Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

preco su na Slovensku tak strasne drahe byty?

DlVERGENCIA

Andy a to musíš bývať v centre s výhladom na spievajucu fontanu?
len tak zo zvedavosti som sla na reality a nasla zrekonštruovaný byt , čo znamena ze sa mozte rovno nastahovat,
IBA !!! za 37 000€ 2-izbový
nech sa páči...
www.reality.sk-

Ernesto

ja vam neviem ludia, ale zil som v zahranici a tam je to s kupenim vlastnej nehnutelnosti totalny masaker. domy v spanielsku okolo pol miliona eur. a to sa nebavim o barcelone alebo nejakych velkych mestach, ale o zaprdlinach. platy tam nie su tiez nic moc, ti luda beru okolo 1500€, cize dvojnasobok toho co na slovensku ale nehnutelnosti su viac ako dvojnasobne drahe.

ziskat vlastne byvanie na slovensku je velmi jednoduche. staci ist von na par rokov, zarobit poriadne a vratit sa. tuto moznost v zapadnych krajinach nemaju, lebo proste nikde na svete sa uz lepsie nezaraba. byty v londyne, parizi, frankfurte a inych metropolach su nedostupne este aj co sa tyka najmu. opytajte sa tej armady ludi, co cestuje do prace v londyne vyse hodiny dvoch, len aby zvladli vobec najom niekde na periferii.

ak nechcete ist von, tak zobrat hypoteku. splatka je castokrat lacnejsia ako najomne za rovnaky byt.

inak neviem preco kazdy by chcel byt za 100k. ked clovek tak strasne tuzi po vlastnom byvani, tak nech si postavi vlastnu chatrc niekde na konci sveta za par drobnych. ja som uvazoval, ze by som si kupil par metrov stvorcovych niekde v prdeli a polozil si tam unimobunku, ze ak by doslo k najhorsiemu, tak bezdomovec zo mna nikdy nebude.

Realoko

Vsak ale co je na tom nepochopitelne? Ved BA je "hlavne mesto" a KE druhe najvacsie mesto.
Skus sa spytat nejakeho anglicana alebo nemca, co sa pristahoval u nich do ich hlavneho mesta, ci si tam moze dovolit kupit nehnutelnost ??! Je na tom rovnako ako aj my tu! Uz sa stale neporovnavajte. Vsetko je vzdy prisposobene aj vyske priem. platu v danej krajine a mestach. Ani nechci vediet, kolko on zaplati napr. za cestovne, za zdravotne poistenie, za socialne atď. Tie krajiny su ale ekonomicky inde ako SR - tym cim si aktualne prechadza Slovensko, oni presli uz pred desiatkami rokov, preto sa dnes maju lepsie ako nejaky Slovak, Cech ci Madar. Este je nieco comu stale niekto nerozumie???

A vzdy sa porovnavame len s lepsimi, zaujimave, ze ked sa budes rozpravat s Anglicanom napriklad, nebudes ani raz pocut, ze by sa porovnaval so Svajciarom ci Americanom. To len Slovak sa vzdy vzdy bude porovnavat a zavidiet, ze henten a tamten sa ma lepsie, namiesto toho, aby tu energiu vynalozil skor na to, aby sa lepsie mal.

Andy515525

Ja som sa presťahovala kvôli škole do Košíc zo stredného Slovenska, zostala som tu aj pracovať. Našla som si priateľa, bývame v podnájme, za 2-izbový byt platíme 440€ s energiami a internetom. V budúcnosti by sme si chceli kúpiť vlastný byt, ale fakt netuším ako. V súčasnosti sú ceny bytov neskutočne nadhodnotené, lebo ich je málo na predaj, no tých, ktorí chcú nehnuteľnosť je veľa. 2-izbový byt s metrážou 40m2 na sídlisku v KE pokojne nájdete aj za 85000€. Príde mi to neskutočne veľa. Ak by sme chceli normálny aspoň 3-izbový byt, ktorý by bol zrekonštruovaný a mal aspoň akú-takú normálnu dispozíciu, tak minimálne 100000€. Neviem, pomaly sa už zmierujem s tým, že tak skoro do vlastného nepôjdeme, čo už.

MyzmyT

Všetko toto bude trochu podľa mňa súvisieť aj s našou históriou. Aj v minulosti, ak ľudia "niečo chceli", nezostávalo iné len roboty v cudzine.
Tak to bolo. A ja to vidím tak, že to tak aj stále je.
Slovensko nikdy nebolo "pupkom" sveta, vždy to bol len zapadákov. Dodám prívlastok: zaostalý obmedzený zapadákov....alebo nie? Čím to asi bude..., že ???

Braveheart1

Dom123 presne si to vystihol, len väčšina ľudí sa bude radšej sťažovať aké je to tu na svk hrozne namiesto toho ako sa zamerali na to ako a kde zarobiť viac. Radšej sa budú vyhovárať že musím ostať bývať pri mame lebo ona sa o mňa starala odmalička atď... Pohodlnosť a výhovorky :D kto chce niečo dosiahnuť musí makat

Realoko

Myslim si, ze nas pan premier Ti to krasne vysvetli hned na zaciatku tejto debaty :-D
www.rtvs.sk

Koho si volíme, tak zijeme :D Ako tvrdi, vsetci politici si maju pogratulovat, ze mame socialnu vydrz na Slovensku -> ich tu trpiet, ked sa nam smeju vsetkym do tvare. Ake pekne ovecky si tu vychovali ;-)

Dom123

Byty su drahe preto, lebo je vela ludi, ktori si ich mozu dovolit zaplatit - ponuka=dopyt
A prist k bytu ci domu je velmi jednoduche dnes oproti minulosti.
Priklad - neter 21 rokov a jej priatel 25 rokov - prestahovali sa z vychodu do BA - najprv prenajom za 450,- eur mesacne. On si nasiel velmi lahko pracu ako kurier - plat 1200,- na zivnost (stale beru - je nedostatok kurierov). Ona isla robit pedikuru do salonu a plat ma tiez cez 1000,- eur - treba ale makat a zabudnut na 8 hodinovu pracovnu dobu a tiez treba makat aj vikendy, ked chcu zakaznici. Zobrali si hypoteku, ktoru platia 380,- eur a postavili si dom v dedine blizko BA a byvaju. Chodia aj na dovolenky.
Je to velmi lahke, len treba dvihnut zadok a prestahovat sa za pracou a hlavne sa nebat poriadnej roboty. A hlavne nestracat cas vypisovanim na internete - ja tu chodievam pracovne a vzdy sa cudujem, ze odkial beru ludia tolko casu, aby tu vypisovali - preco nieco nerobia, netvoria, nepracuju???
Alebo ak chce niekto zit skromne v zapadakove, je to v pohode, len nech sa potom nestazuje, ale treba tam vediet byt stastny! Zamerat sa napr. na deti a prirodu.

jlonbrd

"preco su na Slovensku tak strasne drahe byty?"

lebo: 1.) žijeme v trhovej ekonomike
2.) žijeme v Európskej únii
Ak je niekto zdravý a nie je lenivý, tak toto mu nemôže vadiť.