Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

Mesačný princ

Nečítal som ani jeden príspevok, pretože nemám čas, ale ty naozaj študuješ psychológiu??? :O

Problém je v tebe. Ja by som reagoval rovnako, ak by som mal pri sebe niekoho, ako ty.

Similarcase

Potrebujes uplne inu osobnost pri sebe. Musis mu dat pocitit,ze mas hranice a za ne nepojdes. Ku mne ked si zacal ex dovolovat,tak som mu povedala odkial pokial. Sice to skoncilo,ale tento priatel je omnoho lepsi. Niekedy mam sice pocit,ze sa opakuju skutky,ale vzdy sa to snazi napravit a vobec nejde o take veci ako v minulosti a vie mi aj vyjst v ustrety.

obsadenynick

Hildahil to žial ale nie je hlupost, ak to najma trva tolke roky,ako u mna. najprv si clovek povie, ok fajn,prekusem to, "vsak nemal svoj den", "mal blbu naladu",ale potom,ked casom rokmi pochopis, ze to bude stale horsie len a horsie, ze to neni len nalada,alebo nechut na hadku,ale ze to je diagnoza doslova, alebo ze to je nedajboze povaha, tak si povies, ze to neni uz hlupost, ani nahodou. Ja som si tiež naivne opakovala prve roky, ze to je hlupost,co riesim, ale az niektore vyborne knizky od renomovanych psychologov mi dokazali, ze jeho spravanie skutocne nie je unosne a v miere, nielenze nema vztahove IQ a emocionalne, ale nema ani kusok pochopenia a chut veci vyriesit. Je to s nim coraz horsie. Preto som sa uz prestala hadat, lebo NIKDY nic nevyriesim,a mozem sa aj na usi postavit, mozem aj dupat,aj keby som sa isla hodit z mosta, tak on z neho nedostanem ani slovo, napriklad,co si mysli,a pod. To je syndrom manipulatora, ako tu uz bolo spomenute, alebo schizoidneho, dusevneho choreho cloveka,a preto sa onho ,ale aj ciastocne o seba bojim.
Myslim, ze toto je dost vazna vec, nie kravina.Ked niekto ma sklony manipulovat so zenou a totalne ju nicit.

Sandraf toto mi nikdy nenapadlo, si naozaj poklad a sikovna, ked si na toto prisla, vidis, ja studujem aj psychologiu, a neprisla som na toto. Naozaj dobry napad. I ked ale musim uznat, ze on je typ cloveka, co sa ti jednoducho nebude vadit, alebo sa ma nic ani neopyta, ( ze ako si to myslela,preco sa tak spravas?),nic ,ani raz za tolke roky, takze u mna to bude asi pekne zbytocne toto robit, On nikdy sa nechce hadat, on si mysli,ze vsetko zvelicujem a nie je dovod na hadky( to uz je len znak choreho cloveka), uvedomujem si jeho problem, velmi dobre, a preto aj vaham,ci stoji za to spojit svoj zivot s jeho zivotom.ALe tazko mi je na dusi,lebo byvam s nim, mam s nim prezite roky zivota.Preskakali sme si toho dost.
ALe o inom som chcela- neviem ja uz vlastne ale ani to,co jeho tesi odo mna, vies to je ten problem scasti,tesi ho laska? neznosti? Fakt neviem,ale keby som aj s tym sekla, tak nic nedosiahnem,on sa zduje, alebo bude namrzeny,ale on si vysvetlovat nezacne nic, (a nebude to iba tym,ze nema rad hadky) za tie roky,co sme spolu som naschval schvalne chcela uz vyprovokovat nejaku diskusiu a " hadku",aby zacal , zhola nic, odul sa, bol zduty mesiac,dva tri, nepomohlo to. Nakoniec ma tak vmanevroval, ze som prestala s tym. Ked ja chcem riesit nieco, musim ja. A vravim XY vaznych evci som mu dala, dokonca aj neveru ( bozkavala som sa s inym,a povedala som m uto),on nic, ani naznak nicoho, odul sa, namrzeny bol dva mesiace, a cez zuby so mnou komunikoval,ale o beznych veciach, nie o tom,co ho trapilo. On to proste nevie. Neodkaze, nechce, leni sa mu, ja neviem. Preto mi pripomina schizoidny typ osobnosti.
Nevyprovkovala som hadku z jeho strany. NIKDY.( strasne divne vsak?)az mi to nejde do hlavy,ako dokaze byt taky " chladny",ci ako to nazvat.
A urobila som aj neinaksie paseky. To mi verte.
Takze sice dobry napad mas,ale v praxi mi nijako nepomoze, ja ho nedonutim.

AmiQ2

Prečo ti melie od veci? Prečo hneď útočí?
Vieš, to je preto, lebo vo vzťahu má všetko, všetko, čo potrebuje on. V skratke povedané, váš spoločný vzťah je pre neho, ale pre teba už nie. ty si v tom vzťahu iba na to, aby si sa starala o splnenie jeho potrieb. melie od veci, lebo ho tvoje slová nezaujímajú. Preto melie od veci, hneď útočí a vôbec ťa nepočúva. jemu je dobre, on nemá potrebu niečo meniť, niečo riešiť. Tak ako napísala Sandraf: žiť s takým človekom je sakra náročné.
Máš jednu možnosť, ak ti to za to stojí. Jednať s ním síce milo, ale tvrdo. Zisti, čo je pre neho vo vašom vzťahu to, čo uspokojuje jeho potreby. A potom mu tieto dobré veci nenápadne uber. tak, aby vo vzťahu bol on ten, ktorý chce niečo riešiť - a nie ty.

obsadenynick

Mne to uz tiez acina pripadt ako meaka manipulacia.prip. psych.choroba,uchylka ci ako to vobec taketo spravanie nazavt.dlho predlho dlhe roky som nedokazala pochopit,co to je v nom a o co mu vlastne ide.Nevedela som preco to robi a nvm doteraz,jedine ta psych.diagnoza by bola na mieste.inak to nazvat neviem.Vies tazko mi je odist,byvame spolu, a mame uz roky za sebou a pokial sa nehadame a nemame problem je sladuck chlapec,na chlieb natriet,vyznava mi lasku,robi vsetko pre mna,ale nedajboze si dovolim sa ozvat ze nieco mi nesedi alebo mame ptoblemm neaky,tak to vyzera u nas takto,ako som uviedla som potom z toho zrela ale ja na psychologa.

Sandraf

Normalne uvazujem preco vlastne s takymto clovekom chces zostat, je to o respekte a hraniciach, on ta o tichosti manipuluje preto ti odporucam precitat clanky na tuto temu, neexistuje manipulator bez obete, vzdy su potrebne dve strany, on sa nezmeni, zato ty mozes zmenit postoj voci nemu....zit s takymto clovekom je sakra narocne, nakolko oni maju vzdy pravdu, hadky nepomahaju, menia nalady, prekrucaju a ignoruju...

obsadenynick

similarcase to naozaj? ale neviem,ci si to vies dostatocne predstavit,aky je...mozno som to opisala prilis kostrbato:( ale to keby ste zazili
je to chore,co robia ti chlapi, potom nech sa necuduju, ze ich ja osobne, takychto,pokladam za psychicky narusenych.Lebo vlastne su.

a nebude to tym,ze studujem psychologiu, lebo s nim sa po nijakom neda dohodnut, ani vyriesit problem,ani po dobrom,ani po zlom. Ja si obcasne pripadam, ze je pomateny,alebo tak.
Lebo ked mi neodpoveda, nereaguje na moje otazky,alebo zamerne ma provokuje,ci ironizuje, tak si pripadam, akoby som bola v cvokhauze a nie v normalnom vztahu, a to zijem uz tak viac rokov.
ja si tie problemy nevytvaram, problemy su,ja ich chcem vyriesit nejako( dohodnut, sa, vyjasnit si, pomenovat problemy, )a on vsetko berie ako obrovsky utok na svoju osobu,ako nieco strasne,co orzpravam, potom je zduty, nebavi sa,alebo trepe odveci, vobec nejde k jadru problemu, nevie ho pomenovat, a tym padom ja stracam nervy a za hodinu idem do vyvrtky.Kedze ja ako uz pomaly psycholog, viem veci jasne pomenovat, a viem ich aj riesit, ale nenachadzam pochopenie.
Vlastne unho vobec.BUd zacne utocit, ako lev, alebo je ironicky, smeje sa mi do tváre, odíde, alebo nereaguje nijako. Toto nie je riesenie problemov!!!!

Moc velmi si prajem,aby som s chlapom zazila ten pocit, ked si sadneme na kavu,preberieme nase problemy,a nie hned skocime do seba ako levy, pripadne porozpravat sa asertivne zhodnotit situaciu, a nie hned utocit, ranit,nedavat si servitku pred usta( nebudem radsej komentovat ako sa so mnou rozprava,ked je vytoceny, to by sa sem hodilo napisat asi po 22 vecer,ake vybrane slova), tak neviem uz,ako. pekne som mu to z vaicerych stran asi patkrat primerane slusnym sposobom vysvetlila, ze by bolo velmi fajn,keby sme sa zacali primerane rozpravat, ze mi to chyba, ked problemy nechavame plavat, ja trpim, a trapi ma to,nech sa so mnou o nich rozprava a nie hned prechadza do utoky,alebo ironickej obrany, nech nemlci, ved nedokaze sa so mnou zhovarat ako na urovni 28 rocny vystudovany ucitel, cim je?
No nedokaze.:( ANI RAZ v zivote sa so mnou nedokazal o probleme normalne bavit.
Aj dnes som si nieco chcela vyjasnit(dost dolezita vec), zase to iste, najprv ignoracia, potom ticho,potom utok....
Ja vsak komunikujem na urovni, slusne, v ramci medzi a noriem, vymyslam vselijake sposoby komunikacie, unho neuspeje ani jedna. On nechce hovorit o probleme, on vsetko nechava " plynut". preto sa pytam skusenejsich- je toto ok u chlapa?lebo kamoska jedna co sa s nou bavim o tom, ma chlapa uplne opacneho,ako ja, snazi sa jej zo vsetkych sil vyhoviet a snazi sa riesit rpoblemy otvorenou komunikaciou, nie pštrosou, ako ten môj.

neviem,ci mam s takym clovekom vobec si planovat nieco do buducna