Čo sa deje po smrti ?

Príspevok v téme: Čo sa deje po smrti ?
PravdaBoli

V poslednom čase nad tým často rozmýšľam.
Čo sa bude diať po smrti ? Kde budem ? Končí smrťou všetko alebo niečo ešte bude ?
Čítala som mnoho zážitkov ľudí, ktorí prežili klinickú smrť a odpovede na otázky sa líšia.
Niektorí hovoria, že boli v temnom tuneli a na konci bolo svetlo, iní hovoria, že boli na krásnej lúke, rozprávali sa s mrtvými príbuznými, vidia Boha, niektorí aj iných bohov (v ktorých veria) a niektorí zas hovoria, že boli na temnom mieste, kde sa cítili depresívne.

No podľa mňa, to, čo prebieha počas klinickej smrti, nie je pravé. Ja si myslím, že až po biologickej smrti, nastane to pravé a nebude sa líšiť, že jednému človeku sa bude diať to, druhému hento, tretiemu, štvrtému niečo iné. Každá duša (alebo čo) si prejde tým istým.
Ja som toho názoru, že keď prežijete klinickú smrť, hocičo, čo sa vám bude diať, nie je dôkaz toho, čo sa po smrti bude diať, pretože sa zážitky líšia.

Tomas12345

Mimochodom 0vecka mimotelove zazitky su zaznamenae aj v historickych spisoch, davnejsie som o tom daco cítal a taktiez jav ktorí sa volá bilokacia. Neviem ti dat konkretne zdroje teraz lebo som to cital uz davnejsie a nezapisujem si zdroje kazdej stranky co kuknem, ale kludne si o tom vygoogli daco, nemám preco ti klamat.

Tomas12345

(este co sa tyka mimotelovych zazitkov tak na intenzivke dali krabicu do ktorej nebolo z pozicie pacienta vidiet a do krabice urcite predmety ktore boli vyrazne a ked niekto nahlasil mimotelovy zazitok a vedel presne detaily co sa dialo tak nikto nevedel povedat co bolo v krabici a ani akej farby.)

Zrejme si reagoval na moj koment o mimotelovych zazitkov je tak ?
Je ale úsmevne že stotisícom svedectiev ludi ktroi zazili mimotelove zazitky neveris, alebo respektive vyhlasis ze si vsetci vymyslaju a jeden jediny vyskum ktory hovorí nieco ine tak tomu hned z fleku uveríš. A keby aj ten vyskum bol pravdivy tak si musíme položit otazku co je pravdepodobnejsie. Ci klame jeden vyskum alebo si vymyslaju vsetci ludia co mimotelove zazitky mali ?

Mimochodom je dost naivne, ocakavat ze aj ked sa nejaki vyskum na mimotelovych zazitkoch vykona tak v prípade že sa aj potvrdia mimotelove zazitky ze sa to vycapí na verejnost. Vsak uvazuj aku velku zmenu by to spravilo. Kebyze sa dokaze realnost mimotelovych zazitkov, tak by to znamenalo masívne samovrazdy po celom svete. Ludia by páchali samovrazdy aby sa mohli hned ocitnut na onom lepsom svete nemali by uz ziaden strach.

(Okolo tohto sa robilo tiez vela vyskumov ale nikto nevedel nic realne dokazat. Takysto aj lucidne snivanie kde akoze sa dvaja ludia stretli )

Daj sem nejake linky tych vyskumov. Lebo v dnesnej dobe velal ludi napise ze sa konali nejake vyskumy o ktorych ani nemaju tusenia o co v nich islo, a niekedy sa ukazte ze dany vyskum ktory sa vykonat mal sa ani neuskutocnil.
A vysvetlenie na výskumy som uz ponukol hore. Treba si uvedomit ze výskum vedie len zopar ludi oni maju cely vyskum pod kontrolou. Takze aj keby tie vyskumy dopadli negatívne treba sa rozhodnut komu verit, verím skor stotisicom ludom a ich svedectvam alebo verím par ludom ktori vykonali vyskumy, ze hovoria pravdu?

0vecka

este co sa tyka mimotelovych zazitkov tak na intenzivke dali krabicu do ktorej nebolo z pozicie pacienta vidiet a do krabice urcite predmety ktore boli vyrazne a ked niekto nahlasil mimotelovy zazitok a vedel presne detaily co sa dialo tak nikto nevedel povedat co bolo v krabici a ani akej farby. Z toho mi pride jasne ze zrejme vnimali co sa okolo nich deje a to lietanie po miestnosti si uz ich mozog domyslel.

Okolo tohto sa robilo tiez vela vyskumov ale nikto nevedel nic realne dokazat. Takysto aj lucidne snivanie kde akoze sa dvaja ludia stretli v sne atd.

Tomas12345

(Tomas12345 - Nad tým som tiež rozmýšľala. Prečo sa ZKS pokladajú za halucinácie, keď vidíš, čo sa okolo teba deje ? A nielen okolo teba, ale aj v inej miestnosti. A dejú sa veci, ktoré sa skutočne dejú. To predsa mozog nemohol vedieť.
Ale zas, prečo niektorí ľudia iného vyznania, videli iných bohov ?)

ZKS halucinacie ako som uz povedal nie su, lebo to nedokaze vysvetlit mimotelove zazitky a pri halucinaciach sa to vzdy zobrazí na EEG.
Niektorí ludia mohli vidiet inych Bohov napríklad aj preto lebo si ich zle interpretovali. Napríklad sa mohli stretnut so svetelnou bytostou a kazdy si tuto svetelnu bytost interpretuje podla seba, kazdy v nej vidí dakoho ineho.

0vecka

toto sa fakt neda citat a preto vynimocne zareagujem:

Klinicka smrt nieje smrt. To je asi ako keby niekto povedal ze volske oko ma nieco s volom. Ide o zastavu srdca a/alebo dychania. Mozog nedostava kyslik a ak sa dychanie a srdce neobnovovia tak clovek zomrie. Ale ten mozog neni mrtvy. Aktivita sa znizi. Tu fakt nejde o to ze niekto bol mrtvy a zrazu ozil a preot vsetky zazitky su asi tak relevantne ako zazitky na psychadelikach. K tejto teme sa vynimocne moze vyjadrit hocikto lebo tu neexistuju odbornici lebo o tom neviem nic.

Co sa tych guru tyka co odhadzuju ludi 3 metre bez toho aby sa ich dotkli tak skeptici sa tuto casto ponukaju ako skusobne objekty, ponukaju velke financne odmeny a zatial sa nikomu nepodarilo odhodit niekoho kto nebol dohodnuty s odhadzovacom. Su to vsetko bludy.

Co sa tych pravdepodobnosti na vznik zivota tyka tak tu je ten znamy problem. Raz na nabozenstve nam farar povedal ze opica nikdy nemoze napisat Shakespeara. Ze je to nemozne dokonca aj ked sa snazi napisat jedno dlhsie slovo tak sa im to nedari. Ja som sa prihlasil a povedal mu ze je to bullshit ze sa da presne spocitat kolko opic a kolko pokusov by sme potrebovali na to aby napisali Shakespeara s istotou napr 99%. No a tu je prave ten problem. Ano zostavit nejaky jednoduchy zivot je velmi nepravdepodobne ked si postavime pred seba zopar molekul a cakame ale iba v nasej galaxii mame asi 250 miliard hviezd a mame asi 150 miliard galaxii k tomu treba este spocitat cas ktore tie hviezdy mali a aj ked zistime ze pravdepodobnost je stale skoro nula tak to vobec nevadi lebo nevieme kolko vesmirov existuje/existovalo. Teda ked niekto hovori ze pravdepodobnost ze zivot vznikol sam od seba je minimalna spravidla nevie o com hovori, lebo to aka je ta pravdepodobnost nikto nevie. Max co sme pozorovali je vznik organickych molekul z neorganickych, ale ten cas pozorovania je fakt smiesny a netreba zabudat aj na to kolko nielen casu ale aj pokusov sa prebieha neprestajne.

Ja by som si napr. zelal aby bol zivot po smrti ale nic tomu nenaznacuje a vyzera to fakt tak ze po smrti nic nieje. Ono bohuzial nieje pravda to co by sme chceli aby pravda bola, ale pravda existuje nezavisle na nasich prianiach.