Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ženy, odpustili ste facku od partnera? prosím nech sa vyjadria iba tie

Príspevok v téme: ženy, odpustili ste facku od partnera? prosím nech sa vyjadria iba tie
zmatena555

Dámy, čo ste spravili, ked na vás partner vztiahol ruku? Odpustili ste, žijete akoby nič a idete ďalej? Ako sa zmenil váš vzťah? prosím, nech sa skutočne vyjadria iba tie ženy, ktoré to prežili a sú stále s partnermi.
Ako to zasiahlo vašu psychiku? Ťažká otázka,ale aj ľahká zároveň. Prosím o seriózne odpovede. Ak nechcete písať verejne, stačí mi váš mail.
Ďakujem

Hracc

Presne tak. Su typy ludi, ktori utocia slovne, teda psychicky a zas niektori utocia fyzicky. A toto plati aj o obrane, niekto sa brani psychicky a niekto fyzicky. Aspon teraz vies ake ste typy a co nemas robit ty, aby sa on nemusel branit. Pretoze ci uz fyzicke, ci psychicke ublizovanie boli...

grckagrc

Su zeny, ktore skusaju hranice druheho a cakaju, ze sa bude vediet ovladat jak Budha.
Pud sebazachovy ma kazdy, ked sa citi ohrozeny, tak sa brani.
Treba rozlisovat, ci utoci, alebo sa brani. Neschvalujem agresivitu, to znamena ani slovnu, teda tu zensku.

Biela Kobra

Súhlasím s úprimným. Máš to tam veľmi pekne vysvetlené. Cez to sa proste nedá preniesť so zdravou kožou. Väčšinou to začína prvou fackou, žena odpustí, lebo vždy sa nájde nejaké ospravedlnenie: mal v sebe pár pohárikov, bol nahnevaný z roboty, má to ťažké, nemala som do neho toľko rýpať, zajtra bude ku mne zasa milý atď. Ale aj neskôr sa stane, že drahý príde z oslavy alebo nahnevaný z roboty alebo s ním budeš potrebovať podľa teba nesprávny názor či postoj, a po jednej facke bude nasledovať ďalšia, potom päsť, kopance a nakoniec skončíš na traumatológii - a stade sa znova vrátiš k nemu, lebo nič iné už nebudeš poznať. Ak nie si ten typ, čo každú facku vráti alebo sa rád necháva otĺkať, tak sa s ním rozlúč. Možno to bude pre neho výchovné a pri ďalšej partnerke si rozmyslí, či na ňu vztiahne ruku, ale ja by som na tvojom mieste už neriskovala.

uprimny

Lucia asi mas iba zle skusenosti ked tak zovšeobecnuješ ale nie je to fer. Ja tiež nezovšeobecnujem že ženy su všetky rovnake a nevedia byť slušné lebo keď som bol gentleman tak ani podakovanie ani nič. Ako sú vychované ? A kolké sa správajú horšie než chlapi. Ženy by si tiež mali vstúpiť do svedomia. Je nezmysel zo všetkého viniť mužov.

lucia245

lenze slovaci nevedia byt dzenltmeni..nechaju zeny vlacit same tazke veci , na vsetko nadavaju, daju zene facku... co od nich cakas?

NNNNa

Aj Keď provokuje slovne žena ma to muž vyriešiť iným spôsobom nie fackou-ma sa naučiť ovládať.Je fyzicky silnejsí.Vykomunikovať, a nerýpať do seba.
Otočiť sa a odisť-na prechadzku keď jeden začne.To stačí takto dať najavo.A keď sa ukludní situacia tak sa porozpravať.Chceme džentlmenov.

uprimny

Nechcem tu z toho robiť velký ptroblém ani bububu ani ťa označovať za týranú. Ber to len ako prevenciu, upozornenie a nie je to len tebe určené. Ty o tých ženách asi nechceš písať preto lebo sa hanbíš že by si bola k nim nebodaj prirovnávaná. Nebudeš veď nie si ak teda netajíš niečo ale aby k tomu nedošlo malo by byť pre teba varovným signálom už to že sa bojíš či sa to zopakuje. Ak sa vnáša do vztahu strach nie je to dobré. A ak sa ti neospravedlnil a neolutoval to tak to je ďalší varovný signál že to netreba podceniť.

Čo si myslíš ako začali tie týrané ženy. Myslíš že všetky sú nejak uplne iné od ostatných ? Alebo že sú to len nejaké uplne hlupane a socky ? Že v bohatsich rodinach sa to nedeje ? Prvá facka ktorá bola tolerovana. Druhá facka. A násilie nemusí mať podibu len fyzickú. Nemuselo byť hned v takej velkej miere. Určite ten vzťah nebol len negatívny. Spočiatku mohlo byť takmer všetko pekne. Tie dalsie facky padli možno po narodení detí.
A tak majú deti, nemajú dostatok finančných prostriedkov, majú zničené sebavedomie, celkovo v našom systéme chýbajú záchranné siete, nemajú samostatné bývanie a čo je najhoršie môžu mať strach o život. Vlastná rodina ani iní blízki im nie sú oporou a pridružené psychické problémy u niektorých ako môže byť
www.prohuman.sk
alebo
www.manzelstvo.sk
tomu nepridaju. Plus pocity velkej hanby, stigmatizácia spoločnosťou. Je to individuálne a nedá sa paušalizovat ale zhodiť to zo stola s konštatovaním že mňa sa to netýka, alebo že tie zeny chcú byť týrané a podobne je scestné. Niekedy ani nevieš ako a si v tom, lebo je to spočiatku nenapadne a nejednoznacne. Páve preto je dobré o tom diskutovať aby ženy vedeli rozlišovať a kam sa obrátiť. Aj keď u nás no....

uprimny

Ja mám otázku pre teba. Ruka mu ušla raz a prešlo mu to. Keď mu ujde druhý krát prejde mu to ? Ja by som radil neakceptovať ani jednu facku a ani pocas srandovania. Musíš si stanoviť jasné hranice. A sleduj ako sa správa ku tebe aj inokedy.