Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Svokra

Príspevok v téme: Svokra
Mia31

Ahojte,som 5 rokov vydata ,s manzelom si staviame domcek,mam svokru ktorá sa o nic nezaujima,zije 5 km od nas,zavola raz za tyzden ako sa mam,a to je vsetko,vobec ju netrapi ako pokracuje stavba,ci netreba nieco pomoct,navarit,a pod,k tomu som v 6 mesiaci tehotenstva a na rizikovom,,,
Ide o to ze okrem z mojej strany rodiny tu z manzelovej nikto nebol pomoct,a ona je nezamestnana 10 rokov sedi na zadku a proste nezaujima sa ani o jediného syna ktoreho ma,co sa tyka mna s maanzelom sme sa koli tomu pohádali a asi uz 2 tyzdne nekomunikujeme koki nej,jej cislo som si zablokovala,lebo nemam chut pocuvat raz do tyzdna ze co robis moja zlata a nieje ti zle?ja jej poviem ze ano je mi zle ked varim pre robotnikov na stavbe a ona len povie,ta tak to je a smeje sa mi do tel....a tak koli tomu som si ju zablokovala lebo mi ide na nervy
Máte niekto podobnu skusenost? Neviem ako dalej s manzelom,on vie ze ma to trapi ze ona sa o nic nezaujima,ale na druhej strane on ju obranuje ze aku pomoc mne treba od nej,,,,
Myslim si ze ked jej syn sa buduje a zenu ma tehotnu tak by nezaskodilo trocha pomoci z jej strany a k tomu som tehotna....

Adden

Myslim, ze Miinu svokru netrha a ani nema preco trhat od zlosti. A ani nikdy nebude. Od zlosti rozdrapuje iba Miu. Ktora jedina je problem.

Mila UK

Slnecnicaletna Nechcem sa Ta dotknut, ale nevididim, ziadnu konnstruktivnu radu v Tvojom prispevku. Zato si vsetkych pekne pourazala a polovica prispevku je o tom, ako to funguje v Tvojej rodine, co je zakladatelke na figu. Ako to chces riesit? Dotiahnut svokru za vlasy a prinutit ju nech sa viac o nu zaujima? Ked si ozaj citala prispevky, tak si videla, ze "stare cievky" (tvoje slova) z tohto fora jej radili, aby sa nad to snazila povzniest, lebo DRUHEHO CLOVEKA NEZMENI. Moze sa aj roztrhnut. A ublizuje tym len SAMA SEBE. Svokra zaspava v pokoji

zita 05

... a ešte niečo, pracuj, ale nepremáhaj sa. Nič na svete Ti nestojí za to, aby si ublížila svojmu bábätku. Držím Vám palce, zvládnite to!

zita 05

Ahoj, Mia31,
prečítala som si všetky príspevky, také i onaké. Vieš, medziľudské vzťahy riešiť na diaľku a odsúdiť jednu či druhú stranu, je podľa mňa nezodpovedné. Zo svojej životnej skúsenosti by som Ti chcela povedať len toľko:
1. Vrúcny vzťah medzi svokrou a nevestou je výnimka, nie pravidlo.
2. Vykašli sa na svokru, je dosť ďaleko od Vás na to, aby Ti zasahovala do každodenného života. Spoľahni sa na svojho manžela. On je Tvojou - Vašou oporou. Ak v sebe cítiš a možno aj živíš nenávisť, neubližuješ svojej svokre, ale dvom ľuďom, ktorých máš asi na svete najradšej - svojmu bábätku a svojmu manželovi.
Svokre skôr svitne, ak si jej číslo odblokuješ, pozdravíš, odzdravíš, usmeješ sa - tak jej ukážeš, že si silná. A nech ju trhá od zlosti, že všetko zvládate sami, hoc Vám to bude trvať dlhšie. No a čo?
...a raz príde čas, že jej to s úsmevom všetko šplechneš do tváre.

Mia31

Slnecnicaletna
Dakujem ti pekne za takyto nazor......presne je to tak ako si napisala....presne ako si pisala bola aj moja mama,ta keby to bolo teraz naopak pomahala by nam akoby vedela....ale tato moja svokra nas ma na haku,nic ine mi neostava len sa s tym zmierit.neslo tu o varenie,o jej peniaze ......ide tu len o ochotu pomoct ......nepotrebujem jej peniaze ,mam ich dost chvalabohu......ide tu len o sprosty princip kroremu tu asi malokto rozumie,a co som tym vlastne chcela povedat ....

Slnecnicaletna

MIA,neber vážne to,čo ti tu títo egoisti píšu,,až mi rozum stojí,akí ľudia vedia byť,od sebcov -až po egoistov.A najlepšie sú" mudre"názory od starých cievok,čo ani vydáte neboli,nieto ešte tehotné.
Ľudia,hnusní ste tu,a naozaj.Hold,najlepšie je vám súdiť a mudrovat ,keď ste neboli v nej koži( ako sa hovorí).Už len to,že autorka stratila mamu,je trauma sama o sebe.Ak máte tu vy všetci,,svoje mamy,tak viete,že mama je oporou ,za každých okolností,ak je dobrou mamou.
A ona má už iba svokru,a tá by jej mohla byť mamou,ale asi je človek ľahostajný a lenivý,asi je tá jej svokra taká necitlivá egoistka,ako ste tu všetci vy.Ja som matkou,a mám aj svokru,ktora sa nikdy nezaujímala o nás,iba manipulovala.( Je to typ ženy,málokedy javia,u ktorej sú len peniaze na prvom mieste,deti a vnúčatá sú pre ňu nikto)a nám je jediná opora moja mama,a prežili sme veľké traumy,keď nám v rodine zomreli najbližší v mladom veku odošli,a je to zlé.Neviem si predstaviť,že by sme si v rodine nepomohli,tak sme stratení.Moj brat keď staval dom a švagriná tiež otehotnela,naša mamina im pomáhala ako mohla,a oni zas mame,na oplátku,,vzajomne.A nevieme si predstaviť,že by sme si nepomáhali,nezavolali si,nenavštívili sa,a neobjali..Vieme si vážiť jeden druhého,zostalo nás málo,a máme k sebe úctu,súdržnosť a ako by to vyzeralo,aby si neboli opora tí najbližší,že rodičia nepomôžu deťom,keď môžu pomôcť? veď príde čas,keď po rokoch im to deti vrátia,opateru,,ked rodičia starnú.,je normálne,že sa tešia sa z vnúčat.
No,a svokra autorky sa zrejme z buduceho vnúčata neteší...Musí to byť necitlivá osoba,,Keď nemá záujmu,jeto smutné.,keď dieťatko nebude mať dobrých starých rodicov.A podľa mňa to veru MIA lahke nemá,tehotná žena je citlivejšia a potrebuje viac opory ako inokedy.Vedia to všetky mamičky,o čom hovorím.
MIA..Držím ti veľmi palce,nech vám všetko dopadne o.k,od stavby až po pôrod.

krasomila1111

Nauc sa byt vdacna za to co mas, a nehladat vinnikov okolo seba. Su to manzelovi rodicia a Ty ich musis respektovat. Len tak sa moze spohnut dopredu.

Takco

Este k tym peniazom.ja naozaj neviem preco by ti mali svokrovci pomahat z financiami.ved oni v tvojom dome byvat nebudu ale ty.sestra ma manzela ktoreho rodicia su tiez pri peniazoch.tiez stavali dom a co myslis ze im svokra otvorila svoju penazenku a platila?nie ani nahodou.kazdy sa ma o seba postarat sam.syna vychovala ale aj on ma povinnost sa od urciteho veku starat sa o seba sam.neviem kde zijes alebo z coho vychadzas ale zrejme z toho ze nejaky rodic postavil dietatu dom vsetko zaplatil a oni sa len nastahovali.no ale tak to museli byt brutalny prachaci a to na slovensku nie je kazdy.neviem preco ale z tvojich reakcii mam pocit ze si nabrusena na cely svet.nemozes od niekoho chciet aby vam dvom dospelym ludom len tak dal peniaze.ved nakoniec aj ked nejake budu a majetok raz zdedi tvoj muz ako jedinacik.samozrejme len v pripade ze ho kvoli tvojmu spravaniu sa nevidedia.to by ma zaujimalo kolko mas rokov ze mas takyto nazor

Lollka

Musim uplne suhlasit s Adden, toto je egoisticka manipulatorka a psychopatka. Miesto toho aby bola vdacna za to co ma - a ma toho naozaj vela len vidi vsetko cierne, obvinuje ludi okolo seba a ide ju rozdrapit ze muzovi rodicia jej nerobia otroka a nedavaju jej peniaze. Zdedila zahradu a ju ide roztrhnut od jedu ze svokra jej tam nechodi zalievat kvety a okopavat zahony. Zdedila dom a rozculuje sa ze svokra jej nesla pomoct s prepisom. Mna by v zivote nenapadlo ponukat pomoc s takymito vecami dospelej svojpravnej osobe, ani by ma nenapadlo ze toho nie je schopna sama a ze je to pre nu az taky problem. Mne pride ze sa sama citi jak nejaka princeznicka co ma svojich poddanych ktori su povinni jej sluzit este bez toho aby im povedala co vlastne chce. A tu sa vkuse ohana vecami za ktore ju mame lutovat, ze jej umrela matka a ze je na rizikovom a musi chudiatko varit. Typicky znak manipulatora. Akoby ini nemali tiez nejake problemy. Nikto jej nekazal otehotniet kratko po vaznej gynekologickej operacii, verim tomu ze aj lekari jej to museli hovorit. Zeby bolo lepsie nejaky cas pockat, ale to by sa nemohla potom ohanat rizikovym a nadavat na svokru. Nikto jej nekazal stavat dom v tom case ako sa rozhodla rizikovo otehotniet. Proste rozum nikde ale vsetci su ti zli, hlavne svokra len ona je chudiatko. A to ze nadava uz aj na svokra ze jej nedava svoje tazko vydrete peniaze tak to uz je vrchol. Strasne zla a egoisticka osoba. Chudak jej muz co si toto uviazal na krk. On chudak drie, snazi sa a odmenou mu je nenavist, rozbroje a hadky. A tieto negativne vlastnosti sa vzdy vekom este zhorsuju, takze sa ma na co tesit ked uz teraz je to take zle. Podla mna to dlho nevydrzi a zdupka. S takouto osobou sa neda zit.