Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Svokra

Príspevok v téme: Svokra
Mia31

Ahojte,som 5 rokov vydata ,s manzelom si staviame domcek,mam svokru ktorá sa o nic nezaujima,zije 5 km od nas,zavola raz za tyzden ako sa mam,a to je vsetko,vobec ju netrapi ako pokracuje stavba,ci netreba nieco pomoct,navarit,a pod,k tomu som v 6 mesiaci tehotenstva a na rizikovom,,,
Ide o to ze okrem z mojej strany rodiny tu z manzelovej nikto nebol pomoct,a ona je nezamestnana 10 rokov sedi na zadku a proste nezaujima sa ani o jediného syna ktoreho ma,co sa tyka mna s maanzelom sme sa koli tomu pohádali a asi uz 2 tyzdne nekomunikujeme koki nej,jej cislo som si zablokovala,lebo nemam chut pocuvat raz do tyzdna ze co robis moja zlata a nieje ti zle?ja jej poviem ze ano je mi zle ked varim pre robotnikov na stavbe a ona len povie,ta tak to je a smeje sa mi do tel....a tak koli tomu som si ju zablokovala lebo mi ide na nervy
Máte niekto podobnu skusenost? Neviem ako dalej s manzelom,on vie ze ma to trapi ze ona sa o nic nezaujima,ale na druhej strane on ju obranuje ze aku pomoc mne treba od nej,,,,
Myslim si ze ked jej syn sa buduje a zenu ma tehotnu tak by nezaskodilo trocha pomoci z jej strany a k tomu som tehotna....

Mia31

Ako som sa ja k nej spravala?no led som sla stale na nakup,zavolala som jej ci nejde so mnou,ci jej nieco netreba,išla som s jej manzelom 80 km sa pytat o pracu na mojom aute ,nevzala som za benzin,o tyzden nato ona mi kupila maso ,zo slusnosti som sa opytala ze kolko som dlzna a ona 9 eur.....no je to normalne?

Mia31

Akoze sorry ale pre mna je nepochopitelne aby sa takto spravala,asi som bola naucena inac ako oni,ale slusnost je sa aspon opytat....preco by som ja jej mala vraviet o varenie ked som jej poveedala ze mi je strasne zle ked varim a ona sa len zasmiala....tak co k tomu este treba povedat? A vobec nejde tu o trapne varenie ale o vsetko,ze vobec sa nestara o nic ,ani o zdravie vlastneho syna alebo ako sa ma a to mi uz pride dost blbe
Nech zabudne nato ze si tu potom bude chodit ...nepotrebovala som ju doteraz tak ju nebudem potrebovat ani potom co uz vsetko bude spravene.....

Alessandra99

Mia,

Sama vidíš že áno - tvoju svokru nezaujíma tvoja (vaša) stavba, ani ako to zvládaš. O tom si sa predsa sto krát presvedčila počas vašich telefonátov. Zbytočne sa kvôli tomu rozčuľujes, nerieš to. Vypust z hlavy.

Na druhej strane by sa dalo opyattaat, aký ste mali vzťah predtým a ako si sa o ňu zaujímala ty, kým ste ešte nemali stavbu. ? Vieš či to nie je tak, , že kým som ok, nik ma nezaujíma ale keď mám ja problémy , pomáhajte mi všetci. Čiže treba sa zahladiet aj spätne :)

Ak budete mať nový dom - ty budeš paňou a ty dovolíš kto k vám príde / nepríde. Čiže ak ju tam nechceš , povieš jej to.

Trošku nechápem že prečo nemôže stavba pocakat nejaký ten rok, keď to nezvládate a bývať máte kde - ostal ti dom rodičovský .

Pomaly ďalej zajdes. :)

Adden

Ale ona nie je povinna nic z toho robit. Nie je a bodka. Chces od nej pomoc? Spytala si sa jej jeden jediny raz, ci by ti pomohla navarit? Poprosila si ju jediny raz o pomoc s niecim?

Ze tebe zomrela mama, tiez nie je jej problem, sorry. Ona nie je povinna si ta adoptovat.

Ze potom pride na kavu, ked VY budete mat postaveny VAS dom, pre ktory ste sa DOBROVOLNE SAMI rozhodli stavat si ho. Nuz, nevidim dovod, aby neprisla, ak ju pozvete.

Fantasyi

No su rodiny, kde si pomahaju a kde nie. Ty nechapes, ze v ich rodine to funguje inak, ako vo vasej.
Mimochodom varit nemusis, daju sa objednat obedy, alebo im obed zaplatit. Pochybujem, ze je lacnejsie vsetko nakupit, navarit a poumyvat, ako to riesit takto.
Bud rada, je vela svokier, ktore sa az moc staraju do syna a nevesty.

Mia31

Aha ok,nieje povinna pomahat,ok ved jasne....moja mama zomrela pred 4 rokmi za 5 dni,ostal mi cely dom ,otec a plus jej syn na hlave,ok tiez moja kapusta,ode o to ze ta zena -jeho matka ju nic nezaujima?ani ako ide stavba?ci netreba pomoct?ci nieco netreba? Tak potom preco by som sa ja k mej mala spravat pekne ked ona nas ma totalne na haku?a potom ked vsetko uz bude spravene ,bude si tu chodit na kavicky a pod? Tak to teda nie,pre mna je nepochopitelne aby matka sa takto spravala a este k tomu mne zomrela mama a ani sa neopytala ci nieco netreba pomoct,ide tu len o ochotu,snahu opytat sa,uz aj to by sa pocitalo,,,,, mna sve len jej nezaujem a ked sa raz za tyzden ozve tak z dvoch minut sa akoby vysmieva do tel ,ze ako mne je zle,ako varim a pod .....co nepovie,ze nevar ja ti uvarim a len si po to jedlo prides? Ide tu o smuesne veci ....

Alessandra99

Ahoj Mia,

Rozumiem že to máš ťažké , ale tvoja svokra neurobila nič zlé. Chyba je v tom že ty ocakavas, že ti bude pomáhať a obskakovať ťa. Prečo by mala ? Nie je to jej povinnosť, nevyplýva jej to zo žiadneho zákona. Viem, tu sme naučení , že starí rodičia pomáhajú svojim deťom celý život. A ešte aj vnúčatám , ale treba si uvedomiť , že to robiť nemusia. Niektorí chcú (možno sami cítia takú vnútornú povinnosť, sú dobrého srdca ) ale iní zas si proste žijú svoj život a povedia si , že svoju "úlohu" už splnili - konkrétne tá tvoja svokra vychovala tvojho manžela . (Čo je pravda)

vy dvaja ste si zariadili svojpomocnu stavbu (na kľúč by to bolo bez problémov) a k tomu tehotenstvo v rovnaký čas (ak by si nebola tehotná, isto by si nemala problémy s varení.,...)

Takže pravda je taká, že ste si sami na seba uplietli tvrdý bič !

Hádky s manželom kvôli tejto veci sú zbytočné.

Toľko môj pohľad .

Adden

Akoze sorry ale ries si svoj problem s partnerom. Ty si tehotna a je pre teba narocne zvladat stavbu. Tak to rieste by dvaja ako partneri a hladajte sposob, ako situaciu zvladnut. Co s tym ma tvoja svokra??? Ved ona nestsvia. Ona vam ani nepovedala, ze ked budete stavat, bude vam pomahat. Ona nema absolutne ziadny zavazok voci tebe ist to varit pre tvojich robotnikov na tvoju stavbu. Jej zivot zas nie je vobec tvoja vec, ona si moze sunky valat aj 100 rokov a ty bud tehotna aj s patorcatami, ale nema ta co rozculovat, ze ona to nepomaha. Uz vobec nechapem, ze si ju zablokovala. Tebe uz riadne prepina. Tvoj chlap nezvlada svoju manzelku ani celu stavbu. Zrejme potrebuje pri sebe partnerku s konstruktivnymi napadmi a nie hysterku, ktora sa akurat dokaze ofucat, lebo niekto neskace podla jej predstav. Dospej! A preber zodpovednost za vlastny zivot.