Ahojte,som 5 rokov vydata ,s manzelom si staviame domcek,mam svokru ktorá sa o nic nezaujima,zije 5 km od nas,zavola raz za tyzden ako sa mam,a to je vsetko,vobec ju netrapi ako pokracuje stavba,ci netreba nieco pomoct,navarit,a pod,k tomu som v 6 mesiaci tehotenstva a na rizikovom,,,
Ide o to ze okrem z mojej strany rodiny tu z manzelovej nikto nebol pomoct,a ona je nezamestnana 10 rokov sedi na zadku a proste nezaujima sa ani o jediného syna ktoreho ma,co sa tyka mna s maanzelom sme sa koli tomu pohádali a asi uz 2 tyzdne nekomunikujeme koki nej,jej cislo som si zablokovala,lebo nemam chut pocuvat raz do tyzdna ze co robis moja zlata a nieje ti zle?ja jej poviem ze ano je mi zle ked varim pre robotnikov na stavbe a ona len povie,ta tak to je a smeje sa mi do tel....a tak koli tomu som si ju zablokovala lebo mi ide na nervy
Máte niekto podobnu skusenost? Neviem ako dalej s manzelom,on vie ze ma to trapi ze ona sa o nic nezaujima,ale na druhej strane on ju obranuje ze aku pomoc mne treba od nej,,,,
Myslim si ze ked jej syn sa buduje a zenu ma tehotnu tak by nezaskodilo trocha pomoci z jej strany a k tomu som tehotna....
Svokra
Vo vztahu medzi svokrou a nevestou je tazke radit.ja mam riadnu bosorku.ale ta sa zas miesala uplne ale uplne do vsetkeho az tak ze sice byvame pod jednou strechou ale nic viac spolocne nemame.ak ti mozem poradit zhlboka sa nadychni a bud rada ze je to tak ako to je.nie je nic horsie ako ked mas svokru za chrbtom.tak si budete moct povedat ze zvladli sme to asami ani o tosami.kazdy sme inac vychovany a mame ine predstavy ako by to malo fungovat.ak ta to tak zerie tak jej to povedz na rovinu ze co robite zajtra nemozte mi prist pomoct navarit,?mozno je prave ten typ svokry ktora sa sama nukat nebude mozno caka ze ju zavolas.ale priamo nie tak ze je mi zle pri vareniu to nie je poziadanie.a ak odmietne tak az pot mozes sudit ze pomoct nechcela.vyskusaj to takto.a ze sa o syna nezaujima no tak to tazko povedat kedze nikto z nas nevie aky mali alebo maju vztah.mozno si s nim vola kazdy den a ano o tom nevies
Takze:
1. "vtedy ked mi zomrela mama tak vsetko mi ostalo na hlave,jej syn ktory u nas byval a otec alkoholik,zahrada od vidim do nevidim,balkonove kvety ,robota na smeny a vtedy ani trl.nedvihla ci nieco nam netre a,ako to zvladam,prepisovat dom,elektrinu,plun nemala som sajnu o nicom....a ona mala uz vtedy na haku."
- pises ze ti ostal jej syn na hlave. Pises to, akoby ti nechala na krku nemluvna ci batola. Vsak si zanho vydata je to tvoj muz a dospely clovek. Ak ti nebol vtedy oporou ci napomocny (v tazkych chvilach casoch), tak si si mala rozmysliet svadbu s nim (ak bolo pred nou), alebo tehotenstvo s takym clovekom (co sa deje teraz po 4r).
Ale kedze maka na stavbe stara sa, az taky lenochod to zrejme nie je. A asi je aj zameatnany. Takze?
- tvojho otca alkoholika nekomentujem. Za rodicov clovek nemoze. Ale ked uz nadavas na svokru (ako keby ona mohla za smrt tvojej mamy, tak ver, ze zivot s alkoholikom zivot skor skracuje nez predlzuje, pripadne zavisi od neho kvalita spokojnost so zivotom a s tym suvisiace trapenie sklamanie depky, fin.stradanie ai ai. Takze na zleho cloveka smerujes svoj hnev.
A ako tvoj otec a manzel tvojej mamy ti mal hl.on pomahat s tym vsetkym co si nam tu dalej popisala.
A este nieco. Citim ako keby z teba hnev, ze tvoja mama zomrela a ta jeho este zije...
No ona fakt za to nemoze ze tvoja mama umrela. Ako ani ty. Smrti sa proste nik nevyhne. Niekoho navstivi skor a ineho neskor. Ale neprenasaj smutok hnev zo smrti matky na matku svojho muza.
- zahrada a kvety?? Ak si nestihala a nepomohli ti muz ci otec, mala si sa na to vsetko vykaslat. Nech vsetko zahukne ci zvedne ai.
- prepisy sa daju aj pisomne riesit. Robi to pozostavajuci ci buduci vlastnik platca. S tym tvoja svokra tiez nic nema.
2. Ked vidis ako dopadla ta cesta za pracou, co ste sli 80km, tak nabuduce uz proste odmietni (mozu ist busom vlakom ai), alebo si zapytaj peniaze za cestu. Proste si uz poucena a zariad sa rovnako ako ona. Ked nieco kupis - pytaj si peniaze ako ona. Proste ju zrkadli
3. Tie navstevy medzi svatovcami nie su pravidlo. Nie kazdy si ludsky sadne. Vsak nech ich nepozyva a nevola ani tvoj otec.
4. To ze jeho otec pracuje v zahranici 3mes a potom je 1mes doma, tiez neznamena, ze vam musi nieco z tych jeho penazi davat ci ist fyz.pomahat. Je to na nom. A ze nevola nepise? Tak je to jeho rozhodnutie. No ani vam nic nebrani zavolat napisat jemu.
5. "co sa tyka penazi od nich ,manzel od nich nema nic,absolutne nic,nedalu mu ani cent na stavbu ako mne moji rodicia a hlavne mama ked este zila.....aj to je v poriadku?"
Tak sama vidis, ze je to mozne. A pravne je to v poriadku. Jeho rodicia vam fakt nemusia davat peniaze na vas dom. Ved oni na LV nebudu figurovat.
Vsak ked umru, v dedicskom konani muz nieco predsa nadobudne po nich..
Takze sa dockas a dockate)
Mia,
Ako som písala sami ste si na seba uplietli tvrdy bič, prečo hneď 2 veci súčasne - dieťa i stavba?
Zbytočne sa hneváš na svokru, aj keď majú doma neviem aký veľký príjem € nie sú povinní vkladať peniaze do vášho domu. (Možno majú tiež nezrovnalosti so synom, o ktorých nevieš a povedali si , že viac ho nebudú podporovať ???)
Buď aspoň tak ohladupulna a nehadaj sa s manželom , lebo si viem predstaviť aký otrokárstvo život vedie - odkrútiť 8/10 hod v nejakej robote, potom do večera byt na stavbe a večer má namiesto pokoja doma hádky...
A tvoj negativizmus neprospieva ani plodu.
Problém nie je svokra, ale v tvojom nepokoji a že vyzadujes niečo od svojho okolia čo nie sú povinní robiť.
Musim suhlasit s Aden, ma v niecom pravdu. Nauc sa byt vdacna za to co mas, a nehladat vinnikov okolo seba. Su to manzelovi rodicia a Ty ich musis respektovat. Len tak sa moze spohnut dopredu. Mne tiez zomreli rodicia a s prepisovanim energii mi NIKTO nepomahal. Bola som v zahranici, napriek tomu som musela pricestovat na par dni a dat to vsetko do poriadku (predaj bytu , energie).
Mia, a riesis to ako? Cakanim na zazrak? Orientovanim sa na jedneho cloveka, na ktoreho smerujes svoj hnev na cely svoj zivot? Ona sa ma o teba starat? Ona sposobila, ze ti zomrela mama, ze mate velku zahradu, ze tvoj otec je alkoholik? Nie, ona je iba ten stastny "vyherca", na ktoreho orientujes svoj hnev na zivot. Lutujem tvojho muza a tvoje dieta. Ak sa svokra raz pominie, od.eru si to oni. Pretoze ty potrebujes boxovacie vreco pre svoju nenavist.
Manzelov otec pracuje v zahranici a platovo je natom asi 3 tisic eur na mesiac a chodi na 3 mesiace vonku a mesiac dona,myslim si ze o peniaze nemaju nudzu ......odkedy sme zacali stavat ani jeden telefonat sme nemali od neho ani ja ani manzel ze ako sme natom,ani ziadna sms ani fb sprava ,proste nic,ziadna gratulácia k tehotentsvu,a co sa tyka penazi od nich ,manzel od nich nema nic,absolutne nic,nedalu mu ani cent na stavbu ako mne moji rodicia a hlavne mama ked este zila.....aj to je v poriadku?ze maju a nedaju ani jedinemu synovi co stavia dom? Nepomozu ,ani nezavola jeho otec? Vsetko je asi v poriadku podla vas
Tak sa jej to spytaj narovinu, ze ci Ti nemoze niekedy pomoct. Inac budes v sebe len dusit hnev a nic sa tym nevyriesi. Ked povie, ze nie, tak sa zariadte po svojom aj bez nej.
Adden
Vobec sa nepotrebujem lutovat,alebo sa vyhovarat na tehotenstvo,to je to posledne....asi ti este nedoslo z riti do hlavy o com tu pisem sakra,,,,, asi mas nasrate v hlave
Tych 9 EUR mozno zobrala od Teba lebo je nezamestnana.
Bol to jeden z mnohych prikladov sakra,ok podme sa bavit o tom ze vtedy ked mi zomrela mama tak vsetko mi ostalo na hlave ,jej syn ktory u nas byval a otec alkoholik,zahrada od vidim do nevidim,balkonove kvety ,robota na smeny a vtedy ani trl.nedvihla ci nieco nam netre a,ako to zvladam,prepisovat dom,elektrinu,plun nemala som sajnu o nicom....a ona mala uz vtedy na haku.......ja s nou aj s jej manzelom sa trepem pytat o pravu 80 km a nic nevezmem lebo sa to nepatrí a ona mi kupi kusok masa a opyta 9 eur,ci su vianoce,velka noc nikdy nezavola otca aby tam siel ,ze este nikdy u nich nebol a sme spolu 5 rokov aj viacej......
Co mam este na jej adresu napisat? Je to este malo?