Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

Defcon

Ehmo, to musela byt fajn zabava, pisal si niekde tu o svojich trabloch, musim pogratulovat, tu tvoju akutnu biliarnu nekrotizujucu pankreatitidu balthazar E v podstate nikto neprezije, vies o tom ? Sa na tebe musel nejaky super chirurg vyzurit. Lebo tebe pankreas zvonku nekrotizoval, teda odumieral a vnutri museli byt minimalne 2 hnisave loziska. To je to zaradanie balthazar E. Tam uz stupnica poskodenia pankreasu konci....
Som sa o tom bavil tento tyzden s lekarmi vo Roosveltovej nemocnici a ak chces ,tak sa tam mozes zastavit na zhodnotenie zdravotneho stavu, uvitali by to.
Co sa tyka prezitkov v umelom spanku, tak mas pravdu, je niekolkonasobne potvrdene, ze v zableskoch vedomia pacient rozumie cudzej reci, ale musi mat aspon trosku znalosti v nej. Ak sa trochu pohybujes v tej francii, tak je to velmi dobre mozne.....

therainbow

Ehmo má pravdu, v rodine sme mali tetu, ktorá bola uvedená do umelého spánku a ja som jej vtedy len tak niečo rozprávala...no a neskôr vyšlo najavo, že ona ma vtedy počula a rozumela mi!!!

Ehmo

Tomas, a este k jednej veci....pises, ze clovek v kome nevnima okolie.... to je chyba. Jednak nedefinujes aku komu mas na mysli, lebo stupnov medzi plnym vedomim a smrtou je definovanych tusim 15, alebo 17. Ale v lekarskom umelom spanku mas pomerne casto chvilky vedomia, ktore lekarsky personal vie navodit a vyuziva ich pri potrebe spoluprace , napr. umytie zubov a podobne.
Nic nie je ciernobiele a ja som vlani v umelom spanku zazil take prezitky, ake presahuju vsetko. Lucidne sny boli tiez casto. Odvtedy uz neverim vedcom nic.

Ehmo

Mimotelove zazitky spadaju do kategorie, ktore nikto nevysvetli.....rovnako ako nikto nevysvetli, ze napr osoba v umelom spanku rozumie rozhovorom vedenych v cudzom jazyku. To je davno dokazane, a sam som to zazil vlani vo francuzsku. Po tom zazitku som samozrejme umely spanok nastudoval a zistil som, ze uvedenu vec nevie nik vysvetlit, ale stava sa dost casto. Este je vela veci, ktore nechapeme a nasa veda ich nevie vyevetlit

Preteba

Tomáš12345, myslím, že to je zbytočné vysvetľovať. Kto nechce veriť, neuverí, ani keby sa na to díval. Duchovné veci sa vedecky vysvetliť nedajú. Presvedčiť môže len osobné zažitie týchto skutočností.

Tomas12345

(podla mna je skor tragedia ze ty povazujes "jedna pani povedala" za dokaz. )

Kebyze to bola len jedna pani, tak pochopitelne ze by tomu clovek verit neveril. Lenze vec sa má tak ze tych svedectiev o mimotelovych zazitkochsu su statisice. Zober si len ze kebyze ma mimotelovy zazitok len jeden clovek z 50 tisíc. V sucasnosti na svete zije cez 7 miliard ludi teda 7000000000:50000= 140 tisíc. Teda 140 tisíc mimotelovych zazitkov len v sucasnosti. Pricom mimotelove zazitky boli zname uz aj v davnej historii, máme ich zaznamenané v starovekých rukopisoch. Za celu historiu ludstva by teda mohlo ist azda aj o miliony svedectiev. A tú je ten problem, ze je az neuveritelne že by si vsetci títo ludia vymyslali. To je vysoko nepravdepodobne.

(Ono je to naozaj tak ze toto vsetko funguje kym nepridu skeptici a nezacnu davat otazky typu: Da sa to co rozpravas vysvetlit aj inym sposobom. Napr mal clovek v klinickej smrti/kome informacie ktore neskor prezentoval k dispozicii?)

Ako mohol mat clovek nejake informacie pocas komy ? Ked je clovek v kome tak by pochopitelne ze nemal ako vnimat okolity svet.

( a v kazdom jednom kontrolovanom pripade. Takze sa tu ohanat vyskumami ktore nesplnali zakladne vedecke postupy a predkladat ich ako dokazy je cimho fanatizmus)

Co sa vyskumov týka je dobre si polozit jednu otazku. Ak by vyskumy aj potvrdili existenciu posmrtneho zivota , zverejnili by sa tieto vysledky? Vsak prípadne definitivne potvrdenie kedy by to vyhlasovali aj prieskumy by sposobilo uplny zmätok na svete. Vela Ludi by zacali pachat masivne samovrazdy kebyze su presvedceni o tom že existuje posmrtny zivot. Je dost naivne si mysliet že takato informacia by sa vypustila do éteru :D

Sranda ale je taká, že stotisíckam svedectiev neveris, ale zopár prieskumom o ktorých výsledkoch rozhoduje zopár ludi, tak tým bezvýhradne bezpochýb veríš.

0vecka

Tomas12345 podla mna je skor tragedia ze ty povazujes "jedna pani povedala" za dokaz. Ono je to naozaj tak ze toto vsetko funguje kym nepridu skeptici a nezacnu davat otazky typu: Da sa to co rozpravas vysvetlit aj inym sposobom. Napr mal clovek v klinickej smrti/kome informacie ktore neskor prezentoval k dispozicii? V drvivej vecsine je odpoved ano a v kazdom jednom kontrolovanom pripade. Takze sa tu ohanat vyskumami ktore nesplnali zakladne vedecke postupy a predkladat ich ako dokazy je cimho fanatizmus.

Tomas12345

Zdravy skepticizmus je v poriadku, navyse je dolezity , ale problem je ked sa to pretavi do fanatickeho skepticizmu ked aj napriek ocividnym dokazom skeptik stale bezdokazovo zastava svoje stanovisko

Preteba

Tomas12345, myslím, že človek, ktorý nechce veriť, neuverí ani keby to videl:) keď niekto sám nezažije, ťažko mu vysvetlíš, že je to pravda. Len škoda, že sa pravda kopíruje a prekrúca, potom sú ľudia zmätení a nevedia čomu majú veriť. A niekto ani pravdu poznať nechce:( lebo sa bojí toho, čo by sám zistil