostredi, moderne zariadenom, oni ziju ako socky :(Trapi ma, ze priatel vyrastal v takej hroznej rodine, v spine, smrade, plesniach, :( Nedokazem sa cez to ani poriadne preniest.

Stare rozhegane postele, spinave plesnive matrace, vsade plesne, storocne nabytky,ktore pachnu stuchlinou, nevetrane storokov :(
No mam co robit,aby som sa nepotyckovala,ked som tam, doslova sa musim nutit tam chodit, samozrejme frajer si mysli,ze decka tam pustat budem,ale to teda nebudem. Nechcem,aby tam chodili. V tom je to ,ze moj priatel vobec nevie, a nechce vidiet,ako ziju hrozne, jemu to pripada normalne, v ramci normyy, mne nie. To je cez ciaru. On tam kludne chce davat deti, ja v ziadnom pripade. Povedal,ze preco by sme ich tam nemohli davat, no a co mu mam povedat, ze do takej spiny smradu a stariny a plesni,ho nedam? Aby sa mu nieco nestalo a neochorelo by?:( Ziju vazne ako na luniku :( Ako cigani, velmi ma to trapi. nasich tam nemozem zavolat ani. Ved ked som im spomenula,ze ako ziju, tak povedali,ze oni tam nevkrocia. Tak teraz akoze co? pred svadbou sa maju rodiny spoznat !Aspon raz ! taka je zvyklost.

Najhorsie ze frajer je taky, on ma stale kritizuje co robim zle, ze nedostaocne upratujem, ze toto je zle, toto vyzera zle, tento matrac u mna je zly doma, okno je zle,a seba nevidi?ako zije ??! v akom humuse? Hneva ma, ze mne vytyka veci u nas doma, upôlne prkotiny, ze mame na zemi na dlazke nahoodu smeti, a svojim vlastbnym rodicom nevie povedat v akom humaci ziju? Hanbim sa za nich :( aj za jeho spravanie. SKutocne.
NIkdy by som tam nikohonemohla dopratat :( Do takeho Bytu. K nim, ale najhorsie je, ze frajer to od nich pochytil,a mysli si,ze to ako maju oni zariadeni, ze to je v poriadku. Ze to tak moze byt,ale nemoze !

ides

So svadbou nemusis vobec vahat, ked vam to klape co do povahy, spolocnych zaujmov, a tak celkove, tak sa vydaj. Mate kde byvat po svadbe? Mate, tak sa netrap. Nechaj spindiry svokrovske, nech si ziju v spine a plesnivom smrade stuchnutom, ked sa im to tak paci a ked im to tak vyhovuje. Je to vec vkusu a ich vkus sa nezhoduje s tvojim, ale nech ta tesi, ze nebudes u nich byvat. Len tvojich rodicov priprav na to stretnutie s nimi, lebo vsak hadam len nechces aby tvoj ocino alebo mamina dostali srddovy infarkt tam na mieste. Priatel je priatel, rodicia su rodicia, teda on je on, oni su oni a hanba, nehanba, raz by sa to aj tak prevalilo. A sikovneho mas buducehho manzela, kedze pracuje v Rakusku, to si vaz, lebo kolko je takych,, co aj dve, tri vysoke skoly maju a zakomplexuju sa z jazyka alebo kto vie ze z coho a neodidu nikdy, radsej budu zit v biede. Budes mat muza, ktory ti uzivi rodinu, co dnes mnohi VS vzdelani Slovaci zakomplexovanci nedokazu a nevedeli by sa postarat ani o seba, nie este o vlastne deti, mamickari zasrati, co v mama hoteli do 50 budu zit kym ich nerani mrtvica a kym ich mamicka hotelierka jedina neoplace na cintorine, ze si decko prezila. Realita! Rodicom svojim to normalne narovinu teda povedz predtym, ako sa budete mat stretnut s nimi. Aby nezostali v soku strasnom naozaj. Tu na svojom muzovi vidis priklad, ako sikovny chalanisko hoci aj z chudobnej rodiny vedel na sebe zamakat a urobit zo seba skutocneho chlapa, aj slusne zarabajuceho, aj schopneho postarat sa o rodinu a uzivit deti (buducnost), aj schopneho najst si inteligentnu a sikovnu schopnu zenu z vyssie postavenej spolocnosti (ty mas takych rodicov, on onakych, ale rodicov si nevyberame a nemozme zato akych ich mame...). On mal teda v zivote o dost tazsiu startovaciu poziciu ako ty. Ty si vyrastala v blahobyte, on v chudobe a srackach, ale vaz si na nom predovsetkym, ze je silny a ze sa z tej chudoby a z tych sraciek vedel dostat len a len vlastnym usilim. A ze nie ako ostatni jemu podobni a tiez chudobni do este vacsich sraciek zamerne sa zahrabat isiel (psycholog, takzvana akoze diagnoza depresia a robenie trosky psycho liekovej udrichmanej otapenej zo seba, este aj invalida), ale ze sa postavil k veci ako spravny chlap, ktory sa vie spravne popasovat s problemami. Uvidis, budes s nim stastna a jeho rodicov nechaj tak, ked sa oni nestaraju... ich problem. Mozno ze sa to vyriesi niekolko rokov po svadbe. To ich nestastne byvanie. Ked daju hlavy dokopy synovia a pomozu aj financne. Chce to asi len cas. Vela casu. Ale nech ta to netrapi, je to ich problem, hovorim.

Keita

Typicke dristy zaostalych slovakov. Aka matka, taka Katka, jablko, bla bla. Co keby vas niekto posudzoval podla toho v akej rodine ste sa narodili? Osobne poznam vela ludi z ´dokonalych´ rodiniek, ktori fetuju, chlastaju, su bordelari a kompletne vymeteni ludia. Dotycna snad vie, koho si chce vziat, ci myslite, ze spolu nestravili este ani jeden jediny den? Niekedy ked tu citam tie posmesky a zarucene ´spravne´ rady idu mi oci vypadnut z jamiek.

natalia-7

To, že nie sú bohatí by som vôbec neriešila. Nemôže každý žiť v dome s bazénom. Rovnako by som neriešila to, že majú starý nábytok atď. ALE to, že pijú, majú doma špinu a bordel, to už nie je vecou peňazí, ale povahy a úprimne povedané vadilo by to aj mne.
Ono nie je podstatné akých má rodičov (tých si nikto z nás nevyberá). Podstatné je ako sa k tomu stavia partner a aký mala naňho dopad výchova takýchto ľudí. Svietila by mi pri ňom výstražná kontrolka. Nerozchádzala by som sa kvôli tomu, dala by som mu určite šancu. Nemusí to byť zlý chlap :-) Ale určite by som si pred takým vážnym krokom ako je svadba, chcela vyskúšať spoločné bývanie. Ja by som v špine žiť nechcela a rovnako by som mužovi nechcela robiť slúžku, ak v ňom nie je zakorenený zmysel pre poriadok.
Takže ja odporúčam zvážiť spoločne bývanie. Ono ak by partner sa správal v spoločnom hniezdočku ako zodpovedný dospelý človek nemala by som ani problém predstaviť rodičov. Ak sú naozaj takí vzdelaní a moderní, ako tvrdíš, tak isto dokážu pochopiť, že rodičov si nevyberáme + ak by videli, že partner nie je rovnaký (alkoholik, lenivec, "špinďúr" - nechcem urážať, ale ty sama si tak opísala bud. svokrovcov) nemali by mať ani oni problém.

DankaFontanka

fuj ...uplne ta chapem .... a ked im tvoj priatel dohovoril tak co na to povedali? ked im teda nieco dohovoril... ....tak je to na tebe ....pametaj ..neberies si len jeho ale aj jeho rodinu....a on nema problem z poriadkom ? Jablko nepada daleko od stromu ...a vychova robi velmi vela ....tak aby si sa v buducnosti nehadala s nim o to ze zije jak cigan

dedok

Máš rada svojho tak čo ti hovorí srdiečko tak konaj svokrovci ked sa nezmenia nechod tam aby ste sa nevadili s polovičkou nestojí to za to ked je partner v tvojom srdci tak aj on musí pochopiť čo je pre Vás dobré ,ked budú deti možno aj svokrovci sa zmenia ,ked nie tak vnúčence tam nepojdú lebo nebudú zvyknuté na neporiadok a alkoholikov Dedok

Miga

A teba je co do toho, ako ziju? Ides sa k nim stahovat? Budes zit s nimi, ci s tvojim partnerom? Ide ti o to, aby ti svadbu zaplatili, co? No tak ja ti nieco poviem. Neviem kto kedy vymyslel, ze svadbu maju platit rodicia. Nie, nemaju. Toto funguje vo velkom len na Slovensku. Rodicia sa castokrat zadlzuju, aby slecinka mala svadbu ako z rozpravky. Ked na to nemas, tak sa nevydavaj!!!! Co akoze chces dosiahnut? Aby si upratali v byte, lebo tam pridu tvoji rodicia? A naco? By sa dohodli kto co zaplati?? Si to plat sama, ked chces tuto ceremoniu :D Vasi rodicia sa nemusia nikdy stretnut, ked sa za nich tak hrozne hanbis hoci na to absolutne nemas pravo. A preco by ste sa mali s vasimi nasackovat k nim? A vobec, ako mozes svojho partnera obvinovat z toho ako ziju jeho rodicia? Alebo ho nutit, aby s tym nieco robil???? Neprehanas to tak trosku? On nemoze za to, aky zivot oni maju. Co im ma teraz prehovorit do duse a zmenit ich? Si smiesna

nicollette12

Tak v prvom rade, toto mas riesit s partnerom v sukromi, nie verejne na fore sa tu vykecavat.... druha vec, si dospela, rozhodujes sa sama za seba, mas svoj rozum a partnera si si vybrala ty... ked boli vzdy taki a uz davno ti nesadli, tak naco si s nim ostavala, ked ti tak strasne zalezi na jeho rodine, ci maju peniaze atd..... a este jedna vec, ty si beries jeho rodicov, alebo jeho? Ako tiez logika... a decka ti nikto k nim davat nekaze, len to povedz laskavo svojmu buducemu manzelovi, aby vedel vobec co sa deje, lebo tiez nie si v poriadku potom ked to tu vies cudzim ludom len tak bezproblemov vykecat a svojmu buducemu muzovi ku ktoremu by si mala byt uprimna to uz nepovies...zamysli sa nad sebou