Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa vyzit z takeho platu?

Príspevok v téme: Da sa vyzit z takeho platu?
Gdgfh

Prosim vas da sa vyzit z 300 € mesacne sam? Mozem si dovolit len take prace typu operator vyroby a pdobne, proste tie najhorsie platene... da sa z takeho platu vyzit sam? Chcel by som ist niekde do podnajmu, alebo do garsonky, proste ale ked vidim tie ceny tak je mi proste do placu... musel by som mat 2 prace 16 hodin denne vratame vikendov aby som si mohol dovolit platit byvanie a este aj jedlo a tieto veci... neda sa niekde ubytovat lacno? Na nejakej ubytovni? Tak do 90 € mesacne? Stacila by jedna izba, ale zas neviem ako by som riesil pranie oblecenia... je tu este moznost ist na ulicu ale to uz fakt ako poslednu moznost...

lLily

M.princ, ak ma dobrodruznu naturu a sklony podvodnika, neorbi ti problem falsovat a tajit, mozes sa nechat inspirovat aj tymto filmom....je to na zaklade skutocnosti, cize je REALNE tak istu dobu zit a uzivat si....nic pre snilkov, len pre tvrdych realistov, ktori sa vedia obracat v zivote a nic im neni svate

www.csfd.cz

BJ 2

Denisaf - to iste mas, dojdu ti problemy do zivota, ochories, zhorsia sa ti psychicke problemy, a mas hypoteku na krku... si dole. Prides o byt a zbytocne si platila. Vobec to nieje vyhra, ked zoberes hypoteku, nieje to tvoje. Je to iba iluzia. Tvoje sa to stava az ju celu zaplatis. 30 rokov sa zadlzit, ked nevies co doba prinesie, co zdravie prinesie, no neviem... cize, nedojde majitel a vykopne ta z bytu, ale dojde banka a vykopne ta z bytu.

Podla mna sa to oplati zobrat len pre rodiny, pre jednotlivcov nie. Je to proste hazard zo svojim zivotom, zadlzit sa takto. Inak ked mas partnera, tak to platite dvaja, to je vacsia istota, ak sa jednemu nieco stane, kym sa z toho dostane, moze to zatiahnut druhy.

Suhlasim vsak, ze platit si ako podnajom cely byt, je trochu nevyhodne. Pre chudobnejsich je snad najlepsia moznost, zobrat tu izbu v byte. Ak si vyberes dobrych spolubyvajucich, za niekolko mesiacov to uz niesu cudzi ludia, proste sa poznate, ste ako priatelia.

Bibka89 - Dakujem. S podnajmami som si nieco preskakal, takze viem... ja skor vidim negativne, pri dnesnej fluktacii bytov v meste, ze niekto zobere hypoteku, a o 5 rokov uz s kruhmi pod ocami place, aki novi susedia sa mu tam pristahovali, ako sa nemoze vyspat, a v podstate do konca zivota ma horor, lebo nemoze odijst. Priemerny byt ma okolo seba 3 susedov, tak pri dnesnych sialenych ludoch, negativnej energii v rodinach, je lepsie byt podla mna volny, nez mat na krku hypoteky. Fakt jedina vynimka je ked uz ma clovek rodinu, ale aj vtedy by som asi radsej bral rodinny dom, nez byt. Co najmensi, len hlavne nech nemas susedov nad sebou.

Este ku zdravim potravinam, samozrejme potrebujes na to urcite znalosti, ale kupovat potraviny za malo penazi, neznamena, ze su automaticky nezdrave. Musis sa len vyvarovat junk-foodu a varit si sama. Samozrejme nemozes si dovolit take zdravie, ako ked si pri peniazoch, ale mozes jest lacne a zdrave potraviny. Napriklad zelenina, ovocie je vacsinou drahsie, ryza natural je tiez lacna. A co sa tyka akcii, treba vediet kde a ako, a co je kvalitne a co nie. Takisto su lacne a dobre doplnky vyzivy.
Ked by ti napriklad zostalo 60 eur na vyzivu na cely mesiac, teda 2 eura na den, tak z toho bezproblemov vyzijes zdravo. Proste si varis vzdy cestoviny zo zeleninou, ryzu so zeleninou, zeleninove polievky, zelenina je lacna, a casto, predavaju tie balicky na polievky, co sa im neminu lacno, musis len poznat, kde co je. Niektore bio obchodiky sa zas posledne dni zbavuju tych zdravych celozrnnych chlebov aj s 50% zlavou, niekedy dokonca aj 60-75%. Da sa to aj zamrazit. Ak mas mrazak, dost mozes usetrit, ked nakupujes v akciach do zasoby. Zil som tak jednu dobu, takze viem, problem je az vtedy, ked mas menej ako 30 eur na mesiac na stravu, ale to je uz extrem. Ale i vtedy sa da, proste musis ostat na ryzi a zeleninovych polievkach, ako ovocie si davat len tie lacne, ked zlacneju jablka, banany... ale to uz musis byt expert na prezitie z mala. :) Keby niekto mal len 30 eur na mesiac na stravu a chce aby bol zdravy, nech mi napise, ja mu poradim, ako vyzit z tohto a neposkodzovat si zdravie, len rovno dopredu hovorim, ze jedla si bude musiet pripravovat a varit sam cely cas, a musi mat k dispozicii mrazak a ladnicku. (este aj niektore vyzivove doplnky vam poradim)... takisto sa musis naucit pouzivat koreniny ako kurkuma, to ta vyjde tak 1,5 eura na mesiac, za 100 gramov, a je to superpotravina, da sa uzivat po kazdom jedle.

Gdfd - nepocuvaj matyo-a, vazne neber tu ubytovnu. To sa oplati len na kratkodobo, ked ides do ineho mesta, alebo mas nejaku pracu a nevies, na kolko to bude (max. na pol roka). Ak chces byvat dlhodobo, s vyhliadkov 1-5 rokov, zober urcite podnajom, s co najlepsimi spolubyvajucimi. Este taka prechodna moznost je zobrat ubytovnu, ale len preto, aby si mal viac casu najst dobry podnajom. Lebo ubytovnu mozes potom ukoncit bez vypovednej lehoty. Ale podnajom vacsinou nie, mas tam mesiac-dva vypovedku.
Mozes to teda urobit tak, ze najdes ubytovnu aby si nieco mal a postupne hladas svoj dream-podnajom, co moze trvat aj niekolko mesiacov.

Mesačný princ

lLily - vidíš, to ma nenapadlo :D

Ak ma chytia, tak mám ubytovanie a stravu zabezpečenú. Ak ma nechytia, tak si budem žiť, ako kráľ. Super nápad :)

Mesačný princ

Poniektorí tu trepete úplné blbosti -nič v zlom.

Celý doterajší život som pracoval v BA a viac, ako 300 eur som nezarobil. Momentálne zarábam len niečo pod 200.

Do VW ma nezoberú a ani nikde inde, pretože nemám potrebnú kvalifikáciu. Respektíve školu. Kurzy nestačia. No najskôr asi pôjdem spraviť inú školu a pôjdem na učňovku, pretože s mojím vzdelaním ma nevezmú nikde a to som odborník vo svojom povolaní.

Minimálna mzda je síce fajn, ale len máloktorý súkromný sektor ju zamestnancovi naozaj dá a súdiť sa s každým zamestnávateľom už po prvej výplate nie je práve to, čo by mňa osobne bavilo.

Najskôr zahodím tých 10 rokov školy a pôjdem si spraviť nejakú, aby ma vzali otročiť do VW a nebol som doma. Nič iné mi nezostáva.

No strašná táto doba

Matyo

Riešenie je buď ubytovňa - slobodáreň alebo zdieľaný podnájom s ďalším podnájomníkom, príp. viacerými. Tvoj príjem je príliš malý na to, aby si si mohol dovoliť samostatný podnájom alebo hypotéku ako ti tu radia ostatní.

panenkaskakava

preboha chlape spamataj sa tolko negativnej energie a sebalutosti je v tvojom prispevku akych 300 aj minimalka je viac 435 v hrubom a to ty ako chlap mat nebudes vyplakavas tu na fore ale robit nieco zo sebou rozposlat si zivotopisy dat si inzerat ze hladas robotu to ta nenapadne.Firmy stale hladaju zamestnancov ozaj aj ludia co nemaju vs mozu mat pekne platy

ghjklhcbhjj

ale co to mas za pracu operatora, moj kamos dostava ako operator 450 eur mesacne, co mi pride ubohe, a hlada si novu robotu... a kedysi som aj ja siel skusit operatora, ties s ubytovanik, co za ubytovanie som platil 50 eur mesacne, a mesacne som nasetril asi 400 eur. a tiez som bol len obycajny operator, a cez agenturu, a mohol som v praci postupovat... ved na nete je strasne vela takych ponuk,, za 300 mesacne sa vobec neoplati robit,, alebo aj 300, ale ak mas 2 tyzdne v mesiaci volno...

denisaf

ano je pravda ze do wv je naval ale napriklad dceru mojej znamej ktora minuly rok cerstvo vychodila strednu skolu a nerobila nikdy predtym zobrali ako uplnu absolventku ss bez akejkolvek praxe a zaraba tam okolo 700 eur....

lLily

no urcite je lepsie zit v base nez byt uvazneni vo vztahu s kymsi koho clovek ani nemiluje len preto, ze sam to financne neutiahne