Ahojte..Potrebujem sa otom s niekym porozpravať.Mám 19 rokov a rozhodla som sa že budem sama do konca života..A žiť len pre svoje zaľuby...škola,práca,šport,motorky,tanec..atd....Keď vidim ake su vzťahy dnes ak nechcem nikdy nikoho..Je tu niekto podobný kto to ma rovnako?Pytam sa preto lebo každý považuje takych ludi za podivínov ale mne je samej naozaj dobre vždy mi bolo aspon mi nikto neublíži..Rozhodla som sa tak asi aj preto lebo nikto o mna donedávna nezakopol a ak aj áno tak niekto o koho som nemala záujem.Sice o jedného som istý čas aj ja mala ale pre istotu som sa snim dokopy nedala....Dieťa chcem mať o takých 10 rokov..Rodiny su dnes všelijake rozvedené tak mi nepište že je to od domna sebecké :) Ja len chcem vedieť či je ešte niekto taký :) ďakujem :)
Chcem byť navždy sama
Samota je pre ubolenu osamelu dusu ovela prirodzenejsia a dokonca i lieciva, narozdiel od nezdraveho vztahu, ktory by ju este len viac zranoval.
Kto ustoji taky vztah a kto ustoji samotu? Kazdy to zvlada po svojom, respekive nezvlada, no nema na vyber, pokym musi zit a ci sa dozije lasky, to je otazne, lebo az privela mladych ludi umiera na choroby tejto spolocnosti postavenej na hlavu, z uteku pred spolocnostou, tak ako aj z uteku do zavislosti a pred samotou.
Boze moj, mala som sefku, peknu a inteligentnu zenu, vystudovanu pravnicku, usmiate a vesele zlate slniecko, hned si s nami vsetkymi potykala, bavili sme sa, rozumeli sme si, obcas sme dali aj nejaku party, taku malu akoze chlastacku, aj ked viac ako dva, tri stamperliky nikto nevypil, a dlhsie ako dve hodiny to netrvalo, takze ziadne otravy alkoholom a ziadne ponocovanie. Dobra partia bola, super. Sefka si tiez po nejako case nasla frajera Rumuna, skoro som na rit padla, z jakeho zapadakova si to muza nasla, keby este Rakusana, Nemca, pochopila by som, ale co vidia pekne a inteligentne baby na skaredych muzoch zo zaostalych a zanedbanych krajin, to ja veru neviem. Ta sefka, vlastne uz byvala sefka uz s nami nerobi, jedneho dna si zbalila kufre a odisla zo sekundy na sekundu a nikto nevie, kam. Ona nechape, ze milostivemu asi ide len o obcianstvo a potom ju odkopne jak handru a najde si inu? Nie, nechape, musi padnut na hubu a poucit sa na vlastnej chybe. Mohla mat lepsieho a krajsieho, ale co uz? Keby mala 18, nic nepoviem, ale zenska po styridsiatke a rozum nikde :)
kelovapolievka pravdu mas, uplnu pravdu vo vsetkom. Tak dopadnu naivne hlupane, ze clovek by mal trosku aj pocuvnut radu ineho, ktory mu chce dobre. Nie postavit sa na hlavu a uviazat si na krk prvu socku s odovodnenim, ze jaj co len so mnou bude, ked si tohto nevezmem, tak zostanem sama. A kolkokrat taky blud vypusti zo seba dievcina, ktora je fakt krasna a aj na ucenie sikovna, ze mala by na lepsieho, ale nechce o tom ani pocut a postavi sa na hlavu, rozum sa mi zastavi ked to vidim, take nestastne zeny okolo seba.
ides ... aj ja som mala takú spolužiačku, ale ako býva zvykom.. dievča niežeby si dala pozor aby nedopadla ako socka, lebo je z takej rodiny, rozvratenej, ako aj v modrom z neba často vidíme, že ked sa chce dotyčna dostať z biedy, tak sa nesnaží vlastnou drinou ale zakvačí si na krk debila ako inak socku, ožrana, narkomana, nechá si narobiť 5 detí a potom plače okolo seba aká je chuderka a pomožte a dajte mi..
k veci... moja spolužiačka bola múdra, snažila sa, chcela niečo dosiahnuť, milá, obľúbená, pekná, krásne vlasy po zadok, mala štipko, chcela ísť študovať medicínu.. byť detskou lekárkou...
bola odo mňa mladšia o 2 roky,.. ja som skončila školu, šla zarábať..
raz som ju stretla tak mi hovorila že brigáduje v obchode, no reku super som si povedala, na vš chce ísť , peniaze sa jej zídu.... a potom som ju videla za ručičky s jednou sockou miestnou.. no skoro som na riť spadla.. špatný, vychrtlina, trčiace lícne kosti, zuby kryvé, darebák, ... a už sny o vysokej škole boli fuč..
šla robiť otroka do fabriky , kde robí dodnes, po rokoch došla na to aký je to magor , rozišla sa s ním, no a na krk si zakvačila dalšiu socku, sotva mesiac s ním chodila a už sú zasnubení, apropo rumun, kedze viem ako to funguje, dotyčnému ide o trvalý pobyt,.. vyzerá ako potkan... mám kolegu tiež rumuna , ktorý si zobral zenu z rovnakeho dovodu, koli trvalemu pobytu na SVK.. osobne mi povedal že chce inú, že to bolo len tak, na papieri manželstvo, chce ju vymeniť, najsť si zenu ktoru naozaj bude mať rád...
a táto dopadne rovnako...
url presne tak, zostat sama je najlepsie co moze dobry clovek pre seba urobit. A davat si pozor nielen na falosnost vo vztahoch ale aj na falosnost v kamaratstvach a hlavne sa nenechat nikym zmanipulovat a oblbnut. Komunikacia s chronickym klamarom je len zbytocna strata casu. A to plati jak vo vztahoch, tak aj v kamaratstvach. U mna vyhrava SAMOTA raz a navzdy.
Autorka ma 16.Nepride vam to zvlastne ked 16 rocna napise ze chce byt do konca zivota sama?
Samota neni pre normalnych ludi.Samotu zvladnu len ti vynimocny ludia.Kazdy kto sem napisal prispevok zostarne s niekym.
1 clovek z 10 000 dokaze zvladnut samotu az do konca zivota.Vacsinou sa jedna o ludi ktory maju cely zivot na prvom mieste pracu.A urcite to neni bezny pracujuci clovek.
Moj nazor.
AsiTak, uplny suhlas, skvely prispevok, svt500 - tiez mas pravdu, aj zeny vedia byt ohladom medziludskych vztahov (kamaratskych a aj v laske) velmi krute a bezcitne, hladajuce len financne vyhody a nebudem sa zastavat zien iba preto, lebo sama som zena.
Vzdy som bola skor introvert preferujuci myslienku, ze lepsie je mat len malo kamaratov, ale dobrych ako kopu falosnych ludi okolo seba. Mala som len jednu kamaratku, takzvanu NAJ. Bola by som pre nu zivot polozila, doslova. Mala som ju radsej ako samu seba a velakrat som pre nu urobila, co by som sama pre seba nespravila. Asi preto, lebo mala som sklon hodnotit cloveka na zaklade PODLA SEBA SUDIM TEBA, tak som si myslela, ze ona je rovnaky clovek ako ja, ze je schopna prechovavat voci niekomu rovnako hlboke a silne kamaratske city ako ja, ze ma velke srdce plne lasky a ze je pripravena dat ju tym, ktorych ma najradsej ako ja. Myslela som si, ze je ako ja, ale velmi som sa mylila. Myslela som si, ze je pravdovravna ako ja, ale az po dlhych rokoch kamaratstva som zistila, ze je to chronicka klamarka. Takmer nikdy neodpisala na sms, ked som sa spytala, preco, povedala, ze nemala kredit. Ked dom jej vsak hocikedy z mojich penazi ako darcek kredit dobila (a z mojej sprostej naivity a debility), len aby odpisala, aj tak neodpisala. A nedvihala telefony. Casto mavala vypnuty telefon aj v case, ked bola nezamestnana. Nechapala som. Casto odmietla moj hovor cez vikend, kedy ani nahodou nemohla byt v robote. Raz som bola v nemocnici kvoli blbemu crevnemu problemu (ale bolo mi to trapne) a ona ma tam navstivila a pytala som sa jej, ci jej frajer o tom vie ze som v nemocnici a ona, ze nevie a ze mu to nepovedala a ani nepovie, bla, bla. Oklamala ma. Po niekolkych mesiacoch od toho rozhovoru vysvitlo, jej frajer mi to sam povedal, ze ona mu vtedy povedala, ze som v nemocnici, ze vsak pred nemocnicou v krcmicke na nu cakal... A ja viem, ze jej frajer v tej chvili hovoril pravdu. Klamarka bola ona. Stretko? Velakrat - z jej strany neohlasene navstevy, ani bu, ze cakaj ma o siedmej rano a nezabudni vstat, lebo pridem zajtra k tebe potrebujem to a to. Zazvonila, dokvitla o siedmej rano neohlasene, vysmiala ma preco este spim a opytala sa, ci jej mozem na mojej tlaciarni nieco prefotit. Alebo si jednoducho len sadla jak velkomozna pani, roztvorila svoj vlastny notebook, opytala sa na heslo do wifi a hajde na internet a na moje pekne a mile slova typu ako sa mas, das si kavu, caj??? Zareagovala podrazdenym mraucanim ako macka ked ma besnotu. Ona nemala doma internet, bola lakoma si ho platit. Tak reku u sprostej tejto tu je internet zadara, ze??? Lebo nie kvoli mojej osobe takto ku mne chodila, ale len kvoli mojmu internetu. Velakrat - Navrhla som jej stretko, najskor pol hodiny mraucala do telefonu, ze nie, nie, potom na vela suhlasila s tym, ze sadli sme si niekam na kavu a ona cely cas tukala do mobilu, nevsimala si, co hovorim, nepocuvala ma a ignorovala, hoci som aj zakusok a kavu platila ja a neubehlo 10 minut, uz sa vytratila, ako keby mala dynamit v riti. Pritom mala kopu casu. Raz som bola nezamestnana a s radostou som jej oznamila, ze som si nasla robotu, kde to bude financne slusne, este aj ubytko a strava zdarma. Ona ma od danej roboty odhovorila s tym, ze nech idem byvat do podnajmu s nou a s jej frajerom do ineho mesta a tam najdem lepsiu robotu. Ja som nechcela a argumentovala som tym, ze mi je trapne a sproste votriet sa medzi par a rusit a ona, ze ved ona vlastne tiez nechcela, ale jej priatel sa na mna velmi tesil a velmi to chcel a on bol vraj ten, co to chcel, aby som s nimi isla byvat nie ona a ona ze to len kvoli nemu, ked mu na tom tak zalezi. Pomyslela som si, ze ci ten jej chalan nema v hlave vsetkych pokope a co je to za chalana, ktory nechce s priatelkou byvat sam, ale silou-mocou sa tam snazi dotiahnut medzi nich do garsonky ako medzi par prenho viac-menej cudziu babu. Ked som sa vsak nastahovala, videla som na jeho tvari a aj na jeho neverbalnej komunikacii, ze on ma tam vlastne vobec nechcel, lebo chcel byt iba s nou. Obcas to aj slovami nepriamo naznacil, niekedy aj priamo ale nie v tom zmysle, ze by bol drzy a ze by ma chcel vyhnat, ale skor tak skormutene, reci typu myslel som si, ze tu budeme s mojou priatelkou sami, ze tu budeme len my dvaja, nevedel som, co zamysla a neviem, preco sa takto rozhodla, a podobne... Aj vtedy ma oklamala. Este pred nastahovanim: Popisala mi, ako vyzera byt, ale ked som tam prisla, byt vyzeral uplne inak a nie tak, ako mi ho ona popisala, Oklamala ma. Balamutila mi mozog a ja som jej naletela, isla som. Bolo treba zaplatit "nieco vopred", to nieco sa malo podla spravodlivosti delit medzi troch, ale delilo sa len medzi dvoch. Zaplatili sme to napoly ja a jej frajer, ona nedala do toho ani cent. Aspon ze najomne platila, naslubovala hory doly pod zamienkou velkeho kamaratstva na zivot a na smrt, ze tam bude so mnou byvat roky, ale este som nebola ani nastahovana poriadne a ona uz zacala kvakat, jak ona z podnajmu odchadza a ide pracovat do ineho mesta a inam, ale frajera svojho nechcela vziat tam so sebou, kam isla ona, len ho nechala so mnou sameho a vyparila sa. Oklamala ma, ze sa s nim rozisla, ale nerozisla. Len si zo mna urobila blba. Tam, kam odisla, mala ovela lepsie platene pracovne miesto, ale len docasnu prac. zmluvu a nie trvalu, plus ubytko a stravu zadara, tak pachtila za prachmi a nas dvoch somarov uz zrazu nepotrebovala. Nikdy neodpisovala na sms, nedvihala mobil. Kupila som teda jeden cistonovy mobil, novu sim kartu (neregistrovanu) a dobijaci kupon na dost vysoku sumu, poslala som jej balik a darovala som jej ten mobil, s vysvetlenim, ze som to pre nu urobila, aby bola ako kamoska pre mna zastihnutelna, lebo neviem, ci tam hore na kopci kde ona byva su vobec nejake obchody kde by sa dal kupit kredit do telefonu. Ona nic, za cele mesiace sa neozvala. Po uplynuti takeho poctu mesiacov, na aky mala zmluvu, zostala bez prace a mne napisala sms, ze sa chce so mnou stretnut, ale na dohovorene stretko neprisla,napisala sms, ze musi este o par dni dlhsie robit. Oklamala ma. A este napisala, jak ona svojho byvaleho nenavidi a jak ho nechce lebo nesplnil co jej slubil, no len co som docitala sms, prechadzajuc sa po ulici, co vidim? Ju aj s frajerom, ako sa vasnivo objimaju, bozkavaju, za ruky drzia a tvaria sa ako najstastnejsi par. Tvarila som sa, ze nic nevidim. Ale vsimli si, ze vidim. Ked som sa jej spytala, co to ma znamenat, ona len: Aaaaaaaale vieeees, predtym sme tvorili par a nebudem sa robit, ze nepoznam ho, no. Oklamala ma. Frajera svojho obalamutila, aby dal vypoved z prace a aby odisiel z podnajmu, lebo uz ma narok na podporu aj on, aj ona, tak chcela aby si uzivali podporu a nicnerobenie. On suhlasil, "partia" nas troch sa rozpadla, lebo ja som nemohla platit ten byt sama, financne mi to nijako nevychadzalo, co znamenalo pre mna, ze som musela dat vypoved z prace a tiez odist z podnajmu a aj z toho mesta. Ona s frajerom boli povinni kvoli poberaniu podpory chodit sa podpisovat na urad prace do toho mesta, kde predtym pracovali, co bolo 200 km od mesta, kde byvali so svojimi rocicmi. Ona sveto svete tvrdila ze je s nim rozidena a jak ho ona nenavidi jak ho ona nechce lebo jej slubil ze schudne a neschudol a nedodrzal slub a podobne dristy trepala, ale na urade prace vybavila aby sa obaja chodili podpisovat v ten isty den. Z mesta kde byvali s rodicmi do toho druheho mesta kde sa bolo treba podpisovat to bolo na otocku 23 € vlakom v tom case. Ale jej frajer bol zvyknuty vsade chodit autom a vlaky akoze vobec nemusel, tak vzdy natankoval plnu nadrz a siel a cestou hodil aj ju, ked ho falosnymi lichotkami a usmevmi zmanipulovala a pekne poprosila. Tak mala kazdy mesiac cestu na urad prace do toho ineho mesta zadara vdaka tomu ze aj z frajera si urobila somara ktory je povinny si ju vydrziavat a nielen zo mna ako kamosky. Ja som vsak nemala narok na podporu ako oni dvaja a keby som aj bola mala, nesla by som do toho. Neubehli 4 dni a uz som mala novu, omnoho lepsiu (financne) pracu inde, na opacnom konci republiky. Pracu s ubytkom, kde uz nebolo treba platit podnajom. Som bola rada, ze aspon pracovne a financne sa zadarilo, ked uz oblast medziludskych vztahov zostala popretkavana klamstvami a sklamaniami. A co moja takzvana akoze kvazi v uvodzovkach Naj kamaratka? Nadobudla dojem, ze na takeho somara ako som ja je skoda celkom zanevriet, mala v plane po niekolkomesacnom brani podpory znovu tie iste mesiace dalsieho kalendarneho roka stravit v tom istom zamestnani (doba urcita), kde pred nastuom na podporu a po ich odpracovani znovu zavolat somarov dvoch, cize mna a frajera, balamutit mozog a lanarit do podnajmu. Aby mala byvanie v podnajme co najlacnejsie a pracu na urcite konkretne mesiace v roku, kedy nebola moznost pracovat tam, kde pred nastupom na podporu. A preto bola rozhodnuta, ze mi z casu na cas napise sms s falosnymi lichotkami, aby som reku na nu nezabudla a aby som zase ako poslusny somarik niekedy o rok nastupila s nou do podnajmu, zaplatiac za nu s jej frajerom napoly niekolkotisicovu kauciu. Drzo napisala, jak ona veri, ze sa znovu raz vsetci traja stretneme v podnajme a jak sa uz na to tesi. A co ja? Dostala odo mna studenu sprchu v podobe spravy, v ktorej jej pisem, ze ja uz nikdy do ziadneho podnajmu nepojdem a nech sa uz nikdy viac nezaujima o to, kde som a co robim a nech si na taketo ucely hlada ine kamaratky. Pochopila, odvtedy sa neozvala ani ona mne, ani ja jej. Chvalabohu :) Kto vie, kolko hlupych a naivnych bab este takto bod zamienkou velkeho kamaratstva na zivot a na smrt a sladuckymi recickami jak s nimi bude byvat v podnajme cele roky, obalamutila a do podnajmu k sebe nahnala po zvysne roky po rozpade nasho jednostranneho kamaratstva? Neviem, nestaram sa. A neviem ani to, ci je ten chudak frajer este stale s nou, alebo ci uz dostal rozum a odkopol ju kade lahsie??? Nestaram sa. Uvedomila som si ale, ze si ako clovek musim vazit samu seba a nezhadzovat sa na uroven chudery, ktora je stastna, ze sa vobec nejaka falosnica hrajuca sa na kamaratku o mna zaujima, na mna usmeje, mne sms napise, mne falosne usmevy a falosne lichotky adresuje, a podobne... Ale ze falosnych ludi radsej poslem zo zivota mojho prec. A pochopila som aj ze lepsie je nemat okolo seba ziadnych ludi ako mat okolo seba falosnych ludi. Lepsie je nemat ziadnu kamaratku ako falosnicu a chronicku klamarku a vyciciavacku penazi, ktora ked nema mat z cloveka financny osoh ani sa mu neozve a este trpi potrebou byt inymi ludmi vydrziavana.
Ale najväcsie ponaucenie ktore pre mna vyplynulo z tohto nanic kamaratstva je to, ze VO SVETE; KDE NEEXISTUJE UZ ANI LEN CISTE A UPRIMNE KAMARATSTVO ZALOZENE NA SAMOTNOM FAKTE; ZE BY MAL CLOVEK CLOVEKA RAD S TYM; ZE JE TO OBOJSTRANNE A VZAJOMNE; V TAKOMTO SVETE ZAKONITE NEMOZE EXISTOVAT ANI LASKA!!! Lebo laska je viac ako kamaratstvo a co je to zazit skutocne a uprimne kamaratstvo, takzvane kamaratstvo na zivot a na smrt, to ja veru neviem a myslim si, ze sa uz ani nikdy nedozviem. Nebolo mi to sudene, nebolo mi to dane. A komu nie je sudene ani len mat kamaratku, kamaratstvo s ktorou by za nieco stalo... pravdovravnu, cestnu, uctivu, slusnu, dobreho cloveka proste....., tak tomu zakonite nemoze byt sudene ani NAJST LASKU, teda frajera, muza, niekoho, s kym by bol cisty a uprimny vztah zalozeny na samotnom fakte, ze ma clovek cloveka rad, ze si clovek cloveka vazi, ze je clovek k clovekovi uctivy, verny sprava sa slusne, proste ze co clovek dava, to aby aj od druheho dostaval, aby sa stretli dvaja, ktori sa jeden druhemu za dobre dobrym odplacaju, dvaja rovnaki, dvaja dobri. Laska zalozena na hlbokych citoch, ale aj na rozumnom rozhodnuti: tento a ziadny iny raz a navzdy len tento, aj keby som stretla neskor krajsieho, bohatsieho, dokonalejsieho, nech mojim muzom zostane LEN TENTO!!! - a nech je to vzajomne. prva, posledna a jedina ja prenho a aj on pre mna (vo vztahu a v sexe). ALe ja na taku lasku neverim. Lebo ani na kamaratstvo neverim. Iba na existenciu falosnosti a klamstiev verim. Coho sa mi od osudu dostalo, len na to verim. A coho sa mi nedostalo, uz sa ani nedostane. Dostane sa mozno pri velikanskom stasti niekomu inemu. Lebo keby vsetci zazili co ja som zazila a rozmyslali ako ja rozmyslam, tak by ludstvo vyhynulo. Ale ludstvo nevyhynie len vdaka tomu, ze predsa len kde-tu sa este najde aj vztah bez hnusnej falosnosti, v ktorom su obaja pravdovravni, verni, lubeni a stastni.
kajinka717 dobre uvazujes , ak sa ti podri ostat sama bude to nejepsie co mozes pre seba urobit.
Ja poznam v mojom okoli iba jedneho cloveka (mozno dvoch) s ktorym si (teoreticky) viem predstavit vztah na zaklade toho, co vyzaruje a ako sa sprava k druhym a to je asi ten prazaklad vsetkeho.....akurat tam chyba ta zivocisna pritazlivost a je zenaty, cize na toto si tiez davat pozor, lebo len "zaklad" nestaci..., niekomu mozno ano, no to by bol cisto vztah z rozumu, moze na tom sice vela vystavat, no o naplnujucejsom stasti asi velmi rec nebude - ostavalo by to nanajvys v kamaraskej rovine, co sa tiez ceni, ale o hlbsej laske nemoze byt rec. Vazim si ho, no a to je z toho vsetkeho uz asi vsetko.
Ku komu ma to taha sexualne bez tohto potrebneho zakladu, toho k sebe za ziadnych okolnosti blizsie nepustim ani ked mi to tuzi opatovat, proste nie, neprichadza do uvahy...ak na to nebodaj pristupim, tratim ja, tak ako trati i ten druhy. Mozno by mu to (pre zaciatok) stacilo, no mne by to viac vzalo, nez dalo, to viem uz teraz.
ides súhlasím s tebou .. ako som už písal nižšie , každý sa musíme rozhodnúť sami za seba. Chcete byť sami , rešpektujem vaše rozhodnutie no len hovorím že nájdu sa aj pekné vzťahy takže nesúhlasím že všetci hneď musia podvádzať a klamať.
Čo ti na to povedať , ja osobne len čakám na tu pravú ... vieš ako
milovať a byť milovaný .. zvolil som si taký ''jednoduchý'' život , postaviť dom , postarať sa o ženu a ak bude chcieť tak založiť rodinu. Budovať pomaly silný a láskyplný vzťah. Toť taký môj sen ktorý sa mi vari raz splní.
Prajem ti aby si si našla dobrého muža , podľa mňa sa ich nájde kopa no tiež sú mnohí zničení kvôli tomu že si našli nie moc dobrú partnerku , takže to chce trpezlivosť a hlavne nestrácať nádej nech sú vzťahy v okolí hocijaké.