Vírus, oslabená imunita - viedli až k vážnym problémom.

Príspevok v téme: Vírus, oslabená imunita - viedli až k vážnym problémom.
Weve

Dobrý deň prajem všetkým!
Už si neviem sama poradiť, čo robiť lekári sa toho vzdávajú pretože nevidia nikde príčinu... Tak som sa rozhodla že môj problém zverejním sem a vopred Ďakujem za všetky rady!
Dúfam že sa nájde niekto kto to fočíta až do konca. :)
•Takže všetko začalo koncom leta, v auguste keď som ešte brigádovala na recepcii a bola v kontakte s ľuďmi ... myslím si že tam som mohla niečo od niekoho chytiť.
•Fungovala som normálne, pracovala ale začalo mi byť divne. Také niečo ako keď chytíte vírus ktorý za 2,3 dni prejde. Lenže mne bolo len mäkko na žalúdku,pocit plného žalúdka, napínanie na vracanie, s tým sa spojovala už aj bolesť hlavi, čo má odstavilo až tak že som sa nedokázala na nič sústrediť a bola som viac podráždená. (Čo je normálne keď sa cítite úplne na nič a je Vám zle) takto to prebiehalo týždeň dva najhoršie to bolo okolo obeda a pokračovalo to v priebehu dňa, takže o 7,8 som už ležala v posteli. Čo je pre mňa nezvyk. Môj organizmus bol už natoľko odlabený že to prešlo do chrípky.
•Zapálené hrdlo, teploty, triašky/zimnice počas 3 týždňov na antibiotikách ktoré mi vôbec nezaberali to som bola non stop v posteli. Až to prešlo ku silnej angíne (s teplotami,), ktorá sa riešila naďalej antibiotikami už myslím 4-tými v poradí, ( keďže výsledky z krvi, moču, a z výterov som mala v poriadku)
• Došlo to až do takej fázy že sa mi vzadu na pravej strane v krku niečo vyhodilo(skončila som na pohotovosti, a lekárka má ubezpečila že to je len afta, dala mi riboflavín (nejaké vitamíny) a s vysokými teplotami, zimnicami poslala domov že to prejde)
•v následujúce dni som prestala jesť, po trosickach som pila, nemohla som nič prehltnúť až som stratila reč...bolesti v krku boli neopísateľné ... (neprajem nikomu aby také niečo zažil.) No ja som bola tvrdohlavá a nechcela ísť k lekárovi že to prejde ... veď je to len obyčajná angína .
•Nakoniec má už k nemu donútili ísť, a on má okamžite vypísal do nemocnice na krčné že to bude treba riešiť operačné pretože by som sa mohla zadusiť, alebo dostať otravu krvi. (Ja som si len pomyslela hej jasne, veď pojdem tam dajú mi infuzky, a tak aspoň mi to skôr prejde.)
• No na krčnom boli zhrozený z toho čo videli, ja som už mala zimnice triašky k tomu silné bolesti (bolo to hrozné), prišla som tam naobed a o 2 má už operovali pretože nemohli ďalej čakať.
•Takže nakoniec mi vybrali mandle, z "afty" ako povedali lekári tam bol "absces s hnisom" takže mi to všetko vyčistili a mne konečne ponoperácii odľahlo že snáď to už bude dobré
•Lenže po operácii boli ďalšie ťažkosti, teploty, CRP-120,k tomu som dostala menzes a silné bolesti, ale vôbec som nekrvácala (vedela som že to nie je v poriadku). Takže má pustili domov zasa z dvoma antibiotikami, (augumentín, dalacin), a od bolesti som dostávala almiral
#keď sa to konečne doliečilo, dostala som silné bolesti obličiek (v záchvatoch), chvalabohu to Čadom prešlo a ostalo už len pobolievanie a bolestí podbruška, a ťažkosti pri močení ( gynekologička mi nasadila polygynax, chlorimazolum), ktorý našťastie zabral lenže pichanie v ľavej časti vaječníka a pocit ako by mi tam niečo chodilo), Tak som absolvovala ultrazvuk, ( bola som na tom že, to bude v pohode pretože zač. Septembra bol v poriadku.), ale nestalo sa tak !!!
•Cysta s rozmermi 4,6*4,7 na ľavom vaječniku, lekári sami nevedeli určiť presne, ( boli si neistý), ale kým som sa dostala k primárovi, v priebehu týždňa som dostala silne krvácanie, bolesti, chvalabohu to bol menzes, a pri kontrole som tam už nič nemala Chvalabohu!! Ďalšiu operáciu by som už nezvládla!
•Lenže ťažkosti ktoré som spomínala na začiatku (nevolnost, zimnice, s tým spojená nechuť do jedla, ospalosť, slabosť atd.), pretrvávajú doteraz
• A práve teraz prekonávam ďalšiu angínu, povyhadzovali sa mi vzadu na jazyku a po stranách, take pupienky, malé vriedíky ( je to dosť nepríjemne), trvá to len týždeň a ak by to neprešlo chystám sa navštíviť krčného
• A k tomu všetkému, som zo spodu chytila dosť veľkú mykózu, nemôžem si ani sadnúť, je to bolestivé a nepríjemne, no liečbu mám nasadenú Chvalabohu !
• Takže ak ste niekto dočítali môj príbeh až sem, prosím vyjadrite sa k tomu všetkému, a prosím Vás o rady, Čo mám ďalej robit, už 2 mesiac som na peenke, a tým pádom že som študentka na strednej si to už ďalej nemôžem dovoliť. No nikto z lekárov mi nevie pomôcť, nevyšetrujú z čoho by to všetko mohlo byt a z čoho mi je vlastne takto zle niekde tá príčina musí byt! A ja sa už vážne zacinam obávať o svoje zdravie, ešte k tomu keď nie je v správnych rukách.
Za každú odpoveď Ďakujem.

elis44

uf, no taketo patalie teda nie su zavideniahodne, asi by ma porazilo.. ja som myslela ze je to peklo ked som lala anginy asi 3xdo roka, vtedy som barala na imunitu wobenzym, ak si neskusala tak odporucam

sabina789

a lekari ti neporadili nic na posilnenie imunity? urcite skus, popytaj sa v lekarni ked tak, ale z vlastnej skusenosti ti mozem odporucit napriklad wobenzym

bribar

Ahoj,ja mám takmer taký istý príbeh ako ty,lenže mne to trvá už 3 roky.Začalo sa to u mňa iba s horučkou,3 mesiace som mala denne 38 stupnovú teplotu.Pripudli mnoho ďalších problémov-kombinovaný imunitný deficit,polycistické vaječníky,uzoľ na štítnej,ktorý mi chceli vyoperavať kvoli veľkosti ale odmietla som,herpes neustále opakujúci sa,zapálené akné,vypadávanie vlasov,raz priberanie raz chudnutie bez príčiny,únava,alergie,migrény,hnačky,zápchy,zápal žalúdka....
Bolo obdobie,keď som brala za deň 25 tablietek.
Rozhodla som sa to ukončiť,Prestala som brať všetky tie svinstvá,lieky sú vyrábané tak aby ti počase začali pôsobovať ďaľšie problémy,choroby.Mnohi lekárov ti neprizná,že majú vysoké provízie a výpis liekov a preto ti vypisúju toľko liekov,namiesto toho aby ti zistili príčinu choroby,oni ti len potl'čajú symptómi.
Začala vyhľadávať na nete po prírodných produktoch,študovala som moje symptómy.
Lekári dodnes mi nevedia presne čo mi je,ževraj to spôsobuje oslabená imunita,lenže neviem odčoho to mám, keďže celý život som bola zdravá.
Zašla do BA ku jednej,ktorá sa zaoberá s alternatívnou medicínou.Ona mi odporučila vyštrenie na intoleranciu potravín,podľa nej toto mi spôsobuje.Je to drahé vyšetrenie,ale oplatilo sa.Odkedy nekonzumujem intolerančné potraviny,dosť sa mi zlepšilo.Mne tak vysvetlili na klinike,že kvôli enzymatickej poruche,nevie mi telo spracovávať určité potraviny.Tie potraviny si mi v tele menia na toxické a v tele mi robia bordel :D
Je ťažké,lebo veľa potravín nemôžem konzumovať.Ale zlepšujesa mi zdravie,už nie som chorá každé 2 týždne,akné mi vymizli,nemám hnačky,zápchu,migrény,dostala som teraz menštruáciu bez užívaní hormónov po 3 rokoch.Veľmi som sa tešila :-)
Používam-wobezym(teraz už nie,vracala som odnej),serapeptázu(super vec),Bkomplex,c vitamín,neemový olej na tvár,bylinné čaje s medom a ešte chcem vyskúšať neem kapsule.
Dúfam,že som ti poradila.Prajem ti aby si sa čím skôr dala do poriadku :-)

Rene1337

Mononukleoza je znama uz okolo 19 storocia ak sa nemylim hovorilo sa jej zlazova horucka ochorenie je preto lebo napada v prvom rade lymfaticky sys.cize presne preto mas zdurene uzliny zvacsene,pecen,slezinu a silna nevolnost brusnej dutine,malatnost,unava,teploty. Vies keby tvoj lekar zobral ti adekvatne krv vedela b ysi to hned a hned odazaciatku mozes prisposobit liecbu. Cize prisna dieta lahke veci vid net. A protokol dr berksona aj ked podla testov mas pecen ok vzdy sa robi ocista pecene po infek. ochoreniach ak je pecen napadnuta casto krat citi clovek velku unavu preto by som to zaradil medzi ako prvu ocistu. A atb ti nezaberali presne preto lebo s mononuk. Sa musi vysporiadat sam tvoj imunitny system nie su na to lieky ako na bezne choroby atb. Vyhybaj sa tazkym jedlam nesolenym,cukru uplne,mlieku a mliecnym vyrob, lepok. Kludovy rezim a po troche jemna zataz pocitovo. Zenske problemi su spajane vacsinou vzdy naduzivanim liekov. Jedine co potrejes obnovit imunitu ktora zacina v crevach. Kvalitne probiotika su velmi dolezita sucast. Vzdy vecer s jablkom. Vsetko sa ti pomaly bude vracat k normalnemu stavu.

Weve

@vrana80
A u teba to prebiehalo ako dlho kým všetko pominulo a mohla di fungovať tak ako keď si bola zdravá?
A tiež sa chcem spýtať či prišli potom nejaké ďalšie problémy ako mám ja?
Zdurené/boľavé uzliny (pod pazuchami), bolesť v krku, zväčšené uzliny na krku tiež boľavé, problémy s menštruáciou mám v poslednej dobe a je toho dosť. Normalne nechápem čo sa somnou deje. Doteraz som takéhoto problémy nemala

vrana80

Mononukleozu som prekonala ked som mala 14 rokov, co uz je veelmi davno, vtedy som mala prisnu dietu pol roka a taktiez kludovy rezim pol roka. Nastastie mne to zistili vcas. Super je, ze pecenove vysledky mas dobre, lebo to moze zdevastovat pecen....ako si na tom, nieco nove? Tu zeleninu a ovocie by bolo asi lepsie dusenu alebo nejako tepelne spracovanu urcite nie surovu..polievky a kase su fajn, ryzova kasa s bananom alebo jablckom...