Neoplatí sa byť dobrým

Príspevok v téme: Neoplatí sa byť dobrým
TaDobra

Odmalička som bola "tá dobrá". Milá, ústretová, citlivá k ľuďom... Keď odo mňa ľudia pýtali radu, v škole opísať úlohu, poznámky, potrebovali pomôcť, vždy som tu pre nich bola.
Vždy povedali len prázdne ďakujem a naozaj sa mi poďakovali falošou, ohováraním, intrigánstvom, vysmievaním sa zo mňa.
Naposledy tak urobilo dievča, ktorému som verila.
Robila som toho pre ňu veľa, veľa láskavostí. Aj ona pre mňa, ale bolo toho výrazne menej.
Nedávno som zistila, čo je zač. Ako sa správa ku mne, aj k iným ľuďom. Je mi z nej na grc.
Až teraz som si všimla, že mi všetci skákajú po hlave.

Ľudia sú nevďačné svine, ktoré si nevážia dobro (česť výnimkám), preto si myslím, že sa neoplatí byť dobrým. Asi pre mňa bude lepšie byť bezcitným, drzým človekom, ktorý myslí len na seba a ktorému nikto po hlave skákať nebude.

IvetIva

bribar, mas uplnu pravdu, ja tieto lisky dobre poznam. Neosudzujem nikoho, len si uz davam pozor. Kazdy robi len to, co sa nauci. Je lepsie pocuvat ako hovorit, ako sa hovori...vtaka poznas po peri, cloveka po reci. Ale chce to cas

bribar

IvetIva- vieš ja mám také skúsenosti,že ten ktorý sa najviac usmieva,najviac sa ti líška,obskakuje Ťa milostami práve TEN JE NAJPREFÍKANEJŠÍ.
Ľudia bez dôvodne nie sú taký milostivý.
Skutočne dobrý ľudia,ktorý nie za nejaký dôvod sú k tebe milý-
sú taký,ktorý zbytočne sa ti ne líškajú,neusmieva sa dookola a je úprimný,nepotrebuje chválu a nerieši svoj dobrý čin,lebo uňho je to automatické.
Ten kto ti má naozaj rád ten ťa vypočuje vážne,neskáče ti do reči a nešlubuje ti.Kto ti chce pomlcť pomôže ti aj dovolenia.

Aliss

TaDobra, skus najst v sebe chybu a nie v druhych. Ti sa budu vzdy k tebe spravat tak, ako to sama dovolis :) Mas cosi v sebe zle nastavene, niekde robis obrovsku chybu. Tou chybou nie je byt dobry a laskavy. Tou chybou je ako to podavas, ako sama seba vnimas, co si o sebe myslis, prosto aku mienku mas o sebe. Clovek moze konat dobro a byt druhymi respektovany. Ale len v pripade, ze sam ma o sebe vysoku, ale spravne vysoku mienku. Zas prehnane sebavedomie dobre nie je. Ale spravna mienka o sebe dokaze vela. Potom budes dobra k druhym, ale zaroven sa nenechas vyuzivat. Budes si k sebe pritahovat ludi, ktori budu za tvoju pomoc vdacni a oplatia sa ti rovnako. Len sebahodnota musi byt kdesi inde ako len v rovine "som dobra, vsetkym vam vyhoviem, ale sama sa nelubim, tak ma lubte vy"....A inak...Aka je tvoja matka?

IvetIva

TaDobra, keby som Ťa poznala, vedela by som o čom hovoríš? Viem, o čom hovoríš, do určitého času môj príbeh.
Marosko n, modliť sa nestačí raz za týždeň, to robia ľudia, ktorí vôbec Bohu neveria, iba sa nábožne tvária. Myslíš, že by Ťa manželka vypočula, keby si sa k nej prihovoril raz za týždeň? Vieš, o čom hovorím, však?:)
bribar, tak je...
Kimmy CA, učebnicový čo? Je nehovorím nič, čo som niekde čítala, ale hovorím zo svojho života. Lebo len to, čo zažiješ je pre Teba realita, nie naučená poučka. Viem, o čom hovoríš, toho sociopata, alebo ako ho nazveme nie je ľahko spoznať hneď, a poviem Ti, že aj po dlhom čase ešte nie, ale raz predsa. Áno sú obľúbení, tvária sa ako Ťa milujú a doniesli by Ti aj modré z neba. Ale každá pretvárka sa raz unaví a príde vytriezvenie. Mňa neoklamal známy, ale priamo manžel a keby len o peniaze. Nikdy nevieš, na koho narazíš, už som ale našla cestu ako sa nedať oklamať.

MaruskaMM

Problem bude skor v tom, ze vacsina ludi si o sebe mysli, ze su dobri a ti druhi su zli, len ti druhi to mozu vnimat uplne opacne.

Neviem preco sa ludia cuduju, ze su aj zli ludia. Nikto nie je iba dobry, ci iba zly. Kazdy je aj - aj. Kazdy clovek ma v sebe dve stranky, dobru aj zlu. Jediny problem je v tom naucit sa ich ovladat a pouziat vhodne v kazdej situacii.
Ta zla nas ma chranit pred ohrozenim.

bribar

Ešte som zabudla dodať,že urči si svoje pravidlá.
Nauč sa čítať v ľudoch,ak sa to naučíš,nebudeš mať negatívné skúsenosti.
A maj svoje hranice,a nepúštaj si príliš blízko ľudí.
Ak nevieš pomôcť nejde ti,povedz nie.
Kto ťa má rád ten pochopí,že v danej situácií nevieš pomôcť,kto nepochopí práve ten ťa využíva!

bribar

Buď dobrá,ty budeš mať čisté svedomie a pokojne budeš spávať..
Neznižuj sa na úreveň tých zlých.Buď ina ako 80% ľudí,hoci je to smutné,že ľudia sa stali bezcitnými a odpornými.

Dobrota sa ti vráti! Ja viem aj mne sa už vrátilo vtedy keď som to nečakala a aj som to potrebovala!

Keď povieš nie to neznamená,že si zlým človekom,ak más rada samu seba tak budú ťa mať rád aj ostatný,lebo bude s teba citíť pozitívnu energiu.

Život je krátky a pekný,hoci má svoje ťažkosti ale vždy bude lepšie.
LEN SA NIKDY NEZNÍŽ NA ÚROVEŇ TÝCH ZLÝCH!

Medea7

Praveze ju treba naucit ako prezit v tejto spolocnosti aby ju zivot nepolozil na kolena. Byt dobra môzes byt k dobrym ludom z ktorych to citis, ale inak ta to zivot nauci casom, Ako sa chovat k ludom a ako s nimi jednat.

Kimmy_CA

Uff, zdá sa mi, že tam mám kopec gramatických chýb. Pardón... tu sa nedajú spätne editovať príspevky...