Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

a_dr1a

obsadenynick. Neber si to tak. Chapem, ze ta mnohe komentare vytocili, lebo boli osobne, spochybnovali teba a tvoju odbornost, profesionalitu, buduce smerovanie, pristup k partnerovi ai. To by sa dotklo urcite viacerych ludi.
Tak ja tu pisem roky ale prave kvoli tomuto, aby nemohli mi robit to iste a atakovat co aj tak robia), tak nevedia, ake skoly mam, kde vsade som robila posobila, co mam za sebou, kto som-co som ai. Tebe bude stacit zmenit nick. Ja mam tento uz roky) Chcem ti tym len tolko povedat, ze nemusis byt inym sympaticka uz len tym, ze mas priatela (teraz vynechajme vase sucasne problemy ktore pre inych problemami ani nemusia byt), ze studujes zaujimavy odbor, mas OK rodinu zazemie vek), si zdrava pekna dari sa ti ai ai. Nikdy nezabudaj, ze zavist je svinska vlastnost)) a je tu dost ludi bez vztahov, posramotenym zdravim minulostou, rozvedenych nechcenych neuspesnych ai.
Pozri. Je fajn ze to riesis aspon tu. Zdielany problem s niekym inym je predsa len uz o nieco stravitelnejsi, nez keby si to vsetko co ta trapi dusila iba v sebe. A zas je dobre, ze si v tomto stadiu vasho vztahu. Mnohe zeny pred realitou ako keby zatvaraju oci a riesia az vtedy, ked uz je vsetko po funuse. Cize, ked je uz davno po svadbe detoch pozickach uveroch ai ai. Tak je dobre, ze registrujes a vnimas vase problemy, ci to, aky tvoj partner je, predtym, nez vas nieco sputava a zvazuje - svadba deti majetky ai.
Ale ako som uz napisala, pozeraj na veci jednoduchsie a menej komplikovane. Muzi su fakt menej komplikovani a jednoduchsi nez zeny)) Staci dodrzat par bodov zasad a mas s nimi skvely dokonale fungujuci vztah :D
A pytala sa ta nieco, a neodpovedas mi. Viem, ze zamerne. Ale je to dolezite, ujasnit si, preco si s nim a preco s nim zostavas aj ked mas plno vyhrad a akoby viac negativ nez pozitiv, co vas spaja. Len ty sama vies, preco si s nim a neseknes s tym. Zvaz si vsetky Pre a Proti. Obdobie slepej zamilovanosti je uz za tebou. Tak pouzivaj hlavne racio.

obsadenynick

Tetazlesa Keď už máme kritické a gramatické okienko dovoľ mi pár výhrad aj voči tvojmu príspevku:)
Nech kritizuje ten, ktorý je lepší od druhého :) pre teba do budúcnosti. Ok? Ale nečakám, že to pochopíš.

náhľad sa nepíše, nespisovné, keď už nadhľad,
Nesprávne píšeš čiarky,
veta sa nemá začínať s písmenom "ale", ani s predložkami, či spojkami
Nesprávny slovosled vo viacerých vetách, plus zbytočne dlhé súvetia :)
Dokážeš prijať túto kritiku? Ťažko...
Nabudúce sa zamysli nad tým, koho kritizuješ.

Pekný večer

obsadenynick

Tetazlesa To ty si sa korunovala, dokonale, aká kritická voči iným a to celkom bezdôvodne, urážaš a hodnotíš druhých a vôbec si sa netrafila, aby si vystihla moju osobnosť :)Kritika, kritika , kritika, Nechcela by si byť ty- tá psychologička namiesto mňa ?
Tým, že si mi tu teraz predviedla, aká si skvelá v gramatike, a aká som ja neschopná a ako nič nedokážem prijať a akceptovať, žiadnu kritiku( pričom absolútne nemáš pravdu) tak si myslíš, že si mi niečo dokázala? Sa mýliš. Prišla som na fórum vyžalovať sa, že aj ja mám trápenie ako psychológ budúci a nemám to ľahké, hľadala som žienky, ktoré to majú podobné.
A preto som sa stiahla z témy, lebo sa mi zdá totálne zbytočné prispievať niekde, kde zo mňa robia kravu, neschopnú, sprostú a manipulatívnu, ktorá ani nevie, čo študuje.
Dokonca zľahčujú môj problém.
Apropo tým, že občasne vynechávam písmena alebo bodky, či čiarky, to nie je znak toho, že si ľudí nevážim a som nervózna či chaotická,(či aké bludy si tam napísala :D:D:D), ale je to z čisto praktického dôvodu- seká mi internet v mobile a nefungujú niektoré písmená :D:D:D:D:D:D som sa nasmiala aspoň na dobrú noc:) Vďaka :) Vieš niektoré veci majú aj čisto racionálny podklad :)))

Mňa neurazíš, a tak ako ma nikto neurazí, ja viem dobre, čo prežívam s ním, a pochopí to naozaj iba ten, čo zažil takéto nemiestne správanie od partnera( či už ženy, alebo muža). Buďte radi, že ste to nezažili, ako ja.

A umenie "vedieť sa správne pohádať občasne", a vzťahové IQ, sú normálne pojmy nielen zo psychológie :) bolo napísaných mnoho kníh,aj tá kniha " jak se správne pohádat" ( je v češtine- nerobím pravopisné chyby, pre zainteresovaných )
tzn. tento pojem nie je môj psychologický výmysel.

NIKTO ani ja tu nehovoril o tom, že je správne kričať po sebe, (to ste odkiaľ vzali??) práveže ja som bola vždy za to, aby sa nekričalo, ale s takým človekom s akým žijem ja, sa to nedá. Tiež som nikdy nenapísala v diskusii, môžete prerolovať- že sa chcem hádať, ja si chcem vyjasňovať pálčivé problémy, keď náhodou nastanú.
To je iná vec.
Opätovne nikde v diskusii som neuviedla aké vysoké je moje IQ ( to tiež neviem odkiaľ beriete ,to by som si nikdy v živote o sebe nedovolila povedať, som skromný človek) takže o IQ tu nebola reč, jedine o jeho nižšom komunikačnom a emočnom, či vzťahovom IQ. ČO je pravda, človek ktorý nedokáže správne preciťovať , komunikovať, hovoriť o probléme, a emočne tak má nižšie vzťahové IQ, to je tiež normálny terminus technikus, keď niekto neverí, nech si doštuduje,:)
Neznášam jednu vec: keď mi niekto vkladá do úst vety, čo som nepovedala/nenapísala. V tejto diskusii toho padlo viac na moju adresu.
Osočovať dokáže každý, ale poradiť nikto.
A áno, zamýšľam sa práveže nad tým,čo ste tu popísali, kritiku prijať dokážem, nie som bezchybná kráska, :) I am thinking now :) Ale stále si budem stáť za svojím- to čo robí on nie je bežné a ani normálne. Keď niekto chce s niekým slušne komunikovať pri probléme a ten druhý vôbec, tak to je už na mňa moc. Pochopí opäť iba zainteresovaný, ten čo dačo také prežil, iný ťažko.
Howk

Mesačný princ

obsadenynick - Je to v prístupe k danému človeku, nie v tom či máš navrch alebo nie!

On je svojský a ty si to ešte nepochopila. To nie je žiadny pacient! Je to predsa tvoj partner, tak sa k nemu nesprávaj, ako k pacientovi!

Jasné, že je to veľký problém. Už len partnerka psychologička môže byť priveľké sústo. Pre mňa by asi bolo. Pretože len málo dobrých psychológov nemá v hlave stále prácu. Ľudia, ktorí vynikajú vo svojich odboroch sú nimi často posadnutí. Na jednej strane ok, ale nie vždy je to prospešné ako pre toho posadnutého, tak pre okolie. A opäť to viem podľa seba. A aj ja som si prešiel niečím podobným a bol som v úlohe toho ,,nechápajúceho,,ignoranta.

Vieš, u partnera si takýmto správaním najskôr vybuduješ odpor, ktorý sa bude len stupňovať ak ten svoj postoj nepozmeníš. Prečo si sebecká a ostávaš s niekým, kto ťa už prestáva mať rád a správaš sa k nemu takto. Ja sa mu nečudujem.

Ale dokážem pochopiť aj teba a viem, aké zložité a frustrujúce to je...tá NEVEDOMOSŤ.
Iné je mať vzťahové IQ a iné je odpozorovať, prežiť, naučiť sa.
Čo je to vlastne vzťahové iQ? :O

www.youtube.com

pstt

To je tak ked na psychológiu chodia taký čo majú sami zo sebou problémy a myslia si že tam sa naučia metódy ako si pomôcť. Alebo zase druhý sa chcú naučiť ako druhým vidieť až do žalúdka a ako sa naučiť s luďmi manipulovať. A potom to skúšajú a overujú si na svojom okolí a sú veľmi prekvapený keď to nefunguje. Keďže každý človek je iný a ľudia sa nedajú nastrkať do nejakých teoretických tabuliek.
To mi pripadá ako ked tu na fóre medici radia chorým ako sa majú liečiť. Ešte len začínajú študovať medicínu a už zožrali všetku múdrosť. Kura chce byť múdrejšie ako sliepka.