Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bisexualita, homosexualita-můj problém

Príspevok v téme: Bisexualita, homosexualita-můj problém
MobyDick

Je tomu už nějaký čas, kdy jsem zde psal na poněkud citlivé téma ohledně sexuální orientace, a týkal ose to právě mě. Pokud někdo nechcete na toto téma reagovat, nereagujte na něj, ale vám ostatním, kteří budete, děkuji.

Oč jde. Mám velký problém, který se nazývá sexuální orientace a v mém případě je menšinová. Já jsem tenkrát psal, že jsem se poměrně dlouho nedokázal vyrovnat s tím, že mě přitahují muži, ale rovněž jsem psal, že jsem procházel i citovým a fyzickým zmatkem, ohledně rozhodnutí se, a uvědomění si, jak to vlastně s tou mojí sexuální orientací je. Už jsem si myslel, že to mám vyřešeno na 100 % procent, že už jsem se ustálil, ale vypadá to, že u mě to takto nefunguje, a já nevím proč? Kdo vlastně jsem, když mě přitahují jak muži, tak některé ženy (píši některé ženy) a to jak v rovině fyzické a tak v rovině citové přitažlivosti. Připadá mi to, jako nějaký hermafroditismus. Mnozí tvrdí, že bisexualita neexistuje, že existuje jen jakési bisexuální chování, ale prý existují i výjimky. Problém je v tom, že jedna věc je čistá věda, a druhá věc je ideologie, vyberte si.

Já nevím, kdo jsem, vůbec už sobě nerozumím a někdy mi připadá, že si se mnou mé tělo, či vlastní já úplně hraje. Nemusíte mít obavy, že by to byl příznak nějaké schizoidní poruchy, protože toto cítím už od mládí, respektive puberty. Ano, zcela s jistotou mohu říci, přitahují mě muži a dokážu si s nimi představit společný život ve všech možných sférách vzájemného soužití, ale dokážu si to představit, i s určitými ženami! A teď jak z toho ven?

Je homosexualita jen to, že si to dokážu představit, že mě to přitahuje, ale co když nakonec skončím soužití s nějakou ženou, kým jsem potom byl? Muž, který žije s ženou, a přitom touží po muži? Anebo naopak budu žít s mužem, a budu zároveň toužit i po ženě, co s tím? A takto je to u mě se vším. Možná jsem ten vzácný případ bisexuála, který je asi více primárně homosexuál, ale nikoliv 100 %, jinak si nedovedu vysvětlit, tu neurčitost, nejasnost. Nebo mám snad raději zůstat sám, než takto žít? Nebo mám zkoušet různé možnosti? A co když stejně nenajdu.

V tomto my asi neporadíte, ale stejně by mě zajímal váš pohled na věc, váš názor, a hlavně, kdo podle vás jsem? Homosexuál, který se nevyrovnal se svojí orientací (tak proč se mu potom některé ženy líbí?) anebo bisexuál, který má tu smůlu, že bude navždy cítit tak, i tak. Heterosexuálem rozhodně nemohu být. Přitažlivost stejným pohlavím, se u mě vyskytla už v pubertě, a nemá to tedy nic společného s nějakou náhradou za chybějící ženu. Možná mi chybí partner, či partnerka, a potom by se vše nějak ustálilo, i když jen možná, ale to už je úděl člověka, žít, v jakémsi zmatku.

Možná píši bizarně, ale tak to je, intimnosti jsem zde nepsal, protože ten příspěvek může číst kdokoliv, a téma je to citlivé. Díky za vaše názory, případné rady. Jestli někdo o tomto problému víte, tak mi k tomu něco napište, nebo se mě i ptejte.

lLily

MobyDicku, a to zas ani mna vacsina muzov vobec nepritahuje, ale vzdy len jeden ku ktoremu ma to taha najviac zo vsetkych a k ostatnym mam nanajvys vlazny citovy vztah, bo k nim nic silnejsieho necitim, kedze prevaznu cast energiu mojich sympatii smerujem automaticky nanho, takto to mam odjakziva, no a trva to dovtedy, dokym som donho zalubena.

Ako vsimnem si, ze podaktori muzi su ozaj pekni a vo vseobecnosti pritazlivi, ale ze by ma to ku nim nejak tahalo, to ani velmi nie, skor vobec. Vzdy len k tomu jednemu alebo k nikomu. No hej, na to som jaksi zatial neprisla, ze ako rozoznat citovu a telesnu pritazlivost, ktora tvori zamilovanost, od samotnej lasky....ja to prezivam dost silno, takze si to automaticky spajam s laskou, no zaroven je dost mozne, ze som ziadnu lasku asi nikdy ani nezazila a ze to vsetko bola len silna pritazlivost, zvacsa jednostranna alebo len napoly opatovana.

hihi mne to pansexual znie tak noblesne jakoze pan sexual, narozdiel od toho omni. No tak zamilovana som boal vzdy len do konketnych muzov, ale pri troche predstavivosti by som sa vedela skoro zamilovat aj do zeny o ktorej by som si myslela, ze je to muz alebo ked by sa ta zena narodila ako muz a mala by podobne rysy tvare, az na to, ze v muzskom prevedeni.

fuha, ja v tomto kompromisy moc neuznavam, podla mna by mal clovek vychadzat zo svojho primarneho nastavenia a rebricku vnutornych hodnot, aby zil k vlastnej spokojnosti, nemal ziadne vycitky a zaroven siel v sulade sam so sebou i so zivotom v ktorom sa ocitol. Cize mne nieco ako "chut zit neviazane" nikdy nic nehovorilo i ked moje city su v tomto az prilis slobodomyselne, nestale a robia si co chcu.

A vies, ze na tom asi nieco bude - na te stejnosti pohlavi? lebo presne viem, ze ako mala som si hovorila, ze preco by dievca malo zit s chlapcom napriklad, ked si rozumie s dievcatami? postupom rokov sa to u mna totalne zmenilo....asi odchodom aj tej jedinej poslednej kamaratky, ktoru som "prepustila" zo svojho zivota a uz som hladala iba muzov v zmysle dovernikov ku ktorym ma to tahalo prirodzene viac, co som si vsak ako mala predstavit velmi nevedela, i ked je fakt, ze prvy krat som sa do chlapca zalubila uz v skolke a potom sa to uz rozbehlo, bo cim viac som sa zalubovalal do chlapcov, tym menej som mala potrebu byt s dievcatami ku ktorym som nic necitila.

Mna to nikdy do nejakych komunit ci klubov netahalo, dokonca som nechcela byt nikdy ani v ziadnom fanklube, ked som bola zalubena do nejakeho herca ci spevaka, bo ja si s nim vytvarala vlastny "vztah" v mojom fiktivnom svete, a k tomu mi prisla skupinka nejakych dalsich jeho obdivovateliek zbytocna a iritujuca. Ak by som bola lesba, tak tiez by som nechodila do homo-komunit a gayklubov, mozno tak nanajvys na nete, neviem. Ono kazde cielene zoznamovanie je do istej miery povrchne, uz len preto, ze toho cloveka nepoznas nijak viac do hlby a musis sa najprv prehryzt cez jeho masku plus odhodit aj tu svoju, inak by to cele prebiehalo v plytsine, kde si ti ludia chcu len volaco dokazovat jeden cez druheho...napriklad take flirovanie, mne to vzdy pripadalo maximalne trapne a priehladne.

Och, tak to ja castokrat neviem ci je muz ozaj hetero alebo gay, bo jak hovorim, mna to viac taha k tym jemnejsim typom, pri ktorych to riziko moze byt dost velke. Ale gayovia sa vzajome medzi sebou mozno vycitia alebo proste vytasia nejake svoje tromfy, ktorymi sovju "obet" spacifikuju a podla toho ako zareaguje sa dozvedia, ci je "ich" alebo "hetero". Mozno to tan gay takto skusal aj na inych muzov, pricom riskuje, ze od heteraka dostane po hube a od ineho gaya mu nic nehrozi, ktovie.

No on popravde (ten gay) nevyzeral nijak pritazlivo, mozno tak len tie oci a usta, ale to bolo asi tak vsetko - to gro jeho pritazlivosti, avsak telo a zvysok hlavy za vela nestal - teraz mi je trochu blbe, ze o nom pisem takto povrchne, ale ja cloveka vnimam skrz urcite detaily, ktore ma cimsi oslovuju a zvacsa sa tie deaily nachadazaju v obliceji ci v hlase....ale ked som videla jeho fotku z puberty, tak bol nadherny cely a posobil uplne inak...ked by som ho poznala v dobe pocas skolskych cias, tak by som sa donho najskor zalubila na prvy pohlad....takto to bolo skor cez jeho prijemny hlas, sposob vyjadrovania sa a postoj k veciam, plus tie oci a celkove vyzarovanie.
Neviem, ale ja som schopna jedneho a toho isteho cloveka v urcitom uhle vnimat ako dost skaredeho a v inom uhle zas uplne nadherneho. Zavisi od toho na co sustredim pozornost asi, bo ked sa mi ten clovek fyzicky moc nepaci, no zaroven ide z neho cosi prijemneho, tak mi vrta v hlave, ze cim to je, takze mu venujem pozornost a akoby "nasavam" tie skryte mozno podprahove informacie, ktore mozno casom rozlustim, no rada sa nimi nechavam konejsit a okuzlovat aj bez blizsej interpretacie.

Tak gayovia mozu mat dost dobre depky,hlavne ak su rodinne zalozeni, pretoze tam sa uplne bura ta spolocenska struktura rodiny akoby, zaroven si mozu priapadat ako mensina, ktora byva odsudzovana. Dost zavisi od priorit toho cloveka, lebo depku ma moze mat ktokolvek, kto citi, ze musi ci mal by potlacat svoje JA a ist sam proti sebe. ked ide clovek sam proti sebe a svojim prioritam, tak co mu ostane? asi fakt len riadna depka.

Zzenstilost moze byt urcena aj vplyvom planet, ktore na cloveka v ramci horoskopu jeho narodenia posobili a posobia, no ci si ju clovek dovoli aj prejavit, to uz asi fakt zavisi aj od vztahu k tomu okoliu, pretoze castokrat sa to moze snazit skryt za masku spominaneho drsnactva, ked nechce, aby jeho krehke city a povahove rysy boli cimsi ci kymsi ohrozene. Take primarne si myslim, teda predpokladam, ze vrodena je, ale vpluvom zivotnych okiolnosti sa moze nejak okresat v zmysle, ze sa clovek pochlapi, posilni ho to alebo naopak, bude z neho najvacsi ufnukanek akeho svet videl.

Ja si zas predstavujem,ze pri tej jednej skutocnej pravej laske clovek v sebe krotit nemusi vobec nic, narozdiel od tych nepravych kratkodobych, ktore su udrzatelne len skrz urcite kompromisy na ktorych to cele i tak skor ci neskor stroskota. Mozno si to predstavujem dost jednoducho, asi i preto, ze laska by podla mna ani zlozita velmi byt nemala a nie je.

MobyDick

a_dr1a: díky za odkaz. Zajímalo by mě, kolik lidí by to přiznalo, zejména u mužů? Jedna věc je totiž něco cítit a druhá věc je přiznat to, ne to popírat, a toto asi nemalé procento lidí dělá. Ovšem problém je v tom, jak to správně interpretovat, tady se už budou názory rušit.

Jen díky tomu, že homosexualita (zvláště u mužů) je už zaznamenána ve starověku (antické Řecko, Sparta) můžeme vyloučit nějaký dominantní vliv tzv. "sexuální revoluce". ta spíše přispěla k tomu, že to už není tabu, jestli to nakonec bude více nebo méně negativní je otázka, já také se vším co se dělá nesouhlasím.

Důležité je asi to, že čitá homosexualita asi ani neexistuje, spíše něco mezi. A to jsem původně se přiklonil k názoru že je tomu buď tak, nebo tak, není! Je to složitější, ale může platit to, že určitý jedinec určitého pohlaví nás přitahuje více, či méně.

Je dobré o tom psát, ale jedno bude asi jisté, může to totálně do budoucna zamávat s klasickou rodinou, a jejím uspořádáním, ale to už je na jiné téma, a myslím neméně zajímavé.

MobyDick

lLily: ne, názor jsem vlastně ani nezměnil, a ani žádná žena do mého života nevstoupila. Spíše jsem se ujistil v tom, že nemohu změnit něco, co je ve mně, ta dvojakost, mysle jsem si, že to bude tak, nebo tak, ale vypadá to, že tomu tak není. Měsíce jsem si myslel, že už jedině muž, mě může zajímat, dokonce jsem ani na ulici nezavadil okem po ženě, ovšem nedávno se tak zase stalo, a já si uvědomuji, že je stejné, jako to bylo dříve. Ano, třeba jsem více "na muže", ale jak jsem napsal, existují i ženy, které mě rozhodně přitahují, ale to neznamená, že je to láska. to ukáže až čas.

Máš pravdu, je to sice moderní slovo, ale vypadá, že se budu muset překvalifikovat na pansexuála, protože to odpovídá i tomu, co jsem cítil už v pubertě a později, ovšem je pravda, že není zase tolik žen, které by mě přitahovalo po tělesné stránce, u mužů je to jinak. Ale rozhodne láska, protože to je více, než nějaký "chtíč". Asi jsem pansexuál, myslím že mám veškeré znaky, já jsem se totiž vždy chtěl nějak klasifikovat, zařadit do nějaké normy, zaškatulkovat. Bohužel vidím, že to tak nejde. Klamal bych, kdybych psal, že mě přitahují jen muži, a bylo by to totéž, jako když gay se snaží zapudit myšlenky na muže, a přeorientovat se-to prostě nejde. Ale určitý kompromis asi člověk bude muset v životě udělat, jinak bude buď žít nevázaně, nebo sám, i toto je možnost, ovšem ne moc veselá. Já nevím, je to se mnou složité, jak píšu, připadám si, jak hermafrodit. Asexuálové mají klid, pokud skutečně nic necítí, nebo to umějí potlačit.

Je taková představa, že vztah mezi stejným je jakýsi pevnější, je to jakési pokračování toho, co vlastně v pubertě u většiny hochů a dívek končí, protože si vlastně najdou už své protějšky, kdežto zde to přátelství trvá, ale já se nepohybuji v žádné gay komunitě, takže nemohu posuzovat. A přiznám se, nevím, jestli mě to do takové komunity vůbec láká, připadá mi to mnohdy trochu povrchní. To není setkání s Oscarem Vildem, Leonardem da Vincim apod. Ale nevím, nemohu posuzovat. Jediné, na co si pamatuji, že jsem se před několika léty na ulici podíval na typického gaye, a on se na mě usmál, asi něco poznal. Jinak je na ulici ani nepotkávám, respektive ne každý to asi dává na odiv a Ostrava není Praha.

Chápu, že tě více přitahuje ten jemnější typ, já to spíše myslel tak, že fyzicky to může být fyzicky zdatný muž, ale uvnitř by to měla být jemnější duše, ani já nemám rád "drsňáky", právě naopak. Ta empatie je trochu zvláštní, protože mi kdosi napsal, že gayové podléhají depresím. To se ale asi týká těch nešťastných, kteří mají navíc traumata z dětství a táhne se to s nimi. Myslím, že ta "zženštilost" není ani tak vrozená, jako naučená vlivem prostředí, například já bych si ani nemohl dovolit se takto chovat, takže pokud to prostředí dovolí, vyvine se to. ale co se týče citové roviny, tam jsem i já dosti na city, až moc.

Ale ano, i já věřím jen v tu jednu jedinou skutečnou lásku, ale často je to jen přání, v reálu to bývá často jinak. Ale ta představa se mi zamlouvá, a člověk něco v sobě musí krotit.

Jiná je krása muže a jiná je krása ženy, a mi připadá, že mám cit ocenit oboje. Možná mi muži více imponují, ale bývají takové, i některé ženy.

lLily

MobyDicku, a coze sa udialo, ze si ten nazor zmenil? vstupila ti do zivota nejaka zena ci viac zien, ktore s tebou v tomto smere zamavali? Ano, ta pansexualita mi na teba vcelku sedi. S tou asexualitou som to myslela tak (fakticky neviem co asexual zaziva, takze si to predstavujem asi dost lahko, mozno by som mohla nejakeho vyhladat ci casom vyhladam, aby som sa to dozvedela), ze asexual je podla vsetkeho odbremeneny od sex. zataze, co mi pride v istom smere dost oslobodzujuce, ale mozno to tak neni, mozno ju len nedokaze ventilovat, netusim.

Vlastne ma to behom asi tak posledneho roka dost tahalo k filmom s homosexualnou tematikou, bo uz som bola prezrata tych muzsko-zenskych vzorcov, ktore su tak priehladne, no a homosexualne vztahy mi prisli v tomto volajake cistejsie a krajsie (ci uz gayovske alebo lesbicke), az som sa teda buchla do jedneho gaya. Praveze na mna posobil vseliak....tak muzsko-zensky, no viem, ze v minulosti posobil ako typicky gay, ktory by ma nicim nepritahoval. Mozno sa v nom behom rokov zmenili jeho energie - zharmonizovali a okrem toho mi pripominal zopar ludi z mojej minulosti - jak zien, tak i muzov. Naratala som priblizne 10 ludi z mojej minulosti, ktorych mi pripominal a myslim, ze i to rozhodlo o tej neodolatelnej pritazlivosti, ktora ma k nemu nezadrzitelne tahala.
Ja mam praveze rada tak trochu zzenstile typy muzov, bo mi evokuju muza - ako partnera, tak i zenu-kamosku v jednom, takze je to pre mna idealna kombinacia a ti typicky aresivni muzi - drsnaci a logici mi nikdy nic moc nehovorili. Skor sa po vacsinu zivota zameriavam na muzov z ktorych ide empatia, neha a pochopenie a to sa odzrkadluje aj v ich tvari a ociach, nielen v povahovavych rysoch. Pre mna je v tomto odjakziva dolezity citlivy dovernik, ziaden primitivny orangutan.

Ja som napriklad vo svojej podstate zalozena vyslovene monogamne, no faktom je, ze som za cely svoj zivot bola zamilovana uz do strasne vela chlapcov i muzov a tak nejak si myslim, ze ked budem s tym pravym, tak sa uz do ziadneho ineho nezamilujem - to by malo byt ukazovatelom toho, ze som s tym pravym, ibaze toto ozaj odhadnut neviem, nakolko sa zamilovavam jak na beziacom pase do roznych nedosiahnutelnych ludi odajzkvia cele desatrocia....i ked istu dobu sa mi zdalo, ze sa to ustalilo, ale ked som sa bola schopna kratko pred 30-kou zamilovat aj do mrtveho a teraz pred pol rokom do gaya, tak ja uz fakt neviem. Citom clovek tazko rozkaze, ale nikde neni napisane, ze ich musi aj nasledovat a toto sa mi dari splnat...citim co citim, ale nejdem za tym, bo viem, ze je to v podstate len iste "okuzlenie" ci blud, ktory skor ci neskor pominie. Ine by bolo, ked by mi siel zivot v tomto v ustrety, ibaze ked nejde, ja sa k tomu tiez sama neodhodlam, takze to necham proste vyprchat a je to. Podla mna by sa mal clovek proste skutocne zamilovat a milovat iba jedneho naveky a navzdy, inak to postrada hlbsi zmysel a tak sa to ani neoplati zacinat, zvlast ked sa to cele javi iba jednostranne.

Akoze ja si viem predstavit kadeco aj sex so zenou, ibaze ma to jaksi vobec nelaka, uz len vzhladom na moje primarne nastavenie, hoci je mnozstvo peknych zien - z vizualneho hladiska a podaktore aj vcelku mile bez toho, aby sa pretvarovali.

MobyDick

lLily: ano, přesně tak, tahá mě to tam i tam, myslím, že rozhodnout může jen to zamilování se, respektive nalezení jeho, či jí. Já sice psal hlavně o něm, ale raději to nechám nechci říci na osudu, možná spíše náhodě, anebo je tu možnost zkoušet, ovšem toho se poněkud bojím. Jedna věc je co cítím, ale to jsou vášně, a to jde rozhodně proti pravidlům, ovšem já nevím, až se ta věc stane, jak se zachovám, já totiž umím odmítnout, ovšem jen abych nelitoval. Možná že někomu odmítnout neumím!

Polygamie je možná to, co člověk cítí, ale dnes je to spíše vada, a člověk se musí krotit, navíc to může souviste vysloveně se sexem, nikoliv s láskou, ne že by nešla k několika lidem dohromady (mužům i ženám). jde, ale opět je to proti konvencím. Jsme spoutaní a navíc, cožpak já chci někomu škodit? Ani já bych si to třeba nepřál. A potom je tu rodina, a to je spojeno s tradicí, ovšem pokud tradiční rodina bude ustupovat, tak se ještě dočkáme velkých změn. Spíše budou vedle sebe žít lidé "takoví i makoví". prostě různí, a měli by se respektovat, to nebude lehké.

Pokud jsi se zamilovala do gaye, tak to určitě musel být ten mužný typ, nemýlím se? Mě se totiž vůbec nelíbí a ni mě nepřitahují křehké typy mužů s oním "zženštilým" chováním! To neznamená, že uvnitř není mužně vypadající typ muže jemný, je, a to jsem i já (pokud nejsem podrážděn), nemám asi tu typickou primitivní agresivitu některých mužů "pirátů silnic", sportovců apod. A potom je tu ještě jedna věc, není gay jako gay, možná že existují skutečně muži, či ženy, co okem nezavadili o opačné pohlaví, to já rozhodně nejsem. O filmu si přečtu a případně se i podívám.

Jsou ženy, které mě normálně silně sexuálně vzrušují, přitahují, a dokážu si v danou chvíli představit, že bych s nimi snad i žil. Ale není to jen nějaká poblázněnost? Myslím, že skutečnému heterosexuálovi, se nikdy nelíbí muž v tom smyslu, že by si sním představoval ......., víš co myslím? Já si to zcela lehce dokážu představit, a zamiloval bych se do muže celkově! Jsou určité typy žen, které se mi líbí, obecně pravý opak křehkých žen, ale mám rád ty "hezké" ženské tváře, ovšem přeci jen asi "silnější" typy žen. Křehce vypadající žena, to není pro mě, já v ní potřebuji asi vidět něco z toho muže. Já na to svoji teorii mám, možná že spíše bisexuální, či homosexuální muži takové typy žen hledají, ale mohu se mýlit. Takže ženy spíše atletické typy, aerobic atd. Ale to není pravidlo, já si myslím, že jsem opravdu zralý na "pansexualitu", jsem jak hermafrodit, bohužel. Toto je asi mé neštěstí. Ale třeba se to nějak vyřeší samo. Naposled jsem dvěma kamarádům řekl, že jsem bisexuál, respektive homosexuál, cítěním apod, myslím, že to budu muset překvalifikovat, a říci, jak to se mnou opravdu je, a je to mnohem složitější. Alke co s tím dělat? Zkoušet? Rezignovat? Uvidím.

lLily

MobyDicku, v cem problem? ze ta to taha viacerymi smermi z ktorych si chces pre seba vybrat ten najdokonalejsi alebo nelutovat moznost volby? Si zamerany skor monogamne alebo polygamne, ked uz by si chcel zit v sulade so sovjou sex. orientaciou?Ani heterosexual nema zaruku, ze ked bude zit s kymsi, ze sa casom nepreorientuje a nezamiluje do ineho cloveka.

Ja bola na rozhrani minuleho a tohto roku zalubena do jedneho gaya priblizne 2 mesiace ma to drzalo (on sa to nikdy nedozvedel a ani nedozvie, to len tak mimochodom), tak som tomu prisposobila aj svoju filmoteku: Ak chces, pozri si fim Carrington www.csfd.cz

trosku ma ten film v tomto zorientoval a trosku i dezorientoval

citala som aj rozne fora a zopar gayov sa tam vyjadrilo i tak, ze v minulosti boli zamilovani do zeny, a hoci to bolo velmi silne, postradalo to ten skutocny fyzicky chtic....tazko povedat v tomto naisto, hlavne ked to ostalo len v platonickej urovni - mozno sa mu pacila ta cistota lasky "nepospinenosti" sexom so zenou, pretoze sex s nou by si predstavit nevedel. Teba podaktore zeny aj fyzicky vzrusuju okrem toho, ze ta pritahuju?

MobyDick

lLily: je to trápení ve světě se zažitými konvencemi a tradicí. V tomto smyslu je to opravdu problém, ona neurčitost, ale možná, že právě toto jsem já. Asexuál je ještě větší trápení, navíc jím nejsem.

Určitě si to přečti celé.