Ahojte..Potrebujem sa otom s niekym porozpravať.Mám 19 rokov a rozhodla som sa že budem sama do konca života..A žiť len pre svoje zaľuby...škola,práca,šport,motorky,tanec..atd....Keď vidim ake su vzťahy dnes ak nechcem nikdy nikoho..Je tu niekto podobný kto to ma rovnako?Pytam sa preto lebo každý považuje takych ludi za podivínov ale mne je samej naozaj dobre vždy mi bolo aspon mi nikto neublíži..Rozhodla som sa tak asi aj preto lebo nikto o mna donedávna nezakopol a ak aj áno tak niekto o koho som nemala záujem.Sice o jedného som istý čas aj ja mala ale pre istotu som sa snim dokopy nedala....Dieťa chcem mať o takých 10 rokov..Rodiny su dnes všelijake rozvedené tak mi nepište že je to od domna sebecké :) Ja len chcem vedieť či je ešte niekto taký :) ďakujem :)
Chcem byť navždy sama
Cloveka by ani tak nestvalo, ze skoro vsetci naokolo maju nanic vztahy plne pretvarok, kym by podobne individua nevstupovali aj priamo do ich osobnejsich zon s balamutiacimi recami iba za ucelom uspokojenia ich telesnych a citovych potrieb...potom bye-bye.
Potom uz clovek fakt nikomu nikdy nemoze v tomto verit a doverovat jedine zazraku, ktory ho spoji s tym jedinym, co to mysli ozaj uprimne jak to mysli a citi aj on.
Na taketo druhy kvazi lasok doplacaju jak rozumovi, tak i citovi jedinci. Sak nech si hladaju seberovnych, ktori ich budu klamat, ked sa ani oni nezmozu na viac nez na klamstvo a uprimnych nechaju napokoji najlepsie navzdy. Hlupaci nech balia hlupakov a nie hrat sa na milujuce bytosti....naco? Ved i tak napokon skoncia s podobnou zberbou jak su oni sami. TAKZE NAM DAJTE POKOJ (vsetci, co ste sa v tom nasli) a hladajte si ludi s rovnakymi (pod)hodnotami ako su tie vase - obalamutit, pouzit, zneuzit, opustit a kolom dokola to iste, ked vas to bavi, vasa vec.
Skutocna laska je O ROZHODNUTI!!! Rozhodnem sa pre jedneho a pokial sa nezacal chovat v priebehu vztahu hnusne a neznesitelne a nezmenil sa o 180 stupnov k horsiemu, tak ho neodhodim len preto, lebo som niekde na ulici stretla trosku krajsieho alebo castejsie sa usmievajuceho alebo s vyssim vzdelanim alebo s vyssim platom... Ja by som to nikdy neurobila, ale 99 % ci muzov, ci zien s kludnym svedomim ano. A kedze nechcem skoncit ako odkopnuta, tak prilezitost odkopnut ma nedostane nikto a nikdy. Vztah? Ani za svet. Sex? NIKDY!!! SAMOTA? Najlepsie riesenie! Najlepsie ochrana pred sklamanim. Pred nakazou pohlavnymi chorobami.
Biely tesak, laska je urcite velmi krasna a uzasna, ale len ked je to obojstranne a nie ked jeden je pravdovravny a dovercivy a druhy len klamany, este aj okradany, nedajboze podvadzany. Ked jedna strana LEN DAVA a druha LEN PRIJIMA, nieco je zle. Obaja maju rovnakou mierou davat a rovnakou mierou prijimat. A nie uz v zaciatkoch vztahu aby napriklad mlady zasran okradal o cele vyplaty o nieco starsiu sice, ale naivnu frajerku. A krcmovy chalan nech si hlada krcmovu babu, nie domasedku a introvertku. Kolko jeden vyfajci, tolko nech aj druhy a kolko jeden vypije, tolko nech aj ten druhy. A nie jeden robi jak mulica, dlhy na seba berie, odopiera si a odrieka, sam sebe nic nedopraje, hoci aspon len tomu decku by rad, ale ani jemu nema z coho a druhy zase len fajci a chlasta. Tam sa o obojstrannej laske hovorit neda. Kde si jeden z partnerov myli pojmy lubim ta a lubim sa. Namiesto lubim sa povie lubim ta, ale jeho skutky nasvedcuju skor pojmu lubim sa.No a vacsina vztahov je prave o tom, ze laska je len jednostranna a nie obojstranna preto sa aj rozpadavaju tie vztahy. Dobry clovek hlada dobreho a najde zleho, ktoreho povazuje za dobreho. Po rozchode zase len zleho najde a nikdy nie dobreho. ako keby len zlemu bolo sudene dobreho najst, ale dobremu nie. Tak potom nie je naozaj lepsie, ked ten dobry radsej zostane sam ako nicit si zivot vo vztahoch so zlymi? To si vsimam na vztahoch.
Ja to mám rovnako, ale som chlap takže je to u mňa trochu iné. Tiež som sa rozhodol že do žiadneho vzťahu alebo niečoho podobného sa hnať nebudem. Ľuďom sa dnes absolútne nedá veriť a ženám obzvlášť. Nikdy som nemal frajerku, mám 24 a ani už nechcem, keď som bol schopný vydržať do tak vysokého veku tak nebude problém...
Neviem čím to je, ale ja mám taký pocit, že ženy na Slovensku sú strašne namyslené, falošné, trápne a náročné... možno je to tým že 90% žien ktoré na ulici stretnem sú naozaj krásne kusy a tak si myslia že majú na viac alebo čo, ale to tu nebudem rozpisovať, všetci veľmi dobre vieme ako to je...
Ale keď vidím ako skurvené sú dnes tie vzťahy a ako niekto nemá problém zo dňa na deň vymeniť partnera len preto že ten druhí je "lepší" tak sa mi chce grcať.. fuj, hnus... samá falošnosť, pretvárka, povrchnosť, peniaze, podvádzanie... čo sa to dopiče stalo s ľuďmi? Prečo tlačíme trhovú ekonomiku do MEDZIĽUDSKÝCH VZŤAHOV ???!! Mám taký pocit, že dnes človeka vnímame len ako nejaký posraný tovar, ktorý keď sa nám nepáči tak zahodíme a kúpime si iný lepší.... a ešte to všetci obhajujú evolučnou psychológiou a kokotinami typu že ten kto na to poukáže tak je zakomplexovaný... úbohá povrchná spoločnosť, ktorá sa dobrovoľne znížila na... čo na... POD.. úroveň zvierat.. tohto sa naozaj účastniť nechcem.
kajinka717 staroba nemusí byť na nič , život si tvoríme sami .. nemusíš sa ponáhľať do domova dôchodcov.
Mimochodom to s tými zabitými citmi , nezabila si ich len ich potlačuješ .. A to ti hovorím ako človek ktorý kedysi zanevrel na život a bol veľkým pesimistom , dnes už to je inak.
Manzel567 píše dobre , súhlasím s nim. Pozri ak chceš byť sama tak buď , je to tvoj život ale nie všetky vzťahy sú skazené , nemusíš byť hneď závislá na partnerovi. Je to o láske , a tu ti ťažko opíšem ale z môjho pohľadu je to ta najúžasnejšia vec na svete. Hovorím to ako realista. Toť môj názor.
Manzel567, jedna romantica naivka, najlepsia ziacka v triede na strednej, sa v maturitnom rocniku blaznivo zamilovala do mladsieho chlapca, ktory bol z jednej ucnovky pre zle spravanie vyhodeny a druhu tahal ako-tak s odretymi usami, nemal nic, len jendy derave smradlave ponozky, ze cloveka az prekotilo z toho prenikaveho zapachu, ked si topanky vyzul. Mastne vlasy, spinavy, zasraty, neoholeny, cierne strnisko na tvari, jedny derave stare polorozpadnute slipy kto vie, kolko tyzdnov nevymenene a kto vie, kolko tyzdnov neosprchovany smraduch, ale jej to bolo jedno, pricom napodiv, ona o seba dbala, ze aj sprcha, holenie, antiperspirant, proste vsetko jak ma byt. Po maturite si nasla robotu a smraduch zasraty jak nahle dostala vyplatu, uz sa k nej dostavil a celu vyplatu od nej vyzobral a ona sprosta mu ju dala, co sa opakovalo kazdy mesiac, nechapala totiz, ze mlady pan si akousi zahadou myli pojmy pozicaj a daj. Povedal pozicaj, myslel daj. Nikdy nevratil. Je velmi smutne, ked mlade dievca, ktore si zarobi svoje prve peniaze, nema moznost si tie peniaze ani odlozit, ani uzit, lebo si za ne vydrziava gigola, obrazne povedane. Hovorila som jej velakrat, nech sa nanho vykasle a ze si zasluzi lepsieho, ale ona nie a nie. Ona bola po krestansky vychovana, on totalny ateista, co si z veriacich len prcu robi, ona bola svedomita a zodpovedna v pristupe k skolskym povinnostiam, on nezodpovedny, co este v dospelosti vybrane slova pisal s makkym i, s odretymi usami prechadzal, ona introvertka - domasedka, on hulvat krcmovy a automatovy, ona nefajciarka, on fajciar, ona cistotna, on spindira, ona doverciva, on klamar, ona skromna, on namyslenec a nafukanec... No proste protiklady jak vystrihnute z ucebnice, ale nedala si povedat. Ale jedinu kladnu stranku jeho povahy, co vyzdvihnem, ze ma, ze si po skole nasiel zamestnanie a odvtedy robi, nebol nikdy nezamestnany, neflaka sa na simulantskych marodkach a ani na podpore, co je uctyhodne a obdivuhodne, takze aspon tuto pozitivnu stranku ma na sebe, ale okrem toho uz nic ine. Nevzali sa nikdy, lebo akosi nebolo penazi na svadbu, splodili jedneho jedineho potomka (toho casu na prvom stupni zakladnej skoly). Ale nerozisli sa, su spolu dodnes, no s obrovskou kopou dlhov na krku, s dlhmi stale väcsimi a väcsimi a ona hlupana s jeho rodicmi a surodencami v polo rozpadnutej plesnivej starej chatrci stuchnutej a smradlavej byva, lebo krcmova rodina je krcmova rodina a ist do krcmy raz za cas je jedna vec (to neodsudzujem), ale sediet tam takmer nonstop je vec druha. Su to take tie typy krcmovych ludi, co so smradlavymi a deravymi ponozkami a slipami, lebo len jeden par ponoziek a jeden kus spodneho pradla maju, potrebuju machrit, ze ine jak Metaxu pit nebudu, lebo vsetko ostatne je lacny smejd a grc a ine jak najdrahsie cigarety kupovat nebudu, lebo ostatne su smejd, a podobne sproste reci, ked si clovek pomysli, kolko peknych a cistonovych kuskov oblecenia by pre svoje dieta mohli kupit napriklad hoci aj v najlacnejsom Kiku...za tie peniaze, co takto premrhaju po krcmach... Ale nie, oni to musia prechlastat a prefajcit vsetko v krcme a decko navliect do vytahanych a obnosenych handier, ktore im v krcme niekto daroval, kto sa nad tym chudatom uz zlutoval velmi. Pritom sa to chudatko male uci v skole na ciste jednotky a je prirodzeny talent, ale aka buducnost ho caka? Urcite nie velmi ruzova, ale asi len taka, ze len, co dovrsi 18, uz na jeho meno napisu kopu dlhov, nakolko uz niet na koho. Najviac polutovaniahodna rozhodne nie je ta naivka, ktora si napriek dobrym radam inych ludi uviazala kvoli nezodpovednemu chlapovi neschopnemu financne hospodarit kopu dlhov, ale najviac polutovaniahodne je to chuda decko. Ta baba mohla mat vzhladom na svoj vyzor, skolske vysledky a dobre vlastnosti, aj lepsieho chlapa pre zivot, len by jej bolo byvalo treba trosku pockat, par rockov napriklad a nezbuchnut sa hned s prvym, ktory prejavil zaujem, ale ona to uponahlala, nepockala na ten spravny cas a na toho spravneho chlapa a ta netrpezlivost ju vysla riadne draho. Tak je to, ked si clovek neda povedat.
však ved ži si život tak ako chceš, nikomu sa nemusíš zodpovedať, nikomu nič vysvetlovať a už vôbec nie zakladať témy na fóre, lebo potom to vyzerá ako nejaký vzdor, že ty potrebuješ niekomu niečo dokazovať... je to ako výkrik o pomoc..
takže v klude potichu si ži svoj život podla svojich predstáv,.. robím to aj ja... nikomu nič nehovorím , len ludom padajú sánky, majú šoky, ked niečo urobím, dosiahnem...
manzel- smola už sa stalo city som v sebe pozabíjala ešte v zárodku ;-) a mám len jediné mysim že netreba opakovať k čomu...Neverím že si nemal pocit že si na obtiaž ;-) Je sebecké chcieť niekoho len preto aby sa mal o mna kto postarať..Deti keď budú dospele sa rodičom vieme čo a budú žiť vlastné životy..Partner zomrie jeden skôr alebo neskôr..A ja ako bláznivá motorkarka sa ani staroby nedožijem a ani nechcem vtedy je život už oničom.. :)
Chlapi nadavaju na zeny, zeny na muzov - kazdy sa stazuje, ze to druhe pohlavie je neverne, sebecke, ze vztahy nevydrzia a pritom sa nikto sam nad sebou nezamysli. Je to to iste, ako keby niekto povedal, ze si nekupi auto, lebo by ho po case aj tak nabural a radsej bude chodit peso, namiesto toho, aby si kupil kvalitne auto a naucil sa dobre soferovat. Najvacsi problem je na zaciatku vztahu, ked je obrovska zamilovanost a ludia prehliadaju chyby toho druheho, resp. sa tvaria na to, aki nie su, len aby v ociach toho druheho zaposobili a potom, ked nastane realny zivot, tak sa vsetko zosype. Ludia, ked ste zamilovani, pocuvajte nestranne nazory inych ludi, ktorym verite, nezatvarajte oci, ak ma partner nieco zle v minulosti a neverte, ze ho zmenite! Ista davka tolerancie a prisposobenia vo vztahu je potrebna, ale ak sa jedna o diametralne rozdielne postoje, tak je lepsie sa vratit z kratsej cesty. A kazdy sa musi zamysliet aj nad tym, ze teraz, ked je clovek mlady, sebestacny, tak je to OK, ale v starobe, ked uz nikoho nebude zaujimat, to bude peklo. A deti budu chciet tiez mat vlastny zivot a nie sa o niekoho starat - max. tak na navstevu prist. A to este nehovorim o tom, ze sa nieco v zivote moze stat - nejaka problemova situacia alebo zdravotny problem a vtedy je naozaj na nezaplatenie, ak sa clovek ma o koho opriet. Treba si uvazit, ci ostanes taka hrdinka, aj ked sa ti nieco zle v zivote stane, ci ta to nezlomi. Ja som mal napr. autonehodu a mal som polamane kosti a bez manzelky by som bol v pecku - neviem si predstavit, kto by sa o mna postaral - jedlo, lieky, kupanie, vozenie na kontrolne vysetrenia. Alebo aj jej, ked je zle, tak nemam problem jej pomahat so vsetkym co treba. Moja rada je - nehladat nikoho na silu, co ma prist, to pride - neodmietat a nezabijat v sebe city, ak zacnu vznikat a hlavne - zamerat sa na to, aby clovek pustil k sebe toho spravneho cloveka - to co pisem o zamilovanosti - nebyt zaslepeny iba citmi, ale vnimat vsetky prejavy toho druheho co najobjektivnejsie a pocuvat nazory inych ludi a rozmyslat nad nimi, ci nahodou nemaju pravdu. Svagrina si brala pochybneho chalana, ktoreho som poznal od detstva a ked som jej povedal, aky je, nech neblbne, tak som bol v jej ociach ten najhorsi. Po cca. 5 rokoch, 2 detoch, nevere, alkoholu a vybitych zuboch mi dala za pravdu. A pritom toto vobec nemusela prezit, ak by ma pocuvala. Chapete o com to cele je?
Ty nemas rozum...