Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

moznoze

A možnože žiadnu dobru priatelku nema pri jej povahe a kolegovia zo školy jej už tiež maju plne zuby tak nema ist zakym.

Adden

Mam kamosku, co prave dokoncila psychologiu aj pravo :D a teda ona je psychologicka ako sa patri uz teraz, ma 26 rokov, ale vidi do ludi a do problemu neuveritelne. Podla mna je v poriadku :D

BJ_2

Teda, do vztahu ist s psychologom... to si chlapik dal... chudak... ale tak ked neda na moje rady, musi to zakonite zistit sam...

BJ_2

dianka... lebo psychologovia sami potrebuju psychologov, ale nedokazu to vidiet. Je to absolutne psycho-odbor. Od psychologa a od pravnika, na mile daleko... tak je. Este som nevidel normalneho. Vzdy som si povedal, tento clovek je chory, sam potrebuje pomoc.

dianka.1

Mňa na celej tejto diskusii prekvapuje iná vec: zakladateľka je v magisterskom ročníku psychológie. Má teda kolegov - budúcich psychológov. Iste má aj nejaké dobré priateľky, čo vo veku 28 rokov je prirodzené. Prečo teda nerieši svoj problém s nimi? Dobrá priateľka iste pozná aj jej priateľa, veď ako píše s ním žije niekoľko rokov. A budúci psychológovia budú vedieť skôr poradiť než obyčajní ľudia na fóre, ktorí nemajú dostatok informácií a môžu len špekulovať. Ja napríklad by som sa k problému nevyjadrila dovtedy, pokým by som nepoznala aj stanovisko druhej strany. Nie som síce psychológ a ani sa necítim kompetentná posudzovať cudzie vzťahy, ale toľko viem, že každý vzťah medzi mužom a ženou, to sú vždy prinajmenšom dve strany. Niekedy do toho zasahujú aj ďalší, ale nie je možné súdiť len z výpovedí jedného partnera. Preto si myslím že vlastne ľudia tu posudzujú zakladateľku témy preto, lebo len ona sama tu prezentovala svoje postoje a svoje stanoviská. O jej partnerovi vieme len toľko, čo tu o ňom napísala. Nemôže teda čakať aby sme jej poradili ako s ním má riešiť problémy, lebo o ňom de facto nič nevieme.Jej opis je subjektívny a iný ani byť nemôže, veď to je prirodzené. Ja na jej mieste by som asi navštívila psychologickú poradňu ktorá sa špecializuje na partnerské vzťahy. Ideálne by bolo ísť tam aj s partnerom, ale pokým by nebol ochotný, mohla by pomôcť aj sólo konzultácia.

Toblerone

toto forum je niekedy skvele. napriklad ked som si teraz po 12 rokoch manzelstva uvedomil aku mam doma perfektnu zenu. a ake to mohlo byt na figu keby som nemal v zivote stastie a natrafil by som na takuto semetriku. ani sa mi nechce k nej vyjadrovat to su typy zien pri ktorych mi naskakuje husia koza.
a adria, neni jej veru co zavidiet a nemyslim si ze tu ludia kritizuju preto, lebo jej zavidia. co preboha?

Adden

obsadenynick, ber to tak, ze si tymto vyhecovanym ludom spravila pekny den. Dodala si im pocit spolupatricnosti, pretoze nasli spolocneho nepriatela a kolektivne si kopli podla chuti. To nadsenie je neprehliadnutelne :D.

Mala som kamaratku, ked som mala 14. A v zivote som sa s tym nestretla predtym, ale to dievca pocas komunikacie bolo neznesitelne. Akoze zvacsa fajn baba, ale mavala aj blbe chvile. Kamaratka ma dokazala svojimi odpovedami niekedy doslova dusit a bez priciny, to som nebola schopna dlhodobo znasat a musela som sa s nou o tom porozpravat. Pre niekoho zvonku by to bol tazko identifikovatelny problem a mozno by sa ludia na to pozerali ako diskutujuci tu na tvoj problem. Stale si myslim, ze on nie je uplne v poriadku, pretoze niektori ludia skutocne NIE SU v poriadku. Nastastie moja kamaratka si to dala vysvetlit a prestala s tym, vdaka comu nase kamaratstvo trva dodnes. Ty si ten spravny kluc na svojho partnera zatial nenasla. Ktovie, ci najdes, kedze skusas uz dlho a zrejme vsetko mozne aj nemozne. A preco tu ludia obvinuju teba z mnohych veci? Podla mna si volila nespravne slova, vyrazy, terminologiu, poskytla si zbytocne nepotrebne informacie a neposkytla si dostatocne priklady vasej komunikacie. Ja ti stale verim, ze nieco s nim nie je v poriadku, lebo tie priklady, co si uviedla, mi na to stacia. Kasli na tento hon na carodejnicu tu. Ty si musis ujasnit, ci vidis sancu, ze ta partner pochopi a ze s tebou zacne komunikovat. Bez komunikacie vas vztah nema buducnost. Ak ma plne zuby tvojich pokusov o komunikaciu a vnima ich len ako utoky, tak si s nim skus pohovorit o tom, ako ta vnima. Povedz mu, ze chces vediet, co robis zle. A povedz mu to uprimne, neospravedlnuj sa dopredu ani nic ine nehovor, ale povedz mu, ze by si rada rozumela, ako ta vnima. A ak ti zacne hovorit, aka si utocna a podobne, rozoberaj to s nim. Ak uz vas takyto rozhovor nikam neposunie, tak on uz rezignoval a vztah skoncil.

Bordeau

a-dr1a je k tebe nesmierne ustretová, až nad rámec. Ja som túto diskusiu objavila až dnes a môžem ti povedať, že mi je z teba zle. Neviem si predstaviť mať takúto kolegyňu, sestru, alebo hoci len spoločníčku na výlete alebo zájazde. Brrrr, až sa mi chlpy zježili. Keby som bola muž, takejto žene sa zďaleka vyhnem. Pripadá mi to až hysterické ako sa brániš každej kritike a miesto toho aby si aspoň troška pouvažovala čo ti tu vlastne ľudia píšu, tak okamžite na nich vyštartuješ.
Ži si so svojím priateľom naďalej, lebo je to asi jediný, ktorý to s tebou zvládol. Neviem si predstaviť, že ho dokážeš vymeniť za iného, každý zrelý chlap od teba rýchlo utečie. Tu si sa prezentovala ako nepríjemná diskutujúca a v reále to musí byť oveľa horšie. Viem si predstaviť aj vo vašom ročníku ako všetkých poučuješ a aký na teba majú tvoji kolegovia názor. Len radšej ti ho asi nikto ani nenaznačí, inak by si koledoval o vesmírnu strelu.

Mesačný princ

obsadenynick - Ozaj si to napísala super. Až sa mi zježili všetky chlpy.

To naozaj nevidíš?

Ja mám IQ len 60 a neviem, či tam patrí aj vzťahové IQ, ale to nemám najskôr podľa teba vôbec. Aj keď stále neviem čo to je?
A keď už píšu ľudia knihy o tom, ako sa majú hádať, tak to môže byť spisovateľom ozaj každý, nič v zlom:D

Každý človek je iný a keby si miesto čítanie kníh radšej spoznávala svojho partnera, tak by si už teraz možno vedela, ako reaguje a aj to, prečo sa nechce rozprávať.

Prežil som si to isté, čo prežíva tvoj partner. Možno sa mýlim, ale sedí mi to na 90%. Tak tu nepíš, že nikto z nás neprežil. Je rozdiel si prečítať a mať odžité a úprimne som myslel, že sa ti hodí aj pohľad niekoho, ako je tvoj partner. Ale keď nechceš, tak nechaj tak.

On v tebe nevidí oporu. Vidí len kritiku a to, ako si stále musíš niečo dokazovať. Myslíš, že ľudia sú úplne blbí a necítia, nevnímajú???

To, že nechce komunikovať značí nejaký problém vo vzťahu a za vzťah sú vždy zodpovední obaja! A že sa nechce hádať podľa nejakej knižky? :D Nebuď smiešna.

Nevieš s ním komunikovať, preto nekomunikuje!

Presne viem, ako to u vás vyzerá, a ako tie rozhovory prebiehajú. Ak prídeš za ním, keď práve relaxuje, alebo niečo robí a povieš mu ,,ideme sa rozprávať,, a obrovskou výčitkou v očiach je to olej do ohňa a ty si práve škrtla zápalkou! Toto je tvoj útok. Možno si to neuvedomuješ, ale tlačíš ho takýmto spôsobom k múru a jemu neostáva nič iné, ako sa brániť. A jedinou obranou je buď útok, alebo útek.

Kedy on za tebou prišiel, aby ,,ste sa porozprávali,,? Možno v tvojej rodine bežné, možno bežné u druhých ľudí, ale nie u neho! Ako tu už niekto písal, tak mu nerozumieš a porovnávaš ho s tvojou rodinou. Je to najväčšia chyba, ktorú môžeš urobiť, ale časom sa to naučíš :)

Život nefunguje tak, že ľudia s VŠ sú inteligentnejší, že jablko musí byť červené, aby bolo dozreté a že ak majú všetci okolo niečo, tak to automaticky budeš mať aj ty! No nebudeš.

On sa len bráni pred tvojím útokom. Ak sa nad týmto zamyslíš, tak s ním komunikovať dokážeš. Ak nie, tak sa váš vzťah rozpadne presne tak, ako sa rozpadol ten môj!
Hej, je to aj jeho vina, no v tomto prípade je v horšej pozícií - je v obrane a keďže venuje všetku energiu na obranu, tak nemôže riešiť to, čo musíš v tomto vzťahu vyriešiť ty.

Možno budeš dobrá psychologička, ale z kníh sa toho veľa nenaučíš! Dobrý psychológ by mal poznať človeka ako celok a mať odžité jednotlivé situácie. Nuž, možno ak skúsiš vyrieš tento problém, tak ťa to niekam posunie.

Všetky príspevky sú úplne skvelé a každý kto sem napísal si podľa mňa takýmto niečím prešiel. Mýliť sa môžem, no je to viac ako pravdepodobné. Nemala by si tie rady ignorovať a stáť si za ,,svojím,, , alebo vieš čo, skús. Je lepšie mať svoj názor a svoju hlavu. Ani ja som nedal nikdy na rady druhých a všetko som si odžil na vlastnej koži - a veľa ma to naučilo.

On čaká, že sa zmeníš ty a ty čakáš na zmenu z jeho strany. No prestaň na neho tlačiť, prestaň riešiť veci, alebo to skús iným spôsobom. Viac ti poradiť neviem, ale nebude sa s tebou rozprávať ak budete takto komunikovať aj naďalej.