Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

Similarcase

Skus dat este viac prikladov,lebo mozno to teraz posobi,ze ide o malickosti,ktore sa ho pytas.Ja som si napriklad myslela,ze ide aj o ine,no teraz neviem.

Tetazlesa

No už sa nečudujem že sú u nás takí nanič psychológovia keď takýto ľudia skončia psychológiu. A tí by mali radiť svojim klientom. Preboha, čo by si ty poradila nejakej mladej žene, ktorá by sa ťa prišla spýtať ako má správne komunikovať so svojím partnerom, ako má riešiť problémy atď. Ty si ešte neprišla na to, že muži a ženy sú rozdielne pohlavia? Že muži neznášajú debaty donekonečna o ničom? Že keď si začala rozhovor s otázkou :prečo si nezavolal, keď sme sa dohodli, že to bol skutočne útok? Že si vyčítala? Mamma mia, ženská spamätaj sa a rob so sebou niečo Toho chlapa nezmeníš, zmeniť musíš samu seba. MP tu zareagoval veľmi múdro, či už sa to niekomu páči alebo nie. A moja - ešte toľko, že som žena, určite staršia od teba, takže aj skúsenejšia pokiaľ ide o život s mužom. Ale keby som reagovala ako ty, dávno by som bola rozvedená. A nikomu by som tým nepomohla, pretože môj muž je normálny chlap, dá sa s ním vyjsť, je starostlivý, seriózny. Ale je to chlap, nie žena. Preto reaguje ako chlap a neznáša tliachaniny. Vďaka bohu, lebo inak by mi liezol na nervy. Zapamätaj si, že muži nie sú na kecanie, muži riešia problémy a neznášajú o nich donekonečna diskutovať. Na to si nájdi kamarátku. Veď už aj tu na fóre si celú svoju diskusiu vyplnila dlhými príspevkami, ktoré sotvakto celé prečíta. Motáš sa v tom ako mucha v pavučine. Ten chlap s tebou má svätú trpezlivosť, to by si si mala vážiť. Iný by to už dávno uťal. Možno aj ty sama tušíš, že chyba nebude v ňom ale v tebe. Inak by si s ním neostávala. Nerozčuľuj sa nad ním, zmeň seba a svoj prístup k nemu.

Mesačný princ

Ak sa niekto ,,nevie normálne pohádať,, treba veci riešiť bez hádky a ,,normálne,, komunikovať.

Každý kto niečo podobné zažil obviňuje druhú stranu. No neviem či je to naj riešenie.

Nájdete si iného partnera a bude to podobné.

Čo to znamená ,,trepe odveci,,?

Možno sa ten človek nepotrebuje rozprávať, to si tu už niekto vôbec uvedomil?
A vy ho do rozhovoru ,,nútite,,!

A to, do čoho je človek tlačený, alebo to robí nerád, tak tomu sa vyhýba. Bol by úplne blbý, ak by sa rozprával o nejakom probléme, ktorý máš len ty a ktorý on nemá :D Masochizmus!

Možno ak budem mať viacej času, tak sa vám to pokúsim vysvetliť z môjho pohľadu.

Zatiaľ môj názor platí. A čím intenzívnejšie a dlhšie bude trvať táto agónia, tak tým to bude on robiť častejšie!
Bude sa to stupňovať. Nie jeho vinou ( má na tom samozrejme podiel) ale tým, ako fungujete!

Vy nefungujete a to je celá veda.
Nefunguje u vás nič, možno ešte sex ale ostatné je už dávno stratená. Ak to niekedy vôbec fungovalo.
Nie ste partneri!

radapreteba

Ahoj, musim ti na to zareagovat. Zazila som to iste. A skoncilo to rozchodom, skoda len ze nie z mojej strany. Mala som presne to iste co ty. Boli sme spolu uz nieco cez tri roky a prvy krat sa to objavilo v prvych mesiacoch randenia a tiez som to ospravedlnovala recami, ze vsak dobre, nechce riesit hluposti, ja veci zvelicujem. Lenze ono to tak bolo so vsetkym nie len s hlupostami. Ano je to manipulacia, on ti na vsetko povie, ze je to blbost a rovno ti poviem - nezmeni sa to a bud sa s tym naucis zit alebo sa uplne zrujnujes. Ja som bola na pokraji svojich sil. Po roku vztahu som prvy krat nanho vyletela a potom sa hadky stupnovali. Tiez som zacala kricat od zufalstva lebo som ho prosila len o komunikaciu - nic nepomohlo. Najhorsia som bola aj tak len ja, lebo vzdy argumentoval tym ze kricim - ale nechcel vidiet preco. A rovnako to aj skoncil, lebo nezvladal tie hadky. To ze velky proble bol v nom to bolo samozrejme jedno.
Radim ti maj svoju hrdost, zhodnot si ci ti to stoji naozaj za to. Ono okrem manipulacie je toto aj forma psychickeho teroru, pretoze nemôct prediskutovat problem s niekym lebo on povedal nie...
Ja lutujem len jednu vec a som polroka po rozchode - ze som premarnila svoj cas cakanim na zmenu a ze som ten koniec nedala ja ako prva - tak som ho milovala. Ale to bol len zvyk, teraz je to uzasny pocit byt kazdy den kludna.

obsadenynick

neviem,ake priklady myslis..mesačný princ.uviedla som,ako sa sprava pri hadkach, nedorozumeniach, ako pštros, viac neviem dodať.
a stojim si pevne za svojim, moja vina to,co robi, to obludne, nie je

Mesačný princ

Som unavený, takže ti momentálne neviem napísať nič.

len toľko, aby si sa pozrela do zrkadla a prehodnotila či tá ,,chyba,, nie je na tvojej strane.

Čo nikdy nejestvovalo obnoviť nemôžeš. Nie je to možné.

Nefunguje medzi vami nič!

obsadenynick

Mesacny princ a vieš mi vysvetliť, z akého dôvodu by si tak reagoval? Áno,som denným študentom magisterského štúdia psychologie. Uhádol si.:)
celkom neviem o čo ti ide v tom podrýpnutí.Ja sa snažím práveže, aby on bol normálny, som slušná,nevidím dôvod, prečo je taký

Hranice boli, zruinoval, ale všetky. Myslela som naivne, že za ne nepôjdem ani bohovi, ale žiaľ, ako rodený manipulátor so psychickou poruchou, ma dostal aj za ne. Ako mám znova postaviť hranice?