Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

preco su na Slovensku tak strasne drahe byty?

for Ernesto

Slovensko nie je ziadna vyspela krajina. Znaky vyspelej krajiny su nie iba vysoke ceny, dane, odvody, ale aj platy.
Slovensko sa len tvari ako vyspela krajina.

Nuz ty si zrejme zle zaryzoval v zahranici, ked si si nezarobil ani na byt. Pre mna je to v tvojom pripade, len kopa reci a ziadne vysledky.
Tvoje nazory su mimo realitu.

Ernesto

ja neviem, tato tema uz nikam nevedie, len sa tu hadate. ja by som to rad uzavrel zopar dolezitymi bodmi:

1. autor porovnava podpriemerne platy 400-500€ s nadpriemernymi cenami bytov 80-100k € . tieto ceny za byty su v top lokalitach ako BA alebo KE, kde su aj platy vyssie.
2. na slovensku nie su strasne drahe byty. ludia si ich mozu dovolit bud z hypoteky alebo ist zaryzovat do zahranicia
3. vo vyspelejsich krajinach od nas v top lokalitach si ludia nemozu dovolit ani len najom a musia dochadzat z dalekej periferie, o kupe nehnutelnosti nemoze byt ani reci. tito ludia nemaju ani tu moznost ktoru mame my, ist do vyspelejsej krajiny a zaryzovat tam /lebo jednoducho vyspelejsie krajiny uz nie su/. tu je inak paradoxne vyhodou byt zo zaostalej krajiny. mal som kolegyne z moldavska v USA a tie za jeden den zarobili to, co bola v moldavsku mesacna mzda ich rodicov (80€). z jednej letnej brigady prisli na ich pomery kvalitne napakovane. kedysi to platilo aj pre slovensko (90. roky), kedy sa dalo ist von na rok, dva a vratit sa a kupit dom.
4. v zaostalejsich krajinach je byvanie hotova nocna mora, ludia ziju v hrozostrasnych podmienkach. nenarazam nutne na afriku alebo indiu, ale chodte sa pozriet len tu na kaukaz a uvidite jak v takom hlavnom meste jak tbilisi ludia ziju
5. slovensko je jedna z najvyspelejsich krajin sveta, kde viac ako 99% obyvatelstva (okrem ciganov v osadach) je gramotnych, nezomiera od hladu a nezivi sa odpadkami, ma kde byvat, ma vlastnu postel, dokonca aj internetovu pripojku a pocitac alebo mobil. 50% populacie tejto planety je o hlade, riesia co dnes budu jest (!!). tym, ze tu na internetovom fore fnukate zo svojho vlastneho pocitaca / mobilu iba potvrdzujete, ze patrite medzi elitu sveta. lebo keby vam skvrkalo v bruchu, nemali ste kde prespat alebo by ste si postel delili s dalsim surodencom, v jednej chatrci vas byvalo 20, tak je pisanie na toto forum jak nemozete VLASTNIT nejaky byt asi posledna vec, co by vas trapila.

moja rada pre ufnukancov?
- skuste namiesto fnukania na fore zacat venovat svoju energiu tomu ako zvysit svoj prijem. moznosti je strasne vela, ale vsetky maju jedno spolocne. budete musiet pohnut ritou a nemusi sa to podarit. ci uz je to odchod do zahranicia, najst si dalsi job, skusit podnikat alebo cokolvek ine, uz len tym skusenim dosiahnete viac ako fnukanim na fore zdravie.sk - lebo tymto sa urcite nic nezmeni ani v nasej krajine, ani vo vasom vlastnom zivote.

na zaver zdoraznujem, ze sam som socka a z chudobnej rodiny, nemam ani vlastne byvanie, ani auto ani nic iba holu prdel a predieram sa zivotom ako najlepsie viem. ale som vdacny za to vsetko co mam, lebo viem, ze sa mam lepsie ako 90% ludi na tejto zemi. nezaskodi, ked si toto uvedomite aj vy. good luck!

For Larrah

Nato, ze si uplne vedla si strasne mudra.
Kedy ides? Dufam, ze tam budes riadne makat a nebudes mat cas vypisovat.

Larrah

Inak som za aby zacali opat znova zverejnovat IP adresy lebo je uplne jasne, ze v tejto teme prispieva jedna osoba viac krat, vsak moj zlaty? Ty psychopaticka osobka :D

Larrah

Ano este pridaj nech sa tu dobre pobavime, taketo dristy ako mas ty sa daju cakat od zakomplexovanych slovakov, ktori druhym iba zavidia, sam si bol na hnoji vychovany ty ukulele :D

For Larrah

Ja som ti do krav nenadaval, ale s tebou sa fakt inak neda. Naozaj si. Je jedno, kde, vsade to bola zrejme mastal podla tvojho vyjadrovania a spravania. Mam rad takych, ako ty, co sa doma hraju na neviem co a tam robia najhorsiu pracu z najhorsich. Uz tam chod, zas budes robit hanbu Slovensku, ale si aspon na Slovensku od teba oddychnu.

Larrah

Anoo bud v tom, ze je normalne nadavat niekomu do krav za to, ze napise pravdu :D Ale ja to chapem, neboj, pravda boli :) A pre tvoju informaciu, z celeho 32 rocneho zivota som zila na Slovensku asi 5 rokov tak sa mozeme pobavit kto nieco vie a kto nevie o zivote :D

For Larrah

To ty sa povysujes nad inych a este si nic nedokazala, este v tom zahranici ani nie si, neuchytila si sa, len ides... a uz tu vyskakujes. Nenechas si ani poradit od niekoho, kto bol tam, kde ides.

Larrah

KYCERA nechaj ich tak, nech si uboziacikovia mastia a honia ego na anonymnom fore :D Nechaj ich v tom, ze vsetci vytieraju v zahranici prdele :D A do tretice nechaj ich v tom, ze ziju spokojny super zivot a vsetci co sme mimo SK nevieme jazyk, sme sluhovia a nemame v ruke remeslo, za ktore je kralovsky platene. Nechaj, sak ich zivot nauci povysovat sa nad inych a papulami mlatit, dovtedy kym po ich nedostanu, alebo na ne nepadnu a to pride onedlho :D