Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci

Príspevok v téme: frajer sa vôbec nevie normálne dobre pohádať a vyjasniť si veci, trepe odveci
obsadenynick

Dobrý deň, ahojte všetci,

som s frajerom už dlhú dobu, nejaký ten rôčik, ako býva dobrým zvykom prvé dva roky sme sa nevadili vôbec. Ja som nie je hádavý typ a ani on. Obaja sme tichší, ale myslela som si,že to je vysokým IQ (máme už obaja 28 rokov),takže som bola presvedčená, že aj nejakou tou inteligenciou, najmä vzťahovou, ale zistila som, že som šialená naivka!

Prišli potom prvé hádky, nedorozumenia. Áno, vždy som ja tá, ktorá zvýši hlas, nenechám si isté veci od neho. Mali sme teda problémy, chcela som ich riešiť normálne ako normálny človek, nie ziapať, ale nevydalo. Totiž, problém je v tom, že on sa nevie jednoducho hádať!

Stále trepe odveci, ja rozprávam o inom,on o inom, neviem,či je to zámerne, aby ma viac vytočil. Chcem sa s ním normálne na niečom dohodnúť, on je bud ticho,alebo začne o inom trepať. Mám toho akurát dosť! Tým ma ešte viac vytáča do vyvrtky.
Nedokáže ani na JEDNU otázku normálne slušne odpovedať, budď začne nadávať a hrešiť,alebo je ticho, buď ironizuje, alebo je cynický a odmeraný, alebo sa ofučí. Nevie totálne jednať so ženou, prehliadala som to roky, ok, asi moja vina, som bola sprostá naivka, myslela som si, že " ok, však to hádam iba bolo tak myslené inak,alebo že je strašne útočný ku mne a všetko vníma ako začiatok hádky. Obviňuje mňa za veci, čo ani neboli, útočí vkuse, ale ani RAZ sa nedokázal normálne vedieť rozprávať a dohodnúť, nevie iba sa chabo bráni, útokmi, alebo manipuláciou. Prípadne sa oduje, (on nikdy nekričí), Mne to už príde ako istá forma psychickej poruchy. Študujem psychológiu, a dospela som kt omu názoru, že nielen, že nemá vzťahové IQ, ale ešte je aj psychicky narušený. Podobá sa mi to bud na hraničnú poruchu osobnosti alebo na schizoidnú( tú asi najviac).
Neviem, čo mám s tým robiť ? Chcem s ním byť, ale už zo strachu z nadchádzajúceho problému, ho radšej prekusnem, aby som s ním nemusela ísť do sporu. Lebo tie hádky s ním sa dokážu tak vyostrovať na základe toho, že on nedokáže normálne komunikovať, ako na úrovni 28 ročný človek,tak ma to vytáča úplne do vývrtky. Prečo mi melie odveci? prečo hneď útočí?

Prirovnám nám našu hádku, ja hovorím,obrazne.." prečo si mi nezavolal včera keď sme sa dohodli? On: " bolo škaredé počasie no hej, ale prečo na mňa útočíš?"

Prosím vás máte toto aj vy "doma"? vo vzťahoch ?Lebo ja som pred ním mala iba dva také menšie známosti, ktoré skončili po troch mesiacoch cca, a s nimi som sa nestihla hádavať, tak neviem,ako to má byť. ČI každý muž si melie svoje? Veď prečo sa normálne nedokážeme porozprávať, sadnúť si pri flaške vína a vyriešiť naše nezhody??
Ja som typ človeka, čo si to chce vydiskutovať hneď a zaraz, som taká, že som priama a otvorená vo všetkom, chcem vyriešiť hneď problém, on však nedokáže normálne hodnotiť situáciu, preto si myslím, že je chorý psychicky:(

a_dr1a

obsadenynick. Neporovnavaj jeho s tvojim otcom a bratom, so sebou. Urobila si si jeho rodinnu zdravotnu ai anamnezu?
Isto vies, ze nemozes porovnavat svojho otca a brata s nim. Ved to je ina genetika, ine predispozicie, ine rodinne zazemie, prostredie, rozlicna vychova, zivotne cesty, vplyv rodiny priatelov skol prac, zivotnych udalosti skusenosti, jeho minule skusenosti s ex, povaha osobnost ai ai. Odpovedz mi uprimne. Ked ta tak vytaca, zranuje, trapi, rozculuje, nie si s nim stastna a spokojna ai - preco s nim zostavas??? preco si stale s nim??

Superspace

obsadenynick
nikto nespochybnuje, ze nie si komunikativna.. kazdy sme jedinecni, svojsky a bud ti vyhovuje, alebo nie.. tebe z pisaneho textu chapem, ze chalan nevyhovuje. aj ked si chalana "zanalyzovala" tak to dokonci a najdi riesenie.. a ako som pisal na "najzlozitejsie problemy" existuju najjednoduchejsie riesenia..
inak si myslim, ze chalan sa pri hadkach dobre bavi, ked ty sa rozculujes a on ta ignoruje...
a mozno zbytocne hladas problemy tam kde nie su...

obsadenynick

Superspace Takže ja znevažujem štúdium psychológie? ÁNO?
Odkiaľ môžeš ty tušiť , že ja pozriem pár filmov a kníh a mám diplom?
To sotva.
A áno, neviem si poradiť s týmto problémom, pretože môj partner má diagnózu. To je nespochybniteľné.
Takto sa nerozpráva a nekoná normálny človek. Ja netvrdím, aké mám IQ, ale on nemiá základné vzťahové IQ.Keby mal- vie rpoblémy riešiť, a nie byť taký pri problémoch- uštipačný, ironický, nevie komunikovať, nedá sa s ním v ničom dohodnúť, nevie vôbec ale vôbec na úrovni komunikovať. Snažila som sa roky, aj v dobrom aj po horšom, ale nejde to. S tým človekom nikto nepohne, pokiaľ on nechce odpovedať ani na jednu otázku čo kladiem, slušne a vecne, tak potom je to úplne o ničom. Nevie vôbec komunikovať, opakujem už tretíkrát. Nedá sa s ním vyjsť. Ked je nejaký problém, je ako pštros, ktorý vopchá hlavu do piesku a bud je zaryto ticho a trestá ma tým,( a áno,to je forma psychického násilia a manipulátorstva),alebo je ironický, na moje otázky nereaguje,alebo reaguje, ale úplne odveci. On mi nikdy ani raz neodpovedal počas nášho sporu alebo riešenia priamo, úprimne, vecne a slušne, ako to majú normálne páry medzi sebou. Vždy som bola ja tá, kt. eventuelne chcela všetko riešiť s chladnou hlavou, ale vyjasniť si to, čo máme, aký problém, on nikdy. Zostal ticho, odišiel, ignoroval, bol odutý aj mesiace. Toto nie je komunikácia !!!!! Tak ma tu neobviňujte, že sa nesnažím a že muži sú už raz takí, no nie sú. Poznám kamoškinho frajera aj môjho otca, brata, ktorý vedia komunikovať na úrovni, pri probléme.

Superspace

obsadenynick
je smutne, ze ludia ako ty znevazuju studium psychologie na taku uroven, na aku ju davas ty a tebe podobny. dnesni 25-30 rocni psychologovia si precitaju par kniziek o profilovani osobnosti, pozru par motivacnych filmov a myslia si ako ty, ze mozu urcovat diagnozy.. ☺️
ak si nevies vyriesit takyto problem, tak prepac, ale po 1 nie si zrela na vztah a po 2 zamysli sa ci nechces studovat nieco ine. chvalit sa na fore ake mas vysoke IQ si myslim, ze nie je na mieste.

MP a adria ti to pekne vysvetlili a aj tak si "melies" svoje...
pointa? resp riesenie? rozid sa... pekny den...

Adden

obsadenynick, drviva vacsina ludi, co ti odpisali, ti jednoducho neveri. Asi iba ta jedna jedina, co to zazila, vie, o com hovoris. Ostatni si myslia, ze co nezazili sami, to neexistuje.
Odpovedz si na jednu otazku - skutocne si myslis, ze sa nieco zmeni? Odpoved ti da radu, co mas dalej robit so svojim zivotom.

a_dr1a

obsadenynick. Ty robis jednu zasadnu chybu. (Nejdem teraz hodnotit tvoju odbornost). Ale. Nemiesaj a netahaj svoju pracu domov. Do vztahu. Ty akoby si bola posadnuta mu proste urcit, stanovit daku psych.poruchu ci chorobu, deviaciu. Nerob to. Tymto si to chces ako keby iba cele zdovodnit a vysvetlit. Preco je, aky je. No niekedy treba hladat tie najjednoduchsie najprostejsie odpovede riesenia a nie tie najzlozitejsie. A mozno netreba v tomto celom zabudat na zdravy sedliacky rozum. A nepchat hned vsade vedu ai.
Niekedy nie je odveci si len tak iba uvedomit proste a logicke pragmaticke (rokmi skusenostami odzitym ziskane vedomosti, zivotne skusenosti, prax a vysvetlenie, ako ti tu podala - Tetazlesa), a to, ze cele vysvetlenie tkvie iba v tom, ze on je Muz a ty si proste zas Zena. O tomto to cele je a tot cele. Nehladaj za tym poruchy choroby ci deviacie. A mozno len proste vyprchala uz z vasho vztahu laska vasen zamilovanost ai, a ty vidis uz aj smietku tam, kde inde a u inych balvany prehliadas. Stratila si odstup. Mozno si nechces iba priznat uznat uvedomit, ze je jednej vasej zivotnej etapy, koniec. Starsi ludia sa s tymto zmieria a naucia zit. Lebo vedia jedno podstatne, ze ineho cloveka uz nejde proste zmenit. Zmenit sa musi chciet iba ten samotny clovek. Ty chces vsak menit jeho. Skryvas to mozno za "komunikaciu". A casto pouzivas slovo "manipulacia manipulovanie". Mne to vsak skor pripada opacne. Ze ty manipulujes s nim. Pochop, ze je za tym ine. Ako keby tvoje jeho vase nenaplnene ocakavania tuzby sny nadeje ciele. Tvoje. Aj jeho.

Mesačný princ

To je tak, ak žena chce niečo riešiť v Krabici ničoho :D

Nikdy za mužom nechoď do tejto krabice. NIKDY!

www.youtube.com

Nechcem zľahčovať ,,tvoj,, problém, ale napíš viac prípadov. Aké vážne problémy riešiš?

Píšem ti to z vlastnej skúsenosti a vzťah sa mi rozpadol. Nikdy neprispievam do témy, ktorú by som nemal odžitú. Možno nie pochopenú, ale odžitú.

obsadenynick

Ludkovia,vdaka ale neviem, ake ine priklady tu mam napisat.
Niektori pochopili vaznost situacie hraniciacu s psych.poruchou a manipulatorstvom, ini pripisuju vinu mne.
Keby sa takto velmi divne spraval v malickostiach,ok beriem, ale su to vazne problemy, kt.on nechce riesit, nie je myslitelne aby clovek za roky partnerstva s druhym nechcel nikdy nic vyriesit, memat problem, sadnut si a nevyjasnt si,tearz nemyslim krik a hadky, aby sme boli na cistom.

Su vazne veci ,co ja riesim, tie problemy, kt.mame .on sa len tvari,ze ich nevidi, js sa ich vsak snazim spravne definovat.
A nemyslim zrovna ,ze obyc. Otazka, preco si nezavolal bez podtonu, je utok nanho. Sa nesmiem nic pytat?
Ale spravne tu bolo pomenovane uzivatelom jednym, ze ked jemu je to vsetko jedno nudi ho co mu rozpravam a on de facto nema zisdny problem, tak preco by riesil.

Ok,mozno chapem, ale uz len z tej cirej lasky a pocitu,ze spravi pre mna nemozne, aby som bola stastna, teda mal by, a aby som bola ok, a aby neboli prusery medzo ni by mohol obcasne pcas hadky aj normalne sa bvait,nie trepat kraviny, ironizovat, odvecacky rozpravat bludy, kt. Nie su hodne ani toho aby ich vypustil z ust.

Stokrat som prisla za nim pod vyjasnime si ten a ten ptoblem, slusne, zacala som vsetky triky psychologicke vyuzila, ako teda nnaho ist, vyjadrit nazor,co je zle, neutovila som dokonca som povedala, ze si to chcem v klude vyjasnit, a poprosila som ho, aby teda to akceptoval, ze je to velmi vyznamne pre mna, a on?bud na taketo nieco reaguje ustipacne,zacne zurit,ale odide,alebo je vkuse ticho, ano alovo z neho medostanem, alebo zacne drdlat odveci.
Je to psychicka porucha.podla mna istotne,alebo totalne manipulatortsvo, sebeckost, tyrania a kadeco este ine. Ja myslim,ze toto nerobi normalny clovek.