Ahojte, prisla som sem po radu, lebo som zufala zo situacie, v ktorej som sa ocitla.
Vcera som sa hrabala priatelovi vo facebooku a nasla som mu spravy s jeho dlhorocnou kamoskou zo strednej skoly. (Viem, ze som to nemala robit, ale stalo sa bohuzial, bolo to prvykrat a intuicia ma nesklamala...) Zo sprav som sa dozvedela, ze prvy rok aj nieco nasho vztahu (teraz sme spolu 2 roky aj nieco) viedli intenzivne konverzacie a zaroven sa stretavali za mojim chrbtom... Priatel sa mi nikdy o nej nezmienil, ked isiel do rodneho mesta, ze by sa stretol s nejakou kamoskou. Ale chodil za nou a vzdy ked mal kusok volna, mne povedal, ze ide nieco vybavit alebo ze ide za kamosmi. Pisal jej ako mu chyba, ako ju ma velmi rad, ze je najkrajsia zena aku pozna a keby bol lepsi vesmir, tak ako by s nou rad bol... Z jej strany to vyznievalo akoby ho dala do friendzone, mala v tom case priatela s ktorym sa rozchadzala a riesili spolu aj jeho. Niekedy spolu aj niekde prespali. Po case jej povedal, ze ma asi priatelku... ale ich komunikaciu to nijak nenarusilo. Cele leto, ked som ja tahala 12tky na recepcii, tak kazdu volnu chvilu isiel za nou.
Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. Vraj mal vtedy tazke obdobie a chcel sa so mnou rozist, pretoze nevedel ako si poradit so zavazkom, kedze som bola jeho prvy dlhy vztah. Vraj jemu sa jeho spravanie zdalo prirodzene vzhladom na ich dlhorocne priatelstvo a nechce o mna prist kvoli takejto veci. Vraj som prva ktoru naozaj miluje a ktora ho vykupila zo smutku...
Ja sa ale neviem preniest cez vsetky tie klamstva, tajne stretavania a pisanie si... Aj som sa ho jeden cas na nu opytala, a klamal mi ze spolu riesili len nieco s mobilom, ked potrebovala poradit. Strasne mi je to luto, ale nebudem mu uz moct verit a zaroven nechcem zahodit ten vztah, ktory sa vyvinul po tom burlivom obdobi... Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von. Myslim, ze asi vtedy si uvedomil, co vo mne ma. Citim, ze sa lubime neskutocne, a teraz uz vidim, ze vtedy ten vztah nebol v poriadku.
Dakujem, ak ste to docitali do konca a dufam, ze mi niekto bude vediet dat nejaku radu, alebo iny pohlad na vec, lebo ja uz naozaj neviem, co si mysliet.
P.S.: aby to nebolo take jednoduche, pred 3 tyzdnami sme spolu prisli na opacnu stranu zemegule na rok, a prakticky tu ani jeden z nas nikoho blizkeho nema.
Moj priatel vo friendzone s inou
Petka to ja ked som tahala 12tky vo vyrobe moj chlap bol tiez s inou v mojom byte ked sme spolu vtedy byvali...... este som od neho nachytala kadejake pliagy a on mi tvrdil ze s nikym nic nemal a dovtedy som nemala ziadne zenske problemy ked sme spolu este neboli!! Muzi skratka v drvivej vacsine klamu a ked sa stane nieco zle tak sa stratia ani nevies ako lebo nevedia celit zivotu. Ten tvoj frajer sa bude stale stretavat s tou stetkou ja by som mu uz neverila ani slovo pokial mal tu drzost robit to doteraz a vôbec ho to nemrzelo. Nezasluzi si ta ty si makala a on chodil za druhou a este jej aj pisal co jej pisal.... rozid sa s nim to neni laska aspon z jeho strany urcite nie.... mozno na chvilu by sa s nou prestal stretavat ale potom by znova zacal ver tomu... nema svedomie...!! a mimo to tiez ked je takyto mozes od neho chytit hocico...mysli aj na svoje zdravie
Budem prvá čo prispeje ale neodpustím si... :) Jeden sliedi v súkromných veciach toho druhého, jeden klame a tajne sa stretáva s niekym iným...brrrr, si si istá, že sa tak neuveriteľne ľúbite? Lebo toto je všetko, len nie láska. Na tvojom mieste by som sa zamyslela, čo to za vzťah vlastne mám. Veru taký vzťah by som nechcela, ale ok :) Každý si je strojcom vlastného šťastia, vo vzťahoch nie sme nasilu ale dobrovoľne, takže je asi všetko v poriadku :)
Ani jeden čo ti tu poradíme, nevieme čo sa odohráva v hlave tvojho priateľa. Či to bola obyčajná kamoška, či nie...Ja som si tiež počas vzťahu písala s kamošom ako si ho vážim a mám ho úprimne rada, avšak s tým rozdielom, že priateľ vedel o ňom od samého začiatku. Teda, byť tebou, zaujímalo by ma, prečo ju zatajoval....Lebo tvoj priateľ môže mať kamarátky, ale nesmie ich pred tebou skrývať to sa naozaj už len zo základnej slušnosti nepatrí. Potom z toho vychádzajú ďalšie a ďalšie klamstvá, čiže aj keby išlo o obyčajnú kamku, už sú tam lži a to nie je dobré....Úprimne sa o tom porozprávajte ešte raz, nech ti vysvetlí, prečo ju zatajoval.
Mimo iného, nikdy nestrácajte kontakt so známymi a priateľmi, aj keď ste vo vzťahu. Mnoho mojích priateľov bolo tak zaláskovaných, že ignorovali kamošov, stratili ich a potom ľutovali, keď zistili, že nemajú nikoho :)