Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Maturita - stres, úzkosť, panika, hrôzostrašné predstavy

Príspevok v téme: Maturita - stres, úzkosť, panika, hrôzostrašné predstavy
Maturita111

Dobrý večer prajem,

som typický príklad vystresovanej maturantky, ktorá si ani cez víkendy nevie vypnúť myseľ od premýšľania o škole, maturite, povinnostiach, písomkách, skúšaniach...

Som dalo by sa povedať, perfekcionistka, nerada si veci nechávam veci na poslednú chvíľu, som dosť zodpovedná a doslova nedokážem oddychovať. Poctivo si vypracovávam maturitné zadania, snažím sa, ale stále mám pocit, že to nestačí.

Bojím sa, že aj pri nadpriemernej príprave na maturite začnem zmätkovať, že mi nesadne téma, máme dokonca aj praktické maturity, kde sa vyžadujú aj výpočty, čo mne nikdy žiaľ nešlo.

Moji spolužiaci to berú väčšinou na ľahkú váhu, nechápem, ako všetko berú relatívne s ľahkosťou, nad mnohými vecami mávnu rukou....mňa prenasledujú rôzne predstavy, niekedy keď sa učím, tak sa zamyslím nad tým, že načo sa učím, že aj tak mi možno téma nesadne a budem v keli.

Vzťahy s učiteľkami nemám zlé, ale nie so všetkými som si sadla. Uvažujem aj nad vysokou školou, ale mám obavy, že môj príliš zodpovedný a stresujúci prístup ku všetkému mi privodí psychické problémy pri štúdiu.

Čítala som aj názory, že "maturita - formalita", ale na takéto názory sa nespolieham, predsa len, niekomu to možno vyšlo aj keď sa nepripravoval nejak extra, niekomu inému to ale vyjsť nemusí ani napriek príprave.

Prosím Vás čo mám robiť? Môj úzkostlivý prístup ma dosť ničí nielen v školských záležitostiach.

Omen

Maturita111, ty to dáš! A čo sa vysokej týka, tak sa len pekne prihlás, ty na to máš!!! ; ) Tvoj intelekt už teraz prevyšuje niektoré "vysokoškoláčky" študujúce sociálnu prácu! : D

ZYX

Maturita je veľká vec a stres z nej je úplne normálny a prirodzený, pochopte to. Ale Maturita111, ako som povedal a ešte niekto okrem mňa - som si istý, že ty to v pohode zvládneš. Aj keď porekadlám či prísloviam netreba vždy veriť, tak v tomto prípade aj celkom platí, že šťastie praje pripraveným, ty budeš určite dobre pripravená, aj keď sa ti možno zdať nebude, ale v konečnom dôsledku, keď príde tá chvíľa, tak to budeš určite dobre vedieť aj keby si si vytiahla čokoľvek. ;)

prestanuz

Mohla by si konečne prestať ako velmi sa bojíš a stresuješ? :DPrečo by ta mal každý ukludnovať? Keď máš takéto stavy z maturity čo potom budeš robiť v reaom živote pri riešeni dôležitejších vecí ako len maturity? Ach bože... až sa mi rozum zastavil

ZYX

Maturita111 - musí ti byť jasné, že ten druhý príspevok o sociálnej práci som nepísal ja, ja používam diakritiku a písal som, že študujem na jednej z najlepších fakúlt na Slovensku. Sociálna práca netuším v čom spočíva ani ma to nezaujíma, ale isté je, že je to hlúposť bez uplatnenia po doštudovaní. A niekto sa tu dobre nudí, tak píše v mojom mene.

Maturita111

Ahoj ZYX,

vďaka za tvoje príspevky, aspoň trochu si ma ukľudnil :)

V čom spočíva sociálna práca? Lebo aj z našej triedy niektorí spolužiaci chcú ísť na tento odbor, a vždy som chcela vedieť bližšie o čo tam ide.

ZYX

Maturita - možno tu viac ľudí bude tvrdiť, že na VŠ je to ťažšie, ale vedz, že aj tak je to subjektívna záležitosť a možno budeš presne ten prípad, čo ja. Z maturity som bol vystresovaný, lebo som gymnázium flákal a napriek tomu som ju zvládol na celkom v pohode známky, ty si gymnázium neflákala, tak o to lepšie. A nedaj si zblbnúť hlavu tým, že keď stresuješ na maturite, tak by si nemala ísť na VŠ. Ja som sa celé gymnázium učil priemerne, stresoval som na maturite a teraz na VŠ som jeden z najlepších vo svojom odbore. Proste takéto argumenty neísť na VŠ sú hlúposť!

kiwi

No pokial budes tolko casu venovat pisaniu na internet, tak sa na tu maturitu ani nepripravis.
Sama si pisala, ze sa chystas na VS.

Maturita111

Nikdy si človek nezapamata úplne všetko, veľa veci zabudne a vyslovene sa ich musí učiť odznova.. a už prosím vás nepíšte stále to isté, pochopila som, že na VŠ je to ťažšie, nemusíte to písať dookola, niesom duševne zaostala.