Kamarát s výhodami? mali ste?

Príspevok v téme: Kamarát s výhodami? mali ste?
Xissomna

Mali ste? ako ste dopadli? zo všetkých strán počúvam ako jeden z nás skončí smutný... je to dlhoročný kamarát má 20 ja 19 .. čím to trvá dlhšie začínam uvažovať či to je ten správny smer..ja som sa rozišla s priateľom po 4rokoch a pár mesiacov na to som začala s kamarátov spávať, vlastne neni to ani tak o sexe veľa krát príde ku mne a len sa rozprávame,ležíme,smejeme pár krát sme u seba aj prespali.

mirec411

Vzťah FWB je v podstate pre tých, ktorí sa boja mať klasický vzťah - čiže vzťah na základe lásky. Dôvodov je dosť: - nechcú sa "viazať", -- vyhovuje im pocit "otvorených vrátok" na odchod, -- zároveň im to umožňuje časté striedanie "priateľa/ky s výhodami"... atď.
Viacerí si uvedomujú (alebo už vedia), že v takom vzťahu sa nakoniec nedá vyhnúť citom, no málokto si uvedomuje skutočnosť, že takáto forma vzťahu ovplyvní jeho život v budúcnosti - v klasickom vzťahu.
Ak raz budú títo aktéri vzťahov FWB zažívať veľmi rýchly príchod pocitu nudy, fádnosti, či stereotypu už v riadnom vzťahu, tak nech si spomenú na dobu, kedy tomu sami postavili mohutné základy. Mohli meniť často - zrazu LEN jeden partner/partnerka - ...a problém je na svete.
Inak je to dosť obľúbená forma vzťahu (hlavne pre pánov), pretože nevyžaduje žiadny pocit zodpovednosti (k partnerovi) a aj preto, že ide len o sebecké využívanie navzájom, ale bez obojstranného pocitu, že na TOM Nezáleží..., a jeden z nich to zistí v dobe, keď sa zamiluje. Zvyčajne to zamilovaním skončí a sú na to dôvody. Lenže o tých je zbytočné písať...
V každom prípade ide o veľmi lákavú vec, naozaj veľmi lákavú, ...ale bolo by dobré vedieť, že zadarmo to nebude. Kto chce mať raz rodinu, nech to radšej neskúša...

Anomym_21

Nie každý je vhodný typ na kamarátstvo a výhodami, ja som si kedysi myslela že tiež nie som na to vhodná osoba, no potom sa stalo niečo zvláštne medzi mnou a jedným kamarátom, poznali sme sa asi rok a perfektne si rozumeli bavili sa o všetkom a tak nejako preskočila medzi nami iskra, síce to mal so mnou zo začiatku ťažké ale nakoniec ma zlomil a teraz sme FWB už skoro rok a hoci ho mám veľmi rada nevedela by som si s ním predstaviť normálny vzťah, on ide na výšku ja kvôli škole nemám veľa voľného času a tak nám kamarátstvo s výhodami úplne vyhovuje a odporúčam to fakt každému to aspoň skúsiť a možno prídete na to rovnako ako ja že to vôbec nie je zlé

Alex alex

spolocnik.weebly.com LUXUSNÝ SPOLOČNÍK, PROFESIONÁLNY GIGOLO, MILENEC PRE DÁMY, MLADÝ ZAJAČIK, DON JUAN, TANTRA MASÁŽE PRE ŽENY, BRATISLAVA

kafe

nuž, jednoznačne, kamarátstvo s výhodami je pre ľudí, ktorí majú jasno v tom čo chcú. A ano, vtedy sú tam benefity pre OBOCH, ženu i muža - príjemne strávený čas. Niekto ten čas strávi lezením po skalách, niekto vykecávaním a niekto sexom. A už to tu bolo spomenuté, sú sebavedomé ženy, ktoré si dokážu užiť sex a neťahajú do toho city. Dokážu brať život s nadhľadom a nebrať ho smrteľne vážne. Nemať vzťah a mať sex je len jedna z možností ktorú si v určitej fázi života vybrali a aj si ju patrične užívajú, prečo nie? Ja tiež niečo také nepotrebujem, rovnako ako nepotrebujem alkohol, ale nebudem tvrdiť, že je to zlé, ľudia pijúci alkohol si nevážia sami seba a robia zo seba otroka alkoholu. Sú to fajnšmekri, čo si život užívajú iným spôsobom ako ja. No a?

Niečo úplne iné je, ak si človek (žena najčastejšie) zo zúfalstva začne takéto kamarátstvo a dúfa, že z toho bude niečo viac. K takejto žene sa potom i chlap správa ako k handre, lebo cíti jej neistotu, komplexi. Ale dovolím si tvrdiť, že tak by sa k nej správal i priateľ/manžel a takéto správanie človeku len ukazuje, že niečo v ňom (nie v tom hnusákovi) neni v poriadku, potrebuje popracovať na sebavedomí, úcte k sebe samému, lebo niečo podobné sa mu bude stále opakovať vo vzťahoch alebo v práci (mobing).
Kamarátstvo s výhodami samo o sebe neni ani zlé ani dobré. Niekomu pomôže lepšie si uvedomiť čo chce, že na nezáväzné vzťahy neni, pár výnimočných prípadov môže prerásť v lásku a ďalších xy párov skutočne prežijú nejaký rok, dva, tri spolu len sexuálne, je tam úcta, smiech, porozumenie a žiadnu tragickú ujmu nemá ani jeden z nich.
Vedieť si zobrať zo života to pekné je naozaj umenie. To nedokáže každý. He-he, ani ja nie, myslím konkrétne MAŤ kamarátstvo s výhodami. Mňa to napríklad nezaujíma, nepriťahuje takáto skúsenosť, rovnako ako ma nezaujíma vegánstvo, paraglajding a potápanie. Niekto to chce vyskúšať, lebo sa nudí, nevie čo chce alebo ho to naopak neuveriteľne priťahuje. Tak do toho ide. Kým sa človek cíti v takom vzťahu dobre, príjemne, je to preňho benefit. Akonáhle sa začína trápiť, rozmýšľať o budúcnosti a snívať o spoločnom živote... je dobré to druhému povedať a ukončiť to. Keď sa človek trápi, znamená to že robí presne to, čo neni pre neho aj ked si to v mysli nejako obhajuje, pocit neoserie, neoklame, neumlčí. Čo je katastrofa pre jedného nemusí automaticky byť zlé pre druhého. A každý človek cíti sám za seba, čo je pre neho to pravé orechové. A zisťuje to AJ takým spôsoboch, že šliapne vedľa. Na to ten život je, aby si človek z miliardy možností vybral stovky a stovky toho, čo mu sedí, čo sa mu páči, zažíval opakovane situácie v ktorých sa cíti príjemne. Jednoduché.

lacomedovy

Mozem len skonstatovat,ze vsetky zeny co tu pisali,ze mali kamaratov s vyhodami,tak ste proste kravy. Roztahujete nohy,len aby ste si uzili a este sa s tym bez hanby chvalite a davate rady inym. S takou zenou by som si ani nezacal a nie este,aby bola matkou mojich deti. Ale pravdaze to sa vas nastavajuci nedozvie,ze vy ste si uzivali kde s kym. V konecnom dosledku viete povedat,ze muzi su svine a na svoje svinstva mate vzdy pekne vyhovorky. A jasne,ze sa clovek cez sex do toho druheho zamiluje,pretoze sex funguje ako lepidlo.

vrcs

Myslím že to bol vybíjanie si smútku po laske, ktorúsi alebo ste mali.
Jeden može byť zainteresovaný-tento systém nie je dobrý.Po čase sa už nebudete dlhodobo ani smiať ani nič.
ak si nájdete partnerov na stalo -kamaratstvo može skončí, nie každý-váš nový partner - znesie bývaleho
Ak sa budete chcieť stretnúť sami tak potajomky, a treba dávať na spomínanie v posteli, aby ste nesklzli znova tam.
Nemá to dlhodobé výhody

vrcs

Myslím že to bol vybíjanie si smútku po laske, ktorúsi alebo ste mali.
Jeden može byť zainteresovaný-tento systém nie je dobrý.Po čase sa už nebudete dlhodobo ani smiať ani nič.
ak si nájdete partnerov na stalo -kamaratstvo može skončí, nie každý-váš nový partner - znesie bývaleho
Ak sa budete chcieť stretnúť sami tak potajomky, a treba dávať na spomínanie v posteli, aby ste nesklzli znova tam.
Nemá to dlhodobé výhody