Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

Preteba

NaRovinu, v tomto s Tebou nemôžem súhlasiť:(
Je pravda, že niektorí katolíci čítajú božie slovo, niektorí veria, ALE nerobia podľa neho. Je napísané,, nebuďte poslucháčmi Božieho slova, ale činiteľmi. Nestačí poznať božie slovo, musíme ním žiť. Boh výslovne zakázal zobrazenie hociakej podoby uctievania. Prvá vec, ktorú Boh zakázal je práve tá,, neurobíš si...." a tu katolícka cirkev neposlúcha Boží príkaz.

NaRovinu

Preteba - Hej, keď si ju dáš na poličku, tak to nebude, že pri vzkriesení mŕtvi vstanú z hrobov, ale z poličiek. :D

Ale teraz vážne. To, že sa niekto neučí podľa Božieho slova, ale podľa cirkvi, nie je hriech. Veď katolíci tiež veria Božiemu slovu, len (ako hovoríš) si vytvárajú niečo navyše.

Preteba

NaRovinu, ako som už písala, nie som proti žiadnemu človeku, či už je katolík, alebo evanjelik...vo všetkých cirkvách sú ľudia, ktorí aj úprimne hľadajú pravdu. Každý človek sa môže slobodne rozhodnúť či bude veriť Bohu, alebo učenie cirkvi. Máš pravdu, že v biblii sa o kremácii nič nepíše, preto myslím, že je to na rozhodnutí človeka. Po smrti to je len mŕtve telo, ktoré sa obráti na prach tak, či tak. Druhá stránka veci však je, prečo to človek chce urobiť. Sú ľudia, ktorí si urny donesú domov a s tým by som už nesúhlasila ani ja:)

Tomas12345

( Teda napr. katolíci sú proti homosexuálom. Si proti tomu aj ty, nekatolík ?
Ďalej som ešte počula, že pápež odsudzuje kremáciu a všeliake iné drobnosti.

A len tak zo zvedavosti, čo si myslíš o tom, že keď pred Veľkou nocou nepôjdeš na spoveď, tak je to ťažký hriech. Predpokladám, že na spoveď chodíš. )

Tak na toto neviem odpovedat.Naozaj na taketo otazky je najlepsie sa spýtat nejakeho biblistu, preto aj navrhujem aby sme tuto debatu skoncili, vzhladom na to že nevyznam sa v tychto veciach, nie som v tomto odbornik, odporucam sa spytat nejakeho biblistu.

NaRovinu

Ono, pokiaľ ide o tú kremáciu. Zdá sa mi, že v Biblii sa píše, že po úmrtí sa dá telo do zeme a postupne z neho bude prach.
Ale myslím, že sa tam nič proti kremácii nepíše, aj keď má byť telo v zemi.

NaRovinu

Jaj, až teraz som si všimla, že to Preteba píše, že nie je katolík. Nevadí.

Tomas12345 - Teda napr. katolíci sú proti homosexuálom. Si proti tomu aj ty, nekatolík ?
Ďalej som ešte počula, že pápež odsudzuje kremáciu a všeliake iné drobnosti.

A len tak zo zvedavosti, čo si myslíš o tom, že keď pred Veľkou nocou nepôjdeš na spoveď, tak je to ťažký hriech. Predpokladám, že na spoveď chodíš.

Tomas12345

(Ale čo ? Takže ty nie si katolík. A ja, že prečo máme rozdielne názory. Takže ty sa riadiš len podľa Biblie. To znamená, že my katolíci žijeme v klame a veríme blbostiam ?
Len teraz z toho som zmätená. Čomu máme veriť ? Jedni veria len vecia, ktoré sa nachádzajú v Božom slove. Ďalší sú jehovisti, ktorí majú svoj spôsob viery, ďalší katolíci, ktorí (podľa teba) si viac domýšľajú a vytvárajú nové pravidlá, ďalší evanjelici atď.
Čiže katolícka cirkev učí zle a nie je to pravá viera. Tak tomu mám rozumieť ?)

Nie lebo niektore veci ktore katolici uznavaju tak s tym nesuhlasim ako som uz aj uviedol. Ano , riadim sa len tym co je napisane v Bibli.
Treba sa orientovat len podla toho co je napisane v Biblii, z nej treba vychadzat, a podla nej treba aj porovnavat rozne ucenia ci su spravne alebo nie. To ci je katolicka cirkev pravá sa da spoznat podla Biblie, treba porovnat jej ucenie ci sa zhoduje s Bibliou.

NaRovinu

Ale čo ? Takže ty nie si katolík. A ja, že prečo máme rozdielne názory. Takže ty sa riadiš len podľa Biblie. To znamená, že my katolíci žijeme v klame a veríme blbostiam ?
Len teraz z toho som zmätená. Čomu máme veriť ? Jedni veria len vecia, ktoré sa nachádzajú v Božom slove. Ďalší sú jehovisti, ktorí majú svoj spôsob viery, ďalší katolíci, ktorí (podľa teba) si viac domýšľajú a vytvárajú nové pravidlá, ďalší evanjelici atď.
Čiže katolícka cirkev učí zle a nie je to pravá viera. Tak tomu mám rozumieť ?