Tráviace a psychické problemy

Príspevok v téme: Tráviace a psychické problemy
Canomp150

Dobrý deň cca pres pol rokom som začal mať tráviace ťažkosti s tým že som začal mať nechuť do jedla az po nechutenstvo a nepríjemných pocitov v oblasti pupka. Následne po cca 1 až 2 mesiacoch som začal mať problémy so spánkom a tým že som sa zobudil raz potom častejšie až som prestal spávať a začal som mať úzkosti a potenie počas celej noci a neskôr aj cez deň. Navštívil som gastro kde mi nič nezistili len intoleranciu laktózy a predpísali Nolpazu a následne pre psychické problemy som užíval cca 3 mesiace antidepresíva escitalopram. Úzkosti ubudli no spánok stále nie ok a ráno po prebudení som unavený a ospaly. Lieky proti úzkosti mi boli zmenené no nepociťujem po ich brani tri týždne žiadne pozitívne zmeny, stále má trápi len žalúdok. Následne som sa dočítal že by to mohlo byť spôsobené. Aj nedostatkom hcl v žalúdku a tak som vyskúšal betain hcl no po užití mi bolo ešte horšie od žalúdka pocit na zvracanie, pocit plnosti. Ps: probiotiká už uzivam cca rok. Viete mi poradiť ako sa zbaviť tráviacich ťažkosti a či psychické problemy mohli byť pravdepodobne zo zlého trávenia či skôr naopak. Stres som počas obdobia mal minimálny a preto mi to nedáva rozum.

Ehmo

Takze je to v hlave....strasne sa sledujes a z akehokolvek komara spravis zeleznu gulu. Kazdemu raz za cas nezapasuje jedlo a kazdemu je raz za cas blbo.

anjelik *

Nemôžem si pomôcť, ale nejak si v tých svojich príspevkoch protirečíš. Najskôr popisuješ, že sa to deje krátku dobu..polrok. Potom je to zrazu záležitoť rokov. Píšeš, že ti nič nezistili a zrazu pripustíš, že lekár mohol konštatovať aj nejakú diagnózu. Si s jedlom zmierený, nemáš stres,ale nemôžeš kvôli úzkostiam spávať a skončíš na AD. Na tie si ale rezistentný. Ak jedlo chvíľu neriešiš, je všetko ok..ale zzrazu sa všetko pokazí, ale ty stále netušíš, že čo. Skúšaš možné aj nemožné, ale nič nepomáha? Podľa mňa problém nie je v tvojom stravovaní, ale v tvojej hlave. Čoho sa tak veľmi bojíš, že kvôli tomu nemôžeš spať, jesť, normálne žiť? Nemáš problémy v práci? Je tvoje manželstvo presne také, o akom si sníval? Niečo ťa zožierať musí, inak by si problémy nemal. :o)

Canonmp150

No ja som sa snažil odpozorovať co mi robí zle z potravy, píšem si čo zjem už 3 mesiace no žiadny súvis som nespozoroval, commi môže robiť zle. Dr. Sa vyjadril že pôjde asi o IBS. Aké si mala príznaky SIBO.?

Sally357

Skus sitebou vygooglit SIBO a IBS tusim sa to vola..popytaj sa u Dr na taky test na SIBO a skus na mesiac Vitaberin, ak ti vyjde pozitivne SIBO. Mne Vitaberin celkom pomohol.

Sally357

Asi by si mal vylucovacou metodou testovat na sebe vsetky potraviny postupne.. ktore su ok, a z ktorych to mas.
Nediagnostikovali ti nahodou SIBO?
A nepocul si este o berberine - Vitaberin?

Canonmp150

Jedlo jedávam výlučne domáce ktoré si varím sám alebo manželka, jedlo mam rád, nezamýšľam sa či mi bude zle z toho čo zjem relatívne som s tým zmierený ak mi bude zle. Najhoršie býva ráno kedy pociťujem tlak v oblasti brucha po vyprázdnení je to lepsie. Prevažne mi je zle celé dni no prídu dní kedy mi je takmer úplne ok. Ako napr. Na Vianoce kedy som bol zmierený že vzhľadom na ťažšiu stravu mi bude zle, no opak sa stal pravdou cele Vianoce mi bolo super. Po vianociach znovu horšie a horšie hoci som upravil opäť stravu a lepšie mi trošku bolo keď som pridal do stravy cukor ale len kratkodobo. Pridali sa ďalšie problémy ako bolesť krizov, kĺbov a veľká zima na končatiny hlavne nohy. Takisto hoci už neužívam ad spím relatívne dobre zobudím sa v noci tak dva tri krát ale ráno aj keď prespím 8 hod. a niekdy aj viac cítim strašne unavený s nechuťou do jedla a tazobou.