Ahojte,som 5 rokov vydata ,s manzelom si staviame domcek,mam svokru ktorá sa o nic nezaujima,zije 5 km od nas,zavola raz za tyzden ako sa mam,a to je vsetko,vobec ju netrapi ako pokracuje stavba,ci netreba nieco pomoct,navarit,a pod,k tomu som v 6 mesiaci tehotenstva a na rizikovom,,,
Ide o to ze okrem z mojej strany rodiny tu z manzelovej nikto nebol pomoct,a ona je nezamestnana 10 rokov sedi na zadku a proste nezaujima sa ani o jediného syna ktoreho ma,co sa tyka mna s maanzelom sme sa koli tomu pohádali a asi uz 2 tyzdne nekomunikujeme koki nej,jej cislo som si zablokovala,lebo nemam chut pocuvat raz do tyzdna ze co robis moja zlata a nieje ti zle?ja jej poviem ze ano je mi zle ked varim pre robotnikov na stavbe a ona len povie,ta tak to je a smeje sa mi do tel....a tak koli tomu som si ju zablokovala lebo mi ide na nervy
Máte niekto podobnu skusenost? Neviem ako dalej s manzelom,on vie ze ma to trapi ze ona sa o nic nezaujima,ale na druhej strane on ju obranuje ze aku pomoc mne treba od nej,,,,
Myslim si ze ked jej syn sa buduje a zenu ma tehotnu tak by nezaskodilo trocha pomoci z jej strany a k tomu som tehotna....
Svokra
8uzh :D :D :D
ako nemam rada ked zena co v zivote nebola tehotna rozprava o tom ako to ta druha nezvladla lebo tiez som mala pri synovi rizikove dovtedy som bola schopna baba co zvladla tahat uplne vsetko ale akonahle som mala problemove tehotenstvo tak sa doslova muz musel o mna starat.... ked sa autorkina svokra takto chova a vysmieva sa ze jej je zle tak aky k nej ma mat vztah... ked ma problemove tehotenstvo a stavaju dom byva kusok od nich mohla by im dojst aspon pomoct nie sa jej vysmievat do telefonu a pytat sa jej ako blba ci jej je zle...
8uzh, autorka temy moze svokru poprosit o pomoc. Doteraz to este ani raz neurobila. Preco asi? Lebo jej o pomoc vobec nejde.
adria ty stara dievka co nema deti skus si to ty ako je to byt na rizikovom a nekritizuj autorku ze uz len tehotenstvo nezvlada...taketo mudre bezdetne zeny milujem co kritizuju mamicky...
V minulosti sa robilo na stavbe bezne, aj tehotne, zle nezle, muselo sa. Aj na rolu makat, kravy dojit, past...muza obriadit a k tomu aj 5 deti lebo aj viac sa rodilo. Bezne 8 az 12 a zeny to zvladnut museli same. Ty si bud pohodlna, alebo nemozna... akoze sorry ale tvoja hanba to je, svokru tam neplet, v kome si snad nebola ked si otehotnela, vedela si ze stavat dom nie je skladanie lega a jej daj pokoj ona ma decko dospele a ty soplana sa staraj o to svoje
A v podstate je jedno kolko deti ma ci nema. Ste dospeli samostatni svojpravni. Je to vas zivot vase starosti - nie jej.
Pozri Mia. Ja mam rodicov kt.by za nas deti aj dychali. Vzdy pomahali a pomahaju ako sa len da aj ked nemusia. Ale chcu. Aj zvysok rodiny rovnako tak. Takze pomery z rodiny tvojho muza tiez nepoznam a nie su mi vlastne. Ja by sama tiez pomahala keby mala dieta. Vsak pomaham aj cudzim. Ale sama vidis ze ludia su rozni. Ty ju nezmenis. A zbytocne sa len rozculujes a stresujes. Nikam to nevedie. Nech si zije a ziju ako chcu. Ty tiez. Bud rada ze mas od nej pokoj. Mozno takto by ti oplieskavala denne az do jej smrti, ako sa ona tebe na baraku napomahala narobila, zodrala a ma pravo u vas byvat zit ci ine. Takto to bude iba tvoje a vase. A dovi dopo
Mia, bud k sebe uprimna, ked uz k nam nechces byt. A priznaj si, ze tvoj problem nie je, ze nezvladas tehotenstvo a stavbu, tvoj problem je, ze ti svokra lezi v zaludku. A ak by to nebola ona, bol by to tvoj muz. Ak nie on, bola by to suseda. Stavba je len zamienka, ktora ti pomaha vykonstruovat problem, najst vhodny objekt, voci ktoremu mozes adresovat svoj negativizmus a vsetok hnev a zlobu, co v sebe mas. Skus zistit, odkial tvoja nenavist prameni. Mam take podozrenie, ze si nesies nieco nespracovane z minulosti. Zeby pocit nespravodlivosti za to, ze ked ti zomrela mama, bolo toho na teba vela? Mala si vtedy pocit, ze sa od teba vela ocakava a nebola si za to docenena a nikoho si vtedy nezaujimala? Mas v sebe natlakovany pocit ublizenia, ze ta nikto nepocuva, nerespektuje? Chces, aby ta svet videl, pocul. Tuzis po zaujme zo strany druhych. Ale ides na to zle. Zivot nebol lahky, ale musis ist dalej. Tvoj problem je riesitelny, ale az vtedy, ked si uvedomis jeho povod.
Vychadzala som z tohto co si ty sama napisala: "alebo si len lahnut na gauc a super uz nikoho nemam dcera syn vydata tak sa uz nemusim starat a xaujimat sa?"
Tam spominas dceru a syna
Vychovala jedno decko a nie dve a ani to ju nezaujima ....neviem,mam mato svoj nazor
Mia. Pises dost odveci. Akoze sorry. Ale tvoja svokra odrodila a vychovala uz dve decka, ktore su uz tc. vysporiadane a ziju si svoje zivoty. Teba to este len caka a uz to nezvladas. Povinnosti varenie ai. Co myslis, ze ona si tymto istym co mas ty, nepresla? Moja znama ma nieco po patdesiatke a skoncila na ID. Navonok na nej nic nevidno ale denne uziva aj 15tabliet od bolesti a stale ma dake zdravotne problemy. Ty si tehotna a dobre ze zo seba nerobis postihnutu. Vsak ona ma uz svoj vek, ktovie aky zdravotny stav ai. Ty si mlada najmenej o polku od nej. Ona ma skakat preco okolo tvojej rici a robit tebe vam kucharku sluzku ai?? Spamataj sa. S takymto pristupom zle skoncis. Z teba ta nenavist averzia voci svokre priam srsi a bezdovodne. Keby sa do vas starala a robila ti zle. Ale tebe vadi vsetko na nej. Aj ze sa nestara do vas a dava vam svaty pokoj. To je vasa volba rozhodnutie plany ze ste sa vzali, cakate dieta, staviate barak. Ona s tym nic nema spolocne. Je to tvoj a vas zivot. Tak sa staraj a starajte