Dobrý gynekológ v Ba - poradíte?

malapehana

to treba jednoznacne, netreba to nechat len tak. ale aj ked si najdes hrcku, nemusi to predsa nic zle automaticky znamenat a zacat hned stresovat. mne sa to ale lahko hovori :D a aj tak robim pravy opak, lebo som velky stresak.

alenkalienka

Veď akože ja si prsia kontrolujem aj sama, ale na preventívke mám takú väčšiu istotu, keď mi to skontroluje gynekológ :) Prvé razy ma to inak neskutočne šteklilo, som sa vkuse rehotala, nevedela som prestať :D Ale tak zvykla som si.

alenkalienka

No niekedy je to problém, každá žena má aj to tkanivo iné, mne napríklad povedal gynekológ, že to mám také hrubšie, že sa mi to musí isto ťažko kontrolovať. A tak to aj fakt mám.

IvanaIva

- tak mne sa raz stalo, že aj napriek tomu, že som si robila vyšetrenie sama doma, tak som si nebola schopná nahmatať hrčku a doktor mi ju našiel. čiže si myslím, že ma v podstate aj zachránil.

andyska

matusa, jasné, to je proste celé len o zvyku. a ja by som si ich tak dobre napríklad asi nevedela sama vyšetriť. takže je fajn, že aj toto sa robí na preventívke, aj keď v priebehu roka by si ich žena mala kontrolovať aj sama.

matusa_buky

Zdeni_richta mne bolo napriklad take neprijemne zo zaciatku alebo skor cudne, ked mi gynekolog robil kontrolu prsnikov, lebo som na to nebola zvyknuta, ale teraz sa uz na tom smejem, je to uplne normalne. Skor sa rehocem, lebo ma to stekli, ale najprv mi nebolo vsetko jedno teda :D

zdeni_richta

to už záleží ozaj na samotnej žene, čo jej vyhovuje, ale tiež s týmto nemám žiadny problém, neprekáža mi to.

alexiara

Tiež som urobila takúto zmenu a za mňa veľmi dobré rozhodnutie. Čo sa prístupu týka, tak podľa mňa to je sto a jedno. A ak sa niekto bojí, hanbí alebo neviem čo, tak na to nie je absolútne žiadny dôvod:) Neviem, pre mňa je to oveľa prirodzenejšie ísť k mužovi na takéto vyšetrenie.