Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

Tetazlesa

Týmto posledným príspevkom si to už dokonale korunovala. Prakticky každý tvoj príspevok postupne len prehlboval presvedčenie, že hlavnú vinu na problémoch vo vašom vzťahu máš práve ty. Je smutné, že ako budúci psychológ nie si schopná náhľadu na seba, sebakritiky, celú vinu hádžeš na partnera, riešenie problémov si predstavuješ tak, že sa treba "normálne dobre pohádať". Neviem ako si sa prepracovala k takýmto scestným názorom, ale ako ti tu už napísali viacerí, ako budúci psychológ vôbec nedisponuješ potrebnou dávkou prezieravosti, objektivity, empatie a ďalších nevyhnutných vlastností, ktoré robia z človeka naozaj odborníka v tejto oblasti. Pretože niečo len vyštudovať, to skutočne nestačí. Hlavne v takom špecifickom povolaní, kde človek potrebuje aj vrodenú schopnosť vykonávať ho kvalitne. Veď budeš pracovať s ľuďmi, často zranenými, nešťastnými, ktorí budú čakať, že ich správne nasmeruješ. Ale ako to budeš vedieť, keď to nedokážeš u seba?
Je veľká škoda, že ti chýba aj potrebná dávka pokory. Všetky kritické príspevky si vyhodnotila ako útok na teba, absolútne si sa nezamyslela ani nad jedným takým stanoviskom, jednoducho v tvojich očiach nie ty robíš chybu, ale tvoj partner nie je psychicky v poriadku a všetci tí, ktorí ťa na tvoj nesprávny prístup upozornili, iba "situáciu správne nepochopili."
Pritom je tu veľmi zreteľný dôkaz toho, že nekonáš s rozmyslom a rozvážne, čo by sa od psychológa očakávalo: píšeš, že žiješ veľa rokov s týmto partnerom, diagnostikuješ ho ako psychicky chorého a napriek tomu si sa s ním doteraz nerozišla.
A ešte na záver: na tomto fóre sa síce gramatika veľmi nemusí, ale ak by si si prečítala po sebe niektoré príspevky, uvidíš koľko je v nich preklepov, vypustených písmen, štylistických aj pravopisných chýb. Tvoje texty sa ťažko čítajú a svedčia o chaotickosti, cholerickom temperamente, negativizme, ale zároveň aj o neúcte voči tým, ktorým sú určené. Vyhadzuješ zo seba myšlienky bez toho, aby si ich mala utriedené, na kritické slová reaguješ odmietavo. Pýtaš sa ľudí na stanovisko, ale keď ti ho napíšu, nezamyslíš sa nad ním, a priori odmietaš všetko, čo nekorešponduje s tvojím presvedčením. Takéto správanie síce nie je ojedinelé a ty nie si žiadny exot v tomto smere, ibaže pomaly končíš štúdium psychológie a viackrát si nám tu obtrela o nos svoje údajne vyššie IQ a schopnosť racionálneho úsudku. V intenciách tejto skutočnosti potom tvoje reakcie vyznievajú naozaj neprimerane. Budeš musieť na sebe ešte veľmi veľa pracovať ale nič nie je beznádejné. Snáď aj tebe sa raz podarí urobiť zo seba tolerantného a rozvážneho človeka.

Superspace

obsadenynick
a to je na tom vsetkom to najsmutnejsie, ze v kazdom tvojom prispevku je len ja, ja, ja, ja a ja. vsetci su zli len ja som lietadlo... ☺️☺️.
vzhladom na to, ako si sa tu odprezentovala, ze mas velmi vysoke IQ, tak by si mohla prijat aj iny nazor ako ten svoj.

chllp

Tazko posudit, ci mas pravdu, ak tvojho partnera nepozname. Ak chces aby sme to posudili len na zaklade tvojho vykladu, tak manipulativna si vo vztahu ty. Ak chces aby ste sa na seba kricali a tak riesili, tak nemas ani velmi vysoke IQ. Povedal by som, ze chyba je skor v tebe, ako v tvojom partnerovi.

obsadenynick

Radšej to už nebudem rozoberať na verejnom fóre. Vďaka za úplne obrátenie témy a urobenie zo mňa neschopáčky, ktorá ani nie je prichystaná pre svoje ďalšie povolanie. Asi som si tento detail radšej mala nechať pre seba. Áno, veľmi dobre viem, ako to je, aké techniky mám použiť na rozhovor s klientom, rovnaké používam aj na priateľa, nevychádza to. Ale psychológiu budem robiť, aj keď nechcete a ja paranoidná nie som v žiadnom prípade. Viem, čo roky prežívam a viem, aký je on. To, že má poruchu osobnosti viem posúdiť aj bez vás.
A vidím, že vážnosť situácie pochopí jedine ten, ktorý si tým prešiel. AKo niektoré baby, čo tu popísali. Keď niekto si tým neprešiel, tak viní mňa, že som ja psychicky chorá. Dopriala by som Vám takého človeka po vašom boku, možno by ste potom hovorili inak a neoznačovali ma za hlupaňu, čo ani nevie, čo študuje.Vážnosť tohto problému je veľmi veľká, a vy ste to tu úplne zľahčili totálne, a je to neprislúchajúce problému.
Pekný deň

pstt

Mila UK, dobre napísané. A správna otázka na záver :-). Možno by im poradila rozchod, ak by to vyhodnotila rovnako ako u seba. Ale ona sa rozísť nechce... chce zmeniť partnera... alebo ho liečiť :D

Mila UK

Ahoj, v prvom rade si musis uvedomit, ze druhych ludi nemozes zmenit (co zrejme ako studovana psychologicka musis vediet). Jedine co mozes urobit je zmenit svoj postoj k nim. Jedna otazka na Teba, on predtym ako ste spolu zacali chodit taky nebol? Alebo si to zistila az neskor? Inac, bolo by zaujimave vypocut si postoj aj druhej strany, ako to vidi on. Co vlastne ocakavas od ludi na tomto fore? Mas len dve moznosti, vztah ukoncit alebo zotrvat, a zmenit svoj postoj k partnerovi. co by si poradila svojim klientom v takej situacii?

pstt

Pozrela si si to video čo ti sem dal Mesačný princ? Je krátke, len pár minút. Je o tebe a tvojom priateľovi. A o mnohých iných pároch.

www.youtube.com

Zuvka

Podľa tohto vidno ako málo dá človeku škola a že teória je často od praxe na hony vzdialená. Želám ti, aby si tú psychológiu aj dokončila, len dúfam, že psychológa nikdy robiť nebudeš. Pre dobro tvojich možných budúcich klientov.
Ani raz si sa tu nezamyslela sama nad sebou. Dostala si veľa dobrých rád ale melieš si dokola stále to isté.

pstt

Na tejto tvojej vete som sa schuti zasmiala:

Kedze ja ako uz pomaly psycholog, viem veci jasne pomenovat, a viem ich aj riesit