preco su na Slovensku tak strasne drahe byty?

Kycera

Vo Švajčiarsku sú ŠTYRI úradné jazyky : francúzština, taliančina, nemčina a rétorománčina ! : D
Chce tam niekto z vás žiť? Nech sa páči, dostane za to aj nemalé prachy!
Inak na tejto krajine nie je pozoruhodná len krajina, ale aj ich demokratické zriadenie.

fikifiki

Fuuuu ty si mudra jak keby si v tom Svajci bola :D pobavime sa potom, teraz mas velke oci.
Svajciarska nemcina je ina ako Hochdeutsch, s tou nerozumies ani v Rakusku moja.

To su taki ludia, co v zivote nevytiahli paty zo Slovenska. Maju velke oci ake je v zahranici vsetko skvele.
Kym si ty zarobis v tom Svajci a vratis sa na Slovensko kupit byt, mozes sa otocit na pate a ist este dorobit, bo ti to bude malo.

Larrah

Vy ste tu podaktori ako ovecky, beee, Ernesto jediny vie o com pise. Ze preco porovnavat? Uvedomujete si, ze je to holy fakt? Minimalne na troch kontinentoch sveta by ste sa mali horsie ako tu. Mame moznosti ist zarobit prec, vratit sa a kupit za hotove byt ci dom, to vam akoze nestaci? Co viac by ste chceli? Narodit sa napriklad aj v tom Svajci? Dokazete pochopit, ze oni su aj pri takych vysokych platoch zadlzeni, lebo nehnutelnosti tam stoja tolko, ze musia mat hypo na 30r presne ako my tu? Pecene holuby to huby nepadaju nikde

Larrah

Vo Svajci sa hovori troma uradnymi jazykmi a dialekt?? Na SK nerozumie blavak vychodniarovi tak o com tocis? :D Dialekty su vsade, ide o jazyk, ved skus ist do Svajcu so spanielcinou a pobavime sa o tom. Mimochodom 30eur na hodinu je malo? Kto z takeho platu neusetri hoc aj v krajine ako je Svajc to uz je pre mna clovek, ktory rozhadzuje a nevie hospodarit. Ale nech sa paci, na SK je isto lahsie, 500 a ides, som zvedava ci 50 odlozis :D

Joeze023

nechapem preco sa musime stale porovnavat s Afrikou, Indiou a podobne... aj u nas zije neskutocne vela ludi v chudobe...ale ako vidim slovak radsej povie budte stastny ze mate 200 eur na mesiac a beriete si pozicky na lieky lebo v Afrike budete zit v stane na hmyze s 4 detmi.... nasa vlada to ma strasne jednoduche ked tu ziju tupci ludia co vsetko prijimaju ... este ked niekto povie pravdu ako to tu je tak kazdy do neho skace... musime tu asi fakt padnut na hubu aby sme konecne otvorili oci!!!

Ernesto

joeze: nazov temy je preco su na slovensku tak strasne drahe byty. porovnavam teda aka je situacia na slovnesku a mimo slovenska, aby som autorovi a dalsim vysvetlil, ze byty na slovensku su ocenene normalne a nie su "tak strasne drahe". ak chces zit v krajine od nas vyspelejsej /je ich iba par/, tak to nie je tiez med lizat a v top lokalitach su tie byty este menej dostupnejsie ako na slovensku v top lokalitach /autor temy sa vyjadruje o KE/. ak ideme do krajin menej vyspelych /vacsina sveta/, tak tam ludia ziju v takych chajdach, ze by si sa z toho dogrcal. a ano, ak mamina tvojej priatelky berie 200€ invalidny, tak to znamena, ze zije v jednej z najvyspelejsich krajin sveta. v celej azii a afrike by ju nechali skapat od hladu, v trochu zaostalejsich krajinach od slovenska by dostala invalidny mensi ako u nas a jedina cast sveta, kde by sa mala lepsie je tych par krajin sveta, co su na tom lepsie jak my. ci si myslis, ze v bangladesi, indii, uzbekistane, burkina faso ci tadzikistane by co dostala? ma stastie, ze sa narodila na slovensku, inak by si ju zial ani nemal moznost poznat. jedine miesta na svete, kde by to mala lahsie je tak byvaly zapadny blok europy, severna amerika, australia a novy zeland, japonsko, juzna korea a izrael. to je vsetko. ked to sprocesujes, mozeme sa dalej bavit, dovtedy citaj a citaj dookola co som tu napisal.

Moireal

Tak vo Svajci to tiez nieje med lizat. Platy su vyssie ale byty nenormalne drahe,takisto sluzby. Okrem toho cudzincov nemaju velmi v laske a to ani takych co maju aspon nemecke obcianstvo. Nieto este Slovakov.:-D

Najlepsia je tam ta priroda.Ostatne je diskutabilne.