Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Svokra

Príspevok v téme: Svokra
Mia31

Ahojte,som 5 rokov vydata ,s manzelom si staviame domcek,mam svokru ktorá sa o nic nezaujima,zije 5 km od nas,zavola raz za tyzden ako sa mam,a to je vsetko,vobec ju netrapi ako pokracuje stavba,ci netreba nieco pomoct,navarit,a pod,k tomu som v 6 mesiaci tehotenstva a na rizikovom,,,
Ide o to ze okrem z mojej strany rodiny tu z manzelovej nikto nebol pomoct,a ona je nezamestnana 10 rokov sedi na zadku a proste nezaujima sa ani o jediného syna ktoreho ma,co sa tyka mna s maanzelom sme sa koli tomu pohádali a asi uz 2 tyzdne nekomunikujeme koki nej,jej cislo som si zablokovala,lebo nemam chut pocuvat raz do tyzdna ze co robis moja zlata a nieje ti zle?ja jej poviem ze ano je mi zle ked varim pre robotnikov na stavbe a ona len povie,ta tak to je a smeje sa mi do tel....a tak koli tomu som si ju zablokovala lebo mi ide na nervy
Máte niekto podobnu skusenost? Neviem ako dalej s manzelom,on vie ze ma to trapi ze ona sa o nic nezaujima,ale na druhej strane on ju obranuje ze aku pomoc mne treba od nej,,,,
Myslim si ze ked jej syn sa buduje a zenu ma tehotnu tak by nezaskodilo trocha pomoci z jej strany a k tomu som tehotna....

Fantasyi

Fakt sa uz zobud. Je velmi malo dobrych svokier, ktore maju rady svoje nevesty a aj im pomozu. Vacsinou predhadzuju synom, ze co si to za neschopnu zenu nasli, ked to nezvlada. Bud rada, ze mas muza iba pre seba a nemusis o neho denne choro bojovat so svokrou, ktora ho nechce odvrhnut od svojho cecka a pustit zo svojich pazurov.
Urcite ani ty nebudes pomahat svojej neveste.
Konecne pochop, ze svet sa netoci, len okolo teba a nebude fungovat tak ako ty chces.
Mozno je rada, ze sa konecne syna zbavila, uz sa nemusi o neho starat, moze sa venovat sebe a mas sa starat ty. Svojimi vystupmi jej dokazujes, ze sa postarat nevies. Ty od ludi strasne vela ocakavas a ked nie su tvoje ocakavania naplnene, si nahnevana.

Mesačný princ

Mila UK - niečo podobné som chcel napísať aj ja :)

Pre zakladateľku: je to Váš život: Musíš si ho zariadiť podľa seba a neočakávať od ľudí. Ak sa očakávania nenaplnia, tak to bude presne také, aké je to teraz. Si hormonálne inde a nemala by si zažívať tehotenstve stres. Tak si ho sama nevyrábaj. Ste v tom len dvaja.

Žiadna svokra, rodičia, či kamaráti...len dva.
O chvíľku už traja.

Nie je povinná Vám pomáhať a venovať Ti viac pozornosti, ako Ti venuje. Buď rada, že občas zavolá.

Mia31

Nebavi ma pocivat tie 3 otaxky typu.ako ss mas moja zlata,co si dnes varila,a nieje ti zle? Raz za tyzden to iste dookola a z dvoch minut sa minutu a pol rehoce .....akoze dost blbe si myslim,

aw7

A co ak sa na to divas zle a svokra sa vam proste nechce do nicoho miesat, pretoze to sa nerobi a drzi si odstup co je vlastne ok, mozes byt rada! Mne sa to zda tak, ze ti zavola skusa ci ju zapojis do niecoho, ci nepotrebujes pomoct atd., ale zatial nepises ze si ju o pomoc ziadala a ona by mozno chcela ale tvoj pristup...zmen najskor svoje spravanie, este ju aj zablokujes.. toto sa nerobi!! Keby si mala snou konflikty tak nepoviem ale takto ...

Mia31

Akoze sorry,ale ja toto asi nikdy nepochopim....som toho nazoru ,ze stary rodicia by sa mali starat o svoje deti tak ako aj deti by sa mali starat o svojich rodicov,ale ked to je len z jednej strany ,tak nech pomoc rodicia nijaku necakaju.je vrchol sprostosti sa nezaujimat o vlastnu krv o vlastne dieta aj po svadbe,a vonkoncom ked rodicia sa maju stat starymi rodičmi.......ja byt stara a moja nevesta caka dieta tak by som prejavila aspon nejaku malu ochotu,,,,,,alebo si len lahnut na gauc a super uz nikoho nemam dcera syn vydata tak sa uz nemusim starat a xaujimat sa? Strasne nieco a pre mna nepochopitelne

a_dr1a

Mila UK presne. Toto je specialita SR CR ai. Ale inde to neplati. Kamoska je vydata v USA. Bola s malym (2r) doma a manzel kupil listky do divadla, ze uz davno nikde spolu neboli. Lenze ako naschval jej merkovanie odriekla jedna dievcina co obcas k nim chodila k malemu a tak kamoska zavolala svokre, ci by nemohli vecer byt s malym tie 3h, kym oni budu v divadle. Svokra ani najskor nechapala, co to po nej akoze chce (byvaju par blokov od nich, svokrovci su uz doma na dochodku) a svokra jej potom normalne dotknuto povedala, ze ona ide s muzom na tanecnu (chodili na daky tanecny kurz) a nemozu byt s malym))
Ale ide o to, ze tam to bol pomaly skandal aby akoze stari rodicia postrazili vnuka na 3h :D

Mila UK

Zijem uz niekolko rokov na zapade, a tu je take nieco uplne bezne. To len na Slovensku stale funguje to, ze rodicia sa "obetuju" pre deti do konca zivota. Pozri sa na to z ineho uhla, svokra vychovala deti, tiez si urcite v zivote vselicim presla, v tomto veku uz nastupuju zdravotne problemy. Teraz ked ma deti dospele, si zasluzi konecne oddych. Ona Ti fakt nie je povinna pomahat, ako tu pisu niektore baby, Mozno to vyzneje tvrdo, ale Vy s manzelom musite vziat zodpovednost do vlastnych ruk. Chceli ste budovat, tak sa musite starat. Ak sa na to necitite, mali ste si kupit hotovy dom/byt. Prepac, ale tiez nie je dobre, robit kvoli tomu rozbroje v rodine, je to jej rozhodnutie a treba to respektovat. Hadky k nicomu nevedu.

Adden

Mia, niektori ludia sami ponukaju pomoc, niektori nie. Ked si ju nepoprosila o pomoc, nechapem, co sa rozculujes, ze ti nepomohla. Toto je tvoj pristup. Cakat, ze ludia vidia do tvojej hlavy, co ty chces, aby to urobili. A ked to neurobia, obracias svoj hnev voci nim. Ale vidim tam, ze ty mas komplexny problem s tvojou svokrou. Nepaci sa ti, aka je. Zmier sa s tym. Ak chces od nej pomoc, popros ju o pomoc. Ale co je dolezitejsie, nauc sa, ze svet je aky je. A akceptuj to. Ak to akceptujes, nebudes nahnevana a svokru poprosis o pomoc. Ked ju poprosis o pomoc, pomoze ti a problem vyrieseny. Lenze ty namiesto hladania riesenia uprednostnujes vytvaranie konfliktov. Ide ti o to, aby sa svet prestaval podla tvojich predstav alebo o to, aby ste zvladli stavbu? Mam dojem, ze o to prve.

a_dr1a

Mia. Dievcata ti napisali pravdu. Tvoja svokra naozaj nie je povinna ti pomahat, vyvarat na vasej stavbe pre robotnikov ai.
Apropo. Poziadala poprosila si ju o tu pomoc - ci by ti nepomohla s varenim?? Nememu decku ani vlastna mater nerozumie. A co ak ona nechce byt iba vtierava, natiskat sa k vam ked ju sama nezavolas ai?

Precitaj si napr. forum na zdravi, kolko je tu vela tem - zle vztahy so svokrami. Ako inym zenam zasahuju svokry do zivotov, staraju sa do nich, su im stale za patami, nedaju im dychat, doslova ich sikanuju, nevedia sa ich zbavit, intriguju skodia ublizuju im, ai ai. Takze kazda takato zena, co ma opacny problem so svokrou, by ti napisala - ze by s tebou hned menila!

Mia. Je mi luto straty tvojej mamicky. Ale. Nikdy vztah (iba vynimocne) so svokrou nebude tak silny intenzivny milujuci ai ako s vlastnou matkou. A nepouzivaj ju ako zbran, vydieranie. Neporovnavaj ju so svokrou. Umrela pred 4r. Keby teraz, ze je to vsetko cerstve, tak chapem ze je toho na teba naraz vsetkeho privela.
Skus tento vas problem riesit s manzelom. Ak mate z prace gastrace - tak berte na obedy tych vasich robotnikov tam u vas niekde do restiky ci motorestu. A potom im budu stacit uz len parky klobasky ai.
Alebo var take jedla, co su syte pre muzov a netreba okolo toho vela roboty - plny vandel gulasu ai. Varenie nie je zataz. Pre mna je varenie relax vasen hra. Ja neraz aj pre 24ludi varim. A naplanuj si varit take jedla, co zvladnes za 1h a mas po probleme (segedin + knedle kupis a mas obed. Stehna upecies v trube + zemiaky a mas. Zarovna vsetkeho vandel polievky-vsak ta sa aj sama vari. Var vydatne jedla ako pre chlapov na stavbu). Navar viac aj na 2dni aby bolo, nemusis denne.

Mia. Aj to telefonicke zavolanie svokry ber ako zaujem z jej strany o teba, muza, vasu stavbu problemy ai. Ty si na nu proste alergicka na5rata a vtedy uz len jej pousmiatie beries ako rehot, vysmech. Viem ze si tehotna a hadzu s tebou hormony. Mas toho privela. Ale klud.
Muz urcite maka na stavbe zarovna tych robotnikov. Co chces? Este aby aj vyvaral?? A ty aby si sa uz len do hotoveho nastahovala? Tak klud. Zariad zmanazuj si to lepsie, ale neutoc. Na svokru, na muza..

Fantasyi

Samozrejme, ze to je normalne. Pre nu to je normalne. Ziju inak.
Mala som kamaratku, ktora tiez ked bola tehotna ocakavala, ze sa z toho vsrtci pokakaju a budu jej pomahat.
Vsetci ti to tu hovoria a ty si stale melies svoje. Nikto ta nenutil im pomahat, nikto ta nenuti varit, ty robis vsrtko, aby si sa mohla furt stazovat. Ako si to zariadis, take tobudes mat. Ak si ocakavala, ze ked ty niekomu pomozes, ze ti pomozu oni, tak sa mylis. Su ludia, ktori si to neuvedomuju. Ako hovorim, ty si bola naucena, ze si pomahate, oni to maju inak. Este to aj chudakovi manzelovi vycitas. Chapem hormony, ale spamataj sa. Zbytocne sa rozculujes nad vecami, ktore nezmenis a robis zo seba furiu. Ked sa ti rehotala do telefonu, naco si sa jej stazovala? Ked zavolala mala si povedat, ze sa citis super, aj sa mate super a ich pomoc nepotrebujete. Nech ju rozdrapi.