Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

pedag

Ja som pozeral na You Tube o jednom majstrovi, ktorý dokázal vysielať energiu z rúk a ešte to aj namerali prístrojmi. A keď ju vyslal proti jednému, tak ho odhodilo tri metre dozadu.

PravdaBoli

Tomas12345 - Nad tým som tiež rozmýšľala. Prečo sa ZKS pokladajú za halucinácie, keď vidíš, čo sa okolo teba deje ? A nielen okolo teba, ale aj v inej miestnosti. A dejú sa veci, ktoré sa skutočne dejú. To predsa mozog nemohol vedieť.
Ale zas, prečo niektorí ľudia iného vyznania, videli iných bohov ?

Tomas12345

Zazitky klinickej smrti (ZKS) nie su halucinaciami. Medzi ZKS patria aj mimotelove zazitky kedy osoba dokaze vidiet samu seba zhora a vie presne popisat co sa dialo okolo nej, takze halucinacia to byt nemohla

Navyse kopu ZKS bolo zaznamenanych aj vtedy ked EEG zaznamenalo rovnu ciaru, a akakolvek halucinacia sa prejaví na EEG.

ZKS su v podstate rovnaké, maju spolocne rysy prejdenie cez tunel, premietnutie zivota, pocit pokoja, videnia raja, stetnutie svetelnej bytosti a príbuznych, mimotelove zazitky.

Ak by boli ZKS halucinacia, tak preco zrovna takáto halucinacia? Preco nie halucinacia spagetoveho monstra?

tetulkaaa

Toto je tema, ktora ma zaujima, lebo sama si kladiem tieto a podobne otazky...existuje duša?? Alebo nas riadi len mozog ?? Dobre vieme, ze ked sa poskodi mozog, určite organy prestanu fungovat, no zijeme stale..preco ??? Kôli srdcu ???? Čitali som knihu OSHO o živote a smrti, velmi dobra kniha, hlavne na zamyslenie... stale ked som v strese a mam vsetkeho dost sa postavim niekde vonku na vzduch, tvar dam k slnku( ak svieti) a snažim sa stotožnit s tym, čo bolo spominane v knihe..že niesom ani svojim telom, ani myšlienkami, že toto všetko mam len požičiane...a že JA som tym, čo sa na to všetko len pozera...celkom zaujimavy pocit a zažitok..človek pride na to, ze vsetko čo sa deje vlastne nepatri jemu...a tak prideme na to, ze si ničime nervy a zdravie často velmi zbytočne

Marosko-n

Ako by to bolo dobre jednoducho , Nebyť !
Po všetkých naších nedostatkoch, nedokonalostí, nemať zodpovednosť, jednoducho, Nebyť !
Ale čo mladí zaľúbenci, Tí chcú žiť !, a byť zdravý ! a byť spolu ! Aspoň dovtedy, kým sa neznudia.
Posledné výskumy dokazujú, že človek po oficialnom umretí, jeho mozog žije až niekoľko desiatok hodín, ak má orvorené oči tak všetko zaznamenáva.
Je ešte veľa nevysvetliteľných vecí pre vedu.A veľa dôkazov aj z praxe, z histórie ľudstva, že nejaké sily, energia a hmota opúšťa naše telo po smrti , ktorá môže dobrým, ale aj zlým pôsobiť v našom okolí.

MichaelaG

Ťažko povedať...Však ľudia, ktorí videli umieranie tvrdia, že videli že niečo ako "duša" opustila telo. Hovoria, že to je vidieť, a potom ako vysvetliť, keď už po smrti sa stávajú také veci že mŕtvy sa nedokáže rozlúčiť a vracia sa?

pedag

Príliš veľa som toho prežil, aby som povedal, že po smrti nič nie je. Ja nedávam zbytočnú nádej, to je príliš vážna téma. Veľmi dobrú terapiu dokážu ponúknuť aj exorcisti, niekedy to nemusí byť len o vyháňaní duchov, ale aj o jednoduchom rozhovore, ktorý možno pomôže viac ako to ostatné. Stratiť nádej je zlá vec.

Lollka

Na toto ma kazdy iny nazor, ten moj je, ze po smrti nie je nic, ziadna dusa co dalej zije prip. sa prevteli a narodi znova. Zaujimam sa o historiu zivota na zemi a o vesmir a toto proste pre mna nema logiku. Tiez to co spominas, v klinickej smrti jeden je v tuneli, dalsi sa vznasa nad telom, dalsi je na luke ale vacsina nezaziva nic. Su to len halucinacie z toho ze mozog nedostava kyslik a prestava fungovat. Ja ale neodsudzujem nikoho kto veri niecomu inemu a nesnazim sa ho presvedcit. Nemam nic proti ziadnemu nabozenstvu s vynimkou toho ktore zabija nevercov/inovercov a pacha teroristicke utoky.

drbo

Nič. Ak človek umrie tak jeho telo bude už len biologickým odpadom. Duch z toho človeka nebude, žiadna duša mu z tela neodíde, proste nič. Žiadna záhada. Len umrie a tým pádom mu prestane všetko fungovať. Keď sú pohreby tak by som povedal že tie pohreby nie sú pre toho mŕtveho ale pre tých živých ktorý sa s tým mŕtvym prišli "rozlúčiť". Tomu mŕtvemu to je absolutne jedno pretože je to uz len biologickým odpadom a neexistuje duša ktora by bola mimo svojho tela a vsetko by sledovala, odpustala, lucila sa a neviem co este. Proste nebude už Nič.