Vysoky vek na založenie rodiny

lLily

Ja123, ak hovorime o vacsine, tak mozno, co ja viem....ale ja vo vseobecnosti na statiskty velmi neverim, skor na konkretne pripady a vela muzov v tomto veku nema ziaden vztah a nikdy zenati ani neboli, dokonca byvaju so svojimi rodicmi a nemusia byt ani aspergeri...socfobik si asi nebude hladat nejakeho svetaka, ale z podobnej kategorie jak je on a takych ludi pribuda cim dalej tym viac.

lLily

marta, ak mas taketo pochybnosti, tak to este na dalsich aspon 10 rockov odloz - hnat sa za sexom este nikomu neprospelo, nech sa to tyka akehokolvek veku a i ked uz nebudes mat svoje biologicke deti, mozno budes mat adoptovane, ale toto za ziadne stresy proste nestoji

Netinka

Sesternica sa starala o svojich rodičov do 42 rokov, vtedy zomrel strýko a ona ostala sama. Bola s tým zmierená, zvlášť na dedine kde bývala ani nebola možnosť to zmeniť. Aj my sme celá rodina rátali už s tým, že ostane sama. Pracovala v potravinách vo vedľajšej dedine, raz sa tam zastavil nejaký chlapík na motorke išiel si kúpiť minerálku. Začali sa zhovárať, nejako si padli do oka, on bol rozvedený bezdetný. Začal za ňou dochádzať najskôr do práce,neskôr sa už stretali aj v meste, potom išli spolu na dovolenku. Celá dedina čakala čo z toho bude a samozrejme tetky predpovedali že ju využije a vykašle sa na ňu. Ale stal sa úplný opak. Po roku sa zobrali a sesternici sa narodil syn. Teraz majú už dve deti, odvtedy uplynulo pár rokov, syn chodí do školy, dcéra do škôlky. Ale najväčší gól je to, že sesternicin muž sa s bývalou ženou rozviedol preto, lebo nemohol mať deti (on) a ona ho kvôli tomu opustila. Vtip je, že s mojou sesternicou má dve deti. Starý dom ktorý mala sesternica po rodičoch krásne prerobil, je to veľmi šikovný chlap, dobrák, nepije, nefajčí, je vtipný, stále veselý. Lepšieho muža si ani nemohla nájsť. Tie čo ju ohovárali a predpovedali jej smutný koniec jej ho teraz len tajne závidia. A tiež predtým nemala nikoho, takže bola určite panna. Život prináša také prekvapenia, že si to mnohí ani nevedia predstaviť.
Takže sa nevzdávaj a hlavne sa nesnaž to nejako nasilu urýchlovať. Čo má prísť to príde. Čas je relatívny.

Ja123

Hm, v tom veku nezadaný muž zvládne všetky domáce práce, zvykne si na svoj spôsob života, ženy sa po 40tke fyzicky dosť menia, pokiaľ nie je šanca na vlastné deti, tak tých dôvodov na ženbu v tomto veku zo strany muža je minimum. Druhá vec je tá, že v tomto veku vhodných mužov je minimum, zvyčajne zostanú čudáci, sociofobici, aspergen, atď. ale nájde sa aj zopár normálnych, len ich je výrazne menej ako single žien okolo 40.

lLily

to sa len tak zda....zaujem inych muzov na vhodnosti ohladom toho praveho s ktorym ta zena skonci v manzelstve, nic nezmeni, skor naopak - cim viac na vyber, tym viac sa clovek moze zmylit
cim menej moznosti, tym lepsie si to clovek moze premysliet a vybrat spravne

ale ak hovorime cisto o materstve, tak hej - cim viac potencialnych zaujemcov, tym viac potencialnych deti, akurat mi to pride dost pomylene, ked clovek hlada vztah len kvoli detom, tie by mali byt len pripadnym bonusom

Ja123

Veď to, je veľa párov ktorí sa zobrali hneď po VŠ a nejde to, na umelé nemôžu lebo hriech. Dnes to nikto nemá zaručené, ani pri mladom partnerovi a to môžu byť obidvaja zdraví, že sa im podarí, alebo sa môžu snažiť roky a až tesne pred 40tkou sa im zadarí. Dnes nikto nič negarantuje, ale hovorím, že sa treba o to aspoň pokúsiť, len v tomto veku to majú ženy s hľadaním VHODNÉHO partnera výrazne a násobne ťažšie ako keď mali 25-35 rokov. Vtedy to šlo samé, stále ich niekto balil, stále boli zadané a žiadané atď.

lLily

no hej, sak kto by chcel chlapa, ktory si uz odzil "svoje" s inymi zenami a teraz si hlada zenu ako z nudze cnost ci zenu, ktora sa pachti cisto za materstvom? Na prvom mieste je vzdy vzajomna laska, na druhom vzajomne priority - bez toho nic neklapne tak, jak ma

Ja123

lLily - moja babka tiež mala posledného v 40tke, ale mala skoro 10 detí a rodila od 20tky. Je obrovský rozdiel mať prvé v takom vysokom veku. Dnes je problém otehotnieť aj v mladom veku, kvalita sa zhoršila a začať skúšat v 40+, skôr vyhrám v bločkovej lotérii. Koľkí sa dlho snažia, potom idú na umelé, preto je po mestách toľko dvojičiek, väčšina je z umelého oplodnenia a to sa tiež nepodarí na prvý krát, ale tých pokusov je viacero.

Ja123

Hmm prečo zle? Jednoduchá matematika, treba sa na to pozerať realisticky. Zrátať si šance, koľko detí sa dá teoreticky stihnúť. Tá 36tka si odrandila a užila dosť, ale nie so mnou, prečo by som mal práve ja kvôli nej riskovať? Nech reklamuje u tých, ktorí dostávali, ktorím dala svoju mladosť a pekné roky. Sorry.

lLily

sak to je absolutne jedno, co jedneho na druhom odradi....hlavne, ze nejsu zbytocne spolu, akoby tych zbytocnych parov, ktore su spolu len zo zotrvacnsoti a roznych pofidernych dovodov nebolo viac nez dost

Inak, moja babka tiez porodila v 45-tich posledne dieta - mojho otca, cize maraktneny vekovy rozdiel medzi surdencoami a najstarsia sestra mu mohla byt aj kludne matkou...obcas si predstavujem, ze aj bola, bo jej dcera sa na mojho otca podoba az privelmi napadne, no je fakt, ze su aj v podobom veku