Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

Tomas 12345

Faith Healer :

Je tu ale viacero problémov....

Po prvé, ľudstvo nie je na takej vysokej úrovni aby dokázalo určiť či vedomie po smrti ďalej existuje alebo nie, a uz tobôž nie keď vedci ani nevedia dobre vysvetliť pôvod a ako funguje vedomie. Preto ani nemôžu vedieť či vedomie po ľudskej smrti moze ďalej existovať alebo nemôže.

Ďalšia vec je tá že realita ktorú vidíme nemusí byť skutočná. Rovnako ako počítačové figúrky nežijú v pravej realite aj keď si myslia opak. Skutocnu realitu ale nemajú ako spoznať a ich osud nebude záležať od reality v ich programe ale od toho ako sa tvorca počítačovej reality rozhodne. Mi môžme tvoriť rovnaký prípad.

A po tretie, existujú svedectvá ľudí ktorí zažili nebo/peklo a pričom svedectvá sa dajú považovať za určitý druh dokážu, obzvlášť keď ich je viacero a sú zhodné.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Medea7

Neviem mne sa toho už na rozprávalo kadečo bud je to Boh alebo vraj nejaké bytosti ktoré to tu riadia a oni keď sa rozhodnú že sa životná púť človeku skončí tak ani neviem aké peniaze ti proste nepomôžu. Kto ho vie kde je pravda. Alebo ako to funguje.

Medea7

SP no asi tak zhnusilo sa mi to tu. Verím že existuje Svet kde proste zloba neexistuje. Nie je tam trápenie, choroby a pokojne na zívanie. Otázka je ci mame dušu?

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Medea7

SP tak to je boli časy keď zaujímali materiálne veci a nevnímala som aký ťažký život majú niektorí ľudia, potom som to niekde zistila a to ma dostalo. Lenze tým sa nech valím, ale poviem ti pravdu pozemský život ma prestal zaujímať, ja keď vidím jak si ľudia dokážu ubližovať, hrať sa na niečo a len peniaze a peniaze, mne je zle. Ale nechcem tým povedať ze si niečo urobím, ale keď príde môj čas poviem si vďaka Bohu že odchádzam. Hľadám iné sféry bytia kde to proste nebude existovať.