Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa vyzit z takeho platu?

Príspevok v téme: Da sa vyzit z takeho platu?
Gdgfh

Prosim vas da sa vyzit z 300 € mesacne sam? Mozem si dovolit len take prace typu operator vyroby a pdobne, proste tie najhorsie platene... da sa z takeho platu vyzit sam? Chcel by som ist niekde do podnajmu, alebo do garsonky, proste ale ked vidim tie ceny tak je mi proste do placu... musel by som mat 2 prace 16 hodin denne vratame vikendov aby som si mohol dovolit platit byvanie a este aj jedlo a tieto veci... neda sa niekde ubytovat lacno? Na nejakej ubytovni? Tak do 90 € mesacne? Stacila by jedna izba, ale zas neviem ako by som riesil pranie oblecenia... je tu este moznost ist na ulicu ale to uz fakt ako poslednu moznost...

lLily

tak som sa spytala brata a on robi uctovnika 10 rokov....spociatku mal plat okolo 400 Eur a teraz 1000 EUR v cistom, takze kto prachy chce, ten si ku nim cestu najde a dokonca legalne

Mesačný princ

Hracc - vysvetli mi teda, ako je možné, že ja som nikdy viac nezarobil a to som robil 10 rokov v BA?

Asi som bol ozaj neschopný

Hracc

Zdravy, mlady chalan nebude mat urcite vyplatu 300E mesacne... Rataj 600-800E. Ak si z okolia BA tak rataj aj viac, ale aj vacsie naklady na zivot... Len staci hladat robotu a urcite nieco najdes.

Mesačný princ

denisaf - v minulosti mal každý istú prácu aj keď za minimum. Kto nepracoval išiel sedieť.

Dokonca sa prideľovali firemné byty, hypotéky boli lacnejšie a dali sa splatiť za 10 - 20 rokov.

Takže ak to zhrniem tak mal každý bývanie a stabilnú prácu. Ak neodišiel, tak ho nevyhodili.

Teraz nemajú ľudia ani jedno a ani druhé.

denisaf

bj2 keby kazdy takto uvazuje moze ostat byvat na dosmrt u rodicov.... ked pracujem nech aspon mam svoje vlastne ....a co sa tyka brania si tej hypoteky s partnerom nato mam po svojich zivotnych skusenostiach svoj nazor a zato som si chcela kupit byt sama pretoze dnes naozaj nemozes verit ani vlastnemu muzovi ci zene. Takto som odkazana len sama na seba a cokolvek bude budem si to riesit len ja neni pravda ze sa v zlej situacii mozes spolahnut na partnera lebo ten sa zdekuje ked sa nieco stane ani nevies ako. Mne sa toho v zivote stalo vela a spolieham sa uz len sama na seba. Ja len hovorim ze pokial nezdedis alebo ti nema kto pomoct je ta hypo fakt jedine mozne riesenie...aj davnejsie si ludia brali uvery na byty a nikto takto nevyplakaval ako dneska.....

Bambus

Sú to také zúfalé otázky. Prečo asi tak rozmýšľaš? Vyhodili ťa z domu rodičia, alebo ti vytýkajú, že si nedokončil VŠ a rozhodol si sa teda radšej odísť? Ale z tvojich postojov mám dojem, že o normálnom živote nemáš ani páru, že sú to len také snové úvahy.
Vyžiť sa dá aj z 50 eur mesačne, dokonca by si mohol mať tú najzdravšiu stravu na svete, len neviem, či by ti chutila. Určite by ťa ale vyliečila z množstva chorôb ak nejaké máš. Kúp si v bioobchode zdravé semená, pestuj si klíčky a hladom trpieť nebudeš.

BJ 2

Aha este jedna vec ma napadla k tym lacnym a zdravim potravinam. Niekto si kupuje jogurty, ceny niekedy byvaju dost vysoke. Napriklad jogurt, ktory stoji cez 3eura/kilo je uz drahy. Lenze, v roznych akciach sa daju kupit jogurty aj doslova za par centov, uz som to videl vela krat.
No a to kvoli comu to pisem je, ze pokial je clovek chudobny, moze si jogurt vyrabat sam. Mlieko sa da zohnat kvalitne uz za 60 centov za liter. (napriklad kaufland, je to prebalena otma, alebo tesco, je to prebalene levmilk, alebo mliecne automaty za 70 centov na liter).
No a z toho si clovek moze vyrobit jogurt sam!!! A ma napriklad jogurty v cene 60 centov na liter. I tie najlacnejsie jogurty stoja 1,10/kg. (kaufalnd, 500g k-classic, je to prebalena holandia, co su kvalitou velmi dobre jogurty). Cize takto sa da este usetrit. Aby niekto netvrdil, ze moze jest iba ryzu a zeleninu... este dalsia super potravina, plna zivin su lanove semienka. Za mesiac zaplatis za lanove semienka 1,20 euro, a mas ich 500g (DM gesundplus).

No a potom striehnut na jablka, ked klesnu pod 70 centov za kilo, alebo si zohnat nejakeho farmara, zdroj...

Cize moja rada je, ked je niekto chudobny, ze sa musi naucit varit sam, vyrabat si vlastny jogurt, vyuzivat akcie, pouzivat mrazak (kupovat do zasoby v akcii). A poziadat si o nezdanitelnu ciastku z prvych 300 eur, to mu vrati 60 eur!!!!

Pedrodent
Este som zabudol reagovat na to co napisal Pedrodent

Ak ti zamestnavatel plati pri praci na dohodu, do SP a ZP, tak je to jeho dobra vola. Bezne sa to nerobi, a ani pri brigadach, co je tiez praca na dohodu. Cize, nieje to praca na cierno.

Mesačný princ

Gdgfh - ak by som vlastnil nejakú nehnuteľnosť, tak by som ťa ubytoval okamžite. Pomoc sa vždy zíde :)

Gdgfh

Ako tak nad tým rozmýšľam, tak najlepšie asi bude stať sa bezdomovcom. Teda jedine v prípade ako by som mal prácu, ale neviem čo by sa dialo potom, keby sa to zamestnávateľ dozvedel, pravdepodobne by ma vyhodil.

Veď viete aké "pekné" postoja majú ľudia na Slovensku k bezdomovcom, všetkých hádžu do jedného vreca, lebo je ľahšie odsúdiť ako pochopiť..

Keby som mal prácu a bol som bezdomovec tak by som nemusel platiť nehorázne sumy za bývanie a vyžil by som aj z 300 € za podradnú prácu.

Ale zas ako riešiť otázku hygieny a osobného bezpečia? Neviem, či je na Slovensku vôbec nejaký slušný človek, ktorý dokázal bezdomovcovi pomôcť tak že by ho nechal u seba len na noci prespávať a nechať sa osprchovať. To fakt neviem, aj keby som išiel na ulicu tak by som sa musel udržiavať v čistote, keby som chodil do práce tak nejaké 4-5 € mesačne na kaderníka by som mal, nejaký ten sprej by som si kúpil, ale problém je to sprchovanie a prespávanie. Keďže by som ako bezdomovec chodil na verejných preistranstvách a mal by som pri sebe určitý obnos majetku v podobe nejakého batohu, všimli by si toho tí zlí bezdomovci, ktorí by si ma potom v noci našli, okradli a možno aj zabili, takému človeku behá po rozume čokoľvek a nemá čo stratiť... preto by som vystavený obrovskému riziku smrti.

Preto sa bojím ísť na ulicu, lebo ani neovládam bojové umenie, nemám ani nôž na obranu, zbrojný pas a zbraň tiež nemám, takže jediný spôsob ako by som sa mohol na ulici ubrániť pred ganstrami a ostatnými bezdomovcami je vlastnými rukami, možno s nejakou železnou tyčou, ale to je málo, ako sú v skupinke tak človek nemá šancu ani s vlastným nožom na obranu...

Čo mám robiť? Poraďte mi? Existuje na Slovensku nejaký človek, ktorý by za menšiu službičku, alebo príplatok poskytol slušnému človeku, ktorý nefajčí, nepije a nerobí problémy prístrešok aspoň na ten čas 22:00 do 6:00 - myslím tak že 22:00 by som prišiel do bytu, rozložil sa niekde v predsieni a tam sa na zemi vyspal, hlavne aby som bol mimo ohrozenia života.. Čo si o tom myslíte? Dalo by sa takto?

Mesačný princ

lLily - ten filmík som videl :)

A inak nemám takú povahu, ak by som mal, tak sedím buď v parlamente na Slovensku alebo v tom európskom :D

BJ2 - pekný príspevok