Je spoveď umierajuceho zárukou spasenia?

Príspevok v téme: Je spoveď umierajuceho zárukou spasenia?
veriaca

Vážení diskuteri,ako vidím veľa ľudí na tomto fore je veriacich.Chcela by som sa poradiť,prechádzam obdobím hlbokeho smutku,nahle nás opustila naša mamka,ktoru som veľmi milovala,bola uprimne veriaci človek,prišlo to tak rychlo že sa ocitla v nemocnici,ale nikto z lekarov nam nenaznačil že je to také vážne,oni sami nevedeli čo to je,ako sa z toho dostane.Keby sme boli vedeli,dali by sme zavolať kňaza,aby ju vyspovedal a pomodlil sa s ňou.Pravdepodobne zomrela v spanku,lebo hneď skoro ráno nám z nemocnice volali.Rozprávala som sa o tom s viacerymi ľuďmi,medzi nimi boli aj katolíci a keď som im povedala že sme ani nemali šancu volať farara,tak zdesene na mňa pozreli akoby mamka kvoli tomu že sa nestihla vyspovedať nemala šancu byť s Panom Ježišom,hoci bola uprimne veriaci človek a sama sa modlila a určite oľutovala svoje hriechy.Neviem ake boli jej posledne momenty čo prežívala,ale rada by som mala istotu že odišla v pokoji zmierena s Bohom.Čo si o tom myslíte,musí nutne umierajuceho človeka pripraviť na poslednu cestu kňaz,alebo može ten človek sa sám odporučať do Božích ruk a vlastne sam sa Bohu vyspovedať.

TibusBenedicto

Ja som nikdy nemal ten pocit že mám priateľa nakoľko si musím priznať že so homosexuálne doslova fanatický.Milovať ľudí a chcieť im dobre to je GRO môjho poslania na zemi.Mne by nevadilo kebyže mám aj mám aj priateľa z basy.Len nech ukojí moje sexuálne chute a radovánky.Mne nevadí či by bol podnikateľ cigán arab terorista vrah alebo
tyran.Mňa vzrušuje predstava že ma homosexuálny partner bičuje po zadku a chrbte a práve takéto typy ma neskutočne vzrušujú.Skúšal som nejaké finty na chlapov po dedine ale nič.....nikdy som neuspel.Posielal som milostné listy do schránok chlapcom po dedine a zase nič....Skúšal som predávať huby cez facebok a nájsť si homosexuálneho partnera a zase nič.Facebok je to pravé miesto ,človek' nikdy nevie na aké krásne chlapčenské riťky naďabí....Potom som nadával chlapom po dedine do vrahov-nechceli ma vyplatiť.Ďalšieho som skúšal pobozkať za kulturákom v parku...dopadlo to zle prefackal ma.Potom som skúšal obchytkávať ďalšieho nevyšlo to....tak aj tomu som vynadal do sadistov satanov a vrahov že keď mi nepodrží že pôjde do pekla...ale zase nič....nechcel ma??nie som atraktívny???alebo vzdelaný???alebo zlý??BOH vie...potom som si povedal serem na homosexualitu.No tak som sa priplichtil ku skupinke dôchodcov že budem s nimi chodiť na čurbesy s palicou a ruksakom.Zatiaľ mi to ide dúfam že tam zapadnem sme vekovo približne rovnako starý tak mi držte palce

Preteba

Ada243000, tesi ma, ze si nasla pravdu. Mrzi ma ako ludia hladaju zufalo pomoc, ale pravdu poznat nechcu. A ta jedina by ich oslobodila. Nechcu prijat, ze viera je vztah s Bohom skrze Jezisa Krista. Ziadne ceremonie, neosobne modlenie nikomu nepomoze.

Ada243000

@Preteba
Aj som si myslela,ze nechodis do kostola ale do nejakeho krestanskeho zboru, podla toho ako pises. Ono je to teraz tak viditelne , ked clovek cita nejaky prispevok od tradicneho krestana a od znovuzrodeneho. Kedze sama z vlastnej skusenosti mozem povedat, aky je v tom velky rozdiel.
Velmi ma to tesi, ked vidim, ze niekto hlasa pravdu o Panovi Jezisovi .

Slovo

Milá neznáma. O mamickynu dušu nemaj obavu, ak verila, že je boh a modlila sa, jej duša isto prišla tam kde sa vratila k bohu. Boh by ju neodsúdil, za to že nemala poslednú spoved. Je stvoritelom vsetkeho. Niečo také by ho nikdy neurazilo. Pises , ze mamička bola silno veriaca, ak bola veriaca uprimne, nesmút, isto je tam kde jej je dobre. Boh povedal, staci vam viera o velikosti horcicneho zrnka a mozete horou pohnut. Nezalezi kolko krat ides na spoved, ci do kostola, boh je s tebou stale. Vzdy ta vedie. A ak prisiel jej cas, tak to tak chcel a nebolo nutne , aby ju knaz doprovodil. Staci , ak zapalis sviecku a pri svojich modlidbach budes verit ,ze je s bohom. Tvoja viera ju isto na onom svete potesi, ze si nezanevrela na boha aj ked odysla tak nahle. Bud pokojna. Mamina je v poriadku , tam co nazyvas nebom.

Preteba

Ada24300, do kostola nechodím odkedy čítam bibliu. Chodím do kresťanského zboru, ale hlavne sa učím od Boha. Môžeš mi napísať

Ada24300

@PreTeba,
Nadherne a hlavne pravdu pises. Je vidiet ,ze si silno veriaca. Smiem sa spytat, chodis do nejakeho krestanskeho zboru? Lebo podla slov co pises mi pride , ze nechodis len do kostola (teda ak).

Pedag

Ja Ti napisem a vsetky tie veci prekonzultujeme osobne. Ano, pyzamova party, chipsy Pep.e a soda, ale co z toho bude vazne neviem.

pedag

A prečo ma chytáš za slovíčka? Stačí, aby som použil slovné spojenie "čistá ryža", ktoré som kdesi počul a už som ten najhorší na svete. A ty si si zapamätala aké slovné spojenie, keď si sa rozprávala s toľkými ľuďmi, čo predpokladám. Daj aspoň jedno:-)