Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa vyzit z takeho platu?

Príspevok v téme: Da sa vyzit z takeho platu?
Gdgfh

Prosim vas da sa vyzit z 300 € mesacne sam? Mozem si dovolit len take prace typu operator vyroby a pdobne, proste tie najhorsie platene... da sa z takeho platu vyzit sam? Chcel by som ist niekde do podnajmu, alebo do garsonky, proste ale ked vidim tie ceny tak je mi proste do placu... musel by som mat 2 prace 16 hodin denne vratame vikendov aby som si mohol dovolit platit byvanie a este aj jedlo a tieto veci... neda sa niekde ubytovat lacno? Na nejakej ubytovni? Tak do 90 € mesacne? Stacila by jedna izba, ale zas neviem ako by som riesil pranie oblecenia... je tu este moznost ist na ulicu ale to uz fakt ako poslednu moznost...

Mesačný princ

Minimálnu mzdu vám dá väčšinou len verejný sektor, alebo nadnárodné, či zahraničné spoločnosti. Súkromní podnikatelia a firmy na Sk vedia dobre, že so súdmi je to na Slovensku na dlhé lakte a často dajú zamestnancovi oveľa menej, ako to je zo zákona. A ke´d tak, tak mu dajú tú minimálnu mzdu a zvyšok na ruku, aby nemuseli platiť viac.

je to na vracanie.

Naozaj neviem, kde toľko zarábate. Asi som naozaj divný :O

ahoj12

300 v cistom nezarobis nikde lebo aj spominana minimalna mzda je viac muzi si vedia vo vyrobe pekne zarobit priatel mal nastupny plat okolo 800 eur samozrejme ine je ked je clovek chory alebo ma nejake zdravotne problemy ale to je zasa ina tema.... nacas mozes zobrat aj nie dobre platenu robotu a postupne si najdes lepsie len sa netreba bat zmeny.

Michalles

Gdgfh nesuhlasim s tvojim prispevkom praca operatora vo vyrobe nieje ani zdaleka najhorsie financne platena skor by som povedal ze operator niekedy fakt lepsie zarobi ako clovek s vysokou skolou s rokmi praxe ja som po strednej isiel do vw robit a zarabal som najlepsie s rodiny a to maju moji rodicia obaja vs a hucali do mna ze pokial nepojdem studovat tak budem mat hrozny zivot :-D Teraz sme s priatelkou v zahranici naucili sme sa nemcinu a pracujeme tu zrejme tu aj ostaneme zit. Pracujeme vo vyrobe ale sme spokojny plat super.Moja mama robi roky v skolstve plat 450 v cistom kamarat si spravil pravnicku vysoku skolu a tiez nevidel nad 400 eur na vyplatnej paske a to je rad ze ho aj niekde zobrali....takze netreba sa nato pozerat tak cierne ako sa pozeras ty... uz aj keby si skusil to zahranicie hladaju tu aj do sk a cz kolektivov ... robota sa da najst...

Mesačný princ

Ja neviem kde všetci toľko zarábate.

Napíšte mi nejaké miesta, pretože ja už ozaj neviem...

Asi som vážne neschopný

prezyvka213

hrac ma uplnu pravdu muzi vobec nezarabaju 300 eur ale ovela viac keby to napise zena ktorej daju minimalku 360 ale muzi su vsade lepsie ohodnoteny... to ze niekto ostava v robote kde nema financny postup je tiez jeho vec pokial vyzije a bavi ho to proste kto si ako zariadi tak ma

Mesačný princ

Hracc - škoda, že som ťa nepoznal pred desiatimi rokmi. teraz už zdravý nie som. Nikdy som nezarobil ani 500 eur a to som bol priamo v BA.

Teba by bavilo 10 rokov robiť za 300 eur? Z toho sa nedá ani žiť

Hracc

Mesačný princ
ak si zdravy, pracovne schopny na 8h denne tak by si mal viac zarabat. Ak si v jednej robote 10 rokov bez zvysenia, tak to uz je tvoja vec, asi ta to bavi a zijes pre to. Ale myslim, ze sa da najst hockde praca za o dost vyssie ohodnotenie. Ja napr. poznam viac ludi co maju nad 1000E/mesiac ako co maju pod. A to nerobia nejake narocne prace a sme 200km od BA.

lLily

mne povedali, ze 1 Euro na 1 noc, pricom dostanu aj celkom ciste saty a ranajky k tomu, ale potom musia odtial vypadnut

Za jednu noc pritom zaplatia jedno euro. V nocľahárni môžu bezdomovci využiť kuchynku, sprchy i toalety.
Dostanú taktiež chlieb s maslom alebo paštétou, čaj a toaletné potreby. Ak chcú prenocovať, prísť musia medzi 18. a 21. h , nie však pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok. Priestor pritom musia opustiť o 7. h nasledujúceho dňa.

Čítajte viac: nastrencin.sme.sk

no asi to stym bezdomovecstvom a basou nebude az tak ruzove :/, bo jeden sa chcel dostat do vazenia opakovne, no vzdy ho napokon prepustili

www.tvnoviny.sk

Mesačný princ

lLily - napíšem ti pikošku z môjho života :) Hneď po škole som sa zamestnal v jednej z najznámejších firiem v mojom odbore. Povedal som si fajn, skvelé referencie, kariérny postup...Už pri pohovore mi bolo divné, keď mi ponúkali plat 15 000 sk ale tak ve´d študent hneď po škole, tak možno zvýšia. No za 3 roky čo som tam pracoval som nevedel zohnať inú prácu, lepšie platenú, tak som tam ostal. Až pokiaľ mi nezvýšili plat. Skús hádať o koľko mi po troch rokoch ten plat zvýšili?

presne o 40 halierov :D

Čierny humor a super kariérny postup :D No bohužiaľ realita Slovenska

osol

Ako si sa dostal do problemov???????
Porad sa s bezdakmi ako prezit. Ubytovne su uz za 150,- eur a mas sukromie. Robit chod do lidla.
300 v cistom?