Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

NaRovinu

Sonie - Ak by Boh vedel, čo sa stane v budúcnosti, teda, keď máme dopredu určené, čo sa každému jednému človeku stane, prečo by dopustil vraždenie ? A keď vie, že niekto spácha samovraždu, ktorá je (smrteľný ??) hriech, a bude ten človek zatratený, je to trochu nespravodlivé, nie ? Prečo by si Boh vyberal ľudí, ktorí budú s ním a tých ostatných zatratil, pretože "to bola ich vina" ?

Sonie

Preteba, ale to je veľká hlúposť keď píšeš, že keď niekto verí jasnovidke, to nie je od Boha. Vangine proroctvá sa spĺňaju na 80 percent. Známe sú Nostradamove proroctvá a Sibyline, lenže to je vo veršoch a ťažko zrozumiteľné. Vanga to nazýva pravým menom, hoci to bola obyčajná nevzdelaná žena. Neverím súčasným veštcom a vešticiam, to je o ničom. Ale keď niekto tvrdí že to nie je od Boha, potom mi z toho vychádza len jedno. Cirkev sa snaží udržať si nad všetkým kontrolu, vždy na všetko má jasnú odpoveď alebo výhovorku. Je Boh trestajúci alebo milujúci? Prečo sa hovorí- Pán Boh ho potrestal, alebo Komu pán Boh tomu všetci svätí. V minulosti cirkev predávala odpustky, upaľovala bosorky -boli to možno ženy podobné Vange, ktoré vedeli bylinkami liečiť a malý tzv.šiesty zmysel -predvídavosť. Napokon, cirkev dostáva dary aj v peňažnej forme, ale to nie sú dary, to sú milodary a tie sa nezdaňujú. Kým bežný človek musí zdaniť každý cent.
Možno aj ty tu nepíšeš dobrovoľne, ale aby si šírila vieru nejakej skupiny, nechcem to nazývať sektou, to iste nie.
Ešte jedna je Vangina zaujímavá myšlienka. Pýtali sa jej či sa dá nejakým spôsobom zmeniť osud človeka. Povedala že nie, všetci máme vopred určenú svoju cestu. Ak máme určenú cestu my ako jednotlivci, tak má ju určenú vopred celé ľudstvo. Inak by predsa tí najznámejší veštci nemohli vidieť do budúcnosti.

Preteba

NaRovinu, s tým by som moc nesúhlasila. Tie schopnosti sú, nie sú však od Boha. Preto pozor na takých ľudí.

NaRovinu

Ako hovorí Patrick Jane (Mentalista): ,,No such things as psychic powers."
Nič také, ako jasnovidecké schopnosti neexistuje.

Sonie

Preteba, pýtala som sa preto, lebo toto je záhada na ktorú existuje mnoho odpovedí ale málo hodnoverných.
Mám doma knižku o živote Vangy, bulharskej slepej jasnovidky, žila v nedávnej minulosti, zomrela v r.1985. To čo teraz píšu o jej proroctvách tam nie je, jej príbeh opisuje jej neter. Ale že vraj existujú nahrávky, ktoré s ňou robili, tak možno tam povedala viac o dianí v súčasnosti.
Ale chcem len napísať že Vanga bola silne nábožensky založená, ale na otázku istého žurnalistu, či videla Krista, povedala že áno, ale nemá postavu. Je to veľká ohnivá guľa, do ktorej sa kvôli silnému svetlu nedá pozrieť. Je to zaujímavé, pretože ľudia, ktorí sa ocitnú na prahu smrti a prežijú, často hovoria že videli svetlo. Alebo svetlo na konci tunela.

Preteba

Sonie, neviem, čo chceš konkrétne vedieť, ale Boh je trojjediný ako človek. Otec, Syn a Duch Svätý sú tri osoby a zároveň jeden v druhom. Otec, Boh je pôvodcom všetkého stvorenstva. Všetko je stvorené skrze Slovo, Ježiša Krista v moci Ducha Svätého.

Preteba

Michael 1, nie som chlapec, ale to nie je podstatné. Očividne máš o sebe vysokú mienku:)
Nebo si nik nemôže zaslúžiť, je to dar od Boha a k Bohu môžeš prísť len skrze Ježiša Krista. Je to jediná cesta.

michael 1

Hej presne chlapče tak ako to píšeš "budu tam vykupený oslavovať Boha. A čím sa môžeš vykupiť? A eurom
B dolárom
C Počítačom
D dobrými skutkami

Skus nájsť správnu odpoved